X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co sie dzieje z Anastazja?

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka lez i trzymaj reke na pulsie. Daeaj znaki!

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a ja jestem z Wroclawia, mam 31 lat (jeszcze przez pare tygodni ;-)). tez pracuje w rekrutacji, pod koniec sierpnia bedziemy obchodzic z mezem 2ga rocznice slubu :-)

O to widzę że obu nam sie fajny "prezent" rocznicowy przytrafił :) choć u mnie to raczej efekt świętowania rocznicy :) albo pępkówki u jednych z najbliższych przyjaciół :)

bella82 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella i tego się trzymaj;)
    Scarlet nie przepraszaj takie sytuacje się zdarzają nie m co udawać że ich nie ma a ja sama zapytałam;)

bella82 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem juz co o tym myslec ale troszke sie uspokoilam bo najprawdopodobnie ta krew byla i jeszcze ciut jest jak podcieram przy odbycie (sory za doslownosc) czyli z dzidzia najprawdopodobnie wszystko ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 17:56

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do badan, to ja ide na genetyczne 01.09 i to lekarz sam mi powiedzial, sam wyliczyl kiedy najlepiej robic i ide :-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    sama nie wiem juz co o tym myslec ale troszke sie uspokoilam bo najprawdopodobnie ta krew byla i jeszcze ciut jest jak podcieram przy odbycie (sory za doslownosc) czyli z dzidzia najprawdopodobnie wszystko ok ;)

nie kazde plamnienie w ciazy jest grozne, chociaz jest powodem do stresu :-/ poczekaj co sie bedzie dzialo wieczorem. trzymaj reke na pulsie, ale na pewno wszystko jest ok :-)

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a co do badan, to ja ide na genetyczne 01.09 i to lekarz sam mi powiedzial, sam wyliczyl kiedy najlepiej robic i ide :-)

Bella a wiek ciąży wg. USG jest u Ciebie zgodny z wiekiem ciąży z suwaczka? Ja idę do lekarza jeszcze 22giego i dopytam go o najlpszy termin Usg.

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmarka ją mam później 19.45. Faktycznie będziesz pierwsza. Tak was podczytuje kobitki z tym usg genetycznym. U mnie w pierwszej ciąży miałam tylko badanie przeziernosci karkowej i nic więcej. Teraz trochę mnie zaskoczył moj gin z tym testem podwójnym. Chyba bardziej zleca to tak asekuracyjanie z racji moich 30 lat. U mnie w płocku nie ma dobrego laboratorium, ktore wykonuje to badanie. W razie dupnych wyników nie będę się pisała na amniopunkcje. Co ma być to będzie. I tak urodze choćby nie wiem co. Teraz czekam do wizyty wtorkowej i zobaczymy. Podświadomie wierzę że będzie dobrze.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila oczywiście;)

kaczamila lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Bella a wiek ciąży wg. USG jest u Ciebie zgodny z wiekiem ciąży z suwaczka? Ja idę do lekarza jeszcze 22giego i dopytam go o najlpszy termin Usg.

wg USG moja Kruszynka jest o 1 dzien starsza :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    wg USG moja Kruszynka jest o 1 dzien starsza :-)

To przynajmniej masz jasność. .. mi na każdym Usg wychodzi coś innego :) dlatego chcę potwierdzić u lekarza termin USG.

Dziewczyny co mam robić jak mam wrażenie że łapie mnie przeziębienia? Herbata z sokiem i cytryną? A tak w ogóle to czułam się dziś tak słabo że zadzwoniłam do rodziców i powiedziałam że nie przyjedziemy. Chce poleżeć, odpocząć - tak żebym w sobotę mogła iść na mecz bo poza tym co napisałam wcześniej to kocham siatkówke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 18:12

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett najwazniejsze, ze zdrowe :-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem z okolic Krakowa za 10 dni koncze 25 lat pracuje w restauracji w miejscowości turystycznej z mężem poznaliśmy się w październiku 6 lat później wzięliśmy ślub również w tym miesiącu teraz będzie nasza druga rocznica ślubu a ja będę w końcówce 5tego miesiąca;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    herbata z sokiem malinowym i cytryna, czosnek, mleko z miodem, syrop z cebuli, goraca woda z imbirem i miodem. Musisz polezec i wygrzac sie :-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja polecam herbatę z miodem i duza ilością cytryny mnie stawia na nogi;-) duzo dziewczyn się nie oddzywa ciekawe co u nich czekaja też nic nie pisze i większość dziewczyn z listy

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    To przynajmniej masz jasność. .. mi na każdym Usg wychodzi coś innego :) dlatego chcę potwierdzić u lekarza termin USG.

Dziewczyny co mam robić jak mam wrażenie że łapie mnie przeziębienia? Herbata z sokiem i cytryną? A tak w ogóle to czułam się dziś tak słabo że zadzwoniłam do rodziców i powiedziałam że nie przyjedziemy. Chce poleżeć, odpocząć - tak żebym w sobotę mogła iść na mecz bo poza tym co napisałam wcześniej to kocham siatkówke :)
    Scarlet, ja tak źle czułam się w poniedziałek. Grunt to szybko działać. Ja piłam rano gardimax w saszetkach lub gripovite. W ciągu dniawode z miodem i cytryna. Wieczorem jadłem kanapki z masłem i czosnkiem albo piłem mleko z pudełkiem i miodem. U mnie jest problem z gardłem. Ciągle drapie. Dziś juz zakupiłam syrop prawoslazowy. Może się uda.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz pic herbate z lipy, super rozgrzewa. Mozesz tez kupic Sambucol - wyciag z bzu czarnego. U mnie zatrzymuje przeziebienie. No i masc majerankowa pod nos jezeli masz katar. To mi polecila lekarka w pierwszej ciazy.
    Nie wolno stosowac kropli do nosa ale nie pamietam dlaczego :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cholerny słownik mi się ciągle włącza.stąd te moje błędy. Wybaczcie:)

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już jestem. Dzidzia okazała się być młodsza aż 5 dni i termin porodu zmienił mi się z 10 na 15 marca :) Ogolnie przez 21 dni urosła 20mm i teraz ma 28,3 mm :) Serducho pika ładnie,na zdjęciu widać jedną rączke i jedną nóżke-reszta sie schowała. Poza tym wszystko w najlepszym porządku i USG było już przez brzuszek :D Jak wróce do domu to wstawie zdjecie bo musze zeskanować :)
    Dziękuję za wasze kciuki <3
    Ps. USG pod kontem przezierności i czegoś jeszcze związanego z noskiem mam 1.09 o 17 ;)

slodka100, kasss, MartaM, Madzik82, Emily83, Madziq lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ