X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet - dzięki, ja mam takie rurki tzn. coś co się nazywa kateterek czy jakoś tak i powiem, że niestety przy pierwszej próbie mieliśmy taki ryk, że aż nam dziecko posiniało, a mnie serce pękało na ten widok, także wolę go już chyba pół dnia na rękach nosić, bo moje ,,serce matki" nie wytrzyma :)

Z gazami zresztą radzi sobie już coraz lepiej, pomaga spanie na brzuchu i podnoszenie pupy i przyginanie nóżek, gorzej, że tak jak u Kass - zaczyna się zaraz po jedzeniu prężyć i strasznie płakać. Mówią, że to może dlatego, że tłuste mleko mam. Babcia mi poradziła dać łyżeczkę lub dwie wody koperkowej przed karmieniem i zobaczymy co to da.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Femaltiker skuteczny. Rozpuszcza sie w mleku i smakuje karmelem. Z herbat to lactosan jest smaczny, herbapolu mam teraz ale dla mnie w smaku kiepska bo mocno kminek czuc. Pije tez hipp ale ta do zaparzania. Granulowana jest slodka wiec dobra dla kogos kto ma opory przed smakiem tych herbatek. Ale tak jak wczesniej wspomniala Oli to bardziej chemiczna.

Co do herbatek kupiłam herbapol. Fakt ze kiepska w smaku ale nigdzie nie mogłam dostac lactosanu i femaltikeru. Ale powiem wam zec pije drugi dzien ta herbatkę do tego wode mineralna bawarkę i pokarmu mi sie nabralo. Moze nie są mega napompowane ale nie flaku a mala się najadla. Wiec ludze sie ze teraz będzie tylko lepiej. A co do krostek okazuje się ze malutka na twarzy ma trądzik niemowlęcy. Moge przemywac woda przegotowana krochmalem i smarowac linomagiem i przejdzie.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    anet - dzięki, ja mam takie rurki tzn. coś co się nazywa kateterek czy jakoś tak i powiem, że niestety przy pierwszej próbie mieliśmy taki ryk, że aż nam dziecko posiniało, a mnie serce pękało na ten widok, także wolę go już chyba pół dnia na rękach nosić, bo moje ,,serce matki" nie wytrzyma :)

Z gazami zresztą radzi sobie już coraz lepiej, pomaga spanie na brzuchu i podnoszenie pupy i przyginanie nóżek, gorzej, że tak jak u Kass - zaczyna się zaraz po jedzeniu prężyć i strasznie płakać. Mówią, że to może dlatego, że tłuste mleko mam. Babcia mi poradziła dać łyżeczkę lub dwie wody koperkowej przed karmieniem i zobaczymy co to da.
    pij ty herbatki koperkowej i twoje dziecię tez niech pije. Ja malej kupiłam. Oczywiscie robię tez te czynności co ty by ulżyć malej. Moja przy tej rurce tez się darła jakby obdzierano ja ze skory ale w moment po kąpieli usnęła

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie macie materace w łóżeczkach ?

km5svcqgfaw599l1.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet a nie boisz się, że dziecko się do tego przyzwyczai i jelita w ogóle przestaną same pracować? Z mojej koleżanki dzieckiem tak było. Jak przestali tego używać to męczyło się przez kilka tygodni jeszcze bardziej niż wcześniej.

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet - mąż potem żartował, że syna rozdziewiczyliśmy ;)

anet525 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:

Ja mam grykę-kokos.

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    Ja mam gryke kokos

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Anet a nie boisz się, że dziecko się do tego przyzwyczai i jelita w ogóle przestaną same pracować? Z mojej koleżanki dzieckiem tak było. Jak przestali tego używać to męczyło się przez kilka tygodni jeszcze bardziej niż wcześniej.

Zrobiłam to tylko wczoraj i dzis bo byla napompowana jak balon a wiedziałam ze sama sobie nie poradzi bo za dużo się tego nagromadzilo. Brzuszek juz jest miękki wiec musi sobie teraz radzić. Wiem ze może się od tego uzależnić i dlatego zastosowalam to jak juz nie bylo wyjścia. Teraz musi sobie sama radzić a jedynie będę ja masowala , kladla na brzuszku espumisan i juz.

Co do materacy tez mam grykę kokos

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Kasss ja mam taki sam problem z synkiem,płacze od jakiegoś czasu przy jedzeniu,a wręcz wrzeszczy. Jestem załamana,bo jadł pięknie...120ml 6 razy dziennie. A od kilku dni czyste wariactwo,zjada mi po 60ml i koniec,owszem zdarza się i 120ml. Przy tym ulewa po każdym posiłku,raz mniej raz więcej. Byłam dziś u lekarza,mamy nowy lek na ulewanie i mleko na receptę z apteki. Mały całkiem dobrze przybiera...5700. Mam nadzieję,że to pomoże i przejdzie i też czekam tego 3 miesiąca jak zbawienia. :D

relg2n0abn31771x.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli ja mam materac z pianki wysoko elastycznej Hevea - Duo Activia

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    tez jestem tam :)

Dziewczyny wytłumaczcie mi o co w tym chodzi?

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby- led weaning, w skrócie BLW, to metoda karmienia dzieci, polegająca na stopniowym odstawianiu dziecka od pokarmów mlecznych (mleko mamy, mieszanka) całkowicie sterowanym przez dziecko. Polega na ominięciu etapu papek i pozwoleniu Dziecku na samodzielne jedzenie już od pierwszego posiłku.

Kiedy możemy zacząć?

BLW zaczynamy bezwzględnie dopiero wtedy, kiedy dziecko potrafi samodzielnie usiąść.Jest to etap rozwoju potrzebny do tego aby dziecko miało już wykształcone potrzebne cechy - żeby umiało już chwytać palcami i kierować rękę do buzi. Jest to też idealny moment na rozszerzenie
    diety - organizm dziecka jest gotowy do przyjęcia innego niż mleko pokarmu a dziecko wykazuje największe zainteresowanie nowościami i nauką w ogóle. I tak, faktycznie, oznacza to, iż niektóre dzieci będą gotowe na BLW nieco wcześniej inne chwilę później.

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyledweaning.pl Tu na wiecej szczegółów ;)

km5svcqgfaw599l1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin mam nadzieje ze po 3 mc to wszystko minie a co mowila twoja lekarka? moja twierdzi ze to kolki u mnie jest dokladnie tak samo polowe zje w miare spokojnie a z reszta jest problem odbijam ja uspokajam i staram sie by zjadla min 100ml kazde karmienie meczy i mnie i ja
    w jednym pamietniku widzialam zdjecie dziecka upapranego calego w jedzeniu jedzacego spagetti raczkami prosto z blatu jakies niesmaczne i niechigieniczne wtedy mi sie to wydalo teraz musze bardziej zaglebic sie w ten temat mamy jeszcze troche czasu z karmieniem nie bardzo mi idzie mleka co raz mniej ale obiecalam sobie i Julce ze nie bedzie jesc słoiczków gerbera tylko bede jej gotować i tego bede sie trzymac!

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś sobie małą gimnastykę. Podskoki wymachy, trochę tańca z dzieckiem i brzuszki i teraz chyba umieram. Boli mnie wszystko.

4e3f84b95f.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie to konkretów nie otrzymałam,niedojrzałość przewodu pokarmowego no i oczywiście kolki. Ale dziwne,bo wydawało mi się,że kolki nie trwają przy każdym jedzeniu ;) Zmieniałam już smoczki i butelki,ale wróciliśmy znowu do tych początkowych. Oj tak męczy się strasznie i Mateusz i ja. Przed każdym jedzeniem mam delikatnie stresa,czy na pewno teraz zje chociaż trochę więcej.
    Od tego cofania pokarmu mój mały ma zaczerwienione gardełko,i tak strasznie charczy. Szkoda mi go okropnie. Najchętniej zabrałabym od niego te wszystkie dolegliwości.

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    Ja mam pianka kokos.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mozesz podac przepis na makaron z kurczakuem i szpinakiem?
    Kurczaka w czastkach podsmazam. Makaron gotuje.
    Na patelni podsmazam szpinak, ja akurat uzywan mrozonego. Doprawiam Wg uznania. Lubie z czosnkiem ale teraz z tym raczej ostroznie. Choc ja dodalam minimalnie. Zalewam albo smietanka 30% albo mieszam pol na pol smietanka ze zwykla smietana np 12 lub 18%. Mozna tez mieszac smietane z serkiem topionym kremowym. Lub w wersji tlustszej i bogatszej z jakims serem plesniowym np blue Jesli ktos lubi. Ktory sie powinien rozpuscic w tym sosie i dac ladna konsystencje i inny smak. mozna jeszcze doprawic jak czegos brakuje Np sokiem z cytryny. Dodaje kurczaka i mieszam z makaronem. To troche taka improwizacja bo ja albo mieszam przepisy rozne albo robie po swojemu nigdy nie trzymam sie sztywno przepisu. Nie waze porcji, skladnikow itp. Na oko to moja metoda:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 00:25

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od poczatku misze sobie radzic sama. W sobote wrocilam ze szpitala, a od poniedzialku maz wrocil do pracy. Ale z kazdym dniem bylo latwiej, sama jezdze do lekarzy od 3 tygodnia. Pakuje Nine do samochodu i ruszamy ;) Wiedzialam, ze tak bedzie wiec szzukalismy wozka bardziej dla mnie niz dla Malej, tak zeby byl lekki i mieacil sie w moj maly bagaznik. Na szczescie nie musze go wnosic po dchodach bo mamy wozkownie na dole.

Nina zakochana w karuzeli podroznej tiny love! Zabieramy ją na majówke :) Dzieki za polecenie :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ