X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu się mówi ze dziecku się nie odmawia jeżeli proszą na chrzestna bo jak ktoś się nie zgodzi albo odmówi to cos niedobrego wróży. Chociaż ja też nie wierze w przesądy. Także zrob tak żeby tobie bylo wygodnie

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    U nas znowu się mówi ze dziecku się nie odmawia jeżeli proszą na chrzestna bo jak ktoś się nie zgodzi albo odmówi to cos niedobrego wróży. Chociaż ja też nie wierze w przesądy. Także zrob tak żeby tobie bylo wygodnie

No właśnie dlatego ja nie odmówiłam jak mnie o to poproszono z 1,5 miesiąc temu. Teraz nawet jeśli zrezygnuje to nie będę czuła że odmawiam - raczej moja teściowa zrobi wielkie uff :)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na Twoim miejscu nie mowiła bym o zadnych przesądach tylko powiedziała bym,że źle sie czuje,kręci mi sie w glowie,mam nudnosci,wymioty i bylby swiety spokój. A że to pierwszy trymestr to nawet nie byloby to kłamstwo.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dzięki Bella po opryszczce nie ma śladu jestem przewrażliwiona na tym punkcie bo od początku ciąży modle się żeby nie wyszła myślę ze jak by to była opryszczka to by się powiększyła choć trochę chyba za bardzo panikuje muszę dać na luz ale to po jutrzejszej wizycie;-)
    Dobrze, że nikomu nic się nie stało. A czemu tak się obawiasz tej opryszczki, co ona robi złego w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Scarlet nie martwię się samochodem tylko ta cala sytuacja jak ludzie mogą być tak nie odpowiedzialni a w aucie 2 letnie dziecko chyba to mnie najbardziej gryzie ale juz nie myślę o tym czekam na jutro o 15 wizyta:-) trzymam kciuki za dzisiejsze oby były tak udane jak te wczoraj;-)
    Moja dzisiejsza była udana. Niunia machała do mnie i ma 4,3cm i wszystko jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Scarlett mój gin wczoraj powiedział, że skieruje mnie na test podwójny m.in. PAPPA ze względu na wiek (30 lat). Najważniejsze, że nie jest to badanie inwazyjne. Bo tego się obawiałam.

Poza tym, wczoraj mnie pobierało przeziębienie. Dreszcze w nocy, lekki ból gardła ale nie dałam się. Domowe sposoby podziałały i dziś czuję się zdecydowanie lepiej.
    Mi dziś zrobiła dokładniejsze USG i mówiła, że nie widzi podstaw do badań prenetalnych ale jak ja chcę to ze względu na wiek (35) to mi wypisz skierowanie

• Madera39 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin tez mówił że mam sama zdecydować czy zrobić genetyczne, nie ma obowiązku, od matki zależy. Rozmawiałam z meżem i pojedziemy razem zobaczyć co z naszą dzidzią, ale jak mówiłam jesli usg wyjdzie w porządku to nic więcej nie robię.

7u229n73dd6062h5.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera39 wrote:
    Mój gin tez mówił że mam sama zdecydować czy zrobić genetyczne, nie ma obowiązku, od matki zależy. Rozmawiałam z meżem i pojedziemy razem zobaczyć co z naszą dzidzią, ale jak mówiłam jesli usg wyjdzie w porządku to nic więcej nie robię.

To tak jak ja - na krew pójdę jak usg wyjdzie wątpliwe.

Madera39 lubi tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka fajnie ze wizyta udana dzidzia duza ja idę jutro i się stresuje troszkę a opryszczka jest podobno niebezpieczna w ciąży i dla tego tak się obawiam;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki. Mam do Was pytanie: orientujecie się jaki jest koszt testu pappa? Za dwa tygodnie będę miała usg genetyczne i pobranie krwi na test pappa. Trochę szukałam w necie ale ceny zwaliły mnie z nóg :( Z góry dziękuję za odpowiedź i wszystkiego dobrego Wam życzę marcowe mamusie :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pappa kosztuje 200zl razem z usg

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test pappa chyba kilka stowek :/ drogie to strasznie a i tak nie daje jednoznacznego wyniku. Mam 32 lata i zrobie ten test jak usg wyjdzie zle :(

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    strasznie się dziś czuję.. nie mdłości, nie zawroty głowy..a twardnienie brzucha (takie miałam w 20 tygodniu z synkiem, trafiłam do szpitala ze skurczami, jak się okazało), do tego kłucie w podbrzuszu.. mam mega stresa

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Witajcie kobietki. Mam do Was pytanie: orientujecie się jaki jest koszt testu pappa? Za dwa tygodnie będę miała usg genetyczne i pobranie krwi na test pappa. Trochę szukałam w necie ale ceny zwaliły mnie z nóg :( Z góry dziękuję za odpowiedź i wszystkiego dobrego Wam życzę marcowe mamusie :)

W Gamecie w Gdyni - USG genetyczne 200 zł + test z krwi 250 zł :/

relganli06k8eu81.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znów plamię :/ Mocniej niż ostatnio....
    46582ac95ad85c8em.gif[img][/img]

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;)
    U mnie usg 200 zł a o test zapomniałam się zapytać. No nic,pożyjemy okaże się :)

relg2n0abn31771x.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    a ja znów plamię :/ Mocniej niż ostatnio....
    46582ac95ad85c8em.gif[img][/img]

Kochana to moze pojedz na izbe przyjec?

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki co u was slychac?

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ale teraz co do becikowego zmienily sie zasady, prawda? juz nie kazda matka dostae, tylko to juz zalezy od tego ile kto zarabia.
    Teraz są tzw. dwa becikowe jedno za urodzenie a drugie uzależnione jest od dochodu, jeśli należy się rodzinne to i to drugie becikowe się należy i do obu jest warunek, że trzeba zacząć chodzić do ginekologa przed 10 tygodniem ciąży . Niektóre gminy dają od siebie trzecie becikowe ale to już chyba dla całkiem ubogich

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mozecie mi pomoc? bylam dzis na becie(1 raz) i teraz boje sie wynikow, czy bd dobre cy nie, ani tez niewiem jakie powinny byc. poszlam zeby zobqacazyc czy moje malenstwo jest i ma sie dobrze, czy przypadkiiem go nie stracilam

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ