X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    kaczamila wspólczuje ci tesciowej nie dziwie sie jak mozna wytrzymac z takim babsztylem a jak zdrowie tescia?

Dzięki że pytasz, teściu lezy w pokoju naprawde bardzo rzadko wychodzi. najgorsze jest to ze ma pokój obok naszego i słyszę jak ten babsztyl sie po nim drze. dzisiaj np powiedziała mu że ma go dość i jak chce to mu zawoła kochane synowe i one się będą nim zajmować... szkoda słów...

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    A biorac te tabletki karisz piersia??
    Tak.konsultowalam sie z lekarzem mowil ze one w rzaden sposob dziecku nie szkodza

860isg18r6bpss11.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia- jest taka jakby wyższa pokrywka i ona jednocześnie moze byc miseczka

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Robi :) ja zamówiłam gorset firmy Mitex którą polecała Gosiacze i zobaczymy. No i próbuje ćwiczyć... Łatwo się nie poddam i nie zaakceptuje nadmiaru tłuszczu i kilogramów.

Ja podgrzewacz mam taki: http://www.entliczek.pl/topcom-podgrzewacz-butelek-301.html Przydaje się jak zostawiam mężowi mleko, czasami też sterylizuje w nim butelki.

Oli ma racje z tym sprawdzanie ilości mleka laktatorem. Ja z trudem odciągam 50 ml a Junior się najada, waży ponad 6 kg a mm nie dostaje w ogóle. Dużo pije i jem dobrze w sensie nie zapominam o posiłkach, jem ciepłe obiady. Dodatkowych wspomagaczy laktacji nie stosuje.

Rubi u nas już regularnie kupa jest co 2 dni i śmierdzące bączki w między czasie. Też myślałam że to wina diety ale ostatni tydzień jadłam tak lekko jak nigdy wcześniej i nic to nie dało. Tyle tylko że Junior chyba z tego powodu nie cierpi jakoś mocno, jeśli zapłacze to tylko na chwilę i stosunkowo łatwo jestem w stanie go uspokoić.

Kaczamila aż mi się wierzyć jak czytam o Twojeh teściowej. Pisałaś że budujecie dom, jest szansa że szybko się wyprowadzicie?

Ja nie wiem czy powinnam jeszcze coś kupić Juniorowi na dzień dziecka bo ciągle coś kupuje ale może kupie mu Szczeniaczka Uczniaczka :)
    Póki co szukam jeszcze prezentu dla 7letnego brata mojego chrześniaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:43

• oli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaszalałam i kupiłam Poli matę piankowa Playspot z dodatkowymi krążkami. Bedzie na dzień dziecka i w końcu nie będę sie bała jak przywali głowa w podłoże - na razie na macie edukacyjnej która dostaliśmy w spadku jest trochę za twardo plus jest za mała wiec leży na rozłożonej kanapie. Te puzzle maja wymiar 180x140 wiec nawet bedą mogły służyć za podłogę w kojcu jesli bedziemy go kupować. Eh z dwa miesiące zajęło mi kupienie ich bo to sporo kasy no ale wydaje mi sie ze to bedzie przydatna rzecz. http://www.coocoo.pl/product-pol-5889-Piankowa-mata-do-zabawy-PlaySpot-Grey-Gold.html

km5svcqgfaw599l1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dzięki Robi :) ja zamówiłam gorset firmy Mitex którą polecała Gosiacze i zobaczymy. No i próbuje ćwiczyć... Łatwo się nie poddam i nie zaakceptuje nadmiaru tłuszczu i kilogramów.

Ja podgrzewacz mam taki: http://www.entliczek.pl/topcom-podgrzewacz-butelek-301.html Przydaje się jak zostawiam mężowi mleko, czasami też sterylizuje w nim butelki.

Oli ma racje z tym sprawdzanie ilości mleka laktatorem. Ja z trudem odciągam 50 ml a Junior się najada, waży ponad 6 kg a mm nie dostaje w ogóle. Dużo pije i jem dobrze w sensie nie zapominam o posiłkach, jem ciepłe obiady. Dodatkowych wspomagaczy laktacji nie stosuje.

Rubi u nas już regularnie kupa jest co 2 dni i śmierdzące bączki w między czasie. Też myślałam że to wina diety ale ostatni tydzień jadłam tak lekko jak nigdy wcześniej i nic to nie dało. Tyle tylko że Junior chyba z tego powodu nie cierpi jakoś mocno, jeśli zapłacze to tylko na chwilę i stosunkowo łatwo jestem w stanie go uspokoić.

Kaczamila aż mi się wierzyć jak czytam o Twojeh teściowej. Pisałaś że budujecie dom, jest szansa że szybko się wyprowadzicie?

Ja nie wiem czy powinnam jeszcze coś kupić Juniorowi na dzień dziecka bo ciągle coś kupuje ale może kupie mu Szczeniaczka Uczniaczka :)
    Póki co szukam jeszcze prezentu dla 7letnego brata mojego chrześniaka.

Ta miseczka co jest w zestawie to jednoczesnie w niej mozna podgrzac porcje obiadku dla dziecka?

860isg18r6bpss11.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj na szczepieniu byliśmy, chłopcy się wagowo wyrównali i ważą jednakowo po 5,3 w porównaniu do waszych dzieciaczków to jeszcze małe szkrabiki:)my mamy chrzciny w sobotę mam nadzieję, że się ładna pogoda zrobi. raz słyszałam, że ma być prawie 30 stopni, a raz że zimno z opadami:(

Chrzciny robimy skromne w domu, bo teściu ciągle w szpitalu i nie wiadomo kiedy wyjdzie... także kaczamila rozumiem cie i współczuję choroby twojego teścia.

oli fajkne te puzzle:)

dorka, Natalka jest prze agenciara, ale to chyba po mamusi taka spryciulka:)

u mnie Nikoś też niechętnie się podnosi, na łokciach to w ogóle nie umie, ale ja postanowiłam wyluzować i ich nie piłować, niech wszystko robią w swoim czasie, chyba bym oszalała, gdybym chciała, by robili wszystko szybciej od rówieśników... co najwyżej zaczną się później obracać na boczki czy sztywno siedzieć.

w ogóle to mam jakiś kryzys ostatnio, zmęczona jestem delegacją męża i braniem wszystkiego na swoją głowę, a przy chłopakach mam tyle pracy, że nawet jak bym chciała to nie mam kiedy się wypłakać, cały dzień zajęty:(

ze złych wiadomości to jeszcze zapadnięte ciemiączko Mikusia, on ostatnio mi pluje i nie chce pić, ehh nie wiem już jak mu to picie wmuszać i kiedy, mleka to by wypił chyba z 260 (a potem oczywiście zwymiotował) ale wody nie chce, próbowałam też mu rumianek dać i też pluje, wcześniej jakoś chętniej pił wodę, a teraz nie chce:( jeszcze kilka dni spróbuję mu samą wodę dawać, a potem chyba będę musiała spróbować z glukozą, może któraś tak daje picie? ile wody na ile glukozy?

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ta miseczka co jest w zestawie to jednoczesnie w niej mozna podgrzac porcje obiadku dla dziecka?

Tak pisze na opakowaniu. Że jedna z tych plastikowych części może robić za miseczkę a druga (większa) za kubeczek.

• ines31 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Dziewczyny co kupujecie dzieciom na dzień dziecka? Ja jakoś nie mam pomysłu. Macie jakieś fajne gryzaczki dla dzieci, mój mały bierze do buzi swojego pieska który jest pluszowy i jakoś mnie to drażni, wolałabym żeby gryzaka mamlał którego idzie umyć a nie pluszowego psa.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bo moje dziecko od wczoraj wyciąga rączki do pieska i jak go złapie to ładuje do buzi :) Mamusia dumna z następnego osiągnięcia syna :)

loszcz lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poluje na te- recenzja jakby co nie moja :)
    http://matkadentystka.pl/2015/03/kolka-bright-starts-czyli-mala-rzecz-a-cieszy/

km5svcqgfaw599l1.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy do domu...już zgłupiałam..:( pediatra mówi że brzuszek miękki i przy kp może rzadziej robić kupkę- ja tp wiem..mówi że czasem zanim dziecko zrobi kupkę to zaplacze ale jesli po tym się uspokaja to wszystko ok...no tylko że u nas to trwało wczoraj 3h a dziś 5 on jest wykończony i blady..wysłała nas na ostry dyżur bo stwierdziła że przy odzyskaniu uszu go boli więc kazała jechać na laryngologie..ale pani laryngolog obejrzała i wszystko jest pięknie..
    Nie wiem co robić...franek teraz śpi ale kupki nie zrobił i nie mam pojęcia co mu jest..od mojej diety na pewno to nie zależy..ale żadna pozycja go dziś nie uspokoiła więc bardzo go musi boleć :(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dolaczam sie do pytania o glukoze do picia. w jakich proporcjach to zmieszac z woda? ja bede musiala podac przed badaniem krwi malej. bo neonatolog dala skierowanie na morfo, wapn i zelazo i mamy byc 3 godziny bez mleka przed pobraniem. znajac zycie mala nie wytrzyma i bedzie beczec jak jej nie nakarmie rano. i zaplacze sie nim dojedziemy do laboratorium. i pozwolila podac wlasnie glukoze a ja nie dopytalam ile i jak to rozmieszac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na dzien dziecka nie kuoie pewnie nic. ciuszkow ma pelno wiec bez sensu, zabawek tak samo bo po starszej corce i badz tu czlowieku madry co kupic jesli nic nam nie jest potrzebne wiecej. problem mam wiekszy ze starsza bo jej to sie by marzylo kilka drozszych prezentow. trampolina rowerek duza zjezdzalnia z hustawka:-) ale chyba bedzie musiala sie zadowolic ciastolina:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Wracamy do domu...już zgłupiałam..:( pediatra mówi że brzuszek miękki i przy kp może rzadziej robić kupkę- ja tp wiem..mówi że czasem zanim dziecko zrobi kupkę to zaplacze ale jesli po tym się uspokaja to wszystko ok...no tylko że u nas to trwało wczoraj 3h a dziś 5 on jest wykończony i blady..wysłała nas na ostry dyżur bo stwierdziła że przy odzyskaniu uszu go boli więc kazała jechać na laryngologie..ale pani laryngolog obejrzała i wszystko jest pięknie..
    Nie wiem co robić...franek teraz śpi ale kupki nie zrobił i nie mam pojęcia co mu jest..od mojej diety na pewno to nie zależy..ale żadna pozycja go dziś nie uspokoiła więc bardzo go musi boleć :(
    rubi wspolczuje. biedny maluszek. najgorsza to bezradnosc jak nie wiadomo co dziecku dolega a sie meczy. szkoda Frania

• loszcz Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi trzymaj się.Kciuki za szybki powrót Franka do zdrowia &&&

201503231678.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi mam nadzieje że z małym będzie lepiej. Trzymam kciuki. Zdrówka dla małego!

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    dolaczam sie do pytania o glukoze do picia. w jakich proporcjach to zmieszac z woda? ja bede musiala podac przed badaniem krwi malej. bo neonatolog dala skierowanie na morfo, wapn i zelazo i mamy byc 3 godziny bez mleka przed pobraniem. znajac zycie mala nie wytrzyma i bedzie beczec jak jej nie nakarmie rano. i zaplacze sie nim dojedziemy do laboratorium. i pozwolila podac wlasnie glukoze a ja nie dopytalam ile i jak to rozmieszac.

Co do glukozy podaje sie 1 łyżeczkaglukozy na 100 ml wody i zagotowywujesz potem dolewasz by peoporcja bylo 100 ml. Bo czesc z gotowania wyparuje..

Rubi wspolczuje...

Ja dzis miałam szal zakupów i kupilam niuni kostium kąpielowy bo jedziemy w lipcu nad morze i jeszcze pare ubranek
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c10e5a5b4859.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbf3aab946a3.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d51a9535ee85.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4515eb937f2e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 20:35

loszcz, gosiaczek31, kasss, Emartea, Ewelaa, Niunia86, Justyska89, slodka100, gabi30 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi moze spróbuj kupic w aptece tą rurkę dla niemowląt na gazy i kupki. To nievuzaleznia jest bezpieczne a mu pomożesz i nie będzie się tak męczyć. Ja bym nie czekala aż zrobi tylko bym dzialala. Mi pediatrzy odradzali ta metode ale ja nie mogłam patrzeć jak sie meczy. Jak tylko się prezyla i plakala i dlugo nic nie wychodzilo zaraz poszla rurka w ruch. Robiłam tak przez ok 2 tyg teraz robi sama kupki 2-3 razy dziennie bez pomocy i placzu

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba mam zapalenie piersi polona pow zeby zrobic zimny oklad z kapusty potem prysznicem raz zomnym raz cieplym i kazala popukac gdzuie bolalo wzielam dwa apapy z piersi sciagnelam i maly zjadl eiec juz nie boli ale ja dostalam dreszxzy trzese sie jestem gtubo unrana siedzr pod kocami a mnie telepie goraczki nie mam wiem ze temat byl ale mozr macie jakis pomysl co jeszcze moge zrobic w ogoleczuje ze cjyba bede chora tak sie boje o malego ze go zaraze polozna yeraz nie odbieta chyba ma dyzur a do jakiegpo lekatza owinnam pojsc rodzinnego czy gina

‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ