X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że to nic złego, że tylko po prostu nadwrażliwa jestem :/ Jeżeli twój też tak robi to troszkę mi lżej. To oznacza że mój nie jest chory tylko po prostu dzieci tak mają ;)

Moja koleżanka dokarmiała kroplomierzem żeby mała się nie przyzwyczaiła do łatwości picia z butelki. Herbatki też na początku tym podawała.
    Cos takiego to było http://allegro.pl/kroplomierz-dozownik-do-podawania-lekarstw-lekow-i5141110316.html.

anet525 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pije wlasnie ten slod jeczmienny, tylko ja z woda bo przez 2 tyg mam na probe nabialu nie jest i to jest strszneeee!! Jakbym drozdze pila :/

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Nadia konczy dzis 2m-ce :-) jak spi czy lezy na pleckch to czesto ustawia raczki wzdluz cialka

ines31, gosiaczek31, loszcz, Scarlett2014, anet525 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Dziewczyny pije wlasnie ten slod jeczmienny, tylko ja z woda bo przez 2 tyg mam na probe nabialu nie jest i to jest strszneeee!! Jakbym drozdze pila :/
    Według mnie drożdże smaczniejsze ;)

Ewelaa lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Moja Nadia konczy dzis 2m-ce :-) jak spi czy lezy na pleckch to czesto ustawia raczki wzdluz cialka

No widzisz, a ja sobie już nawkręcałam Bóg wie czego :/

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Według mnie drożdże smaczniejsze ;)
    Nooo to jwst strassne!!! Moze z mlekiem byloby lepsze ;-( ale jakos mam nadzieje ze przyzwyczaje sie do tego i bd miala za to duuuzo mleczka dla Nadulki :-)

loszcz lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,Mały spadochroniarz"
    10rnuqf.jpg

loszcz, gosiaczek31, Ewelaa, anet525, gabi30, jasmin, kaczamila lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Nooo to jwst strassne!!! Moze z mlekiem byloby lepsze ;-( ale jakos mam nadzieje ze przyzwyczaje sie do tego i bd miala za to duuuzo mleczka dla Nadulki :-)
    Powiem ci że na mnie lepiej działa ten słód niż zwykłe herbatki laktacyjne, ale muszę odstawić bo mały ma wysypkę (mam duuużą nadzieję że okaże się że nie od tego )

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    ,,Mały spadochroniarz"
    10rnuqf.jpg
    Mój robi to samo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 22:41

oli lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesss moja mała tez tak leży jak leży na brzuszku

• loszcz Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess Niunia pisala ze jej mala miala podobne objawy od uszka właśnie.Wylecz uszy a wszystko wróci do normy.Trzymam kciuki&&&

201503231678.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj trzymajcie, trzymajcie, bo już jestem na wykończeniu. Jedyne co to pociesza mnie fakt, że między karmieniami mały jest raczej pogodny i całkiem nieźle śpi jak na taką ilość jedzenia.

Jutro wyślę męża po kubek do karmienia mlekiem i najwyżej spróbuję go tak dokarmiać.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi jak tam Franek? lepiej trochę?

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek tragicznie...za długo by opowiadać ale płacze całe dnie i usypia na 20 minut..bie chce jeść..nie ma w ogóle odruchu ssania rano jedziemy do szpitala bo wygląda już okropnie jest blady od płaczu..a my już placzemy z bezradności mąż też się dziś poplakal bo nikt nam nie umie pomóc i boję się ze coś mu się stanie...jestem zalamana

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do uszu to faktycznie wypadałoby to szybko skontrolować i podać dicortinef póki nie ma wycieku bo później to tylko antybiotyk i najczęściej szpital.
    co do rączek to nie pomogę. Lena macha nimi ciągle i we wszystkie strony.a zanim dam jej butle to jest taka niecierpliwa, że ja dostaje niezłe lanie po buzi dopóki butli nie ma. Na rękach przeważnie ręce lecą na szyję a na brzuchu ma w górze i po minucie leżenia przekręca się na plecy.
    I od dwóch dni dziecko moje zamiast tak jak zwykle obudzić się o 6 rano, zjeść butle iść spać to woli leżeć z godz i gadać do karuzeli nad głową. A ja zamiast teraz spac to słucham jak nawija...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 06:33

loszcz lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi trzymaj się. wspolczuje ale moje wspolczucie tu nie pomoze. daj znac koniecznie. trzymam kciuki zeby Wam ktos fachowy pomogl. domyslslam sie jak cierpisz patrzac na cierpienie Franka.

Tess ja moja karmię butelka i nie ma najmniejszego problemu z jedzeniem z piersi. w dzien butelka w nocy piers i jest ok ale wiadomo kazde dziecko inne.

my wczoraj mielismy szczepienie. mała ma 5.5kg a dlugosci nie chciala dac sprawdzic.

teraz spi od 2 w nocy do teraz a ja jestem wszoku tak wielkim ze o tej porze spi ze sama nie spie;)

milego dnia dziewczynki i trzymam kciuki zeby maluszki szybko wrocily do zdrowia!!!

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi dozo zdrowia życzę Franusiowi i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze z małym i żeby otrzymał jak najlepsza pomoc . Rubi dozo sił dla ciebie i dla męża życzę na przetrwanie tego trudnego okresu .

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi trzymajcie sie musicie byc silni dla maluszka.wiem ze moei sie latwo i zmeczenie daje o sobie znac.niech maluszek wraca szybciutko do zdrowia

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Franek tragicznie...za długo by opowiadać ale płacze całe dnie i usypia na 20 minut..bie chce jeść..nie ma w ogóle odruchu ssania rano jedziemy do szpitala bo wygląda już okropnie jest blady od płaczu..a my już placzemy z bezradności mąż też się dziś poplakal bo nikt nam nie umie pomóc i boję się ze coś mu się stanie...jestem zalamana
    Moze jezdzcie do jakiegos dobrego pediatry prywatnie?? Kurde ja pamietam jak z Nadia wyladowalam w szpitalu to jeszcze bardziej ryczalam, jak zobaczylam ile tam dzieci chorych to chcialam uciekac do domu, balam sie ze przyszlam z jedna choroba a wyjde z inna :-( ale na szczescie Nadulka nic nie zalapala. Chyba ze u Cb w szpitalu sa jakies izolatki gdzue bd mogla byc z malym

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi a spróbujcie go na razie karmić może z łyżeczki albo takiego specjalnego kubeczka, zanim traficie do lekarza... albo pipetą, a jak nie ma pipety to ja wykorzystuje te fiolki po soli fizjologicznej - opróżniam ją naciskam jak najmocniej i wkładam np. do koperku dziubkiem i puszczam to wtedy zasysa płyn do środka i taka prowizoryczna pipeta wychodzi i tym swojemu podaję herbatkę, albo wodę.

Niunia - a jakie mieliście objawy? Ten decortinel jest na receptę? Bo nam położna przez telefon też powiedziała, że można to na razie zakropić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 10:47

ex2bp07wbjlnqxgq.png
‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ