X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    U nas ewidentnie skok rozwojowy i tak 2 tygodnie ma byc?? masakra...
    Witaj w klubie :( u nas to samo... masakra :(

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w razie czkawki podaje pierś - zawsze pomaga ;)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    U nas kryzys to znaczy skok rozwojowy ;) . Mały od urodzenia jak budził się w nocy na karmienie to od razu zasypiał do przed wczoraj :( Marudny cały czas, nic go nie bawi, nawet karuzela przy której wcześniej leżał godzinę. Jak zasypia w ciągu dnia to budzi się po 5 minutach z płaczem i trzeba go usypiać znowu.
    W temacie smoczka mały dalej go nie toleruje i muszę się z tym pogodzić.
    Moje dziecko nie reaguje na zabawki typu maskotki, grzechotki (jedynie karuzela)i nie próbuje je brać do rączki (chyba że zmieni się to w związku z trwającym skokiem) - a jak to wygląda u waszych dzieciaków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 19:31

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na branie do raczki jeszcze za wczesnie bo dziecko podobno jeszczs nie ma swiadomosci do czego one sluza i ze je ma mimo ze wklada do buzi i nimi macha

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    U nas ewidentnie skok rozwojowy i tak 2 tygodnie ma byc?? masakra...
    A jakie objawy u was?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Pola tez niesmoczkowa- wypluwała tt i nuka. Wczoraj przeczytałam na jakimś blogu opinie i smoczku lovi dynamicznym i słuchajcie załapała. Dostaje tylko do uspokojenia ale to naprawdę działa. I wybór wzorów powalający. Zatem mysle ze warto spróbować

km5svcqgfaw599l1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    Dziewczyny Pola tez niesmoczkowa- wypluwała tt i nuka. Wczoraj przeczytałam na jakimś blogu opinie i smoczku lovi dynamicznym i słuchajcie załapała. Dostaje tylko do uspokojenia ale to naprawdę działa. I wybór wzorów powalający. Zatem mysle ze warto spróbować
    Moj na chwile obecna toleruje tylko aventa

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez lovi mamy i aventa(tego po czasie polubil)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • perelka1846 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie! :) Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.

Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie :)

http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/

• Rubi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje kilka lykow wody przegotowanej i pomaga zawsze..
    Franek lubi smoczka ale na szczęście nie jest jeszcze od niego uzależniony..
    My dziś spędziliśmy dzień na wsi i mały prawie cały czas spał..świeże powietrze to jest to..
    Loszcz jak mama? Jak Ty się czujesz? Dajesz radę z dzieckiem?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez jest od smoczka uzależniona. W zapasie mam 5 szt bo jak któregoś upusci czy zgubi w łóżeczku to odrazu jest kolejny by się nie rozpłakała.
    Dzis u nas jest kryzys mala nie chxe zasnąć znaczy spi tylko na recach u męża a gdy ja odklada odrazu ryk. Przerazilo mnie to. Nie wiem co jej jest. Nawet jak klade ja na przewijak by ja przebrać to drze się w niebogłosy. Mam wrażenie ze w ten sposób nas wykorzystuje bo gdyby ja cos bolalo to nawet noszenie na recach by nie pomoglo. Dzis byli u nas znajomi a ja nie mogłam się obronić bo ciągle przy malej. Jestem wykończona. A jej placz tak mnie drażni ze mam ochotę trzasnąć drzwiami i wyjsc. Wiem ze myślicie teraz co ze mnie za matka. Ale mnie wykończyła. Mam dość. Nie tak wyobrazalam sobie macierzystwo. Moze ja się nie nadaje na matkę? Przez moje zmęczenie odbija sie wszystko na starszej córce bo jestem zbyt zmęczona by cokolwiek z nia porobić i jeszcze się na nia drę jak cos chce ode mnie. Teraz mam wyrzuty sumienia.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, nikt nie pomyśli o tobie źle! Każda z nas ma czasem gorsze momenty. Nie przejmuj się. A mamą na pewno jesteś świetną. Popatrz na starszą córkę i pomyśl, że to jaka jest teraz jest twoją zasługą. Kryzys minie :-*

anet525 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet napewno żadna z nas tak o tobie nie myśli ja czasem Mam też gorsze momenty zwłaszcza jak moja córka nie może spać do 3 w nocy a ja padam na twarz. Wtedy się na nią zloszcze i na siebie bo myślę co ze mnie za matka ze uśpać swojego dziecka kie umiem. Zwłaszcza zazdroszczę jak piszecie że wasze śpią od np 21 moja nigdy tak wcześnie nie usnela codziennie o 1 czasem o 3. Tak samo myślę o sobie bo odkąd mam małą w domu ciężko mi pogodzić wszystko zajmowanie się nią sprzątanie i gotowanie a o tym żeby zrobić coś koło siebie to już wogóle masakra. Także tez myślę że do niczego jestem bo pełno jest kobiet które maja 3 dzieci i godzą wszystko a ja jedno i nic zrobić nie mogę. Dobrze ze babcia na dole mieszka to ona gotuje ja odkąd mała się urodzila to z 4 razy obiad ugotowalam. Także napewno jesteś cudowna matka tylko po prostu zmęczona jesteś i takie myśli masz ze zmęczenia ale założę się ze większość z nas ma takie myśli czasem wiec nie łam się głową do góry wszystko się unormuje

• anet525 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Dopiero usnela. Justynka wiem co czujesz jestem w szoku ze takie maleństwo moze wyssac z dorosłego cala energie. Kurde i juz placz. Musze iść do niej. Czuje ze mam z glowy noc

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Moja tez jest od smoczka uzależniona. W zapasie mam 5 szt bo jak któregoś upusci czy zgubi w łóżeczku to odrazu jest kolejny by się nie rozpłakała.
    Dzis u nas jest kryzys mala nie chxe zasnąć znaczy spi tylko na recach u męża a gdy ja odklada odrazu ryk. Przerazilo mnie to. Nie wiem co jej jest. Nawet jak klade ja na przewijak by ja przebrać to drze się w niebogłosy. Mam wrażenie ze w ten sposób nas wykorzystuje bo gdyby ja cos bolalo to nawet noszenie na recach by nie pomoglo. Dzis byli u nas znajomi a ja nie mogłam się obronić bo ciągle przy malej. Jestem wykończona. A jej placz tak mnie drażni ze mam ochotę trzasnąć drzwiami i wyjsc. Wiem ze myślicie teraz co ze mnie za matka. Ale mnie wykończyła. Mam dość. Nie tak wyobrazalam sobie macierzystwo. Moze ja się nie nadaje na matkę? Przez moje zmęczenie odbija sie wszystko na starszej córce bo jestem zbyt zmęczona by cokolwiek z nia porobić i jeszcze się na nia drę jak cos chce ode mnie. Teraz mam wyrzuty sumienia.
    mam aktualnie podobnie...my wysiadamy przez ten tydzien psychicznie i fizycznir no noce sa tragiczne,na rekach i przy nas usnie i będzie spal a kiedy chce sie go odlozyc budzi sie.juz nawet czytalam o adhd bo to i straszne trzepanie sie,wymachiwanie raczkami jest dziwne

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Niunia a ty do 3 miesiąca miałaś jakies problemy z malutka tego typu?
    No właśnie nie było źle. Głównym problemem u nas było ulewanie a poza tym może ze 2 kolki? Ja trzymałam ścisłą dietę wiec mała nie bardzo miała po czym się źle czy. W każdym razie pierwsze 3 miesiące wspominam dobrze. I mam nadzieje, że będzie jeszcze lepiej

anet525 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    mam aktualnie podobnie...my wysiadamy przez ten tydzien psychicznie i fizycznir no noce sa tragiczne,na rekach i przy nas usnie i będzie spal a kiedy chce sie go odlozyc budzi sie.juz nawet czytalam o adhd bo to i straszne trzepanie sie,wymachiwanie raczkami jest dziwne

Sarah nie wiem czy wierzysz w takie rzeczy ale my jak tylko zasnela przelalismy jej wosk. Wyszlo na to ze ktos ja wystraszyl albo zauroczyl. Noc przespana i rano uśmiechem nas powitala. Poplakala z powodu brzuszka zapodalam czopka to kupsko zrobila po pachy. I juz zupełnie inne dziecko. Pogodne i widac ze czuje ulgę.

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek lovi mamy od początku... bardzo dobrze mały go przyjął od razu... uwaga lovi uzależnia :D
    a dzisiaj jest trzeci dzień bez smoczka mamy taki mały odwyk i muszę powiedzieć że takie małe dziecko szybko zapomina...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała nie chce spac w ogole noc kiepska w ciagu dnia tez nie spi praktycznie od wczoraj. duzo placze i jest marudna.

mam nadzieje ze szybko przejdzie...

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• ines31 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Sarah nie wiem czy wierzysz w takie rzeczy ale my jak tylko zasnela przelalismy jej wosk. Wyszlo na to ze ktos ja wystraszyl albo zauroczyl. Noc przespana i rano uśmiechem nas powitala. Poplakala z powodu brzuszka zapodalam czopka to kupsko zrobila po pachy. I juz zupełnie inne dziecko. Pogodne i widac ze czuje ulgę.
    Przelaliśmy wosk..tzn?

1kk0i09kiu82fc6o.png
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ