X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 18:15 dzisiaj idę. Zabieram Amelkę ze sobą żeby zobaczyla brata albo siostre

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witan rano u nas pogoda od 3 dni brzydka ale ja się dobrze czuje i odpowiada mi ta pogoda;-) Niunia Mamarina trzymam kciuki za wasze wizyty. Amelka pewnie chciała by siostrzyczkę? a ja od paru dni dosyć późno zasypiam jak przed ciąża a na początku 21 a ja już spie;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:30

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    a ja od paru dni dosyć późno zasypiam jak przed ciąża a na początku 21 a ja już spie;-)

kass ja mam tak samo - na początku ciąży zasypiałam o 19/20/21 najpóźniej a ostatnio znowu kładę się trochę później. Ale ponieważ wstaje o świcie to dziś trochę żałuję, że nie położyłam się wczoraj wcześniej :)

Mmarina - udanej wizyty :) ciekawe jak Amelka zareaguje :)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję dziewczyny. Nie będę zapeszać :) Niby wiem,że musi być dobrze bo nie dzieje się nic niepokojącego ale jakaś nutka niepewności jest. I pewnie będzie przez całą ciąże.. Ale cóż-takie cuda wymagają odrobiny niepewności,żeby później cieszyć się niezmiernie :)

Do usłyszenia za kilka godzin :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Cieszę się razem z Wam z pomyślnych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :) Gdy czytam Wasze pozytywne relacje zawsze pojawia się uśmiech, mimo że od 3 dni prowadzę żywot niczym zombie, wymioty, mdłości od rana do wieczora, zero energii i chęci do niczego. W nocy budzę się min 4-5 razy, bo albo pęcherz wzywa, albo coś w brzuchu zakłuje albo piersi tak bolą że nie mogę zasnąć. W dodatku powrócił problem z dziąsłami. Nie wiem jak długo mąż wytrzyma moje marudzenie :P

Na szczęście dziś jedziemy na weekend w Bory Tucholskie, a tam zawsze czuję się o niebo lepiej. A już od poniedziałku zaczynam odliczanie do wizyty :)

Miłego dnia Mamusie :) Czekam na wieści z dzisiejszych wizyt :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia a ja od wczoraj jestem wyjątkowo spokojna bałam się bardzo o serduszku a jak gin powiedział zobaczymy czy jest serduszko powiedziałam musi byc:-) w końcu trafiłam na dobrego gina jestem bardzo zadowolona pocieszał mnie nawet wczoraj ze łatwiej mi będzie wytrzymać do następnej wizyty jak juz ruchy poczuje ale to trochę potrwa. Scarlet ja kładę się wcześniej ale zasnąć nie mogę ;-)

Niunia86 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass Amelka chciala by braciszka bo mówi ze tatuś juz nie byl by sam "chłopem" w domu. A myślę ze gdyby byla dziewczynka to trochę zazdrości by się pojawilo

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass a Ty nie widziałaś wcześniej serduszka?

Marta M Tobie dopiero niedawno zaczęły się wymioty? czyli, że jeszcze mogę liczyć na takie niespodzianki? myślałam, że jak do tej pory miałam tylko mdłości bez wymiotów to już tak zostanie.

Kurcze Mmarina to musi być super móc pokazać dziecko braciszka lub siostrzyczkę już na takim etapie. U mnie rodzice nie mogli uwierzyć jak im pokazałam USG, że teraz są takie cuda i od małego można podglądać dzieciaczka :)

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 trzymam kciuki za wizytę, wstawiajcie Wasze zdjęcia USG tu na forum, będzie wtedy dużo piękniej razem z naszymi maluszkami , a i humor się poprawia jak się widzi takiego małego ludzika <3 Ja od 2 tyg chodze jak po jakieś libacji alkoholowej, spać tylko, nigdzie bym nie wychodziła i w nocy tak mi sie pić chce jak na kacu, i budzę sie kilka razy aby wziąć łyka :D

Niunia86 lubi tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti nie zapytałam wczoraj. Wiesz jak duże jest Twoje maleństwo?

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, CRL - 24,1mm :) a pęcherzyk ciążowy 31,7mm :)
    I ja nie wiem jakim cudem na ostatnim USG miałam cystę na prawym jajniku 45x28mm, a wczoraj Pan powiedział że jajniki zdrowe, nie widzi nic niepokojącego i że owulacja była z prawego jajnika w którym jest ciałko żółte które może pobolewać, to jest prawdopodobne żeby ta cysta się wchłoneła sama?

slodka100 lubi tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Za bardzo nie mam teraz kiedy pisać, ale cały czas was podczytuję.
    Scarlett nawet nie wiesz jaką ochotę na tosty mi zrobiłaś :) aż wysłałam męża do sklepu po opiekacz hehe... i teraz zajadam się tostami z serem mniam, mniam pychotka :)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    a ja mam kolejny dzien masakry :-( wymiotuje a do tego tak mnie glowa boli, ze nie wiem co mam ze soba zrobic :-(

• MartaM Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett moje mdłości zaczęły się w 6-7 tygodniu, bywało lepiej i gorzej. Jakiś tydzień temu wszystko ustąpiło i byłam wniebowzięta, ale niestety od 3 dni wróciło ze zdwojoną siłą. No ale mam nadzieje, że z końcem 12 tygodnia wszystko się skończy, chociaż teściowa mnie straszy, że ją intensywne mdłości i wymioty męczyły do końca ciąży :/ Pociesza mnie, że ani mama ani siostra nie miały, aż takich problemów, bo jestem już wykończona.

Zaczęłam się zastanawiać, czy wielkość pęcherzyka ciążowego ma jakieś znaczenie? Bo u mnie jest wyjątkowo duży, po wymiarach Juusti spojrzałam na swoje usg z 25.07. Maluch miał 15,4 mm, czyli 7t 6d, a pęcherzyk aż 42,5 mm czyli 9t 4d i wg pęcherzyka data porodu to 25.02, a zarodka 7.03. Jak jest u Was Dziewczyny?

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wczoraj mówiłam mężowi o zakupie opiekacza, chociaż pewnie odechciałoby mi się tostów jak tylko poczułabym ich zapach :P

Bella tez mam problem z okropnymi bólami głowy. Jest jakiś bezpieczny sposób, którym można się trochę podratować?

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamarina to mądrą masz córeczkę martwi się o tatusia;)
    Scarlet widziałam serduszko w 6tc ale na każdej wizycie musze się upewnić że na pewno biję tak to jest ja za dużo głupot się czyta ale teraz juz jestem spokojna. Bella współczuje ci mi już przeszło pij duzo wody żeby się nie odwodnić

gann3e3k1ojenyv4.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanychy wizyt ;)

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wymiotuje ale bóle głowy też mnie męczą. Nie chcę nic brać, więc jak tylko mam możliwość staram się położyć i zwykle jest trochę lepiej.

Z jedzeniem u mnie jest odwrotnie - na nic nie mam ochoty, ale jak zaczynam jeść to toleruje większość posiłków :)

A dziś po drodze do rodziców chyba namówię męża na KFC. Od kilku dni mam taką straszną ochotę na longera, że powoli staje się to moją obsesją :)

Marta ja nie mam wymiarów pęcherzyka - tylko dziecka i tak ostatnio będą w 9t3d (licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki) CRL wyniosło 2,31 cm. Na USG za każdym razem wychodzi coś innego ale moim zdaniem ciąża jest nieco młodsza niż wyliczenia z miesiączki.

Kass ja też zawsze chcę zobaczyć serduszko :) tylko z poprzedniej Twojej wypowiedzi zrozumiałam, że widziałaś je pierwszy raz a wydawało mi się, że było inaczej. Dlatego dopytała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 11:05

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Też wczoraj mówiłam mężowi o zakupie opiekacza, chociaż pewnie odechciałoby mi się tostów jak tylko poczułabym ich zapach :P

Bella tez mam problem z okropnymi bólami głowy. Jest jakiś bezpieczny sposób, którym można się trochę podratować?

Wiem, ze apap mozna brac (ja na razie sie bronie), skronie mozna posmarowac amolem, pojsc na spacer. ja jak na razie nie mam na nic sily :-/

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram sie pic jak najwiecej wody ale tak bardzo nie lubie, ze ciezko mi to przychodzi :-/

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ