Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde dziewczyny coś mi się zdaję, że tak jak ja to i Ineska będzie chyba z wyżu demograficznego, bo gdzie się nie obejrzę to kobiety w ciąży albo niemowlaki we wózkach. U mnie w samej najbliżej rodzinie kuzynka urodziła bliźniaki, 2 kuzynów zostało ojcami córek i 2 kuzynki mamusiami a jeszcze na Wszystkich Świętych moja siostra ma termin porodu i moja szwagierka a już o znajomych, sąsiadkach i koleżankach z pracy nie wspomnę.
ewka1990, noa8, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gabi30 wrote:Kurde dziewczyny coś mi się zdaję, że tak jak ja to i Ineska będzie chyba z wyżu demograficznego, bo gdzie się nie obejrzę to kobiety w ciąży albo niemowlaki we wózkach. U mnie w samej najbliżej rodzinie kuzynka urodziła bliźniaki, 2 kuzynów zostało ojcami córek i 2 kuzynki mamusiami a jeszcze na Wszystkich Świętych moja siostra ma termin porodu i moja szwagierka a już o znajomych, sąsiadkach i koleżankach z pracy nie wspomnę.
U mnie to samo wysyp dzieciaczków, 4 znajome urodziły w tym roku i 3 kuzynki w ciąży z terminem na koniec rokuloszcz lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
gabi30 wrote:
Dziewczyny które karmicie piersią i musiałyście odstawić nabiał na jakiś czas to z jakiego powodu to było u Was? Wszędzie dookoła pełno sprzedają truskawek a ja truskawkowa jestem, co rok o tej porze pochłaniam ich kilogramy ale boje się zaryzykować czy któraś z Was przy karmieniu już próbowała?
K
Ja wczoraj zjadłam na początek 3 truskawki i jak narazie nic się nie dzieje , chyba bede jeść stopniowo coraz wiecej. Uwielbiam truskawkiloszcz, gabi30 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Emrica wrote:
No właśnie dziewczyny jak jeździcie autkami, to otwieracie szybki w oknach, czy używacie klimy - chodź słyszałam że klima nie dobra dla takich maleństw, ja wczoraj trochę okno uchyliłam z jednej strony aby nie było przeciągu, ale i tak było ciężko.
Ja nie ryzykuję i nie włączam klimatyzacji jak jade z dzieckiem, otwieram okno20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyDzień dobry ja wczoraj miałam super dzień ale dziś mój mąż poszedł do pracy więc wróciłam do zwykłej rzeczywistości i jestem sama z Jankiem. Ale na pocieszenie mój syn pięknie przespał noc i obudził się tylko o 22giej i 3ciej na karmie. To nasza najlepsza noc od kiedy Janek jest na świecie
Ja też jestem truskawkowa dziewczyny i w środę nie wytrzymałam i kupiłam truskawki - zjadłam kilka i było ok więc wczoraj pochłonęłam już mój ukochany koktajl truskawkowy i też nic się nie dzieje. Ale ja mam szczęście bo Janek naprawdę dobrze reaguje na wszystko co jem.
Z samochodem wczoraj się nad tym zastanawialiśmy i sama już nie wiem co jest najlepsze. Jak otworze mocno okna to wieje, jak tylko trochę to jak tak gorąco że leleje się ze mnie i Janka więc póki co stawiamy na klimatyzację ale ustawiamy wysoką temperaturę koło 20/22 stopni a przed wyjściem z samochodu jeszcze ją podnosimy żeby Junior nie miał szoku. No i przed sezonem mój mąż zrobił dokładny przegląd klimatyzacji i czyszczenie żeby nie było tam jakiegoś świństwa.
Dzieciaków też u nas pełno. Ja jestem z pokolenia wyżu i mój syn chyba też ale co zrobić
Co do domu to ja kiedyś byłam starszym mieszcuchem i dopiero niedawno poczułam chęć na własny ogródek ale nie mogłabym mieszkać tak zupełnie na uboczu więc działkę mamy stosunkowo blisko miasta a nawet centrum tylko znacznie mniejszego niż Kraków a paradoks jest taki że jak kilka lat temu myśleliśmy czy dom czy mieszkanie to ceny mieszkań w Krakowie były tak duże że koszt domu poza Krakowem nie był dużo wyższy.
Tess współczuję Wam i życzę dużo wytrwałości. Mój syn miał kilka ciężkich dni i doceniam jakie to szczęście że na codzień jest taki bezproblemowy. Już chyba nawet te nieprzespane noc są do zniesienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 07:27
loszcz, gabi30 lubią tę wiadomość
-
Hej
Gabi ja musiałam odstawic nabiał.Laura robiła zielone kupy z sluzem i miała wysypke.Jednak po odstawieniu nie było poprawy takiej jak sie spodziewalam i zmieniłam chleb.Jadlam wase i zytni i go był traf w 10.
Ja otwieram okno w samochodzie.Od klimy sama często choruje więc boję sie włączać z mała w środku.
loszcz lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. U nas wokół tez pelno maluszkow w wieku Ineski. Fajnie bo jak podrosną to bedzie miala sie z kim bawić.
Ineska zniosla rewelacyjnie podróż. Ani razu nie zaplakala.tez Klimy nie wyłączaliśmy tylko jak cos okno uchyliliśmy. Nawet o jedzeniu zapomniala musiałam ja nakarmić sama od siebie. Góry jej sluża. Wczoraj spacerowaliśmy do 22 byl tez grill. A ona ciekawa rozgladala sie i śmiała. Noc przespala pięknie bo obudzila sie o 4 zjadła i poszla spać do teraz teraz bawi sie na lezaczku . A my się ogarniemy i jedziemy dalej zwiedzać. Miłego weekendu wam zyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 08:50
gosiaczek31, loszcz, gabi30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanastacia ja mialam ostatnio ten sam problem. chalupa do wysprzatania a odkurzacz zepsuty. kupilam zelmera jupiter z turboszczotka wlasnie do dywanow jest repawelacyjna. dziala jak trzepaczka do dywanu:-) pieknie sciaga wszystkie paprochy siersc wlosy itp. zaplacilam 400 zl
-
SunSun wrote:Hej
Gabi ja musiałam odstawic nabiał.Laura robiła zielone kupy z sluzem i miała wysypke.Jednak po odstawieniu nie było poprawy takiej jak sie spodziewalam i zmieniłam chleb.Jadlam wase i zytni i go był traf w 10.
Ja otwieram okno w samochodzie.Od klimy sama często choruje więc boję sie włączać z mała w środku. -
gosiaczek31 wrote:anastacia ja mialam ostatnio ten sam problem. chalupa do wysprzatania a odkurzacz zepsuty. kupilam zelmera jupiter z turboszczotka wlasnie do dywanow jest repawelacyjna. dziala jak trzepaczka do dywanu:-) pieknie sciaga wszystkie paprochy siersc wlosy itp. zaplacilam 400 zl
Patrzylam na niego i na tego zelmer Odyssey ciezki wybór -
Ciocie doradzcie!!! Chce Nadii na chrzest ktory ma 5 lipca zamowic taka sukienke z bolerkiem w jasnym rozu
http://allegro.pl/komplet-zuzia-sukienka-bolerko-buciki-68-asanti-i5389825831.html
+ do tego taka opaske
http://allegro.pl/bawelniana-opaska-na-chrzciny-swieta-okazje-asanti-i5380587214.html
i zamiast tych bucikow co sa na aukcji chcialam te buciki
http://allegro.pl/buciki-buty-zuzia-10cm-biale-chrzest-wesele-asanti-i5399619946.html
bd to ladnie wygladalo, czy np odpuscic sobie te buciki i pozostac przy tych co sa na aukcji z sukienka. Prosze o szczerosc, nie obraze sieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 16:37
-
nick nieaktualnyja tez nie wlaczam klimy tylko otwieram okna ale tak zeby przeciagu nie bylo.
moja krolewna tez dzis poszla na rekord w spaniu. spala od 21.30 czy 22 nie pamietam do 6 rano. powinnam ja wybudzic na karmienie ale doszlam do wniosku ze widocznie nie jest glodna skoro nie budzi sie. dopiero rano az sie trzesla jak ja przystawialam do piersi tak sie nie mogla doczekac. ale chyba zmeczona musiala byc po wczorajszej imprezie z okazji dnia dziecka. duzo ludzi muzyka halas, duzo wrazen miala. juz jak wracalam do domu to marudzila i musialam na rekach ja niesc i dlugo nie mogla usnac.
a dzis rano juz bylismy po wizycie u neurologa. mamy kolejne skierowanie na usg szyjki zeby sprawdzic miesien ktory przy asymetrii sie skraca. mogl miec krwiaka po porodzie przez ucisk, ktory powoduje sztywnosc w tym miejscu. asymetria prawdopodobnie jest spowodowana wylewem dokomorowym jaki mala miala i konsekwencja jest torbiel. no i po analizie usg glowki wg neurolog moglo byc niedotlenienie w trakcie porodu. rozwija sie prawidlowo tz ruchliwosc gluzenie, zainteresowanie otoczeniem usmiechy itd , trakcja ok, trzyma glowke ale asymetria jest. i mamy od juz zaczac rehabilitacje bo zasadami pielegnacji noszenia przewijania tego nie cofniemy ale przynajmniej powiedziala ze dobrze to robie:-) w 7/8 miesiacu wg niej byloby za pozno wiec musimy isc prywatnie do specjalisty od Vojty i Ndt bobath. mamy polaczyc obie metody w zaleznosci od postepow -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewela sukieneczka super opaska tez. bucikow nie widzialam bo podalas dwa razy ten sam link.
ale ja bym chyba nie zmieniala bo to i tak tylko na raz wiec szkoda pakowac kase w dwie pary wg mnie.
ja dostalam wlasnie buciki z hm ktore mialy byc na chrzest rozm 13/15 czyli na 8-9 cm i sa tez za duze:-) moja chudzina ma tak szczuple nozki ze nawet takie malutkie sa za luzne:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 11:29
-
U nas wczoraj ciężki wieczór,ja sama bo mąż na służbie a mały dostał jakiegoś ataku płaczu,czerwieniał okropnie i widać było,że go coś boli. Okazało się,że to mięśnie po szczepieniu.Taka obolałość może utrzymywać się nawet tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 12:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny