Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Emily powinno się podawać 400j. Najfajniejsze są te kapsułki twist off. Wyciskasz jedną dziennie i masz z głowy. Moja na razie jeszcze dostaje devicap jedną kropelke ale musze też iść do pediatry i zapytac czy mogę jej już zmienić na te drugie.
Emily83 lubi tę wiadomość
-
Wit d jest w kropelkach lub w tym twiscie. To masz juz dobraną dawkę. Ja mam polowe jemszcze op A plus D wiec wybiorę je do konca i potem juz kupie tylko D.
Tess moze faktycznie ma rwfluks utajony plus zaparcia i dlatego brzuszek go boli. Mi ani boboric ani espumisan nie pomógł dopiero te kropelki niemieckie. Masuj mu brzuszek rob cieple oklady na brzuszek moze to cos ponorze. Ja często pomagalam jej w gazach ta rurką do gazów co kupiłam w aptece. Nie ma skutków ubocznych nie uzaleznila sie bo sama juz się załatwia a tez dzieki temu nie cierpiała bo podczas jedzenia tez mi plakala i sie spinala wiec Szla rurka w ruch gaz a nawet czasem kupka piszla i potem ladnie jadła. -
anet525 wrote:Loszcz o tym refluksie wspomniała mi tez moja pediatra gdy byl czas ze moja Ineska tak ulewala. I te metody co wymieniłaś u mnie pomagaly no i kropelki pomogly. Teraz gdy zbilzamy sie do 3 m-ca widzę ze przestala ulewac wiec układ pokarmowy chyba juz dojrzał.
-
Emily83 wrote:a kiedy dzieci przestaja juz ulewać?
Emily83 lubi tę wiadomość
-
hej mamusie u mnie byl ten sam problem naewt jak kolki sie skonczyly dalej szarpala butelka tess mysle ze jak dala bys butle nic by to nie dalo u nas na szczescie sie to skonczylo wkurzajace to bylo bo musialam przerywac uspokajać Julke wlasnie w pionie tylko pomagalo i karmic dalej ona sie meczyla i ja
Ewka ja właśnie taki miałam pierwszy okres za to drugi nadrobił co dziwne nie bolał mnie brzuch z czego bardzo sie ciesze bo przed ciaza umierałam zawsze pierwszego dnia
Moja dalej ulewa zageszczam jej mlekomimo tego bardzo rzadko ale czasem uleje kropelki chcialam odstawic ale sie boje i daje polowe mniej
Ja wczoraj byłam z Julką pierwszy raz w galerii kupiłam sobie czarne szpileczki na sobote mała była bardzo grzeczna w samochodzie nie spala rozgladala sie na boki w galeri tak samo moja grzeczna dziewczynka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:07
[/url]
-
mamuski wolno wozić dzieci na przednim siedzeniu ?niby dziecko powinno być za kierowcą ale jak jedna osoba jedzie a dziecko płacze to co wtedy nie zawsze mozna sie zatrzymać a z przodu mimo ze moze nie uspokoimy to widzimy czy wszystko jest ok
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gosiaczek31 wrote:ale czy tak naprawde wolno wozic to nie wiem. za szybko sie przepisy zmieniaja i moglo sie cos zmienic w tej kwestii
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
Wczoraj właśnie byłam na pierwszej wizycie u logopedy. Też się zdziwiłam jak mi powiedzieli przy umawianiu się na rehabilitację że po rehabilitacji będę miała jeszcze spotkanie z logopedą, bo pomyślałam co u tak małego dziecka zrobi logopeda skoro ono nic nie mówi. Otóż zbadała ją, palcem badała w buzi. Mówiła że ma bardzo ładnie wykształcony język, wyćwiczony i kilka tam jeszcze innych pozytywnych opini tzn że bardzo ładnie się rozwija w sensie że tak jak dziecko bez zespołu downa. Oczywiście Natalka zaczęła do niej głużyć i jak się rozgadała to nie mogła przestać a kobieta była w wielkim szoku że ona wogule głuży. Nie wiedziałam czemu skoro ona to robi od dawna, jeecze dwóch miesięcy nie miała, bo sprawdzałam tu na forum datę mojego posta w którym pytałam Was czy Wasze dzieci już głużą i to było zanim skończyła 2 miesiące. Ale właśnie dziś z czystej ciekawości zajrzałam do wujka Google kiedy dzieci z zespołem Downa zaczynają głużyć i się okazuje że od 4 miesiąca życia. Teraz rozumiem zdsiwienie pani logopedy
gosiaczek31, Emrica, tylda87, loszcz, gabi30, MartaM, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
A teraz wracam od kardiologa i mówił że jest dobrze bo od ostatniej wizyty się trochę poprawiło serduszko, ale tak czy siak nadal jest pod kontrolą, następna wizyta w październiku
gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny