Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje znajome jak dzwonily się rejestrować to powiedzieli im ze to 3d lub 4d to są badania prenatalne lub kto woli genetyczne. To jest wszystko to samo tylko różnie to nazywają. Wtedy badają pezeziernosc karkowa, sprawdzają czy ewentualnie nie ma jakich wad i wtedy proponują testy z krwi jeżeli sobie tego życzymy.
-
Prenatalne, genetyczne czy tez badanie przeziernosci karkowej... To to samo i robi sie w kazdym wieku. Lekarz mi to robi przy okazji wizyty i nawet nie pyta. To normalne badanie w ramach usg tak jak usg polowkowe. Powyzej 35 roku zycia robi sie test z krwi PAPPA. Wtedy mozna zrobic za darmo, na nfz.
Takie sa info od mojego lekarzaNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyJa jak Emily jestem skołowana tymi wszystkimi informacjami. Patrzę na kartę badań z Luxmedu i tam Usg w 11-14 tygodniu jest podane jako standard - na to idę i rozumiem że tam m.in. będzie sprawdzana przezierność karkowa. Nie wiem czy w ogóle można z tego zrezygnować - pewnie tak. Ewentualnie może zdecyduje się na Usg 3d/4d gdzieś poza Luxmed ale rozumiem że to to samo tylko z bajerami.
Ktoś pytał o moją przyjaciółkę - u mnie potwierdziło się wszystko co złe. Ale ona była wtedy w innej sytuacji niż my a dziś jest mamą silnego i zdrowego synka i wierze że wszystko co złe za nią. -
nick nieaktualnyTo może w ogóle każda z nas napisze coś o sobie? ja mieszkam obecnie w Krakowie, 3 tygodnie temu skończyłam 29 lat a na początku czerwca obchodziliśmy z mężem 2 rocznicę ślubu. To będzie moje pierwsze dziecko - do tej pory miieliśmy tylko czarnego kota. Zajmuje się głównie rekrutacją ale tak naprawdę robie dużo różnych rzeczy w pracy kocham sport, wychodzić z przyjaciółmi i czytać książki
-
a ja znowu zaczelam sie martwic bo zauwazylam troche krwi na papierze przy podcieraniu juz mialam jechac na zakupy a tak to leze bo boje sie najgorszego ale narazie na szczescie nic mi wiecej nie leci ale mimo wszystko mam stracha bo nic dzisiaj sie nie wysilalam jezeli krwawienie mi sie powtorzy (oby nie) to jade na IP
Madera a ty jak mialas z tym krwawieniem co pisalas?? bierzesz cos na to? bylas u lekarza? -
kaczamila wrote:Hej powiedzcie dziewczyny ma któraś z Was genetyczne przed 19.08?? Czy idę że tak powiem "na pierwszy ogień"??
slodka100 u mnie brzuszek też wydaje się większy.
co do piersi to ból już zanika mogę je dotknąć i jest ok. Odebrałam wyniki badań raczej wszystko jest ok, w morfologii mam lekko podwyższone RDW-CV (norma do 14, a ja mam 14.7) i NEUT (norma % do 70 a ja mam 70.4 ) CRP mi się lekko podwyższyło ale jest nadal w normie (norma do 5, miałam 1,7, teraz mam 3,5) i glukoza okWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 17:39
-
nick nieaktualnykasss wrote:Kurcze teraz to usg będzie nas męczyć do póki nie zrobimy
Scarlet ja pytałam czyli dziecko urodziło sie chore a teraz ma drugie zdrowe tak ?
Przepraszam nie skojarzyłam że to Ty. Pierwsze dziecko w ogóle się nie urodziło - tak zdecydowała natura choć moja przyjaciółka podjęłaby tak samą decyzję. Gdyby dziecko się urodziło żyłoby pewnie maksymalnie kilka godzin. Drugie dziecko mojej przyjaciółki ma obecnie rok i jest najbardziej rozkosznym dzieckiem jakie znam kocham je szaleńczo -
nick nieaktualny
-
slodka100 wrote:przed chwila kichnelam (rano tak samo) i przy tym taki mocny bol podbrzusza ma tak ktoras moze z was bo martwi mnie to
ja mam ale tlumacze to sobie, ze wszystko sie tam rozciaga i musi bolec
a ja odpadlam na pare godzin bo nie wyrabialam koniec koncem wzielam pol Apapu bo bol glowy sie niestety rozkrecal
Slodka jesli chodzi o mnie to przepraszam, ale czasami faktycznie tyle sie dzieje, ze nie nadazam -
Scarlett2014 wrote:Przepraszam nie skojarzyłam że to Ty. Pierwsze dziecko w ogóle się nie urodziło - tak zdecydowała natura choć moja przyjaciółka podjęłaby tak samą decyzję. Gdyby dziecko się urodziło żyłoby pewnie maksymalnie kilka godzin. Drugie dziecko mojej przyjaciółki ma obecnie rok i jest najbardziej rozkosznym dzieckiem jakie znam kocham je szaleńczo[/url]
-
bella82 wrote:ja mam ale tlumacze to sobie, ze wszystko sie tam rozciaga i musi bolec
a ja odpadlam na pare godzin bo nie wyrabialam koniec koncem wzielam pol Apapu bo bol glowy sie niestety rozkrecal
Slodka jesli chodzi o mnie to przepraszam, ale czasami faktycznie tyle sie dzieje, ze nie nadazam[/url]
-
wiem Scarlett dlatego nie jade od razu na IP tylko martwie sie bo zadnych lekow juz nie biore procz kwasu i 3 dni temu po (drugim w tej ciaży)stosuknu mialam 3 kropeczki krwi malutenkie ale to tylko tyle a bylo delikatnie ale nie przejelam sie tym dzis troche juz bardziej bo to bylo przy podcieraniu bez zadnego wysilku i juz wiecej tej krwi ale mam nadzieje ze wiecej juz mi nie poleci, nast wizyta na koniec sierpnia a ja sie przepisze na poniedzialek zeby skonsultowac to z lekarzem mam nadzieje ze mnie uspokoi
-
nick nieaktualny