X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wspolczuje, zdrowka dla Frania i wytrwalosci dla Ciebie.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess u nas przy uszkach był krzyk podczas jedzenia. Zaczynała ssać i id razu krzyk. Ze smoczkiem było podobnie. No i czasami jakby kręciła główką na boki i rączkami do uszu sięgała. Nie wiem czy ten dicortinef jest na receptę. Niestety nie pamiętam. Ale nam od razu na drugi dzień przyniósł ulgę i po dobie zakrapiania juz nie było płaczu. Jak chcesz sprawdzić czy to uszy to jak maluch jest spokojny to spróbuj delikatnie nacisnąć przy uszach. Jak zacznie płakać tzn, że boli i to uszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 14:02

iv09cbxm68yuj78z.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi az mam łzy w oczach jak czytam twojego posta. baaardzo Ci współczuję.Mam nadzieję ze Franek szybko wróci do zdrowia i znów będzie silnym i szczęśliwym bobaskiem.Trzymam kciuki &&&

oli lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi trzymam kciuki za Twojego synka i życzę szybkiego powrotu do zdrówka. Czekamy na dobre wiadomości

iv09cbxm68yuj78z.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi zdrówka dla małego i sił dla was! Jesteśmy z wami!

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi i Tess - szybkiego powrotu do formy dla Waszych Maluchów !

km5svcqgfaw599l1.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja mala miala wczoraj szczepienie. dzis bardzo duzo spi to normalne??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• loszcz Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Dziewczyny moja mala miala wczoraj szczepienie. dzis bardzo duzo spi to normalne??

Normalne :-)

czekaja lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się krótko z ,,linii frontu". U nas lepiej, poszliśmy dziś dla spokoju ducha do pediatry prywatnie i nic nie znalazła co by mogło być przyczyną problemów. Uszy też sprawdzała, dotykała no i mały ssie smoczek bez bólu, więc to też raczej nie to. No i tak jak myślałam, przybrał mało w porównaniu do poprzednich tygodni, bo chyba 5700 dopiero ma, ale kobita mówiła, że to jeszcze wszystko w normie.
    Oczywiście u lekarki dziecko grzeczne jak aniołek, nawet go u nie nakarmiłam bez problemów i bądź tu mądry ;)

Nie chcę zapeszać, ale zaczął jeść w miarę stabilnie, tzn jak widzę, że mu się zbliża ,,atak" to po prostu jak wypuści pierś to go podnoszę do odbijania, żeby nie kojarzył sobie piersi z bólem i płaczem. Dziś wyjątkowo dziecko jadło już 5 razy co 2 godziny.

Dzięki dziewczyny za kciuki - może to one mają taką magiczna moc leczniczą?

loszcz, Ewelaa, gabi30 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekają moja mała po szczepieniu przespała prawie cały dzień

czekaja lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi współczuję i trzymam kciuki żeby Frankowi nic groźnego nie dolegało.
    czekaja wrote:

Moja nie miała szczepienie a śpi dziś jak suseł. Jak nie ona. Aż też już mi to wygląda podejrzanie. I bądź tu mądry. Nie śpi to źle, śpi więcej też źle!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 20:09

loszcz, Ewelaa lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi daj znać co tam, jak znajdziesz chwilę.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Nasz Fabis po szczepieniu tez spal praktycznie do wieczora...takue szczepienie to spore przezycie dla takiego malucha

860isg18r6bpss11.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi zdrówka dla maluszka i dużo siły dla Was .

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi trzymamy kciuki za maluszka i za was żebyście dali rade. Czekamy na wiadomość jakaś

• Rubi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziękuje bardzo za troskę jesteście super...mówiłam Frankowi właśnie jakie ma fajne ciocie...

u nas wczoraj był dzień niedoopisania...mały zjadł o 7 rano 150ml mm i od nowa płacz...nieprzerwanie oczy w łzach i smutek wielki na jego buziaku...wezwałam poleconego pediatrę do domu...postawił dwie diagnozy...albo mały ma zakażenie drogi pokarmowej, albo nietolerancję na mleko...w kupce wyszło mnóstwo białego śluzu...przepisał nutramigen w razie czego, ale kazał nie podawać mm tylko pierś...on poszedł a Franek absolutnie nie chciał jeść...ciągle tylko strasznie płakał i podkurczał nóżki zdzierał gardło...czasem na 3 minuty przestawał jak nosiłam go wysoko w pionie...

w końcu zaczęłam panikować, bo była 16, a on nic...ani butli ani piersi...dostawał szału jak mu coś cokolwiek proponowałam...nie chciał smoczka..ogólnie jakby zatracił odruch ssania..w końcu o godzinie 20 pojechaliśmy do szpitala który w razie czego zaproponował lekarz...okazało się, że to szpital zakaźny...lekarki na nas patrzyły jak na powaleńców że z takim dzieckiem bez wymiotów i biegunki tu jesteśmy...pediatra go zbadała, ale skierowała nas do innego szpitala, ale kazała się wstrzymać że nie jest odwodniony a w szpitalu to wiadomo...przychodzisz z czymś a wychodzisz z czymś nowym;/ wróciliśmy do domu...oczywiście dalej horror...o 12 dostał czopek z paracetamolem już chyba 3 w przeciągu 3 dni i nie zadziałał więc o 2 pojechaliśmy do szpitala...tam dostałam opierdol...że jem rosół, że ladnie sobie pofolgowałam ale nie byłam dłużna pani dr bo byłam zmęczona i mnie wkurzała dlatego powiedziałam jej kilka słów prawdy...no i zrobili usg brzuszka wszystko ok, badania też ok...i jak siedzieliśmy to ta dr już nie wiedziała co i mówi " a niech go Pani spróbuje teraz przystawić do piersi" i nagle słuchajcie cud jakś...mały zaczął ssać..jadł tam chyba z 30 minut...popłakałam się ze szczęścia, bo to był pierwszy posiłek od 7 rano...20h bez jedzenia...w domu jeszcze wcześniej staraliśmy się dac mu chociaż w strzykawce trochę mleka...ale wszystko wypluwał...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałam pierwszą część mojego eseju bo jakby mi się skasował to koniec:P kontynuując...
    dr stwierdziła, żę to są kolki...zrobli jeszcze krew i o 5 wróciliśmy do domu...mały grzeczny bo czopek zadziałał i jeszcze go trzymał..ale jak położyliśmy się spać to zaczął strasznie na nowo płakać....ręce mi opadły...mówię dam mu jeść...znów nie chciał ssać...znów chodzenie żeby choć 3 minuty ulgi sprawić maluszkowi...po godzinie usnął...jak się obudził...to powrócił mój Franek...:) wesoły spokojny Franuś...zjadł...pośmiał się...znów poszedł spać..i dziś tak cały dzień...chyba wyszliśmy na prostą...

po wizycie pediatry wczoraj przepisał nam debridat żeby wpomóc pracę jelit bo lekarz powiedział, że są całe poskręcane i nie przesuwają treści pokarmowej...do tego kazał stosować sab simplex i probiotyk...nie wiem co z tego pomaga, ale jest dobrze...chyba po kryzysie TFU TFUUUUUUUU

dziękuje, żę o mnie myślałyście...tess chyba u Ciebie też nie za dobrze, ale nie miałam nawet czasu jeszcze doczytać w każdym razie trzymaj się dzielnie!

wybaczcie za zajęcie całej strony..

loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku co za okrpne przejscia mialas Rubi :-( .Chyba najgorsze co może być to patrzeć na cierpienie dziecka i ta bezradność...
    W każdym bądź razie bardzo się cieszę ze jest już dużo lepiej i oby tak dalej.Ucaluj Franka :-*
    Odpocznij sobie.Musisz byc wykończona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 23:30

Rubi lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi dobrze ze jest lepiej. oby juz tak zostalo. w sumie u naszych dzieciakow to moze tez byc kolejny skok rozwojowy i tak sie Frankowi uzbieralo na raz dolegliwosci. ale najwazniejsze ze juz sie nie meczy.
    ja swojej podawalam przez 2 miesiace biogaie na jelita i chyba jest skuteczna bo kolki nas minely.

Rubi lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On tak strasznie płakał i jego oczka mówiły mamusiu pomóż mi..a ja nic nie mogłam zrobić...Ehh wiem że jeszcze całe życie przed nami i choroby i problemy ale stwierdzam że słabej dupy jestem..mówiąc bardzo kolokwialnie..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ