Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzekaja ja mam na brzuchu rozstepy po obu ciazach ale po pierwszej byly duzo gorsze. Czerowne byly caly czas az do nastepnej ciazy praktycznie. Wogole nic na nie nie dzialalo nawet masci na blizny. Teraz pojawily sie nowe ale jest duzo lepiej. Stare sie wybielily juz a nowe nie sa tak mocno widoczne jak poprzednie. Smaruje olejkiem z rossmana dla mam. staram sie 2 razy dziennie. I przy tym dosc intensywnie rozmasowuje Brzuch. I z napieciem skory i wygladem jest lepiej.
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Jaka to masc na blizny,podasz nazwe? Ja mam czerwone na biodrach smaruje olejkiem migdalowym na zmiane z kremem elancyl i reduktorem z ziaji
Rubi lubi tę wiadomość
-
gosiaczek31 wrote:Anastacia to ty walczysz ostro skad masz cierpliwosc zeby na zmiane smarowac roznymi kremami? Ja jednym zeby sie smarowac musze sie mocno mobilizowac codziennie A co dopiero 3:-)
-
nick nieaktualny
-
My już po wizycie. Okazało się, że mała ma zaczerwienione uszka ale w miarę szybko zareagowalismy i obyło się bez antybiotyku. Tylko kropelki do ucha. I tu odp na wcześniejsze pytanie. Nie czyśćcie uszu no ja wyczyściłam i 3 dni później zapalenie. tylko malzowine i ewentualnie jak dużo woskowiny widać na wierzchu.
Mam nadzieje, że malutkiej się poprawi bo rano to już razem z nią płakałamjasmin, gosiaczek31, Krokodylica, kasss, gabi30 lubią tę wiadomość
-
gosiaczek31 wrote:Z resZty wiadomosci mloda nadal malo przybiera wazy niecale 5 kg. 25 centyl. Przez 2 tyg nie ma nawet 300 gram. Niby lekarka nic nie mowila i ze miesci sie w dolnej granicy normy ale jednak to malo.
Emilka ma 10 tygodni i w pon. ważyła 4790. Przez 2 tyg. przybrała niecałe 300 gr. Ale lekarka nic nie mówiła. Nie wiem czy ona nas nie olewa. Z moim szczęściem do lekarzy to całkiem możliwe.
Emilka właśnie próbuje zjeść dwie rączki na raz i się denerwuje bo nie chcą się zmieścić w pyszczku.Krokodylica, Rubi, gabi30, Scarlett2014, Niunia86, noa8, loszcz lubią tę wiadomość
-
slyszalam wlasnie ze sie nie czysci ale tez widze duzo woskowiny w uchu
Niunia czyli jednak to nie zęby?
Ja ugotowalam obiad dwu daniowy zrobilam pranie i nawet sobie make up A Julka spi w kuchni 3 godz zalwazylam ze tam najlepiej jej sie spi jak chodzi zmywarka czajnik itp oby tak dalej bo ostatnio nie spala prawie w ogole Julka ma 2.5 mc a wazy ok 5.5kg
cos MamaAdasia sie dlugo nie odzywa
Ja mam caly brzuch w rozstepach mysle ze tylko laser tu pomoze ale predzej zbankrutuje niz je usunę w takiej ilosci a stosujecie jakies kremy ujedrniajace na brzuch polecacie coś?[/url]
-
Emartea wrote:Emilka właśnie próbuje zjeść dwie rączki na raz i się denerwuje bo nie chcą się zmieścić w pyszczku.
Hahahaha padłam.
Moja Zuza waży teraz 4630g
Położna coś sapała na ostatniej wizycie że za mało przybiera ale na tej wizycie już stwierdziła że nie ma się co czepiać bo widocznie takie tempo przybierania ma moje dziecko.
Emartea lubi tę wiadomość
-
ja stosuje dalej palmers jak mi się przypomni...bo i tak mi się zostało sporo w butelce więc trzeba wykorzystać..na obiad mam dzisiaj pomidorówkę...i mąż schaba a ja na drugie kurczaka PYSZNEGO gotowanego z zupy ;/pewno ugryzę chociaż kęs tego schaba...ostatnio zaszalałam i zjadłam jedno ptasie mleczko...ciućkałam je chyba ze 3 minuty no ale wiadomo...jak już poczułam że mogę to teraz codziennie jedno ptasie mleczko muszę zjeść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 14:10
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa Rozstępów nie mam. Brzuch smaruje ale nie zawsze olejkiem z migdałów albo palmers ujędrniającym. Niestety nadal jest mocno flakowaty
A tak w ogóle to siedzę właśnie u fryzjera i pije pyszną kawę mąż nie dzwoni czyli Junior cały i zdrowy. Czuje się doskonalegosiaczek31, kasss, Rubi, czekaja, gabi30, Krokodylica, noa8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
haha ja zauważyłam właśnie u Franka z tyłu głowy prawie łysy placek więc też mu się wytarły...spoko odrosną
jesteście okropne! to ja się wzbraniam żeby nie jeść słodyczy i ciężkich rzeczy...żeby jak najdłużej utrzymać dietę a Wy mi piszecie że słodycze to na porządku dziennym...udam że tego nie czytałam ale akurat gotowane to naprawdę katorga...nie lubię, nie smaczne, jałowe blee więc to kwestia czasu jak całkowicie przestane to jeść tym bardziej że ja też mogę jeść wszystko i małemu nic nie jest...ale jak ugotuję zupę to jeszcze na razie zjadam to mięso..Niunia86, gosiaczek31, Krokodylica, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Tak Kasss na szczęście to nie zęby Kropelki dostała plus czopek przeciwbólowo bo strasznie płakała i teraz śpi. Niech troszkę odpocznie Maleństwo
Emartea też się uśmiałam z tych rączek. Powiedz Maleństwu smacznego
Nasza lena jest raczej drobna. Niby waży 5100g ale ma skończone 3 miesiące. Oczywiście ma już swoje wałeczki tu i tam ale ogólnie gruba nie jest. Chociaż jakby spojrzeć z drugiej strony - Kaczamili synek urodził się 2 dni wcześniej z wagą o 0,5kg większą i teraz chyba jest mniejszy niż moja Lena... Być może dlatego,że ja już nie karmię piersią tylko mm.
A w ogóle co tam u Kaczamili? Wydaje mi się,ze się mniej ostatnio odzywa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 15:27
-
Niunia- zdrówka dla Malutkiej!
Rubi- z tego mięsa rosołowego można zrobić pierogi albo farsz do naleśników i wtedy zyskuje na smaku. Ja staram sie patrzeć na to co jemy ale gubią nas słodycze;( staram sie robic domowe desery ale mój mąż woli rurki z biedry - no a jak sa w domu to ja tez je jem - właśnie zjadłam 3 na tarasie ;(
Aha- ja sie smaruje tym co mam ale rozstępy mnie ominęły- to skutek tego ze miałam spory zapas skory po odchudzaniu. Za to wciąż mam brzuch flaczek- zaczęłam powoli ćwiczyć ale raczej takir spokojne rzeczy bez skakania itd plus spacery. Zobaczymy jakie bedą efekty
Pola za dwa dni konczy dwa miesiące i pulpet mały wazy 5,5 kg czyli przybrała od najniższej wagi 3 kg. To chyba tłumaczy czemu cały czas jestem głodna.Rubi, Niunia86, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
hej mamuski,
my dzis bylismy na szczepieniu, Junior plakal tak, ze mi sie plakac chcialo. Maz trzymal Josha a ja tulilam
z tego co czytam to moj misiek jest najwiekszy bo dzis wazy 5620! zaczynam sie stresowac, ze grubasek z niego bedzie! ale co mam zrobic jak ma apetyt i nie da sie go oszukac? jak jest glodny to cale osiedle go slyszy!
ja na szczescie rozstepow nie mam, a na blizne stosuje te plastry, stosuje je od tygodnia ale roznicy nie widze na razie.
mi zostalo 5kg do zrzucenia i juz od 2-3 tyg waga stoi w miejscu