X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena nie ma sie czym stresować jeżeli nie znasz wyniku. W tym tyg ciąży wynik może byc bardzo różny. Ja mniej więcej w tym czasie co Ty teraz jestes mialam ponad 100 tys ale beta to sprawa indywidualna każdej z nas. Postaraj sie uspokoić i poczekaj do wyniku. Stres na pewno go nie poprawi a moze zaszkodzić maleństwu.

Anastazja ja też na Twoim miejscu pojechała bym do szpitala. Na pewno to nie zaszkodzi a może uda sie nawet pomoc jesli faktycznie dzieje sie cos niedobrego. Trzymam kciuki za Ciebie i Dzidzie <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslisz zeby jutro zrobic jeszcze 1 badanie?

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro dzisiaj robiłaś bete a jutro ma być wynik to wydaje mi sie,ze jutro nie musisz robic jeszcze raz. Wstrzymaj sie i daj znac jutro jak wynik :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam napewno ;) dziekuje za pomoc. a teraz dobranoc przyszle mamusie ;)

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Anastacia super że wyniki ok:) dziś chyba mamy kolejny dzień dobrych informacji :) Madera i Tobie i innym dziewczynom jest bardzo wdzięczna za każdą opinię. Na razie skłaniam się do dezycji że Papp zrobie tylko jeśli na Usg coś zaniepoki lekarza.
    Ze śluzem mam jak Wy - też parę razy biegłam do łazienki sprawdzić czy nie plamie. Brzuch też mnie pobolewa ale odpukać na razie jest ok.

Powiedzieliśmy teściowej i siostrze męża. Ich rekacja zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie - chyba przestały przynajmniej chwilowo uważać mnie za pracocholiczkę i kocią świruską (choć nigdy nie mówią tego wprost). Ale o dziwo obie zraz po tym jak się dowiedziały zapytały mnie co z chrzcinami. Bo za 2 tygodnie miałam być matką chrzestną u siostrzeńca męża a jak się dowiedziałam podobno jest przesąd że ciężarna nie powinna być chrzestną. Ja oczywiście nie znam takich przesodów i w większość nie wierzę (mam czarnego kota w domu) ale jak mi to powiedziały to poczuła że jak się nie wycofam to ich zdaniem będę narażać zdrowie dziecka. Inna sprawa że nie szczególnie chciałam być chrzestną tego małego ale uzałam że jeśli mnie o to poproszono nie powinnam odmawiać. Ale teraz zastanawiam się co robić, niby w to nie wierzę ale boję się że jak mi już o tym powiedziały to będę się tym przejmować. No i moi teściowa prawie wprost powiedziała mi że powinnam zrezygnować. Co myślicie? Mam dać znać do jutra.
    Zrezygnuj wytłumacz rodzicom dziecka, że ciężarna nie może być i już

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Witajcie kobietki. Mam do Was pytanie: orientujecie się jaki jest koszt testu pappa? Za dwa tygodnie będę miała usg genetyczne i pobranie krwi na test pappa. Trochę szukałam w necie ale ceny zwaliły mnie z nóg :( Z góry dziękuję za odpowiedź i wszystkiego dobrego Wam życzę marcowe mamusie :)
    Nie mam pojęcia, bo ja mam gratisowe z racji wieku . Zdążyłam 5 dni temu skończyć 35 lat więc na NFZ

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja daj znac co i jak bo sie martwie o Ciebie. Lekarz z plamieniami kazal mi przyjezdzac do gabinetu bez kolejki, miedzy pacjentkami a w weekendy kazal jechac do szpitala polozniczego.
    Lepiej pojechac i sprawdzic co i jak zebys sie nie denerwowala niepotrzebnie :( jak dzisiaj sytuacja?

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przyłączam się do prośby Madzik: Anastazja daj znać jak tam? Konwalianka a Ty jak tam? mi też twardniał brzuch + pobolewania i lekarz kazał mi brać magnez i nospę (nawet 3x2 tabletki). Ostatecznie magnez biorę 3x1, a nospę tylko doraźnie bo trochę przeszły mi te objawy.

Dziewczyny czy ja coś ominęłam czy po wizytach nie odezwały się Anulka26 i mała czarna? wiecie co u nich?

Kass trzymam dziś za Ciebie kciuki! :)

Dorka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! :)

I dzięki za wszystkie rady dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 08:16

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :)

Przesyłam Wam filmik na miłe rozpoczęcie dnia :) Ja się popłakałam ze śmiechu :)

https://www.youtube.com/watch?v=jOSl0FND_ys

Pozdrawiam :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja jedz koniecznie do szpitala. A jestes na luteinie? Ja mialam dzis okropny sen. Od 2:50 juz nie zasnelam!! snilo mi sie ze poszlam do toalety i na majtkach mialam pelno krwi i ciagle jej bylo wiecej i wiecej... Wiem tylko ze pierwsza mysl to trzeba szybko jechac do szpitala.
    Magdalenia 1991 jesli chcesz wiedziec czy ciaza rozwija sie prawidlowo zrob bete z krwi jeszcze raz. Dokladnie po rownych 48 godzinach i wtedy bedziesz miala dokladny przyrost. Dobrze jesli zwiekszy sie o 60-65% ale jesli zwiekszy sie troche mniej to tez dobrze . Wazne zeby rosla

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze uda mi sie przeczytac wszystkie strony. A wiecie moze co u Ani? Zatrzymalam sie na tym ze w zeszlym tyg jak poszla na usg to serduszka nie bylo i lekarz kazal jej czekac co dalej... I caly czas o niej mysle jak to sie potoczylo. Dajcie znac jesli cos wiecie. Ania a ja 3mam kciuki zebys sxybko zostala mamusia :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej podczytuje Was nadal ;)
    Nadal czekam w domu na poronienie samoistne. Nastrój okej, zaczęłam znowu jeździć na rolkach i ćwiczyć :) zrobię sobie tylko przerwę jak zauwaze ze coś się zaczyna a dziać ;) niedługo zaczynamy starania znowu ;)

Trzymam za was kciuki i cieszę się waszym szczęściem :*

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ania ;) faktycznie podczytujesz. Jejku i jeszcze nic sie nie dzieje :( wspolczuje tego czekania ... A moze jest jeszcze jakas szansa ze cos nas zaskoczy w medycynie nic nie jest pewne na 100%... Moja historia jest najlepszym przykladem. Ja bedziesz miala chwilke przeczytaj moje posty na forum o inseminacji z okolic polowy lipca...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam jest najlepszy dowod na to ze w medycynie nic nie da sie przewidziec

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Witajcie z rana :)

Przesyłam Wam filmik na miłe rozpoczęcie dnia :) Ja się popłakałam ze śmiechu :)

https://www.youtube.com/watch?v=jOSl0FND_ys

Pozdrawiam :)

Też się pośmiałam ale na koniec się popłakałam... Chyba huśtawka nastojów hehe :)

MoniaP lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki Anastazja trzymam kciuki bylas w szpitalu z tym plamieniem? Magdalena na tym etapie ciąży nie ma sensu robić bety i przyrost na pewno będzie mniejszy niż 60 % nie lepiej wybrać siw do Gin jak cię coś niepokoi? Anka ale ty jesteś dzielna podziwiam cię ze się tak trzymasz koniecznie nas odwiedzaj i daj znać co u was ;-)
    Ja dzisiaj na 14 idę i jestem tak zestresowana ale musi być dobrze i juz;-) dam znać po wizycie:-) miłego dnia:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:14

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey laseczki :) co stosujecie na pryszcze w ciąży??????????? bo nie moge sie z jednym uporac kolo ust i jeszcze nast obok wyszedl ehh... siostra dala mi maść ale nie jestem pewna czy moge ją stosowac nic nie pisza o ciazy a na necie znalazlam tylko taka informacje:

HIMALAYA HERBALS ANTISEPTIC CREAM krem antyseptyczny - środek pomocniczy stosowany w leczeniu zranień, skaleczeń, drobnych oparzeń, ran, różnego rodzaju wysypek, grzybiczych infekcji skórnych.
    Krem zawierający wyciąg z aloesu ma silne właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Zawiera także tlenek cynku, który przyspiesza gojenie się ran. Indyjska marzanna i niepokalanek pięciolistny mają właściwości antyseptyczne, wspomagają leczenie skaleczeń.

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka ja na początku używałam maści na wypryski Tołpy i było ok. Teraz mam spokój bo od jakiegoś tygodnia mam ładniejszą cerę i nawet włosy przyzwoite choć pilnie potrzebują ręki fryzjera. Maść o której piszesz nic mi nie mówi.
    W ogóle nie szczególnie zrobiłam przegląd kosmetyczki pod kątek ciąży - nawet nie wiem jak się do tego zabrać i co jest niepożądane. Więc używam prawie wszystkiego czego używałam wcześniej.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, ja dawno nie mialam tak potwornego poranku :-( czuje sie fatalnie :-( glowa mnie boli i wisze nad kibelkiem :-(
    milego dnia chociaz Wam zycze <3

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, a ja od 10 na spaceru z siostrzencem i córka. Mały ma 10 mcy ale na szczescie śpi w wozku. Do pomocy mam ciocie. U nas cieplutko. 3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ania gorąco cię pozdrawiam.

atdc2n0ae5za2r0h.png

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ