WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jestem na etapie karmienia po 5 minut bo więcej Młody nie da rady...

Problem też w tym, że cięzko mi teraz wyczuć jak bardzo jest głodny - Młody mi się właściwie zawsze chce przysysać, chyba że śpi albo krzyczy :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    a co do witamin to od 3 miesiaca do 2 roku życia podaje się witaminę d.

a jaka to jest dawka witaminy d? Kurcze dobrze że mi mówicie bo pediatra nic o tym nie wspomniała :(

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily powinno się podawać 400j. Najfajniejsze są te kapsułki twist off. Wyciskasz jedną dziennie i masz z głowy. Moja na razie jeszcze dostaje devicap jedną kropelke ale musze też iść do pediatry i zapytac czy mogę jej już zmienić na te drugie.

Emily83 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wit d jest w kropelkach lub w tym twiscie. To masz juz dobraną dawkę. Ja mam polowe jemszcze op A plus D wiec wybiorę je do konca i potem juz kupie tylko D.

Tess moze faktycznie ma rwfluks utajony plus zaparcia i dlatego brzuszek go boli. Mi ani boboric ani espumisan nie pomógł dopiero te kropelki niemieckie. Masuj mu brzuszek rob cieple oklady na brzuszek moze to cos ponorze. Ja często pomagalam jej w gazach ta rurką do gazów co kupiłam w aptece. Nie ma skutków ubocznych nie uzaleznila sie bo sama juz się załatwia a tez dzieki temu nie cierpiała bo podczas jedzenia tez mi plakala i sie spinala wiec Szla rurka w ruch gaz a nawet czasem kupka piszla i potem ladnie jadła.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Loszcz o tym refluksie wspomniała mi tez moja pediatra gdy byl czas ze moja Ineska tak ulewala. I te metody co wymieniłaś u mnie pomagaly no i kropelki pomogly. Teraz gdy zbilzamy sie do 3 m-ca widzę ze przestala ulewac wiec układ pokarmowy chyba juz dojrzał.
    ta poduszke klin kladziecie pod czy na materac?

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pod materacem :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy dzieci przestaja juz ulewać?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na materac jak normalna poduszkę bo mam ta poduszkę z poszewka odrazu

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    a kiedy dzieci przestaja juz ulewać?
    mojej koleżanki córką jak skończyła 8 miesięcy to przestala. Ale na to nie ma reguły. Jedne dzieci szybciej przestają inne dluzej. Moja Ineska moze ulewa nawet nie ulewa bo troszke z buzi jej pocieknie z raz dziennie. Ale za to bardzo się ślini i znow ubranka są mokre wiec zakładam juz jej śliniaczek.

Emily83 lubi tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie u mnie byl ten sam problem naewt jak kolki sie skonczyly dalej szarpala butelka tess mysle ze jak dala bys butle nic by to nie dalo u nas na szczescie sie to skonczylo wkurzajace to bylo bo musialam przerywac uspokajać Julke wlasnie w pionie tylko pomagalo i karmic dalej ona sie meczyla i ja
    Ewka ja właśnie taki miałam pierwszy okres za to drugi nadrobił co dziwne nie bolał mnie brzuch z czego bardzo sie ciesze bo przed ciaza umierałam zawsze pierwszego dnia
    Moja dalej ulewa zageszczam jej mlekomimo tego bardzo rzadko ale czasem uleje kropelki chcialam odstawic ale sie boje i daje polowe mniej
    Ja wczoraj byłam z Julką pierwszy raz w galerii kupiłam sobie czarne szpileczki na sobote mała była bardzo grzeczna w samochodzie nie spala rozgladala sie na boki w galeri tak samo moja grzeczna dziewczynka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:07

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuski wolno wozić dzieci na przednim siedzeniu ?niby dziecko powinno być za kierowcą ale jak jedna osoba jedzie a dziecko płacze to co wtedy nie zawsze mozna sie zatrzymać a z przodu mimo ze moze nie uspokoimy to widzimy czy wszystko jest ok

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja woze na przednim jak sama jade. tylko trzeba miec wylaczona poduszke powietrzna na miejscu pasazera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czy tak naprawde wolno wozic to nie wiem. za szybko sie przepisy zmieniaja i moglo sie cos zmienic w tej kwestii

• Tess Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można z przodu jak nie ma poduszki powietrznej u pasażera, albo jak można tę poduszkę deaktywować.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    ale czy tak naprawde wolno wozic to nie wiem. za szybko sie przepisy zmieniaja i moglo sie cos zmienic w tej kwestii
    Na foteliku jest instrukcja że nie wolno wozić na przednim siedzeniu jeśli jest tam poduszka powietrzna, a wiadomo że teraz to chyba już w każdym samochodzie jest

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj właśnie byłam na pierwszej wizycie u logopedy. Też się zdziwiłam jak mi powiedzieli przy umawianiu się na rehabilitację że po rehabilitacji będę miała jeszcze spotkanie z logopedą, bo pomyślałam co u tak małego dziecka zrobi logopeda skoro ono nic nie mówi. Otóż zbadała ją, palcem badała w buzi. Mówiła że ma bardzo ładnie wykształcony język, wyćwiczony i kilka tam jeszcze innych pozytywnych opini tzn że bardzo ładnie się rozwija w sensie że tak jak dziecko bez zespołu downa. Oczywiście Natalka zaczęła do niej głużyć i jak się rozgadała to nie mogła przestać a kobieta była w wielkim szoku że ona wogule głuży. Nie wiedziałam czemu skoro ona to robi od dawna, jeecze dwóch miesięcy nie miała, bo sprawdzałam tu na forum datę mojego posta w którym pytałam Was czy Wasze dzieci już głużą i to było zanim skończyła 2 miesiące. Ale właśnie dziś z czystej ciekawości zajrzałam do wujka Google kiedy dzieci z zespołem Downa zaczynają głużyć i się okazuje że od 4 miesiąca życia. Teraz rozumiem zdsiwienie pani logopedy

gosiaczek31, Emrica, tylda87, loszcz, gabi30, MartaM, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz wracam od kardiologa i mówił że jest dobrze bo od ostatniej wizyty się trochę poprawiło serduszko, ale tak czy siak nadal jest pod kontrolą, następna wizyta w październiku

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Dorka ze Twoja corcia tak pieknie sie rozwija. bedzie mala latwiej w zyciu bo bedzie samodzielna:-) Gratulacje dla Natali:-) dzielna dziewuszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    Na foteliku jest instrukcja że nie wolno wozić na przednim siedzeniu jeśli jest tam poduszka powietrzna, a wiadomo że teraz to chyba już w każdym samochodzie jest
    mozna poduszki wylaczyc

• Emartea Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Natalka wszystkich zaskakuje! To dobrze. Oby tak dalej.

4e3f84b95f.png
‹‹ 1765 1766 1767 1768 1769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ