X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie życzenia jesteście kochane..:)

U nas w słońcu upał dzisiaj Franek w rampersie z krótkim rekawem którego myślałam ze nigdy nie zaloze a jednak się przekonalam..skarpetki i czapeczk cieniutka z siateczka żeby uszy zasłonić..dziewczyny pamiętajcie o kremach z wysokim filtrem koniecznie...! Dzieci bardzo szybki łapią..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wszystkiego najlepszego !
    Dziewczyny u nas 28 stopni i ranpers na ramiaczkach,cienkie skarpetki i TYLE.Nie wyobrażam sobie ubrać małej w body z długim rekawem...

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ka Fabisia ubralam w nody z dlugim i do tego bawelniane spodenki i skarpetki i nie byl spocony bylo mu w sam raz

Krokodylica lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ! U nas Laura zaraz upocona cala by była a darlaby sie cały spacer! Każde dziecko inne

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mala dzis nie ma apetytu. od rana doslownie 3 razy pociagnela po 2 minuty i tyle. nie wiem o co chodzi. moze po szczepieniu moze upal.... ale to tym bardziej powinna pic.

u nas goraco ale mocno wieje. narazie nie wychodze bo za cieplo a nie ma sie na podworku gdzie ukryc w cieniu. po 16 wyjdziemy. i zastanawiam sie czy zakladac malej dlugi rekaw czy nie. w domu ma body z krotkim i cienkie bawelniane luzne spodenki i jest ok nie jest spocona. ale ze jest po szczepieniu i ma chyba katar znow to mysle czy nie ubrac jej czegos z dlugim.
    wczoraj szukalam w sklepach czapeczki letniej cienkiej i przewiewnej. i nic... wszystko za duze. musialam kupic opaske szersza. dla starszej tez nic nie znalazlam. a w taki upal wole przykryc glowke jakims kapelutkiem:-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie bylam z Julka na zakupach w chuscie wróciłysmy cale mokre mała zasneła ale musze ja odmotac bo wcisnela glowke w dekolt i spi w najlepsze a ja nasluchuje czy oddycha bo tak sie wtuliła
    właśnie jakimi kremami smarujecieZ?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chicco z filtrem 50

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nivea

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Rubi wszystkiego najlepszego dużo zdrówka i pociechy z Franka :)
    Podczytałam , że miałaś ostatnio troszke problemów z małym , ciesze się , że już się ułożyło.

Ja Kacperkowi wkładam też długi rękaw, nie marudzi i nie jest zgrzany. Nie przykrywam go już niczym.

My po szczepieniu Kacper waży 6470g , lekarka powiedziała , że dużo przybrał.Kolejne szczepienie 15 lipca.

Ja smaruję kremem z Pharmaceris jest bardzo dobry :)

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 16:22

Krokodylica lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ja mam nivea
    Ile kosztuje ?

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Około 30zl

SunSun lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja chciałam do jutra czekać bo pisałaś ze jutro masz urodziny ale jak wszystkie dzisiaj ci składają życzenia to ja tez życzę wszystkiego najlepszego pociechy z Franka i czego tylko sobie życzysz

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja przylaczam sie do zyczen Rubi:-) duzo pociechy z synusia i samych radosnych chwil:-)

jutro pewnie beda pustki na forum bo wolny dzien:-) i dlugi weekend. a ma byc super pogoda. u nas jutro festyn dla dzieci wiec nie ma zmiluj ze starsza musze isc bo by mi zyc nie dala. dmuchance zamki trampoliny zjezdzalnie itp wiec bedzie szal dla maluchow:-) mala tyle ze potowarzyszy w wozku w tym roku. za rok tez bedzie sie wyrywac do dzieci:-)

loszcz lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam krem na słońce do niemowląt linomagu dalam 20 zl. U nas tez ciezki dzien. Na dworzu jeszcze jakos spala a od 15 drze sie strasznie nie moge jej uspokoić. I dzis Malo mi zjadła co godz po troszeczku pociagnela moze przez ten upal jeść nie chce. Dzis w nocy wyjezdzamy w góry a ja jeszcze nie zaczelam nas pakować ani prasować bo ciągle placze. Moze dzieciaczki nasze slabo znoszą takie pogody?? Sama juz nie wiem. Wczoraj byla cud aniolek a dzis jestem u kresu placzu razem z nia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 18:50

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ode mnie również wszystkiego najlepszego! :)

Ja mam na słońce Mustele z filtrem 50. Ma bardzo fajną konsystencję i nie zostawia białej warstwy. Koszt to jakieś 30 zł.

My ubieramy raz długi raz krótki rękaw. Ze względu na upały staram się teraz wychodzić koło 8/9 i jak wiem że pójdę nad wodę to ubieram body z długim rękawem, spodenki i letnią czapkę bo mocno wieje. Jak wychodizliśmy popołudniu to ubrałam krótki rękaw i nie ubierałam czapki. Jest naprawdę mega gorąca. Zawsze w gotowość mam kocyk, apaszke i czapkę. Gdyby zrobiło się zimno lub zaczęło wiać. Rozmawiałam wczoraj z lekarką na temat czapek i była zdania żeby nie ubierać chyba że jako osłonę przed słońcem. Jej zdaniem gondola zapewnia ochronę przed wiatrem a poza tym zapalenie ucha to wynik czynników wewnętrznych a nie zewnętrznych typu wiatr. Ale tak jak pisałam jak idziemy nad wodę gdzie wieje to ja zakładam cieniutką czapkę ale jak spacerujemy między blokami albo w lesie a Janek jest w gondoli schowany przed wiatrem i słońcem a jest prawie 30 stopni to odpuszczam. Jak.zakładałam strasznie się pocił i bałam się że mi się od tego przeziębi.

Gosiaczku to faktycznie brzmi jak efekt szczepienia tylko przy takim upale dobrze żeby malutka coś piła przynajmniej. Może choć wodą nie pogardzi?

U nas na odwrót Janek przez te upały co.chwilę chce jeść a właściwie to pić bo possa 3 minuty i ma dość.

Tess jak.sytuacja u Ciebie? Lepiej?

W trakcie tych upałów Janek też wyjątkowo marudny. Ale wcale mu się nie.dziwię. Dla mnie też jest za ciepło :)

P.s. Właśnie zjadłam kilka truskawek :) nie mogłam się powstrzymać a że mój syn toleruje wszystko co jem a jem naprawdę wszystko to kupiłam. Jak będzie ok to jutro zrobię pyszny koktajl i ciasto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 19:15

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś na spacerku w cienkim pajacyku i opasce.
    Też nie zauważyłam żeby była przepocona czy zgrzana.

Anastacia33, noa8 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wszystkiego, co najlepsze!

Ja mam krem z filtrem 50 z babydream, placilam kilkanascie zloych.

Nine przewijam przed kazdym karmieniem, w nocy tez, ale oma duzo siusia, mimo ze nadal nie chce nic pic procz mleka, wiec jej nie przepajam.

Siostra namawia mnie na odwiedziny jesienia (mieszka w glasgow), ale przeraza mnie lot. Tyle razy bylam swiadkiem jak dzieciaki plakaly caly lot...

Wlasnie mkniemy autostrada do sopotu, a w sobote w srodze powrotnej jedziemy do moich rodzicow, mama konczy 60tke, wiec szykuje sie rodzinna impreza. Jestem wykonczona! Zaplanowac i pgarnac wszystkie potrzebne rzeczy dla malej na tyle dni to bardzo ciezkie zadanie. Mam nadzieje, ze o niczym nie zapomnialam ;)
    Milego weekendu Dziewczyny!

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile na dobe spis Wasze pociechy? Moj spi coraz mniej dzis mial w ciagu dnia trzy drzemki ktore trwaly odpowiednio 15min. 20 min i 50min ze snem u nas coraz gorzej ale nie wiem.moze to normalne wiec pytam jak u Was w nocy spal 9godz noby teraz przysypia przy cycku ale jak probuje odlozyc od razy ryk ehh nie wiem.juz czy ja cos robie zle moze.tak reaguje na upal ale ogolnie nie jest ospaly spi w dzien gora godz za jednym.zamachem glodny raczej nie jest bo az.ulewa ale ja nic nie moge zrobic mieszkanie nam.zarasta brudem bo niemam kiedy porzasniw posprzatac bo maz.jak.nie w robocie to na.polu bo jego hobby to gospodarstwo ehh sorey za wywody ale tak mnie jakos.dopadlo

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha w rossmanie jest promka na krem przecislonecNy dla dZieci z.nivea kosztuje 23zl a ja mam linomag i jestem.zadowolona

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Dziewczyny ile na dobe spis Wasze pociechy? Moj spi coraz mniej dzis mial w ciagu dnia trzy drzemki ktore trwaly odpowiednio 15min. 20 min i 50min ze snem u nas coraz gorzej ale nie wiem.moze to normalne wiec pytam jak u Was w nocy spal 9godz noby teraz przysypia przy cycku ale jak probuje odlozyc od razy ryk ehh nie wiem.juz czy ja cos robie zle moze.tak reaguje na upal ale ogolnie nie jest ospaly spi w dzien gora godz za jednym.zamachem glodny raczej nie jest bo az.ulewa ale ja nic nie moge zrobic mieszkanie nam.zarasta brudem bo niemam kiedy porzasniw posprzatac bo maz.jak.nie w robocie to na.polu bo jego hobby to gospodarstwo ehh sorey za wywody ale tak mnie jakos.dopadlo

Moj tez juz o wiele mniej spi z reguly 2 do 3 godzin jest aktywny potem spi 45 min maks godzine albo drzemie 15 minut

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1782 1783 1784 1785 1786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ