X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszylas mnie Anastacia, bo juz zaczynalam myslec ze jak tak malo spi to moze miec negatywny wplyw na jego rozwoj, ale widocznie tak ma byc ☺ mam tylko porownanie z ponad roczna coreczka szwagierki ona przesypia cala noc i w dzien ma jednA drzemke 2-3godz wiec jak zliczyc to moj spi podobnie dlugo a przeciez jest 11mcy mlodszy a moze chlopcy po prostu tak majA

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi to ja też dziś napisze wszystkiego najlepszego;)Marta anie jest konieczne przepajanie? Julka tez nie zawsze chce ale ja sie boje jak jest tak goraco i staram sie zeby wypila chociaz te 100ml w ciagu dnia
    ja przebieram przed kazdym karmieniem o 3 zawsze jest strasznie zasikany pampers
    Julka w ciagu dnia spi roznie czasami zdazy sie ze spi godz ale strasznie niespokojnie wierci sie i placze jak wypadnie smoczek teraz tez siedze przy lużeczku bo cos zasnąc nie moze a jak smoka zgubi to jest ryk
    ja nigdy nie znosiłam upałów zawsze najbardziej narzekałam i ona ma to chyba po mnie podobie jak sunsun rozbieram ja jak tylko sie da teraz spi tylko w body z krutkim rekawkiem koc zkopala ale my mamy mieszkanie na poddaszu i jest strasznie duszno a kliatyzacje boje sie włączyc żeby sie nie przeziebiła
    udanego weekendu mamuśki zazdroze wyjazdow moj M ma taka prace ze nie moze wziąść wolnego w sezonie;( a mnie czeka wizyta u chirurga palec taki mi spuchł że nie moge chodzic i po skierowanie i do chirurga bede musiala chyba isc z mala wkurza mnie to ze kazdy przychodzi do malej na 5min pogada i tyle a jak potrzebuje cos zalatwic to nie mam z kim jej zostawic m ciągle w pracy

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss właśnie tak jest każdy przychodzi popatrzy pogadać 5 minut a jak zacznie płakać albo coś to mama bierz ja bo ona głodna a może by ją ktoś zabawil. Moja teściowa to już wogóle minute ja miała na rękach ostatnio bo płakać zaczęła.

Hania dostała dzisiaj mate edukacyjna na dzień dziecka od chrzestnego myślałam że się nie zainteresuje jeszcze ale jak ja polozylismy to momentalnie była cisza

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa jeszcze synka mojego.nie miala na rekach mimo ze mieszkamy w jednym domu dzis mialam pogrzeb w swojej rodzinie i musial maz brac wolne a ja jechalam sama a tesciowa nawet nie zaproponowala ze moglaby na ta godzine zostac,ale wnusie czyli corke corki bawi codziennie po kilka godzin

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wnusia na dzien dziecka dostala mega wypasiona zjezdzalnie a moj synek body z przeceny bo z metkami przyniosla taka mam fajna tesciowa

• anet525 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda moja tesciowa tak jest zainteresowana wnuczka ze jej jeszcze na oczy nie widziała a Ineska konczy 3 miesiące w sobotę. To dopiero babcia. Chociaz i tak ci wspolczuje bo wole by ją nie widziała jak miałaby robic wyróżnienia. Tyle ze ona ma tylko dwie wnuczki - moje córki. I ani starszą nie odwiedza i mlodszej nawet nie widziała.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda u mnie to samo. mieszkam z tesciowa. malej na rece jeszcze nie wziela nawet na minute. ale to akurat lepiej bo nie ufam tej babie. dla mnie to czarownica. stoi nad wozkiem i gada glupoty ze az uszy wiedna. dzieci swoich corek tez traktuje lepiej niz moje i syna. o prezentach nie wspominajac. smiac mi sie tylko chce bo zawsze jak przyjedzie do nas moja mama to udaje przed nia taka super babcie i tesciowa.

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet przeciez jej wnuczki nie zjedza dziwne to ake tesciowe z zalozenia sa dziwne i jeszxze dziwniej sie zachowuja moja wlasnie przed chwila skonczyla tluc kotlety niewazne ze jest taa godzina obiecalam sobie ze jak junior sie obudzi zrobie jej awanture miala szczescie nie obudzil sie

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek dokladnie przed ludzmi ach jaka wspaniala babcia a jak co do czego to wychodzi, moja mama niedawno zostala z synkiem i przez chwile jej plakal to potem gadala ze tak plakal ze niewiadomo co ze najlepiej jakby moja siostra zostala bo mlodsza i wymyslanie czego plakal teraz synek na spacery nie chce chodzic placze jwst nerwowy no to chodzi pieprzy ze czemu on nie chce czemu on taki szkoda slow szkoda ze gada tak jak meza mego nie ma w poblizu potem jak mu opowiadam to mowi ze przesadzam

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj się nie zaszczepiliśmy, małemu wyszła znowu bakteria w moczu. w pon idziemy na USG brzuszka i zobaczymy jak się mają nerki, jak nic nie wyjdzie z USG to zaszczepimy małego. ale jestem szczęśliwa bo mały 6 maja ważył 4700 i mierzył 59cm a dzisiaj po miesiącu waży 5760 i mierzy 65 cm :) czyli przybrał 1 kg i urósł o 6 cm :) Mamusia jest dumna, a położna z lekarką nie dowierzały na początku i pytały 3 razy czy karmię tylko piersią bo wcześniej tak mało przybierał a teraz się rozkręcił :) morfologia mimo odstawienia żelaza i mimo bakterii (podobno przy bakteriach morfo też się pogarsza) jest super :) wiec żelaza już nie podajemy :)
    Dużo dobrych wieści :) a mały dzisiaj był w body z długim rękawem, cieniutkich spodniach skarpeteczkach i czapeczce, jak jutro będzie duszno t w ruch pójdą krótkie body :)

gosiaczek31, loszcz, anet525, gabi30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego długiego weekendu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zreszta nigdy od niej nie uslyszalam dobrego slowa albo propozycji pomocy przy dzieciach. predzej szwagierka ktora jakby nie patrzec jest obca prawie osoba sie deklarowala zawsze ze jak potrzebuje gdzies jechac to mam przywiezc dzieci i sie zajmie albo jej corki. az glupio bo orzeciez babcia w domu siedzi caly dzien.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh to moja teściowa jest lepsza miała mała 1 minute i była u nas 3 razy chciałaby żebyśmy przyjechali do niej ale ja powiedziałam ze do chrztu po żadnych domach nie jeżdżę z mala tylko do mojej mamy bo ona nam cały czas wiele pomaga. Mija teściowa kiedyś powiedziała mojemu K ze dzieci swoich córek będzie bardziej kochała niż swoich synów bo wnuczki od córki są bardziej jej i widzę że wasze teściowe tak samo myślą i robią

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda mamy duzo wspolnego:-) moj maz tak samo mamusi broni i twierdzi ze przesadzam. ostatnio tak sie przez nia poklocilismy ze az sie poplakalam to troche chyba wzial do siebie o czym mowie.

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska przynajmniej szczera ta Twoja tesciowa, temat walkowany od lat ale przykro troche no ale coz, mieszkamy na wsi moja codzien do miasta jezdzi i nie zayta czy nawet chleba mi nie kupic nie wsomne o innych produktach wiec zakupy robi mi mama lub siostra czasem maz ale on nie ma czasu dobrze ze moja mama mieszka niedaleko i czesto moze przyjechac przynsjmniej czlowiek nie umrze z glodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa moja tesciowa mowi tak samo. i mnie zawsze i we wszystkim porownuje do corek. oczywiscie na minus dla mnie. i to w kazdej dziedzinie zycia: wychowywaniu dzieci, gotowaniu, prowadzeniu domu itp nie ma lepszych niz jej coreczki. a wnuczki od corek to geniusze i cudowne dzieci po mamusiach:-)
    achh szkoda gadac. najlepsze jest to ze ja tesciowej nigdy nic zlego nawet nie powiedzialam nie pysknelam, zawsze do niej grzecznie, jak trzeba to zakupy zrobie w miescie, ciasto upieke i sie podziele, pamietam o urodzinach, imieninach kwiatki dostaje a dupe mi tak obsmarowuje ze az przykro.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi 100 Lat :-) Duzo radosci,zdrowia I pociechy z Franka.

MartaM daj znac jesli przylecisz do Glasgow to cie zaprosze do Falkirk.Fajnie spotkać mamusie i ich pociechy w realu :-)

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę dziewczyny.Zobaczymy co sie pod gipsem dzieje :-/ Juz mam dość bycia inwalidka.Mam nadzieję ze mi go zdejma i zacznę rehabilitację

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila super ze oskarek tam goni z waga i wzrostem:-) wysoki juz z niego chlopak:-)

co do snu, moja Izka sporo jeszcze spi. czasem ma gorsze dni i spi malo i krotko. ale zwykle przed poludniem zasypia na 2 do 3 godzin nawet i w tym czasie moge ogarnac dom z grubsza i przygotowac obiad. oczywiscie ze starsza corka przy boku bo ona w dzien nie spi. pozniej popludniu zwykle zasypia jeszcze raz. czasem na godzine czasem dluzej. na podworku zwykle spi dluzej ale wtedy tez nie zrobie nic w domu bo siedzimy na zewnatrz zwykle ze starsza w piaskownicy. i wlasciwie wiekszy problem mam ze starsza bo ona chce caly dzien byc na podworku a ja nie dam rady z mala siedziec non stop w tym upale. poza tym trzeba ugotowac nakarmic przewinac itp. a pozniej zwykle okolo 19-21 juz obie sa gotowe do spania. i wtedy zaczyna mi sie polka galopka:-) kapanie malej, ubieranie, na szybko karmienie i lece kapac druga a mala sama lezy w lozeczku czasem beczy zanim usnie czasem sie nie doczeka na mnie i zasypia bez przytulasow. a ja musze starsza ogarnac po kapieli i tez polozyc. i zwykle wieczorem padam na ryjek:-) a pot cieknie od czola po tylek. bo latam od jednej do drugiej z usypianiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się co u madziutka i u Emcy bi dawno się nie odzywały

Gosiaczek tylda ja nie wymagam żeby ona moje dzieci kochała tylko mam nadzieje ze nie da odczuć mojej Hani ze jest córką jej synowej a nie córki i ze przez to jest gorsza dla niej

‹‹ 1783 1784 1785 1786 1787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ