WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Izula dzis jakas niespokojna. w wozku nie chce lezec musialam wracac ze spaceru bo jak tylko ja kladalam do wozka to jak oparzona wrzeszczala. tylko na raczkach dzisiaj chce. mam nadzieje ze to przejsciowe i sie nie wycwani ze bedzie codziennie tak wygladal spacer. niby ma tylko 5 kg ale czuje to juz na rekach:-)

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek to chyna to zamowie :-)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek życzę ci by ta chęć ciągłego bycia na recach Izce się odmieniło bo takie noszenie ciągle małżeństwa na recach jest strasznie męczące moja Wiktorcia tak ma ze w domu to muszę ja ciągle nosić na recach a jak ja poloze w lozeczku to tak płacze ze aż się zanosi wiec nie da rady inaczej na szczęście we wózku leży albo śpi wiec pol dnia spędzały na dworzu

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    moja Izula dzis jakas niespokojna. w wozku nie chce lezec musialam wracac ze spaceru bo jak tylko ja kladalam do wozka to jak oparzona wrzeszczala. tylko na raczrkach dzisiaj chce. mam nadzieje ze to przejsciowe i sie nie wycwani ze bedzie codziennie tak wygladal spacer. niby ma tylko 5 kg ale czuje to juz na rekach:-)
    Heh a co bys powiedziala na 7 kg...moj Fabis tez lubi ns rączkach od wczoraj

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Moja tez robi kupy ze sluzem i kurde sama nie woem juz pd czego, nabialu tez nie jem :-( mowiszze ty przerzucilas sie na zytni chleb tak i pomoglo? Moze ja tez sprobuje
    Właśnie zaczęłam jeść białe zwykle pieczywo zamiast zytniego i wasy.U nas pomogło.Jem nabiał normalnie-po miesiącu odstawienia i kupa normalna.A wystarczy kromka ciemnego chleba i już kupa brzydka.

ex2btv738sn49jef.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Właśnie zaczęłam jeść białe zwykle pieczywo zamiast zytniego i wasy.U nas pomogło.Jem nabiał normalnie-po miesiącu odstawienia i kupa normalna.A wystarczy kromka ciemnego chleba i już kupa brzydka.
    A ja myslalam ze zaczelas jesc zytnie. Ja jem caly vzas biale pieczywo i Nadia robni kupy ze sluzem ale ten sluz jest w kolorze kupki. Ja juz nie wiem co mam kur.... jesc :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Heh a co bys powiedziala na 7 kg...moj Fabis tez lubi ns rączkach od wczoraj
    to tez masz co nosic:-) choc ja mam starsza prawie 20 kg i tez chce czasem zeby ja nosic na rekach to dopiero jest "slodki" ciezar:-) wiec narazie i tak sie ciesze ze druga te 5 kg bo bym miala rece do kolan przy dwoch klopsach:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 22:10

gabi30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik sie juz dlugo nie odzywa. ciekawe jak jej coreczka sie ma.

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I MamaAdasia też nic dawno nie pisała.

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    to tez masz co nosic:-) choc ja mam starsza prawie 20 kg i tez chce czasem zeby ja nosic na rekach to dopiero jest "slodki" ciezar:-) wiec narazie i tak sie ciesze ze druga te 5 kg bo bym miala rece do rkolan przy dwoch klopsach:-)

Heh moja Oliwcia ma rowne 20kg i ostatnio tez chce na ręce to tatus ja bierze a u mnie na kolanach caly dzien najlepiej by siedziala

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzisiaj jestem wykończona moja córcia skończyła 2 mies i myśli ze jest dorosła spanie dzisiaj odbywało się po 30 minut a tak poza tym to gadanie uśmiechanie się i ryk jak na nią nie patrzyłam i nie gadałam gdybym jej na podwórku nie uspila i nie oddala pod opiekę tacie to bym w domu nic nie zrobila jedynie na podwórku spala aż godzinę. Dzisiaj przyszła paczka z gemini i mój femaltiker właśnie jem go z jogurtem bo mleka nie przełkne zawsze mam mleko wstręt nawet mówią ze jak miałam 8 mies u moja mama skończyła mnie karmić piersią to żadnego mleka nie wypiłam mama nawet na spiaco mi podawała mleko żebym coś zjadła a przez dzień to cudowali bo na przytomnie nie wypiłam to kombinowali z jedzeniem dla mnie.takze femaltiker pomieszalam z jogurtem zobaczymy co się będzie działo czy z moich cycek popłynie rzeka mleka :)

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka mi też dziś przyszła paczka z gemini :-)

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    U nas wczoraj ciężki wieczór,ja sama bo mąż na służbie a mały dostał jakiegoś ataku płaczu,czerwieniał okropnie i widać było,że go coś boli. Okazało się,że to mięśnie po szczepieniu.Taka obolałość może utrzymywać się nawet tydzień.
    Współczuję.nie wiedziałam że tak długo to może potrwać. Biedny mały się namęczył :-(

jasmin lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek powodzenia na usg :-)

Ewelaa mój mały też ma kupki ze śluzem i też nie wiem od czczego :-(

201503231678.png
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jak poszła spać o 22 to o 6 obudziłam ją na karmienie bo spuściłam wcześniej mleczko dla Niej a potem spała do 8.50 jeszcze a potem to do 18 tylko na dworze 20 minutek snu i 20 minutek w domku. O 19 poszliśmy z małym na rower, wiec wzięliśmy Inusie aby się dotleniła bo w domu zaduch a w południe była masakra. Teraz od 21 po kąpieli i mleczku zasnęła. Dobrze że w nocy odsypia. Nie wiem czy to powód tej gorącej pogody czy jak lekarka powiedziała, że prawdopodobnie idą jej ząbki ( 3 miesiąc masakra ) ale chyba wszystko na to wskazuje bo po dentonix jest dużo lepiej i nie gryzie smoczka tylko wypija mleczko. Ogólnie jest grzeczna tylko widać że jest umęczona tą małą ilością snu w dzień.

Justyska ja jak robię zakupy w gemini to mąż jest przerażony i tylko na koniec się pyta w jakiej kwocie się zmieściłam 200, 300 czy 400zł tym razem :-) Co mam poradzić jak tam oprócz leków kupuje płyny, szampony, mleko, zabawki itp. Zamówiłam małej smoczek gryzak z dr browna i gryzak elastyczny też dr browna zobaczę jak się sprawdzą bo mała ma już purpurowe rączki od tego ssania i gryzienia i całą buzię podrapaną mimo podciętych pazurków.

W sobotę ma być ekstra upał i chyba tak będzie bo balkon otwarty a w chacie ciepło, mała śpi tylko w krótkim bodziaku odkryta i jest cała cieplutka ale jak pójdę spać to włożę ją do śpiworka bo kołderkę z nóżek skopie na bank.

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz a Ty tradycyjnie znowu nie spisz w nocy :-) No ale w sumie Ty masz godzinę do tyłu w stosunku do Nas. Jak tam noga? Lepiej jest tobie teraz się poruszać?

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi30 dzięki ze pytasz,miałam dzis rehabilitację i jestem w szoku jak ograniczona jest ruchomosc mojej stopy.Mam zestaw ćwiczeń na rano i wieczorem przez następne 2 tyg a potem może zaczne chodzić :-)
    Mogę stawiać tylko piętkę na ziemię a boli jakbym miala wbijane gwoździe od spodu więc średnia przyjemność.No coz trzeba będzie trochę pocierpiec.I tak wciąż powtarzam ze zlamana stopa to pryszcz do porodu :-) nawet zbytnio mnie nie bolała tylko teraz po zdjęciu gipsu daje o sobie znać

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :( jestem chora..w plecach mnie łamie łeb pęka i mam 38, 5..poradzcię co mogę brać :(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi miałam to samo jak karmisz piersią to karm dalej i lipomal dla dzieci można i ibuprom lub paracetamol na goraczke ,zdrówka życzę..

Rubi lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    A ja myslalam ze zaczelas jesc zytnie. Ja jem caly vzas biale pieczywo i Nadia robni kupy ze sluzem ale ten sluz jest w kolorze kupki. Ja juz nie wiem co mam kur.... jesc :(
    U mnie lekarz powiedział ze jeśli śluz nie jest pienisty,jest go nie dużo to prawidłowy objaw pracy jelit i żeby zupełnie sie tym nie przejmować.A jeśli sluzu jest dużo ,przy każdej kupie i taki spieniony to cos w jedzeniu nie pasuje..może u ciebie to

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 1786 1787 1788 1789 1790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ