X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess to mm i nasze mleko można mieszać razem? Ja do tej pory miałam moje w jeden butelce i jak było mało to mm przygotowywałam w drugiej

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no podobno nie wolno mieszać w jednej butelce mm i naszego..

kasss współczuję Ci...życzę Wam żeby jednak w magiczny sposób od 3 m-ca te kolki zniknęły..

dzięki za odp właśnie chlapnęłam pół szklaneczki soku...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss polecam na kolki niemieckie kropelki Sab Simplex....
    My z kolkami walczymy już prawie 3 tygodnie.od wczoraj podaje małemu te kropelki i już widzę poprawę....dziś miał tylko jeden "atak" i to krótki...w nocy też lepiej śpi .już nie stęka jak wcześniej.

Emily83 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka ciągle mi się smiać chce jak dziewczyny z patologii (z sali w której leżałas najpierw Ty, pozniej ja) opowiadały ze w nocy zanim poszłaś rodzić czytałaś książkę przy zgaszonym świetle :D

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też położna mówiła żeby nie mieszać mleka z piersi z mm.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was też tak wszystko bolało ??? Ja od tyg nie mogę się wyprostować tak mnie kręgosłup boli jeszcze od wczoraj bola mnie boki jakbym jakieś zakwasy miała wogóle to ciężko mi się ruszać

• loszcz Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wszystko boli i ciężko mi się ruszać...
    Boli mnie prawa stopa bo jest złamana,lewa noga bo na niej skacze lub stawiam nienaturalnie dużo nacisku bo ręce i nadgarstki wysiadaja od tych kul.Boli mnie szyja i kręgosłup,pachy i brzuch,nos od uderzenia poduszki no i mam poprzecinany jezyk.
    Mleko mi zaczyna znikać.Może to tylko kryzys laktacyjny.oby.

Dzięki dziewczyny za dobre słowa.

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do soków to nie wiedziałam ze nie wolno i wypijam conajmiej litr dziennie, codziennie:
    Jablkowy(ten swiezy),z czarnej porzeczki,bannanowy,mango lub kubus.
    Czasem wypijam szklankę coli i raz nawet szklankę soku pomarańczowego.Wody pije bardzo dużo(kilka litrów dziennie) i jedna kawe nad ranem. Wszystko jest ok z Rocco.Kolek brak.Alergii brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 06:31

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie slyszalam zeby sokow unikac. Jedynie z cytrusow to ok lepiej nie Na poczatku. Ale poza tym to chyba mozna? Kubusie tez pilam od poczatku. Przeciez to marchew, jablko tylko.

Sarah88 lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem po pół pomarancza..a o soki pytam że względu na konserwanty i dużą ilość cukru..bo wyciskany z pomarańczy i jabłek to pije i małemu nic nie jest...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    ja tez uwazam ze jak dziecko od czasu do czasu zje słoiczek to nic sie nie stanie ale tez bez przesady niektorzy tylko tym zywia dzieci
    mam dosc te kolki mnie wykoncza za miast byc lepiej jest coraz gorzej jestem wykonczona malej pomaga tylko noszenie jak usiade z nia na rekach to za raz placze mialam jechac dzis na koncert i w ostatniej chwili zrezygnowałam to jest chyba instynkt macierzyński czułam ze tak bedzie a maz nie potrafi jej uspokoic bo ma chory kręgosłup i nie moze jej caly czas nosica jak ja polozy to placze wątie by ustąpiły po 3 mc jakoś w to nie wieże nie dość ze żle znosiłam cala ciąże to jeszcze teraz te nieszczesne kolki
    Ja nie pije sokow przez kolki nie wiem co malej zaszkodzi a po czym nic jej nie jest bo caly czas placze
    zawsze wyczekuje 22 bo wtedy odkladam mala do lózeczka i zasypia sama i później juz cala noc ja nic nie boli

Kass ja mam podobnie tyle ze moja kolej nie ma tylko zaparcia. I ciężko jej nawet pryknac. Przez sen sie spina i to ja wybudza. Nie placze ale jest marudna. Wczoraj wieczorem juz bylysmy obie padniete jeszcze starsza corka czuje sie opuszczona bo z mezem ciągle nad malą chodzimy. Wczoraj czułam taka zlosc i przygnębienie ze do męża powiedzialam ze na co nam bylo to wszystko. Ze lepiej bylo byc przy jednym dziecku a potem Ibeska sie tak ba mnie dziwnie popatrzyla ze sie popłakałam ze jak mogłam cos takiego powiedziec. Noce tez nam przesypia. Jak zasnela o 23 tak obudzila sie o 4 wiec mam sile znow sie z tym zmagac.

Ja pije sok tylko mango jabłko lub ananas. Ale to nie przez soki bo zanim zaczelam je pic dostala wzdęcia.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    kasss polecam na kolki niemieckie kropelki Sab Simplex....
    My z kolkami walczymy już prawie 3 tygodnie.od wczoraj podaje małemu te kropelki i już widzę poprawę....dziś miał tylko jeden "atak" i to krótki...w nocy też lepiej śpi .już nie stęka jak wcześniej.

Gdzie kupujesz te krople? Mi ma załatwić kass tylko nie wie kiedy. Moze ty byś dala rade mi je załatwić? Nie chce zamawiać przez Internet bo boje się ze to nie bedzie orginal tylko ten drugi co sprowadzaja do Czech.

miś_uszatek lubi tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ja tylko pije wode plus herbatki lactosan i bocianek soki omijam bo maja sporo cukru
    a po tej herbatpce lactosan masz gazy? Bo ja pije harbapolu i jest masakra z gazami. Az wstyd mi jak ktos do nas przychodzi. Szukam czegos po czym gazów tak nie ma. Myślałam ze jak na mnie tak działa to na mala tez przejdzie a ja nic nie rusza.

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie Wam współczuję tych kolek, wzdęc i w ogóle problemów z brzuszkiem. U nas odkąd dajemy małej Bebilon 1 z Pronutra problem minął. Jeszcze czasami sporadycznie małą rano wzdyma ale daje espumisan i przechodzi. Ale to ze 2 razy w tyg się zdarza. Może też fakt, że skończyła pechowe 3 miesiące tez przyczynił się do poprawy.
    U nas od 4.30 brak snu. Mała się coś wiercila, później ulała, przebralam ja i znowu ulała wiec kolejne przebieranie.... o 8 zasnęła i śpi do tej pory ☺
    nie mogę się doczekać kiedy Lena skończy 4 miesiące i zacznę jej powoli wprowadzać nowe produkty-marchewkę, jabłuszko ☺ jeszcze 3 tygodnie ☺
    Miłego i spokojnego weekendu. Ja tradycyjnie wesele z poprawinami a Lena z Babcią

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Kass ja mam podobnie tyle ze moja kolej nie ma tylko zaparcia. I ciężko jej nawet pryknac. Przez sen sie spina i to ja wybudza. Nie placze ale jest marudna. Wczoraj wieczorem juz bylysmy obie padniete jeszcze starsza corka czuje sie opuszczona bo z mezem ciągle nad malą chodzimy. Wczoraj czułam taka zlosc i przygnębienie ze do męża powiedzialam ze na co nam bylo to wszystko. Ze lepiej bylo byc przy jednym dziecku a potem Ibeska sie tak ba mnie dziwnie popatrzyla ze sie popłakałam ze jak mogłam cos takiego powiedziec. Noce tez nam przesypia. Jak zasnela o 23 tak obudzila sie o 4 wiec mam sile znow sie z tym zmagac.

Ja pije sok tylko mango jabłko lub ananas. Ale to nie przez soki bo zanim zaczelam je pic dostala wzdęcia.
    Anet to wszystko przez nerwy i stres damy rade później bedzie tylko lepiej a próbowałaś czopki ja podawalam raz jak Julka kupy pare dni nie robiła ale po tych czopkach bardzo pierdziała moze tez troszke by pomogly

anet525 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Ja jem po pół pomarancza..a o soki pytam że względu na konserwanty i dużą ilość cukru..bo wyciskany z pomarańczy i jabłek to pije i małemu nic nie jest...

Teraz wszystko ma konserwanty i niestety jak odrzucisz soki to i tak są w jedzeniu także stwierdziłam ze nie ma sensu kupuje normalne w kartonie nie bawię się w wyciskanie bo to bez sensu. Terazniejszy świat jest caly wypchany konsrtwantami. Mam nadzieje ze to nie czyni mnie złej matki ze średnio uważam na to co jem i pije

anet525, Sarah88, Krokodylica lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Anet to wszystko przez nerwy i stres damy rade później bedzie tylko lepiej a próbowałaś czopki ja podawalam raz jak Julka kupy pare dni nie robiła ale po tych czopkach bardzo pierdziała moze tez troszke by pomogly
    Dzis jak wróci z pracy to je kupie i tez minprzeszlo przez myśl te czopki. Dalad cpalego czy pól?

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    a po tej herbatpce lactosan masz gazy? Bo ja pije harbapolu i jest masakra z gazami. Az wstyd mi jak ktos do nas przychodzi. Szukam czegos po czym gazów tak nie ma. Myślałam ze jak na mnie tak działa to na mala tez przejdzie a ja nic nie rusza.
    No mam spore gazy masakra mlody tez dużo bakow puszcza

anet525 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia a ty do 3 miesiąca miałaś jakies problemy z malutka tego typu?

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    No mam spore gazy masakra mlody tez dużo bakow puszcza
    To moze po twojej herbatce moja tez cos ruszy. Musze kupic.

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ