X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZięki tess

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • oli Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi- staraj się odciągać tak jak rytm ssania maluszka- tzn w takich godzinach jak on zwykle je- żeby nie zahamować laktacji jeśli chcesz wrócić do kp

w sumie dziwne ze na mm jest lepiej bo dziewczyny mówily ze u nich wlasnie pojawialy się problemy brzuszkowe jak przechodzily na mm.

aha-pisałaś o krwi w kupce- tak może się obajwiać skaza białkowa - pediatra coś powiedział jak mu o tym mówiłaś ? może warto spróbować odstawić nabiał i wołowine/cielecine na 2 tygodnie i zobaczyc jak bedzie ?

km5svcqgfaw599l1.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pediatra jest do bani...krew w kupce no to powiedziala że może być alergiczne i żebym odstawila sok pomarańczowy...tylko że ja go pije sporadycznie i w niewielkich ilosciach....ale pomyślałam że może mleko jest za tłuste? Jem sporo masła...nic już nie wiem oprócz tego że po mm się uśmiecha nie płacze i odsypia te dwa dni...bardzo chce utrzymać kp więc będę odciagac co 3h

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja jak ostatnio byłam w poradni laktacyjnej to kobieta mi mówiła ze nie można odciągnąć laktatorem bo on pobudza tylko laktacje ze należy przystawiac jak najwięcej dziecko bo nic tak nie odessie nam tego jak dziecko a laktator tylko pobudza laktacje i zator się tylko większy robi. Ze przy zapaleniu chodzi o to żeby na chwile zatrzymać laktacje i do tego potrzebna ta kapusta. Jak się zatrzyma troszkę laktacje bo nie da się całkiem to przystawiac dziecko ono wyciąga to co powoduje zapalenie. Ja ogólnie w czasie swojego zapalenia widziałam ze jest wiele szkół leczenia tego jedni mówią żeby odciągnąć i żeby robić gorący prysznic przed karmieniem i tak też robiłam i nie pomogło inni ze nie odciągnąć i tylko kapusta 24 na dobę i dopiero to pomogło. Najlepsze ze zużywam cala główkę kapusty na swoją pierś heh

• ines31 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Rubi to dobrze że mały już czuje się lepiej!
    Powiedzcie mi czy jest możliwe żeby chrostki od uczulenia były tylko na buzi? Mały ma suchą skórę między brwiami i na czole i chrostki i zastanawiam się co to jest :( Wczoraj zauważyłam że moje dziecko leżąc na brzuszku lub jak mam go na rękach czasami daje rączki wzdłuż tułowia, czy to normalne (jakoś nienaturalnie to wygląda, szczególnie jak leży na brzuszku z rękami wzdłuż ciała).

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was stosowala tabletki antykoncepcyjne Limetic? Moja gin mi przepisala....ciekawa jestem czy czesto powoduja skutki uboczne.siostra niedawno zaczela stosowac tabletki inne i strasznie zaczela jej sie woda zatrzymywac w organizmie i powstal gigantyczny cellulit no i przytyla...a tego ja bym chciala uniknac

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Kaczamila aż mi się wierzyć jak czytam o Twojeh teściowej. Pisałaś że budujecie dom, jest szansa że szybko się wyprowadzicie?

Kochana jesteśmy na etapie zamawiania okien, a później cały środek. ale mąż wczoraj powiedział że wszystko przemyślał i jak chce to możemy przeprowadzić się do moich rodziców. Rozważam tą propozycję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet co mąż na to on wie ze zrobię rąk jak zaplanowałam bo wkoncu ja wiem co mi potrzebne bo ja zajmuje się dzieckiem. Ja mu tylko oswiadczylam ze kupuje a on musiał głupio skomentować wczoraj jak mleko kupowałam to tez coś powiedział ja owalam to tylko powiedziałam ze jak taki mądry jest to niech on wyciąga cyca i ja karmi może będzie miał potoki mleka

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    q powiedziała ze żeby laktacja się zatrzymała to potrzeba długiego czasu i ze te kilka dni wstrzymania laktacji nic nie zrobi. Tylko powiedziała żebym po zapaleniu jak juz zejdzie całkiem mam pić herbatki laktacyjne. S problemy z laktacja ja miałam już wcześniej teraz kojarzę mała była niespokojna juz od jakiś kilku tyg przed zapaleniem spać nie chciała w dzień płakała co chwila ze co chwila do cyca chce dopiero jak zaczęłam dokarmiać odkryłam ze mam dziecko a nie małego terroryste bł żeby nie było że przez zapalenie mam problemy z laktacja

• oli Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia ja biorę Cerazette to chemicznie to samo co Limetic. Nie mam objawów niepożądanych ale to niestety osobnicze- minipigułki mogą wywoływać takie objawy jak piszesz. Złe samopoczucie, plamienia, przybór masy itd itp- najlepiej znajdź ulotkę i przeczytaj. Każdy inaczej znosi antykoncepcję- ja brałam kiedys normalne pigułki i tez dobrze znosiłam wiec moze to jest jakiś trop.

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tabletki anty biorę Ovulan i jest ok. Przed ciążą przez 3 lata brałąm Novynette i też mi spasowały...

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jak chodzi o chrzciny to u nas w kosciele moglam miec w wozku Stasia dopiero jak podchodzilismy do chrzcielnicy to matka chrzestna musiala go trzymac do momentu powrotu do lawki
    tort mialam na 21os kosztowal ok 150zl nie wiem ile kg mial

loszcz lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    Anastacia ja biorę Cerazette to chemicznie to samo co Limetic. Nie mam objawów niepożądanych ale to niestety osobnicze- minipigułki mogą wywoływać takie objawy jak piszesz. Złe samopoczucie, plamienia, przybór masy itd itp- najlepiej znajdź ulotkę i przeczytaj. Każdy inaczej znosi antykoncepcję- ja brałam kiedys normalne pigułki i tez dobrze znosiłam wiec moze to jest jakiś trop.
    Ja kiedys bralam regulon i nic mi po nich nie bylo zero przyrostu wagi i nawet cere mialam ladniejsza.no zobaczę jak na te zareaguje mij organizm

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines - u nas jak coś nie spasuje dziecku to właśnie go zaraz po karmieniu obsypuje na buzi, takie chropowate na brwiach to jest chyba coś w rodzaju ciemieniuchy, ja to delikatnie przecierałam gazikiem z olejkiem migdałowym żeby nawilżyć.

U nas rano dzieć pięknie zjadł po nocy, a teraz znów powtórka z krzyków przy piersi. Ale doszłam do wniosku, ze mam to gdzieś - nie będę go na siłę dokarmiać, jak je te 5 minut (pierś wiotczeje) i dalej go boli, to widocznie tak mu się organizm ustawił i już, nie będę dziecka męczyć, zwłaszcza, że śpi nieźle potem i nie marudzi bardzo, najwyżej się będzie dopominał co 1,5 godziny o jedzenie i już. Z głodu nie umrze, może nie będzie przybierał już tak szybko po prostu i tyle.

Dziewczyny powiedzcie na co uważać żeby tego zapalenia piersi nie dostać, bo się zaczynam stresować, zwłaszcza, że Młody potrafi 9 godzin przespać w nocy, a wtedy piersi jak balony, zwłaszcza lewa :)

loszcz lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess ja nagle mialam wiecej mleka zaczelam wiecej rzeczy jesc ciagle bylam glodns wiec jadlam i jadlam a do tego maly dwie n

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess ja nagle mialam wiecej mleka zaczelam wiecej rzeczy jesc ciagle bylam glodns wiec jadlam i jadlam a do tego maly dwie noce ladnie spal efekt taki ze zapalenie od razu sie zrobilo, to jest jakas masakra wcz czulam sie tak jakbym godzine wczesniej miala cc, n

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess mi wogóle to kazała babka Hanie wybudować w nocy na karmienie co 4 godz ale ja tego robić nie będę jeśli pierś cie boli juz to ściągnij laktatorem do uczucia ulgi u niewiem każdy mi mówił ze pewnie mnie przewialo wiec niewiem czy to ma coś wspólnego z tym ale może więc trzeba uważać na przewiewy i jeśli dziecko nie opruzni do końca piersi wtedy ściągnąć laktatorem do końca tak mnie uczyli jak miałam to zapalenie jestem jakby szkolna w tej dziedzinie heh

Dziewczyny mialyscie styczność z potowkami przed chwila odkryłam ze mała ma cała szyję z przodu wysypana czymś tam gdzie ma faldki nie są typowo czerwone pryszczyki ale takie blade i ich jest pełno juz przemylam przegotowaną woda z oliatum i niewiem co robić czekać czy lecieć do lekarza. Jeszcze powiem ze nic nowego nie jadlam żeby mogło Jay wysypac

• loszcz Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska poczekaj.Lepiej zebys dala krostkom czas zniknac i tak ci lekarz za dużo nie pomoże tylko zeby woda przemywac i ewentualnie mąką ziemniaczaną zasypac i tyle.Takie latanie do lekarza z każdą rzeczą może przynieść więc szkody niz pożytku.W koncu tyle tam bakterii i zarazkow ze latwo jest sie dziecku zarazić jakimś paskudztwem

201503231678.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi jakoś strasznie nie bolą, tylko czuję że są nabrzmiałe i no i bolesny jest jakikolwiek ucisk. Natomiast przed karmieniem jak ,,odkorkuję" stanik to zaczyna z nich kapać, więc delikatnie je pogłaskuję i w ten sposób odciążam.

Laktator mam wrażenie, że ściąga tylko powierzchownie, bo też jak karmię np. z prawej to z lewej mi do muszli laktacyjnej nakapuje spokojnie 50-60 ml, a laktatorem to męczę się, żeby 20ml ściągnąć.

No i jakie uczucie ulgi po nocy jak się przystawi dziecko :P
    Okrywania piersi pilnuję, bo mnie babcia przestrzegała, także ja prawie na każdą pogodę mam apaszkę albo szalik. Chciałabym karmić jak najdłużej (oczywiście bez przesady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 12:02

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co robicie jak dziecko je a dzwono do drzwi np. kurier? :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ