X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co sie dzieje z Anastazja?

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka lez i trzymaj reke na pulsie. Daeaj znaki!

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a ja jestem z Wroclawia, mam 31 lat (jeszcze przez pare tygodni ;-)). tez pracuje w rekrutacji, pod koniec sierpnia bedziemy obchodzic z mezem 2ga rocznice slubu :-)

O to widzę że obu nam sie fajny "prezent" rocznicowy przytrafił :) choć u mnie to raczej efekt świętowania rocznicy :) albo pępkówki u jednych z najbliższych przyjaciół :)

bella82 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella i tego się trzymaj;)
    Scarlet nie przepraszaj takie sytuacje się zdarzają nie m co udawać że ich nie ma a ja sama zapytałam;)

bella82 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem juz co o tym myslec ale troszke sie uspokoilam bo najprawdopodobnie ta krew byla i jeszcze ciut jest jak podcieram przy odbycie (sory za doslownosc) czyli z dzidzia najprawdopodobnie wszystko ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 17:56

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do badan, to ja ide na genetyczne 01.09 i to lekarz sam mi powiedzial, sam wyliczyl kiedy najlepiej robic i ide :-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    sama nie wiem juz co o tym myslec ale troszke sie uspokoilam bo najprawdopodobnie ta krew byla i jeszcze ciut jest jak podcieram przy odbycie (sory za doslownosc) czyli z dzidzia najprawdopodobnie wszystko ok ;)

nie kazde plamnienie w ciazy jest grozne, chociaz jest powodem do stresu :-/ poczekaj co sie bedzie dzialo wieczorem. trzymaj reke na pulsie, ale na pewno wszystko jest ok :-)

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a co do badan, to ja ide na genetyczne 01.09 i to lekarz sam mi powiedzial, sam wyliczyl kiedy najlepiej robic i ide :-)

Bella a wiek ciąży wg. USG jest u Ciebie zgodny z wiekiem ciąży z suwaczka? Ja idę do lekarza jeszcze 22giego i dopytam go o najlpszy termin Usg.

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmarka ją mam później 19.45. Faktycznie będziesz pierwsza. Tak was podczytuje kobitki z tym usg genetycznym. U mnie w pierwszej ciąży miałam tylko badanie przeziernosci karkowej i nic więcej. Teraz trochę mnie zaskoczył moj gin z tym testem podwójnym. Chyba bardziej zleca to tak asekuracyjanie z racji moich 30 lat. U mnie w płocku nie ma dobrego laboratorium, ktore wykonuje to badanie. W razie dupnych wyników nie będę się pisała na amniopunkcje. Co ma być to będzie. I tak urodze choćby nie wiem co. Teraz czekam do wizyty wtorkowej i zobaczymy. Podświadomie wierzę że będzie dobrze.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila oczywiście;)

kaczamila lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Bella a wiek ciąży wg. USG jest u Ciebie zgodny z wiekiem ciąży z suwaczka? Ja idę do lekarza jeszcze 22giego i dopytam go o najlpszy termin Usg.

wg USG moja Kruszynka jest o 1 dzien starsza :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    wg USG moja Kruszynka jest o 1 dzien starsza :-)

To przynajmniej masz jasność. .. mi na każdym Usg wychodzi coś innego :) dlatego chcę potwierdzić u lekarza termin USG.

Dziewczyny co mam robić jak mam wrażenie że łapie mnie przeziębienia? Herbata z sokiem i cytryną? A tak w ogóle to czułam się dziś tak słabo że zadzwoniłam do rodziców i powiedziałam że nie przyjedziemy. Chce poleżeć, odpocząć - tak żebym w sobotę mogła iść na mecz bo poza tym co napisałam wcześniej to kocham siatkówke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 18:12

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett najwazniejsze, ze zdrowe :-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem z okolic Krakowa za 10 dni koncze 25 lat pracuje w restauracji w miejscowości turystycznej z mężem poznaliśmy się w październiku 6 lat później wzięliśmy ślub również w tym miesiącu teraz będzie nasza druga rocznica ślubu a ja będę w końcówce 5tego miesiąca;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    herbata z sokiem malinowym i cytryna, czosnek, mleko z miodem, syrop z cebuli, goraca woda z imbirem i miodem. Musisz polezec i wygrzac sie :-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja polecam herbatę z miodem i duza ilością cytryny mnie stawia na nogi;-) duzo dziewczyn się nie oddzywa ciekawe co u nich czekaja też nic nie pisze i większość dziewczyn z listy

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    To przynajmniej masz jasność. .. mi na każdym Usg wychodzi coś innego :) dlatego chcę potwierdzić u lekarza termin USG.

Dziewczyny co mam robić jak mam wrażenie że łapie mnie przeziębienia? Herbata z sokiem i cytryną? A tak w ogóle to czułam się dziś tak słabo że zadzwoniłam do rodziców i powiedziałam że nie przyjedziemy. Chce poleżeć, odpocząć - tak żebym w sobotę mogła iść na mecz bo poza tym co napisałam wcześniej to kocham siatkówke :)
    Scarlet, ja tak źle czułam się w poniedziałek. Grunt to szybko działać. Ja piłam rano gardimax w saszetkach lub gripovite. W ciągu dniawode z miodem i cytryna. Wieczorem jadłem kanapki z masłem i czosnkiem albo piłem mleko z pudełkiem i miodem. U mnie jest problem z gardłem. Ciągle drapie. Dziś juz zakupiłam syrop prawoslazowy. Może się uda.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz pic herbate z lipy, super rozgrzewa. Mozesz tez kupic Sambucol - wyciag z bzu czarnego. U mnie zatrzymuje przeziebienie. No i masc majerankowa pod nos jezeli masz katar. To mi polecila lekarka w pierwszej ciazy.
    Nie wolno stosowac kropli do nosa ale nie pamietam dlaczego :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cholerny słownik mi się ciągle włącza.stąd te moje błędy. Wybaczcie:)

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już jestem. Dzidzia okazała się być młodsza aż 5 dni i termin porodu zmienił mi się z 10 na 15 marca :) Ogolnie przez 21 dni urosła 20mm i teraz ma 28,3 mm :) Serducho pika ładnie,na zdjęciu widać jedną rączke i jedną nóżke-reszta sie schowała. Poza tym wszystko w najlepszym porządku i USG było już przez brzuszek :D Jak wróce do domu to wstawie zdjecie bo musze zeskanować :)
    Dziękuję za wasze kciuki <3
    Ps. USG pod kontem przezierności i czegoś jeszcze związanego z noskiem mam 1.09 o 17 ;)

slodka100, kasss, MartaM, Madzik82, Emily83, Madziq lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ