Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieję że to nic złego, że tylko po prostu nadwrażliwa jestem Jeżeli twój też tak robi to troszkę mi lżej. To oznacza że mój nie jest chory tylko po prostu dzieci tak mają
Moja koleżanka dokarmiała kroplomierzem żeby mała się nie przyzwyczaiła do łatwości picia z butelki. Herbatki też na początku tym podawała.
Cos takiego to było http://allegro.pl/kroplomierz-dozownik-do-podawania-lekarstw-lekow-i5141110316.html.
anet525 lubi tę wiadomość
-
Ewelaa wrote:Nooo to jwst strassne!!! Moze z mlekiem byloby lepsze ;-( ale jakos mam nadzieje ze przyzwyczaje sie do tego i bd miala za to duuuzo mleczka dla Nadulki
-
nick nieaktualny
-
Oj trzymajcie, trzymajcie, bo już jestem na wykończeniu. Jedyne co to pociesza mnie fakt, że między karmieniami mały jest raczej pogodny i całkiem nieźle śpi jak na taką ilość jedzenia.
Jutro wyślę męża po kubek do karmienia mlekiem i najwyżej spróbuję go tak dokarmiać. -
Franek tragicznie...za długo by opowiadać ale płacze całe dnie i usypia na 20 minut..bie chce jeść..nie ma w ogóle odruchu ssania rano jedziemy do szpitala bo wygląda już okropnie jest blady od płaczu..a my już placzemy z bezradności mąż też się dziś poplakal bo nikt nam nie umie pomóc i boję się ze coś mu się stanie...jestem zalamanaStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Co do uszu to faktycznie wypadałoby to szybko skontrolować i podać dicortinef póki nie ma wycieku bo później to tylko antybiotyk i najczęściej szpital.
co do rączek to nie pomogę. Lena macha nimi ciągle i we wszystkie strony.a zanim dam jej butle to jest taka niecierpliwa, że ja dostaje niezłe lanie po buzi dopóki butli nie ma. Na rękach przeważnie ręce lecą na szyję a na brzuchu ma w górze i po minucie leżenia przekręca się na plecy.
I od dwóch dni dziecko moje zamiast tak jak zwykle obudzić się o 6 rano, zjeść butle iść spać to woli leżeć z godz i gadać do karuzeli nad głową. A ja zamiast teraz spac to słucham jak nawija...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 06:33
loszcz lubi tę wiadomość
-
rubi trzymaj się. wspolczuje ale moje wspolczucie tu nie pomoze. daj znac koniecznie. trzymam kciuki zeby Wam ktos fachowy pomogl. domyslslam sie jak cierpisz patrzac na cierpienie Franka.
Tess ja moja karmię butelka i nie ma najmniejszego problemu z jedzeniem z piersi. w dzien butelka w nocy piers i jest ok ale wiadomo kazde dziecko inne.
my wczoraj mielismy szczepienie. mała ma 5.5kg a dlugosci nie chciala dac sprawdzic.
teraz spi od 2 w nocy do teraz a ja jestem wszoku tak wielkim ze o tej porze spi ze sama nie spie;)
milego dnia dziewczynki i trzymam kciuki zeby maluszki szybko wrocily do zdrowia!!! -
nick nieaktualny
-
Rubi wrote:Franek tragicznie...za długo by opowiadać ale płacze całe dnie i usypia na 20 minut..bie chce jeść..nie ma w ogóle odruchu ssania rano jedziemy do szpitala bo wygląda już okropnie jest blady od płaczu..a my już placzemy z bezradności mąż też się dziś poplakal bo nikt nam nie umie pomóc i boję się ze coś mu się stanie...jestem zalamana
-
Rubi a spróbujcie go na razie karmić może z łyżeczki albo takiego specjalnego kubeczka, zanim traficie do lekarza... albo pipetą, a jak nie ma pipety to ja wykorzystuje te fiolki po soli fizjologicznej - opróżniam ją naciskam jak najmocniej i wkładam np. do koperku dziubkiem i puszczam to wtedy zasysa płyn do środka i taka prowizoryczna pipeta wychodzi i tym swojemu podaję herbatkę, albo wodę.
Niunia - a jakie mieliście objawy? Ten decortinel jest na receptę? Bo nam położna przez telefon też powiedziała, że można to na razie zakropićWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 10:47