X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Dorka że Natalka robi takie postępy :) same dobre wieści. My też jesteśmy pod opieką kardiologa, ostatnio pani dr powiedziała że również wszystko się ładnie poprawiło od ostatniego razu i następna wizyta dokładnie w moje urodziny czyli 4 listopada :)

Jutro rano będę łapać siuśki małego bo mam zrobić kontrolnie posiew, w pon morfologa i w środę kolejne szczepienie. A jutro wizyta u okulisty, mam nadzieję że będą dobre wieści, bo ostatnio may miał jeszcze "zabieloną siatkówkę" czy coś takiego i jeszcze podobno nie widział, a po paru dniach od wizyty zaczął wodzić wzrokiem za nami...

• jasmin Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka miło czytać takie wiadomości :)

U mnie poduszka leży na materacyku pod prześcieradłem.

relg2n0abn31771x.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka super wiadomość Natalka jest dzielną dziewczynką;)
    to dobrze bo juz myślałam że mandat wlepią a wiecie co wczoraj przyszlo pismo o niezapłaconym mandacie mojego męza ktory dostał jadąc do mnie na porodówke a pamietacie jaki był ekspresowy o 13.30 powiedzieli mi ze musza zrobic cc a 10 min później mala już była nie dosc ze nie zdążył dojechac to jeszcze mu mandat dali no skandal i tłumaczenie ze zona rodzi nic nie pomogło!!!

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciocie :-) my po wizycie. Nadulka ma zdrowe serducho :-)

Scarlett2014, Emartea, czekaja, gosiaczek31, kasss, jasmin, loszcz, kaczamila, Niunia86, Emrica, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Hej ciocie :-) my po wizycie. Nadulka ma zdrowe serducho :-)
    Super ze malutkirj serduszko zdrowe

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro idziemy na usg bioderek....namusie poprosze o kciuki.a ja jutro ide na kontrole poporodowa do ginki

gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 2 ostatnie dni bolało mnie podbrzusze zastanawiam sie czy to okres nie chce juz sie pojawić

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    My jutro idziemy na usg bioderek....namusie poprosze o kciuki.a ja jutro ide na kontrole poporodowa do ginki

&&&& za jutro !!! :-)

Anastacia33 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela super!
    anastacia trzymam kciuki:-)
    ja jutro podjade z mala do przychodni bo 2 razy juz dzwonili ze nie zaszczepilam i mam przyjechac. wrr raz nas odeslali bo mala byla wysypana od alergii a astepnego dnia zlapala katar i od tamtej pory ma zielone gluty a ja nie chce jej szczepic jesli cokolwiek jej dolega. wole poczekac az bedzie miala czysto w nosie. szczerze mowiac nie rozumiem takiego poganiania.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku nie przejmuj sie i nie szczep jeżeli uważasz,ze mała jest podziębiona. Wszystkie negatywne skutki szczepionek są właśnie przez to,ze szczepią niedoleczone dzieci. Rozmawiałam na ten temat z koleżanką,która jest świeżo upieczonym lekarzem i mówiła,że autyzm itd jest nie od szczepionek a od tego,że lekarze dopuszczają przeziębione dzieci do szczepień.

Ewela gratuluję i cieszę się,ze wszystko dobrze :D

Anastacia trzymam kciuki :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzisiaj mnie zaskakuje cały czas gada po swojemu i co chwila się uśmiecha pełna buzia :) aale jak już łącze to tez porządnie heh chociaż co mi tam płacz jak widzę ten uśmiech

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa super kciuki pomagają

Anastacia to teraz za ciebie trzymamy

Wy za nas tez trzymajcie jutro idziemy na pierwszą rehabilitacje mam nadzieje ze powie ze mała jest ta asyemetria

Niunia86, Ewelaa lubią tę wiadomość

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wiecie coś na temat małego ciemiączka? Bo mój mały ma 0,5 x 0,5 i wyczytałam w necie takie rzeczy że już sama nie wiem co o tym myśleć i nie wiem czy mam podawać co dziennie wit D :(

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny my tez poprosimy jutro o kciuki...

Niunia86, Ewelaa lubią tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    ewela super że u malutkiej wszystko w porządku!
    anastacia, kaczamila trzymam kciuki, będzie dobrze!

Ja dziś byłam na wizycie kontrolne u gin. Miało być po 6 tygodniach po porodzie no ale jakoś tak wyszło ;) . Wszystko w porządku, lekarka mnie przestrzegala że karmienie piersią nie zapobiega zajściu w ciąże. że dziwne ale w dzisiejszych czasach kobiety dalej w to wierzą. Ma pacjentkę która 3 miesiące po cc zaszła w ciąże i się zdziwiła bo karmi piersią i jak to się stało.

Mały dziś wyciągał rączki do swojej ulubionej zabawki :) ale cieszy każdy postęp maluszka <3

loszcz lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i dziś przyszedł mi ten słód właśnie go wypiłam. Pachnie jak ciepły chleb, smakuje jak woda z wodzionki no idzie przeżyć. Mam nadzieje że w nocy mi cycków z nadmiaru mleka nie rozerwie ;)

loszcz lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka super ze Natalja tak świetnie się rozwija

Ewelaa super ze z serduszkiem malej wszystko w porządku

Kasss dziękuje za odpowiedz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:43

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily moja Lena tez ma malutkie ciemiączko. Ponoć od nadmiaru Wit D tak się dzieje ale w Polsce jest tak duże zapotrzebowanie na tą Wit, że raczej nie ma szans na przedawkowanie. Ja karmie tylko mm plus mam tą większą dawkę D i tez się teraz zastanawiam czy to nie za Dużo. W poniedziałek wpadnę do pediatry i zapytam.

Emily83 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze wizyty&&&
    Dorka super ze malutka tak dobrze się rozwija, Ewela tez fajnie ze u was wszystko ok

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    aaa i dziś przyszedł mi ten słód właśnie go wypiłam. Pachnie jak ciepły chleb, smakuje jak woda z wodzionki no idzie przeżyć. Mam nadzieje że w nocy mi cycków z nadmiaru mleka nie rozerwie ;)

To jest na mleko h bylo go więcej??? A jak nazywa sie ta herbatka co tak zachwalacie????

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ