X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moj wynik w becie wynosi 26983. To dobry wynik??

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie maluszek rośnie serduszko bije ma juz 3.5 cm gin określił ciążę na 11 tydz okazało się też ze mój Gin pracuje w kilku gabinetach i w jednym robi ust prenatalne tak ze umówiłam się ja 28 sierpień i ku mojemu zaskoczeniu badanie nie kosztuje 250 a 120 zł 250 to razem z podwójnym testem krwi. Nie dostałam zdjecia i ust było dopochwowe bo tu gdzie chodzę jest gorszy sprzęt ale jestem taka szczęśliwa ze wszystko jest dobrze a tak sir bałam. Przed wyjściem obstawialismy z mężem ile dzidziuś nam urósł i okazało się ze mamusia trafiła idealnie 3.5 cm maz o stawiał 3. Mimo tych wszystkich mdłości i wymiotów jestem taka szczęśliwa ze jestem w ciąży i wiem że teraz juz nic złego nam się nie przytrafi;-)

bella82, MartaM, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss gratuluję :) Ja jestem na tym samym etapie i ciekawa jestem czy moja Dzidzia też już ma tak dużo bo ostatnio na USG wyszło,że ciąża jest 3 dni młodsza. Zobaczymy już jutro :)

Magdalena dobrze by było sprawdzić przyrost bo ciężko określić. Nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia i moim zdaniem Twoja ciąża jest troszkę młodsza niż pokazuje suwaczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 16:46

iv09cbxm68yuj78z.png

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Część dziewczynki Anastazja trzymam kciuki bylas w szpitalu z tym plamieniem? Magdalena na tym etapie ciąży nie ma sensu robić bety i przyrost na pewno będzie mniejszy niż 60 % nie lepiej wybrać siw do Gin jak cię coś niepokoi? Anka ale ty jesteś dzielna podziwiam cię ze się tak trzymasz koniecznie nas odwiedzaj i daj znać co u was ;-)
    Ja dzisiaj na 14 idę i jestem tak zestresowana ale musi być dobrze i juz;-) dam znać po wizycie:-) miłego dnia:-)

Wizyte u lekarza mam dopiero 19. Moze za bardzo panikuje sama niewiem

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje wizyt :-)
    dziewczyny a ja nie wyrabiam :-( caly dzien wymiotuje, co zjem to biegne do kibelka :-( do tego glowa mnie boli :-(

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jutro powtórzę badanie albo poczekam do wizyty u lekarza

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Madera39 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kass, światnie, że dzidzia rosnie jak na drożdżach.

Dziewczyny z plamieniami i twardniejącymi brzuchami niestety trzeba będzie znacznie zwolnić tempo życia przynajmniej do zakończenia 1 trymestru. Plamienia mogą występować i dopóki jest to tzw. krew przerobiona w kolorze brązowym wielkiego strachu nie ma, tylko dużo leżeć i nie stresować się. Twardnienie brzucha to poważniejszy problem i może skutkować dłuższym leżeniem w łóżku, gorszych opcji na razie nie zakładam. Nie ma co się na siłę nakręcać. Trzeba wziąć nie za gorącą kąpiel i pić dużo wody, powinno pomóc. Będzie dobrze bo musi być. Oszczędzajcie się kochane !

U mnie w porządku, trochę muli ale do wytrzymania, nie mogę się doczekać poniedziałku.

Pozdrawiam :)

7u229n73dd6062h5.png

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek płodu w kalendarzu wskazuje ze to 6 tydzien, suwaczek spieszy sie najwidoczniej ale nie moge go inaczej ustawic bo liczy wg daty ost miesiączki a nie owulacji. Czy dla 6 tygodnia wyniki są ok?

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja jedz do szpitala moze dadzą ci luteine na plamienia nie czekaj do poniedziałku to kupa czasu juti trzymamy kciuki za wizytę dziewczyny nie bójcie się jechać do szpitala ja byłam lekarz powiedział ze nie potrzebie ale w dupie to mam to chodzi o nasze dzieci a oni to maja gdzieś niech myślą ci chcą. Magdalena musisz wytrzymać di wizyty wiem ze jest trudno ale wszystkie czekamy. Bella pociesze cię ze jaj mi przeszło to tobie też przejdzie a była masakra

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Scarlett fajna jest sałatka kebab z kurczaka, kapusty pekińskiej itp, robiona warstwami, http://magicznakuchnia.blox.pl/2014/02/Saatka-warstwowa-Gyros-kebab.html

Fajne są też szaszłyki, ale to już troszkę roboty .
    MamaAdasia ale mi zrobiłaś ochotę ba ta sałatkę to moja ulubiona od nad wróciłam z wizyty apetyt mi dopisuje jak nigdy ostatnio miałam -3 kg a teraz - 1 wszystko wraca do normy;-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goracej kapieli raczej nie polecam...
    Anastazja ja tez bym pojechala do szpitala. Pierwszy raz tez trafilam na IP z pkamieniani i potraktowali mnie powaznie. Na pewno zrobia Ci usg i bedziesz spokojniejsza jak zobaczysz serduszko. Podziwiam bo do poniedzialku byn nie wytrzymala. Twarde sztuki sa na tym forum!
    Czekam na wiesci z wizyt :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Cześć dziewczyny. Przyłączam się do prośby Madzik: Anastazja daj znać jak tam? Konwalianka a Ty jak tam? mi też twardniał brzuch + pobolewania i lekarz kazał mi brać magnez i nospę (nawet 3x2 tabletki). Ostatecznie magnez biorę 3x1, a nospę tylko doraźnie bo trochę przeszły mi te objawy.

Dziewczyny czy ja coś ominęłam czy po wizytach nie odezwały się Anulka26 i mała czarna? wiecie co u nich?

Kass trzymam dziś za Ciebie kciuki! :)

Dorka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! :)

I dzięki za wszystkie rady dziewczyny :)
    Dzięki i witam wszystkich. Walizki już spakowane i w nocy wyjazd nad morze.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja jedz do szpitala, do poniedzialku roznie moze byc. prosze nie czekaj.

Magdalena bety na pozniejszym etapie ciazy juz sie nie robi, poniewaz roznie przyrasta. tylko na pocztaku ciazy rosnie o 65%, wiec jesli sie nic nie dzieje to sie nie stresuj. Na wyniku powinnas miec przedzialy na rozne tygodnie ciazy.

Dorka wszystkiego naj i udanych wakacji!

Kass gratuluje serdecznie, bardzo sie ciesze :-)

Anka jestes moja bohaterka, podziwiam Cie, jestes naprawde bardzo dzielna.

jezeli kogos pominelam to przepraszam ale mam nie najlepszy dzien :-/
    buziaki

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena moin zdaniem beta w porzadku. Jeżeli nie masz żadnych bóli,plamień i innych to proponuje spacer albo herbatke z sokiem na odstresowanie :) Poczekaj spokojnie do wizyty i myśl tylko o dobrych i przyjemnych rzeczach :)

Ja sie pokłóciłam z moim M i mam takiego nerwa,że nawet jutrzejsza wizyta przestała mnie stresować. Wrrrr.... Mogłabym go udusić gdybym go tak bardzo nie kochała :P

iv09cbxm68yuj78z.png

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje. Wszystko niby ok poboleawa mnie troche brzuch prawie odkad sie dowiedziałam o dzidzi a pozatym ok prawie 0 mdlosci. Tylko 2 razy wymiotowalam ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    gratuluje wizyt :-)
    dziewczyny a ja nie wyrabiam :-( caly dzien wymiotuje, co zjem to biegne do kibelka :-( do tego glowa mnie boli :-(

Widzę że nie tylko ja tak mam. :(
    Okropnie mnie męczy, ciągle wiszę nad sedesem. :/

Gratuluję dziewczyny wizyt i dorodnych dzidziów. :)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny współczuję Wam tych wymiotów..;/ mnie mdli i mam dość, bo na jedzenie nie mogę patrzeć, ale to jest pewnie dzień do nocy co Wy przechodzicie...

Anastazja ja też bym pojechała na Twoim miejscu do szpitala..W poprzedniej ciąży jak tylko zobaczyłam plamień na drugi dzień byłam u gin a ona od razu skierowała mnie do szpitala..

gratuluje wszystkich pomyślnych wizyt dziewczyny i trzymam za nas kciuki dalej..! Kass to z krwi nie robisz badania tak?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi lekarz powiedział ze w moim wieku nie ma potrzeby raczej po 35zaleca się robić ale jeśli coś go zaniepokoi w usg wtedy zrobię a tak nie będe się stresować bo te testy wyliczaja tylko % ryzyka

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha...no to dobrze..czyli w moim wieku też :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Madera39 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Goracej kapieli raczej nie polecam...
    Anastazja ja tez bym pojechala do szpitala. Pierwszy raz tez trafilam na IP z pkamieniani i potraktowali mnie powaznie. Na pewno zrobia Ci usg i bedziesz spokojniejsza jak zobaczysz serduszko. Podziwiam bo do poniedzialku byn nie wytrzymala. Twarde sztuki sa na tym forum!
    Czekam na wiesci z wizyt :)

Nie za gorąca napisałam, czyli mówiąc prosto temperatura umiarkowana :) Tak w kwestii wyjaśnienia....;)

7u229n73dd6062h5.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ