Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzik82 wrote:Ja chodzilam prywatnie i dostalam becikowe. Musialan tylko miec zaswiadczenie od lekarza. W karte ciazy nikt nie zagladal.Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
mam do Was prośbę...czy możecie wejść na portal ovufriend? wydaje mi się, że coś się im skopało, bo mnie nie łączy tylko z ich stronami i nie wiem czy to coś z moją przeglądarką czy z portalem się coś skopało...Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi wrote:Kass...no niestety aż strach się poruszać bo i na pasach człowieka zabiją i jak stoi na przystanku...kierowcy nie mają wyobraźni...i jeszcze Ci taki idiota powie, że ma znajomości...;/ dobrze, że nic się nie stało mężowi i faktycznie dobrze, że z nim nie pojechałaś...
co do tej karty ciąży to ja się tylko zastanawiam nad ewentualnym becikowym...bo trzeba mieć udokumentowaną ciąże do 10 tc, aleee znowu gdzieś wyczytałam, że wystarczy zaświadczenie od lekarza prowadzącego, że badałam się przed upływem 10tc czyli chyba nie jest konieczna książeczka. A i jeszcze jedno bo zdania są podzielone....trzeba mieć wizytę na NFZ czy wszystko jedno??[/url]
-
kur*a to mnie tak denerwuje;/ w Niemczech na każde dziecko co miesiąc dostaje się ok400euro aż nie ukończy szkoły czy jakoś tak...a u nas jeszcze jakieś obostrzenia za marne 1000 zł i to jeszcze jednorazowe...no przecież to jest śmieszne...w dupie z taką pomocą
Dorka1979 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
bella82 wrote:to becikowe to bez sensu kazdy powinien dostawac!!!
hey laseczki
mam do was pytanko odnośnie śluzu: dzisiaj zauważyłam juz 2 razy taki glut ciągnący jak smary z nosa, tez tak ktoras z was ma??? zastanawiam sie czy to normalne??? -
Widzialyscie watek DO WSZYSTKICH! NIEPOTRZEBNE GROMADZENIE SIE TENATOW?
Znalazly sie jakies laski ktorym za duza watkow przeszkadza. Ich zdaniem np marcowki 2014 i marcowki 2015 powinny pisac razem bo jest za duzo tematow. Hahaha padlam ze smiechu. Zazdroszcze ludziom problemow... Serio!Dorka1979 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Madzik82 wrote:Widzialyscie watek DO WSZYSTKICH! NIEPOTRZEBNE GROMADZENIE SIE TENATOW?
Znalazly sie jakies laski ktorym za duza watkow przeszkadza. Ich zdaniem np marcowki 2014 i marcowki 2015 powinny pisac razem bo jest za duzo tematow. Hahaha padlam ze smiechu. Zazdroszcze ludziom problemow... Serio![/url]
-
Scarlett2014 wrote:Niunia super Kass wiem, że to łatwiej napisać niż zrobić ale spróbuj się nie denerwować. To tylko samochód, ważne że z mężem ok. Anastacia powodzenia a badaniami - będzie dobrze
A ja dziś cały czas myślę o tych testach PAPP i nie wiem czy je robić. Pytałam o to wczoraj lekarkę, ale nie wypowiedziała się jednoznacznie. Stwierdziła, że z jednej strony jej zdaniem każdy powinien je zrobić, ale też nie widzi podstaw żeby ja jakoś szczególnie musiała o tym myśleć. Więc nie wiem - piszcie proszę jak Wasi lekarze będą coś mówić na ten temat.
A i zmieniłam termin USG genetycznego z 30.08 za 3.09 - lekarka powiedziała, że lepiej odczekać jeszcze kilka dni.
Ja też mam USG genetyczne 3 września. Jeśli usg będzie ok to nie będę robić testów z krwi - szkoda mi kasy. W klinice w której się leczyłam i teraz powadzę ciąże raczej stawiają aby robić jedno i drugie-ale myślę, że chodzi o kasę bo wszystko w ich laboratoriach robią.
W pierwszej ciąży miałam tylko usg genetyczne - co prawda miałam wtedy 24 lata a teraz mam 30 raczej nie chcę robić krwi no ale zobaczymy.
Jeśli chodzi o becikowe to tu macie wszystkie informacje: http://ciaza.mp.pl/porod/show.html?id=72206