X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja sie ciesze, ze chrzciny mam juz glowy bo mielismy w marcu. Uffff nie znosze takim imprez

Co do roznych dolegliwosci to odpukac moja jest zdrowa ale w czwartek mam szczepienie i boje sie ze mi cos wynajda :/

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:47

gosiaczek31, Emily83, Krokodylica, Scarlett2014, gabi30 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie podnoszenia główki, to lekarka mówiła żeby nie nosić dziecka np do odbijania brzuszkiem do siebie, bo wtedy dziecko ma tendencje do odginania główki, a to nie sprzyja podnoszeniu jej na brzuszku, więc najlepiej nosić dziecko pleckami do swojego brzuszka, delikatnie trzymając pupę tak żeby nie siedziała, żeby nie zaszkodzić kręgosłupowi, a jak już chcemy brzuszkiem do siebie to dziecko musi być tak prawie że przerzucone przez ramię głowa i raczki. Moja zaczeła podnosić ale muszę trzymać jej jeszcze rączki, bo jej uciekają a ma już 3 miesiące ale lekarka mówiła że ma swój czas, i będzie dobrze.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gdy wam zasypiają dzieciaczki po jedzeniu czy w trakcie jedzenia nocnego to bierzecie je do odbijania? bo ja jak tak robię to zawsze swojego wtedy wybudzam ...

a i mój dziś też kończy 3 miesiące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 18:45

Emrica, Scarlett2014, anet525, kasss lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily ja odbijam, ale moja potem ładnie zasypia nawet jak się rozbudzi.

Emily83 lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy wasze dzieci też tak jedzą jak moje zje wszystko co mam z dwóch piersi A mam jak ściągam sprawdzić kolo 100 ml i robie jej 90 ml mleka to je aż do pelnosci chyba.zachlanna jest ze szok czasem aż jen sie uleje czasem zje 60 a czasem i 90 wasze dzieci też tak mają czy ja swojej za dużo pozwalam jeść ??
    Ale jak jej zabiorę butelkę wcześniej to zazwyczaj jest płacz

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily ja nie odbijam w nocy

Emily83 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze zapytam o witaminy daje sie je tylko do 3 mesiąca?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie odbijam w nocy.
    a witamine k+d podaje sie do 3 msc jesli karmione piersia. pozniej juz tylko wit d.

• jasmin Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,my też dziś kończymy 3 miesiące. Pamiętam jak o tej porze szykowałam się do szpitala w skurczach a droga 90km liczyła :D Modliłam się aby nie urodzić w trasie :D

Emrica cenne rady piszesz odnośnie noszeni do odbijania. Mój Mati przy odbijaniu podziwia świat z głową w górze a jak na brzuszku leży to już gorzej i rączki mu jakoś na boki się rozchodzą to już wiem dlaczego.

gosiaczek31, Emrica, Scarlett2014, kasss, Emily83, Krokodylica lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny proszę pomóżcie mi w interpretacji wyniku z bety bo nic z tego nie rozumiem . ..

Miałam tydzien temu 0,100 a dzis mam 0,71

jak mam to roumiec?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily ja w nocy mojego też nie odbijam, a co do witamin to od 3 miesiaca do 2 roku życia podaje się witaminę d.

ja byłam u lekarza i na szczęście nic poważnego się nie wykluło zaczyna się przeziębienie dostałam paracetamol 3x dziennie i Prenatal GripCare, lekarka nawet o tym specyfiku nie wiedziała ja jej poweidziałam że w ciąży pani w aptece mi to poleciła na przeziębienie, sprawdził w smartfonie swój wykaz leków poczytała i stwierdziła że dobrze na przyszłość wiedzieć ze taki specyfik jest. mam sie pilnować i jak bym tylko dostała gorączki to mam przyjść. Fajną mam tą lekarkę, przed ciążą zmieniłam przychodnię bo mam jedną prawie pod domem ale tam są okropni lekarze, jedna lekarka była super rodzinna a w rejestracji głupie baby nie chciały mnie do niej rejestrować bo mówiły że jestem "za stara", jakbym przyszła tak jak teraz z takim przeziębieniem to bym dostała zjeb że kolejkę zajmuje a tu powiedziałam że mam 4miesięczne dziecko w domu i wole chuchać na zimne by się nic poważniejszego nie wykluło i nie zaraziło małęgo to pani doktor powiedziała że bardzo dobrze zrobiłam :)

gosiaczek31, jasmin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie rosnie ale malo. a nie ma norm przy wyniku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 21:30

• Tess Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z okazji dnia matki dalszy ciąg problemów z karmieniem. Rano jest dobrze, w dzień karmię bujając na piłce, a wieczorem gehenna 1,5-2 godziny po 3-5 minut przerywane płaczem, odbijaniem i cholera wie co jeszcze.

Młody śpi w nocy nawet do 9 godzin a ja się zastanawiam czy go jednak nie wybudzać, choć potem budzi się radosny i chętny do jedzenia , z pełną pieluchą :)

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tess maly ma kolki? bo z tego co opisujesz to wyglada wlasnie na kolke

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg położnej kolka jest wtedy jak dziecko się nie da uspokoić, a on tylko przy jedzeniu dostaje takich histerii... widać, że go coś boli, moim zdaniem łyka powietrze lub ciśnie na kupę, odbijanie nie zawsze niestety pomaga.
    Ale wystarczy, że się go obróci do pionu to dziecko od razu do rany przyłóż, uśmiecha się itp. Jakbym odkryła tylko wygodny sposób karmienia w pionie to bym go tak karmiła... już biję się z myślami, żeby odciągać i mu podać w butelce, ale dla mnie to będzie katorga.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było podobnie,wił się przy jedzeniu,płacz,krzyk. Pomogła zmiana mleka,ale ja karmię mm.

relg2n0abn31771x.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess ja tez mialam podobnie z malym jak Ty, teraz podaje mu raz dziennie sab simplex i jest dyzo lepiej bo i kupy ida i baki, poza tym dawalam butle przy tych atakach ale tez roznie pomagalo, teraz jak tak robi to po prostu przestaje go karmic i albo kraze po domu albo klade go i czyms probuje zainteresowac, takie ataki mial najczesciej od okoo 17 do21-22 teraz jest lepiej obym nie zapeszyla, lekarka tez twierdzila ze to nie kolki a ja do tej pory nie wiem czy boli go wtedy brzych czy mial dosc jedzenia czy jednak byl glodny potem i tak dojada

• Tess Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda - dokładnie tak jest jak piszesz, pod wieczór jest gorzej, dlatego ja go karmię na piłce jak jest ,,ubujany"
    ciotka mi jeszcze sugerowała, że może ma pleśniawkę i dlatego sobie ściera w trakcie karmienia i go boli, położna sugerowała, że może przebialczony i odstawić nabiał, ale w takim razie dlaczego pomagało postawienie do pionu? Moim zdaniem to sprawa ,,mechaniczna", bo jak młody walnie giga-kupę to mu te napady trochę zelżą, wtedy wystarczy czasem tylko odbić. Najgorzej, że nie bardzo mogę z nim wyjść gdzieś w gości, bo takie karmienie to i godzinę może trwać - w 5 minut mi opróżnia pierś do miękkości, potem krzyczy, przebieram, noszę, kładę na kolana (pozycja do przyśpieszania kupy :)) i dopiero po godzinie dojada do ,,pełna".

No i przy takim karmieniu mam problem żeby go karmić nawet 6 razy na dobę, nie mówiąc o 7... boję się trochę, że niedojada jednak i zacznie z wagą lecieć, choć na razie nie jest źle bo pewnie niedługo dobije do 6 kg (przy wyjściowych 2900).

Czekam na ten 3 miesiąc jak na zmiłowanie, zobaczymy czy coś się zmieni. Mam jeszcze teorię, że mu się powoli kupa zaczyna formować, bo wcześniej była sama żółta wodzianka, a teraz z ,,wiórami" :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess ja tez miałam podobnie i z kupami tez. Naprawde w tym przypadku pomogl mi sab simplex i sie wszystko unormowalo. Moze ma wzdęcia? Bo moja nie miała kolki tylko wzdęcia. Teraz te kropelki podaje jej raz dwa razy dziennie zapobiegawczo. I teraz robi po jedzeniu duza gesta solidna kupke. Opróżnia sie dwa trzy razy dziennie. Moja 6 czerwca skończy trzy m- ce.

Co do odbijania po jedzcie nku to ja karmie piersią nie musi jej się odbić. Zreszta mój dziecko jest jakies inne jak brałam ja do odbijania to więcej ulewała niz jak ja wcale nie biorę. Jak zaśnie podczas karmienia to jej juz nie ruszam. I nie ulewa jej się.

Tess lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ