Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy po rehabilitacji pani fizjoterapeltka powiedziała ze wszystko z mala dobrze rozwija się idealnie ze mamy ja 30 razy dziennie po 1 min kłaść na brzuszek dała nam opis jAK mała masować. a co do asymetrii ze jest malutka i nieznaczna żeby ją masować i zwracać uwagę żeby nie patrzyła za często w lewo pokazała jak ja nosić i wogóle jestem zadowolona z tej wizyty mała była grzeczna uśmiechała się do Pani a Pani fizjoterapeltka mówiła ze mała jest cudowna u ze to mała księżniczka bo taka delikatna i wogole
A ja kupiłam sobie strój na chrzciny bo mogłabym założyć tylko jeansy które ostatnio kupiłam. Masakra z bólem serca kupuje rzeczy w rozmiarze L albo 40
Na dzień dziecka niewiem czy małej coś kupie ja kupuje jej co chwila bez okazji dzisiaj body i rajstopy w sobotę pewnie znów coś kupie i tak jest bez przerwy a po chrzcinach mam zamiar kupić tego skoczka co anetNiunia86, gosiaczek31, anet525, gabi30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTylda to nie choroba tak objawia się zapalenie piersi ja przy zapaleniu miałam 39 stopni gorączki i miałam takie dreszcze ze cala się telepalam i mi o mogła tylko i wyłącznie kapusta bo wszystkiego prubowalam. A więc bierz co 6 godz apap nawet jak nie masz gorączki jak najczęściej przystawiac dziecko do piersi nie ściągaj laktatorem do pusta tylko do czasu aż poczujesz ulgę. Kapustę roztlucz tluczkiem do mięsa i schlodz w lodówce i taka wkładając do stanika i nos cała dobę tylko co 2 godz wymieniaj liścia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rubi - łączę się w bólu, a próbowałaś małemu podawać herbatkę koperkową, albo chociażby ten bobotic? Nam prócz tych rurek, ktoś ze starych lekarzy, też polecił, zeby kupić małą gruszkę (ona miększa) i zrobić w baloniku otwór. Tę gruszkę cieniutkim końcem do pupy, a w gruszce się przy okazji kupa zbiera
U nas drugi dzień apogeum bóli i marudzenia. Wczoraj już nie dałam rady, bo byłam wieczorem sama i wsadziłam dziecko do chusty, bo nijak nie mogłam uspokoić. Nie wiem czy to skok rozwojowy czy co, ale na razie jest masakra, zwłaszcza przy karmieniu - 5 minut intensywnego ssania, a potem ryk i godzina noszenia, żeby znów kilka minut dojeść, także sumarycznie to je teraz po 7 max 12 minut, ale widzę, że mocniej ciągnie bo pierś zmiękcza. Faktycznie wygląda mi to na ten refluks utajony, modlę się, żeby szybko przeszło.
Ja mam mleka chyba na hektolitry, bo mi leci dosłownie strumieniami, a po nocy, to staram się trochę odcedzić nawet przed karmieniem - wystarczy, że się pochylę i pogłaskam pierś i już kapie, a czasem ciura... bywa to dość kłopotliwe, bo zalewam często bluzki, pościel no i ubranko Małego w trakcie karmienia, a jemu tryska po buźce jak zrobi przerwę
tylko co z tego jak Młody i tak nie może się spokojnie najeść tylko się zwija w bólach...
i tak źle i tak niedobrze
Do kościoła polecam nosić w chuście, spokój i cisza
-
nick nieaktualnysuper justyska ze jestes zadowolona po rehabilitacji i ze mala dobrze sie rozwija.
anett swietne ciuszki:-)
te koleczka tez mi sie podobaja. poszukam na allegro. chcoc mam sporo gryzaczkow i innych pierdolek to wszystkie wydaja mi sie zbyt ciezkie jak na takie maluszki. szczegolnie te z woda jakos wg mnie sie nie sprawdzaja. starsza wogole nie chciala tego brac do buzi. gryzla telefon zabawkowy ksiazeczki lyzeczki silikonowe:-) a te kolka takie poreczne sie wydaja.
tess ja tak mialam z pierwszym dzieciaczkiem lalo sie mleko strumieniami. kapalo jak stalam bez biustonosza i pryskalo malej po buzi plus bluzki po nocy mokre po pas mimo ze mialam wkladki. unormowalo sie dopiero po pol roku ze nie musialam sie martwic przeciekaniem.
teraz za to jest malo i wkladki nosze tylko wlasciwie w razie "W" kilka razy sie tylko zdarzylo ze mlodej prysnelo w oko:-)
wiec chyba z drugim dzieckiem wyszlo zmeczenie materialu i piersi wyeksploatowane zostaly przez pierwsza corke tak ze teraz musze sie martwic czy wystarcza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 22:35
anet525, Justyska89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasss dziękuje za link do stronki
Moja mała dziś bardzo marudzila bo dukucza jej brzuszek w dzień spala tylko dwie godzinki na spacerze i jeszcze do teraz niespi i cały czas muszę ja nosić na recach mam nadzieje ze jutro będzie lepiej
Moja mała tez strasznie pcha piątki do budzi a jak je ssie to słyszę aż w drugim pokoju
Słodka skocznie wygląda twój synus w tym garnituru i super tort
Justyska super ze asymetria u malej się zmniejszyła i ze rozwija się prawidlowo
Wnet tajne te ciuszki saWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 22:50
anet525, Justyska89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto i ja troszke pochwale swoja kruszyne. 10 dni temu bylismy u neonatologa i mala slabo glowke dzwigala nie chciala na brzuchu lezac jej podnosic na dluzej ani podciagana za rece nie reagowala. wisiala jej lepetynka. a dzis bylam w przychodni na kontrolce i z info ze narazie nie szczepie i mala pieknie sie popisala pani doktor jak wysoko i stabilnie trzyma glowe. pieknie sie podpierala na lokciach i trzymala glowe sztywno przy podciagnieciu za raczki. podnosi tez non stop teraz jak lezy w wozku czy na rekach. nauczyla sie i leb ciagle w gorze. takze przez tydzien nadrobila ladnie. i nawet zaczela lubic lezenie na brzuszku. lekarka zdziwila sie ze mamy skierowanie na stymulacje neurorozwojowa. bo ona nawet asymetrii nie zauwazyla przy badaniu.
Scarlett2014, anet525, loszcz, Emrica, gabi30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justyska89 wrote:Anet gdzie kupiłas te spódniczki sukienkę i te butki ??
Zolta spodniczka i biala sokieneczka w reserved butki w smyku za 9.90 rozowa spodniczka i czerwona dukieneczka byla kupowana tez w galerii tylko nie pamiętam nazwy sklepu bo nigdy tam zakupów nie robiłam a byly na wystawie i mi sie spodobaly. Resztę ciuszków w pepco.
Ja jak ściągam czasem mlem.ko czy daje picie sterylizuje raz na jakiś czas uważam ze to przesada by byla gdybym po każdym posilku wyparzala -
nick nieaktualnyMy po karmieniu w szoku jestem mała zasnęła po godz zawsze muszę czekać conajmniej 2 bo jak się budzi na karmienie to nie w głowie jej spanie jak się budzi o 2 albo 3 to usypia dopiero o 6 a dzisiaj taka niespodzianka
Zapomniałam wam powiedzieć kupiłam podgrzewacz z canpola jakoś zadowolona jestem z tej firmy i jest tania zobaczymy jak się spisze podgrzewacz od nich -
Justi napewno sie spisze ja mam baby one dalam za niego grosze i tez spełnia swoją rolę. A co maz na to?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 06:44
-
Ehh nad nami się zebrały czarne chmury... dostałam w nocy zapalenie piersi..ale od wczoraj wieczora podaje młodemu tylko mm...i wiecie że nie płacze? dziś cały dzień poleci na mm jesli będzie grzeczny to jutro dam mu piers..i wszystko się pewnie wyjaśni..a czy mo mleko moze być zepsute? I ważne pytanie..przy tym zapaleniu trzeba jak najczęściej przystawiac do cyca...a skoro robię młodemu przerwę to laktator wystarczy???Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Mleko zepsute być nie może, co najwyżej jesz coś co mu nie pasuje, albo ma problemy z jego trawieniem. A spróbuj może odstawić cukier (też słodycze) i wszystko co może powodować zaparcia. Ja jeszcze jadam codziennie rano owsiankę na trawienie i piję koperek (ale nie polecam zestawiać tych smaków jednoczećnie chyba, że nie jesteś z wrażliwych ), widzę, też że Mały dobrze reaguje na szklankę naturalnego kefiru...
Jak to problem z laktozą, to nam połozna poleciła Delicol, który co prawda zakupiłam, ale nie stosowałam, bo się zorientowałam, że u nas problem ,,mechaniczny". No i położna twierdziła, że przy kp nie ma możliwości by dziecko miało zaparcia... co najwyżej może mieć jeszcze niedojrzałe któreś ,,klapki" Aha, no i ja jeszcze podaję raz na jakiś czas herbatkę koperkową - mam taką w pipetce i po prostu przed jedzeniem mu wkrapiam po troszku pół łyżeczki, albo jak dostaje czkawki.
Szkoda dzieciaczka. -
p.s. a wracając do próbowania jedzenia i różnych smaków u dzieci, do dochodzę do wniosku, że moje dziecko zna już wszystkie podstawowe smaki
Słodki bo je mleko, kwaśny - bo smarowałam mu język witC na pleśniawkę, słony - jak zakrapiam nosek solą fizjologiczną, gorzki - herbata koperkowaEmrica lubi tę wiadomość