X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo w niedzile wyszlysmy ze szpitala a od poniedzialku juz sama ale u mnie podobnie jak u Rubi maz ma wlasna dzialalnosc i to dopiero rok wiec urlop w takim wypadku jest malo realny. ciezko bylo ale dalysmy rade:)

u nas ciezka noc no ale takie tez musza czasem byc w koncu mam dziecko male w domu nie??;)
    pije normalna kawe naszczescie malej nic po niej nie jest. w ogole odpukac z ukladem pokarmowym u niej nie mamy zadnych problemow. dwa dni z kupka sie meczyla tzn ciezko bylo jej zrobic ale robila a tak poza tym to super:)
    polecam szybkie pyszne sniadanie 1 awokado jeden banan jedna pomarancza wszystko wrzucic do pojemnika zblendowac i mamy pyszna papke;) szybko sie robi i jest pycha:)

milego dnia

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis idziemy na szczepienie...ciekawe czy mocno bedzie plakac moj Fabis

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    polecam szybkie pyszne sniadanie 1 awokado jeden banan jedna pomarancza wszystko wrzucic do pojemnika zblendowac i mamy pyszna papke;) szybko sie robi i jest pycha:)u

Rewelacja! Dzięki za przepis! Rano był jak znalazł po ciężkiej nocy. Obudziłam się bez pomysłu na śniadanie i bez pieczywa w domu!

Anastacia powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 09:27

• Emartea Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, życzę Fabiankowi bezbolesnego ukłucia. &&&

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

Kaczmila najlepsze zyczenia na rocznice:)
    milego dnia!!!:)

Czekaja dziękuję i wzajemnie. wszystkiego najlepszego dla Was. wybacz ze spóźnione życzenia ale coś mi internet szwankuje i dzisiaj znowu zaczął działać...

czekaja lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

My po szczepieniu. Myślałam ze serce mi pęknie, słabo mi się zrobiło w pewnym momencie. Tak płakał takimi łzami, szkoda że my matki nie możemy tego bólu wziąść na siebie :/
    Teraz mały śpi, mam nadzieje że obejdzie się bez gorączki.
    Od jakiej temperatury podajecie czopki przeciwgorączkowe?
    Pielęgniarka powiedziała mi żeby mu podać wieczorem przed spaniem na noc czopek (nawet jak nie będzie miał gorączki) bo on jest też przeciwbólowy.

Miejmy nadzieje że nasze szczepione dzieciaszki w miarę lekko to przejdą.

AAA no i Szymon waży 5 kg :) Czyli bardzo ładnie przybiera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 11:10

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam czopek od 38,5

relg2n0abn31771x.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na gorączkę mamy pedicytamol jest z dozownikiem fajnie się podaje ale u nas gorączki nie było
    Kolek juz mam dość dzis Julka płakała od 5 rano i ulewa nawet 3 godz po jedzeniu teraz padła na macie ze zmęczenia
    Mamy chrzciny 30 maja i mam nadzieję ze juz kolek nie będzie
    Dziś mamy odwiedziny koleżanek z pracy niestety wieczorem kiedy największy kryzys kapanie i hustanie bo tylko to pomaga Jutro za to zostawiam mala z mama i jadę na zakupy w końcu bo wszystkie ubrania rozciągnięte mam miłego dnia i spokojnych dzieciaków po szczepieniu;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie niestety tez@ dopadła na pocieszenie dostałam juz becikowe i to podwójne ;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss my też właśnie wczoraj dostaliśmy becikowe podwójnie ☺
    Jasmin a nie chciała bys spróbować nutritonu do zagęszczenia Małemu mleka? Ja odkąd dodaje Lena ulewa może ze 2 razy na dobę i to w mikroskopijnej wielkości. Dla mnie to rewelacja.
    ja juz okres miałam chyba 2 razy. Pisze chyba bo biorę tabletki i lekarz nie kazał robić 7 dni przerwy jak to normalnie się robi wiec gdyby nie pobolewania brzucha i kilka plam krwi na wkladce to nawet bym nie wiedziała że mam ☺jeszcze 3 miesiące i spirala ☺
    Ja podawalam po szczepieniu pedicetamol hak Lena miała 38,1 stopni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:43

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam... ech, ale widzę, że czy z jednym czy z dwoma to różne problemy dotykają. Najważniejsze to chyba to, by nasze maluchy były zdrowe. u mnie mikołaj zaczął gaworzyć i nauczył się krzyczeć, teraz przez to chrypki dostał. od godziny bardzo mi dokuczają...

a ja nie wiem czy już miałam @ bo ciągle plamię. dzień dwa przerwy i znów bardziej lub mniej... ciągle nie mam czasu wybrać się do gina. Gdyby mąż pracował na miejscu to prędzej, a tak to ciężko...

relgj44jmw4925t7.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Anastacia, życzę Fabiankowi bezbolesnego ukłucia. &&&
    W rączkę nie płakał ale w nóżke bardzo wrecz krzyczal

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie

Moja Wiktorcia wczoraj bardzo sie meczyla od godz 15 do godz 20 krzyczala bo brzuszek ja bolal bo nie mogła piardnac było mi jej bardzo zał bo nie mogłam jej pomoc nawet kropelki nie dzialaly :-( co do kupek to odkąd podaje malej do picia cherbatke koperkowa to robi kupki co dziennie gora co drugi dzien

A ja okresu jeszcze nie dostalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    I mnie niestety tez@ dopadła na pocieszenie dostałam juz becikowe i to podwójne ;-)

Kasa możesz mi napisać od czego to zależy czy się dostanie jedno czy podwójne becikowe ?

• jasmin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tym zagęszczaczu do mleka,jak nie pomoże lek co teraz mam,to poprosimy doktora o to :)

relg2n0abn31771x.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas fatum nie opuszcza... w niedziele bylismy na pogotowiu z Nikosiem i dostal leki ktore gowno mu pomagaja bo wciaz ma biegunke i znow d rana goraczkuje ;( i znowu jutro do lekarza... nosz kur... :(
    Biedne te dzieci sie wymecza:(

Marta a z tym karmieniem mi sie wydaje ze dziecko powinno do konca wyssac jedna piers i dopiero potem druga jakby jezzcze bylo glodne.
    Bo mi mowili i sama to widze ze na poczatku leci bardziej woda i dopiero potem pokarm robi sie bardziej wartosciowy.
    A jak possie tu troche i tu troche to tylko zaspokoi pragnienie a tego wartosciowego juz wiele nie wypije...
    Tak mi sie wydaje ale moge nie miec racji...

Rubi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia a karmisz przez jakies specjalne butelki my mielismy ten enfamil ar ale zatykał co chwile butelke Julka sie denerwowała a i tak ulewała teraz mamy bebilon ale ulewa dalej
    Ewka w niektórych miastach daja podwójne jedno nalezy sie każdemu drugie daje gmina mozesz tez zlozyc wniosek o rodzinne i tez jest 1000zl jednorazowo zalezy to od dochodów ale mysle ze nie powinnas miec z tym problemu jesli jestes sama z mala tym bardziej wam sie należy

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kasss

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepionka na rotawirusa 2 dawki koszt jednej to 400pare zl masakra

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1696 1697 1698 1699 1700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ