X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey laseczki ;)
    gratuluje pomyślnych wizyt ;)
    3mam kciuki za dzisiejsze niunia i mizzelka ;)
    współczuje tym mdlosci i wymiotow, mnie juz mdlosci mam nadzieje opuscily na dobre ;) choc nadal mam wstret do wiekszosci mies i smazonych rzeczy ;/ blee

powiedzcie mi jak tam wasze brzuszki? ;) bo ja to dół brzuszka taki typowo ciazowy hihi ;) i bardzo sie z tego ciesze ;) a piersi masakra rosna w szalenczym tempie ;) co tez mnie cieszy oczywiscie ;) jeszcze troche i bede musiala kupic nowy stanik bo Mąż juz mi mowil ze z jednego to mi sie biust juz wylewa :P

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak męczą was bóle głowy to ponoć paracetamol nożna brać do końca pierwszego trymestru. Ja wzielam ze dwa razy i wszystko ok. Lekarz tez mówił,że raz na jakis czas można wziąc. Ja mam dzisiaj straszne mdłości. Nawet raz jeszcze nie wymiotowałam ale czuje,że dzisiaj moze byc mój pierwszy raz... :/

iv09cbxm68yuj78z.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/new-bransoletka-dla-karmiacej-mamy-milk-bands-i4448952924.html

czego ludzie jeszcze nie wymysla hihi :) ale nad takimi rzeczami bedziemy zastanawiac sie duzo pozniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 11:29

Madziq lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok - oficjalnie przyznaje, że jestem beznadziejna :/ zamiast się cieszyć, że na ostatniej wizycie wszystko było ok zaczynam się bać USG genetycznego. Wstępnie jestem umówiona na 3.09 ale muszę jeszcze potwierdzić czy data jest ok.

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie boje tego badania. Mam 1.09.... Bardzo sie boje

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella rozumiem cie bo ja też nie moge patrzeć na wode strasznie mi obrzydła a jak zmuszałam się i piłam na siłe to wymiotowałam teraz pije sok i po pól szklaneczki coli choc mogła bym wypić litr tak mi smakuje
    dziewczyny wszystko będzie dobrze nie martwimy się nie stresujemy maluszków;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz chce wizyte ;) jeszcze 15 dni ;) i mam nadzije ze przez ten brzuszek bedziemy cos widzieli bo lekarz mowil ze bedzie juz przez brzuch i dlatego wybieram sie pierwszy raz z mężem żeby poznal swojego dzidziusia ;) ach nie moge sie juz doczekac ;) ale przeleci bo ost wizyte mialam 2tyg temu wiec prawie polowa juz za mna ;) dlatego wam tez zleci ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Bella rozumiem cie bo ja też nie moge patrzeć na wode strasznie mi obrzydła a jak zmuszałam się i piłam na siłe to wymiotowałam teraz pije sok i po pól szklaneczki coli choc mogła bym wypić litr tak mi smakuje
    dziewczyny wszystko będzie dobrze nie martwimy się nie stresujemy maluszków;)

sama nie wiem o co chodzi z ta cola bo ja tez moglabym litrami a przed ciaza to pilam moze raz na rok!

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ja tez sie boje tego badania. Mam 1.09.... Bardzo sie boje

ja tez mam genetyczne 01.09 :-)

Madzik82 lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze poraz kolejny nikt mnie nie zauwaza :( powiem wam ze to przykre :( ja was caly czas podczytuje i ciekawa jestem co u was a wy mnie juz kolejny raz olewacie jak do was pisze :( nie ladnie robicie

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powiedzcie dziewczyny ma któraś z Was genetyczne przed 19.08?? Czy idę że tak powiem "na pierwszy ogień"??

slodka100 u mnie brzuszek też wydaje się większy.

co do piersi to ból już zanika mogę je dotknąć i jest ok. Odebrałam wyniki badań raczej wszystko jest ok, w morfologii mam lekko podwyższone RDW-CV (norma do 14, a ja mam 14.7) i NEUT (norma % do 70 a ja mam 70.4 ) CRP mi się lekko podwyższyło ale jest nadal w normie (norma do 5, miałam 1,7, teraz mam 3,5) i glukoza ok

slodka100 lubi tę wiadomość

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 22.08. A brzuch tak na dole mam taki powiększony a w okolicach pępka to taki waleczek. Taki mialam tez przed ciąża.

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka spokojnie, jeśli ktoś przez godzinę, czy dwie Ci nie odpiszę to nie znaczy że Cię olewamy, zwłaszcza, że jest środek dnia i część jest w pracy (jak ja), część na wizytach (jak Niunia) a część czuje się podle jak bella. Inna sprawa, że w wątku jest tak duży ruch że np. ja czasami nie zdążę jeszcze wszystkiego doczytać a już część zapominam i w konsekwencji choćbym chciała nie jestem w stanie na wszystkie pytania odpowiedzieć.

Jeśli jednak coś Ci się nie podoba to cieszę się, że napisałaś o tym tutaj wprost, a nie w innym wątku.

Co do brzucha to u mnie niby bez zmian, ale dziś przez większość dnia siedzę z odpiętym guzikiem w spodniach :) Ból piersi też się u mnie znacznie zmniejszył i wieczorne ściągnięcie biustonosza nie jest katorgą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 13:05

slodka100, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek był wydety w 5 tyg a teraz wyglądam jak bym była w 5 miesiacu. Aczkolwiek na wadze przybyło mi +1,5kg. To i tak mniej niż w 1ej ciąży. Jednak brak słodyczy robi swoje.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• MartaM Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg genetyczne 25.08, wcześniej 22.08 normalną wizytę u ginekologa z tradycyjnym usg. Kaczamila wygląda na to, że idziesz na pierwszy ogień :) a później już się posypią wizyty i będziemy mogły porównywać. Chociaż nie wiem jak to dokładnie u mnie będzie wyglądać, bo idę na nfz i pomimo skierowania trochę kręcili nosem, że mi się nie należy i z wielkim oporem przebiegła rejestracja, no ale zobaczymy.

W kwestii brzucha jest troszeczkę bardziej wystający niż był mimo spadku wagi i zdecydowanie większy wieczorami niż rano. W zależności od tego co ubiorę widać go bardziej lub mniej. Ale jeżeli spotkałabym kogoś znajomego to raczej pomyślałby, że pofolgowałam sobie z jedzeniem niż że jestem w ciąży :P

Na wodę też już patrzeć nie mogę, soki odpadają bo zwiększają u mnie wydzielanie kwasu i potęgują wymioty. Ulgę przynosi tylko cola, ale pozwalam sobie na nią w ostateczności.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila ją mam genetyczne we wtorek 19.08 więc ja czyba będę pierwsza:)

kaczamila lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 19 o 14.30 a Ty Endi84??
    ja również idę na nfz niby też mi przysługuje ale kręcą nosem. jednak ginekolog powiedziała ze mam się nie dać i mają mi zrobić za darmo. Jak nie to ich tam pogryzę:):P
    ja robię 3d i krew ponieważ u mojego męża w rodzinie jest przypadek chłopca z zespołem downa (matka zaraziła sie różyczką podczas ciąży) ale jednak dla św spokoju je robie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za to będę robić USG jako jedna z ostatnich (3.09 najpewniej) :) więc chyba padnę z niecierpliwości. U mnie okazało się, że mam USG w pakiecie z LUX MEDu tylko zwykle a nie 3d ale na razie chyba mi to wystarczy. Gdyby cokolwiek zaniepokoiło lekarza to wtedy ewentualnie zrobię jeszcze jedno USG prywatnie w jakiejś dobrej klinice i test z krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 13:54

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    slodka spokojnie, jeśli ktoś przez godzinę, czy dwie Ci nie odpiszę to nie znaczy że Cię olewamy, zwłaszcza, że jest środek dnia i część jest w pracy (jak ja), część na wizytach (jak Niunia) a część czuje się podle jak bella. Inna sprawa, że w wątku jest tak duży ruch że np. ja czasami nie zdążę jeszcze wszystkiego doczytać a już część zapominam i w konsekwencji choćbym chciała nie jestem w stanie na wszystkie pytania odpowiedzieć.

Jeśli jednak coś Ci się nie podoba to cieszę się, że napisałaś o tym tutaj wprost, a nie w innym wątku.

rozumiem ale poprostu napisalam do was wiadomosc i czekalam zeby ktos na mnie zwrocil uwage i spoko jakby zadna nic nie pisala na forum ale szly posty tylko zadna nie chciala napisac do mnie :(
    ale ja sie nie zloszcze jakby co tylko powiedzialam co mi lezy na serduchu i widze ze poprostu jak nast razem nikt mi nic nie odpisze to sie pozniej upomne i tyle ;)

ps. dzieki ze zaczelyscie teraz odpisywac ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja chyba za to będę robić USG jako jedna z ostatnich (3.09 najpewniej) :) więc chyba padnę z niecierpliwości. U mnie okazało się, że mam USG w pakiecie z LUX MEDu tylko zwykle a nie 3d ale na razie chyba mi to wystarczy. Gdyby cokolwiek zaniepokoiło lekarza to wtedy ewentualnie zrobię jeszcze jedno USG prywatnie w jakiejś dobrej klinice i test z krwi.
    ja to Scarlett chyba wcale nie bede robic usg genetycznego choc widze ze wiekszosc z was robi

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ