X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Mowila mi ze nowalijki to tylko ze sprawdzonego zrodla z takiego co sami uprawiaja w ogrodku a skad ja ich wezme:-) a to w sklepie to strasznie pryskane. No ale trudno zobaczymy odstawie na kilka dni i bede znow jalowo jesc jak bedzie efekt to znaczy ze to o to chodzi.

Justyska to niech polazi z wozkiem 2 h co za problem. Spacerek sobie z corcia zrobi. Ja tez tak robie jak musze wyjechac do miasta na zakupy czy tak jak wczoraj do gin to wyprowadzam z wozkiem na dwor mala zasypia a maz tylko pilnuje wozka prze 2 h i nie musi nic robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 10:29

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet u mnie niestety to samo, Zuza w ogóle nie chce spać w dzień i wymaga ciągłej uwagi. :/

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wasze maluszki już sporo ważą :)
    mój jest dopiero w granicach 3 centyla .... w piątek idę na szczepienie i jestem ciekawa ile urósł a apetyt to ma niezły ostatnio wcina po 130 -140ml i to co dwie godziny krzyk że głodny i się tak rzuca głodny na butelkę z moim mlekiem jakbym go naprawdę głodziła :D nie wiem po kim ma taki apetyt :D chyba po mamusi :D

Krokodylica, Emrica lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) mój syn jest naprawdę cudownym dzieckiem, po początkowych problemach teraz prawie w ogóle nie płacze. Ale nie lubi spać i już. Leży sobie spokojnie na kanapie 30/40 minut i nawet jakoś specjalnie nie muszę się nim zajmować, ważne tylko żeby była w tym samym pomieszczeniu, co jakiś czas wzięła go na ręce i coś z nim pogadała. Ale w ciągu dnia zasypia co najwyżej na 15/30 minut. Dłużej śpi tylko na spacerach ale nie zawsze. Nocy też nie przesypia, podejrzewam że to po prostu mały żarłok jak Franek Rubi. Co 2,5-3,5h musi jeść i już :) ale z tym snem chyba nie powinnam się dziwić - ja jako dorosła osoba śpię bardzo mało a moja mama wspomina że jako niemowlak byłam taka sama jak Jaś, spałam bardzo mało i bardzo szybko w ogóle przestałam robić sobie drzemki w ciągu dnia :)

Mój syn też strasznie się ślini i cały czas trzyma ręce w buzi. Na zęby wydaje mi się za wcześnie ale kto wie :)

Jakieś delikatne krostki Junior też ma na twarzy, ostatnio miał jedną większą ale chyba coś wtedy go ugryzło. A tymi małymi jakoś szczególnie się nie przejmuje. Pokazywałam je lekarce ale mówi że nie mam się czym martwić i to raczej nie problem z nabiałem. Może faktycznie nowalijki.

A tak w ogóle to w Krakowie dziś obrzydliwa pogoda ale z wyjścia do fryzjera nie zrezygnuje nawet jak pojawi się trąba powietrzna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:05

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u was tez taka pogoda masakra nici ze spaceru? Justyska ja nie wiem jak wyglada skok rozwojowy mam wrazenie ze mamy go co wieczór Gosiaczek moze Iza bedzie drobniutka Julka podobnie przybiera Neonatolog mowi ze wcale nie malo
    Tess mi mowila pediatra ze to przez kolki bo mala tez plakala przy jedzeniu
    my tez podajemy kropelki sab juz chyba drugi miesiac i bylo lepiej juz myslalam o odstawieniu a ostatnio wszystko wróciło
    wszystkie kapiecie co dzienZ?
    zastanawiam sie czy tez tak nie robic bo po kapaniu zje i zasypia a jak nie kapiemy to sie meczy i ok 22 zasypia
    czym czyscicie uszy u maluchow ?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun u mnie teraz jest jakas resztka żółtej wydzieliny

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek Nina tez malo przybiera. W czwartek wazyla 4900 g, a jej waga urodzeniowa to 3700, najnizsza (ktora nadrobila w 4 dni) 3460. Nawet na mm przybiera nie wiecej niz 200 g na tydzien dlatego chodze ja kontrolowac. Jutro ide na wazenie, zobaczymy, ale nie czuje zeby zrobila sie ciezsza, wiec pewnie przybiera w swoim tempie. Pediatra mowi, ze jezeli je i przybiera w rownym tempie to ok. Taki jej urok, a wcina sporo. Wlasnie zjadla butle, odbila jak stary chlop, puscila dwa pierdki i spi w najlepsze ;)

czekaja, gosiaczek31, Rubi, Krokodylica, gabi30, Emrica lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak u nas jest brzydko to wsadzam mala w fotelik samochodowey i wystawiam na balkon i tak soiebie spi. lubi spac na powietrzu:)

dzis niby piekna pogoda ale tez tak zrobilam zeby miec chwile na pospraztanie i dla siebie:)

pozniej wstanie to pojdziemy na prawdziwy spacer wozkiem:)

Dzien dobry:)

Widze Scarlett ze nasze maluchy maja duzo wspolnego. Moja Ewa wstaje ostatnio o 4:30 5. jak pospi do 6 to jestem przeszczesliwa. niby probuje ja przetrzymac zeby pospala dluzej ale sie nie da kjest placz i diopiero jak zaczne do niej mowic usmiechac sie to jest ogromny usmiech na buzi:)

mam nadzieje ze kiedys nadejdzie dzien ze pospi dluzej:)

dziewczyny ktora z Was ma rozstepy na brzuchu?? ja mam i ciagle sa fioletowe. smaruje masciana blizny i niby jest lepiej ale nie chce zeby byly tak widoczne:(

Niunia powodzenia u lekarza.

Co do slinienia dzieci to wiem ze w ktoryms tygodniu slinianki mocno zaczynaja pracowac i wtedy dzieci sie slinia:)

zrobilam dzis pyszne zdrowe londynskie ciasteczka. do kawy chociaz jedno dziennie musi byc:)

wlasnie moge pic normalna kawe i malej nic nie jest:) w ogole moge jesc wszystko wiec super:) odpukac:)

wczoraj bylam na kontroli u dentysty po ciazy i jest ok wiec super:)

Scarlett udanej wizyty u fryzjera:)

Kass ja przecieram tylko co jakis czas patyczkiem malzowine w srodku nie czyszcze.

Wydaje mi sie ze codzienna kapiel naprawde wprowadza jakis rytm u dziecka. zreszta nie wyobrazam sobie niby dziecko sie nie brudzi ale jak codziennie powacham malej szyjke to czuje taki twarozek wieczorem;) zreszta uwielbiamy ja kapac:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Tess Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss - u nas to ewidentnie nie są kolki, bo mówiła położna, że kolka to jak się dziecka nie da ani przy piersi, ani na rękach uspokoić. A u nas wystarczy go podnieść do pionu, ewentualnie smoczek i jest cisza i od razu dobry humor.

Słuchajcie - chyba odkryłam dobry sposób na uporczywe bąki i kupy :) Rano, siedzę oparta na poduchach na łóżku z podgiętymi nogami i kładę na nie wtedy Małego by mu babole powyciągać z nosa (pozycja prawie jak na bujaczku). Mały się z tej pozycji bardzo cieszy wszystko ogląda, a ponieważ już dość długi jest to nogi ma podgięte na moim brzuchu i powiem, że już 3 razy w trakcie powypuszczał straszne bąki i zrobił kupę, ale tym razem z uśmiechem :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja - a jaki przepis na ciasteczka? Bo ja do ćwiczeń nie bardzo, ale do ciasteczke to już co innego ;)

Scarlett - a Mały nie przysypia przypadkiem jak je przy piersi? Bo bywa tak, że sobie dziecko drzemie przy jedzeniu, a potem nie :) Mój na szczęście jest mega śpiochem :)

czekaja, Rubi, gabi30, Emrica lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:

Scarlett - a Mały nie przysypia przypadkiem jak je przy piersi? Bo bywa tak, że sobie dziecko drzemie przy jedzeniu, a potem nie :) Mój na szczęście jest mega śpiochem :)

Zdarza mu się ale raczej rzadko. Przy czym jeśli zdarzy mu się przysnąć przy karmieniu wieczorem to już normalnie śpi 2/3h a jeśli przyśni w ciągu dnia to budzi się maks po 15/20 minutach.

Czekaja ja też próbowałam przetrzymać dziś mojego syna w łóżku choć do 6stej ale nic z tego :) jak go wzięłam na ręce i zaczęłam poranną toaletę to od razu był uśmiech bo mały wiedział że zaczynamy już dzień i nie będzie musiał leżeć sam w łóżeczku ;)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tobiefitania.pl/londynskie-ciasteczka/

Smacznego:) zazdroszcze spiocha ale nie zamienia mojego slodziaka nawet na aniolka w czystej postaci;)

Wlasnie zbieram zdjecia z 2 miesiaca zycia Ewy i wysylam do wywolania. kupilam album na 300 zdjec i robie takie zbior na caly rok:) gdzies po 15 zdjec na kazdy miesiac bedzie fajna pamiatka:)

Scarlett2014, gosiaczek31, Tess, Emartea, gabi30 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na bieżąco to zawsze latwiej:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    jak u nas jest brzydko to wsadzam mala w fotelik samochodowey i wystawiam na balkon i tak soiebie spi. lubi spac na powietrzu:)

dzis niby piekna pogoda ale tez tak zrobilam zeby miec chwile na pospraztanie i dla siebie:)

pozniej wstanie to pojdziemy na prawdziwy spacer wozkiem:)

Dzien dobry:)

Widze Scarlett ze nasze maluchy maja duzo wspolnego. Moja Ewa wstaje ostatnio o 4:30 5. jak pospi do 6 to jestem przeszczesliwa. niby probuje ja przetrzymac zeby pospala dluzej ale sie nie da kjest placz i diopiero jak zaczne do niej mowic usmiechac sie to jest ogromny usmiech na buzi:)

mam nadzieje ze kiedys nadejdzie dzien ze pospi dluzej:)

dziewczyny ktora z Was ma rozstepy na brzuchu?? ja mam i ciagle sa fioletowe. smaruje masciana blizny i niby jest lepiej ale nie chce zeby byly tak widoczne:(

Niunia powodzenia u lekarza.

Co do slinienia dzieci to wiem ze w ktoryms tygodniu slinianki mocno zaczynaja pracowac i wtedy dzieci sie slinia:)

zrobilam dzis pyszne zdrowe londynskie ciasteczka. do kawy chociaz jedno dziennie musi byc:)

wlasnie moge pic normalna kawe i malej nic nie jest:) w ogole moge jesc wszystko wiec super:) odpukac:)

wczoraj bylam na kontroli u dentysty po ciazy i jest ok wiec super:)

Scarlett udanej wizyty u fryzjera:)

Kass ja przecieram tylko co jakis czas patyczkiem malzowine w srodku nie czyszcze.

Wydaje mi sie ze codzienna kapiel naprawde wprowadza jakis rytm u dziecka. zreszta nie wyobrazam sobie niby dziecko sie nie brudzi ale jak codziennie powacham malej szyjke to czuje taki twarozek wieczorem;) zreszta uwielbiamy ja kapac:)
    Jaka to masc na blizny,podasz nazwe? Ja mam czerwone na biodrach smaruje olejkiem migdalowym na zmiane z kremem elancyl i reduktorem z ziaji

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    moja też zasypia wymeczona strasznie zabralam ja na drugi spacer ok 17 bo wtedy ma kolki myslalam ze je przespi na powietrzu ale mylilam sie dostala ataku i musialam szybko wracac i nosic do teraz juz nie mam sily biedna ledwo na oczka patrzyla a spac nie mogla
    Dorka ale twoja córka pięknie rysuje to czy dziecko jest karmione piersia czy mm nie ma wplywu na iQ no bez przesady w internecie różne głupoty wypisują
    Niunia szybko ząbki ida twojej Lence ale to mozliwe jednej kolezance wychodza u 4 miesiacznej córki druga ma syna 8 mc i nie ma ani jednego

Kass tylko nie pisalas mi nr konta. Jak mam ci za nie zapłacić??

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacja ja smaruje mascia solcoseryl i ceban. ceban wprawdzie smierdzi cebula ale jakos to zniose. mam wrazenie ze jest troszke lepiej i skora bardziej sie napiela. a jesli nawet to tylko moje zludzenia to chociaz tyle dobrego ze nie sa one drogie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 12:00

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• anet525 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass wlasnie przyszly te kropelki. Super dzieki. Napisz na priv jak sie rozliczymy

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozecie mi podac przyblizona cene kropelek sab simplex ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Gosiaczek Nina tez malo przybiera. W czwartek wazyla 4900 g, a jej waga urodzeniowa to 3700, najnizsza (ktora nadrobila w 4 dni) 3460. Nawet na mm przybiera nie wiecej niz 200 g na tydzien dlatego chodze ja kontrolowac. Jutro ide na wazenie, zobaczymy, ale nie czuje zeby zrobila sie ciezsza, wiec pewnie przybiera w swoim tempie. Pediatra mowi, ze jezeli je i przybiera w rownym tempie to ok. Taki jej urok, a wcina sporo. Wlasnie zjadla butle, odbila jak stary chlop, puscila dwa pierdki i spi w najlepsze ;)
    moja ma teraz 4750 a urodzeniowa 3780, 3620 przy wypisie. Wiec niby niewiele przybiera ale przybiera. Je spi nie placze jakos specjalnie wiec chyba jest ok ale ja mam porownanie ze starsza corka i dlatego tak sie przejmuje ta waga. Starsza wazyla w tym samym tygodniu 5400. I byla pyza:-) a ta chudzinka drobna. Ale moze taka jej uroda. Jest dluga na 90 centyl a waga 25 Wiec duza rozbieznosc. Nie idzie to jakos proporcjonalnie. Ale skoro lekarz nie widzi nic zlego to dobrze. Na nieszczesliwa nie wyglada. Jest spokojna raczej i radosna. Smieje sie, gada, wiec rozwija sie jak powinna.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Dziewczyny mozecie mi podac przyblizona cene kropelek sab simplex ?
    35zl

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ