X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet i jestes zadowolona z recaro? Jak nosodelko ?

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Nie zapisywałam do prywatnego żłobka. Tam przyjmują od razu bez kolejki. Niestety opłaty też są wysokie bo około 850zł. Zapisałam do takiego "normalnego" żłobka gdzie opłata miesięczna wynosi max 200zł. Dodam że jestem na liście rezerwowej do rezerwowej. Zapisywałam jako samotna matka więc mam nadzieję że nas przyjmą.

jestem zaskoczona że do żłobka państwowego trzeba już teraz zapisywać skoro i tak rekrutacja jest w czerwcu i to przez kilka dni .... nie kumam tego

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Jakaś żenada z tym żłobkiem. Ja dopiero niedawno się dowiedziałam, że jak będę wracała do pracy w maju 2016 to niestety moja mama nie będzie mogła zająć się małą. Jestem trochę zła bo od kilkunastu już lat ciągle pilnuje dzieci mojej siostry i to najmłodsze do przedszkola może iść od września 2016. Mnie to nie urządza bo obiecałam kierownicze, że po macierzyńskim wracam i ona trzyma moje miejsce puste. A moja mama cały czas mówiła, że szkoda takiego malucha do żłobka i że ona da radę. Nagle teraz obudziła się jak już jest ma wszystko za późno. Przykro mi się zrobiło ale cóż. Takie życie. Mogłabym od maja dać ją do prywatnego żłobka a od września do państwowego a tu już po rekrutacji.

Emartea ale dlaczego nie złożysz podania do państwowego? nie ma tu limitu czasowego na składanie wniosków-przynajmniej u mnie

1usa3e5edaup0yxb.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    jestem zaskoczona że do żłobka państwowego trzeba już teraz zapisywać skoro i tak rekrutacja jest w czerwcu i to przez kilka dni .... nie kumam tego

Ja złożyłam podanie w kwietniu i zostało przyjęte. Koleżanka urodziła w lutym i składała w marcu po otrzymaniu nr PESEL. Też zostało przyjęte.

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po co ta rekrutacja w takim razie? Nic nie kumam. Widzę, że muszę na poważnie zainteresować się tematem. A ja nawet nie wiem gdzie jest żłobek w mojej okolicy.

4e3f84b95f.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAWNO MNIE TU NIE BYŁO, łatwiej mi zajrzeć na fb, mam do was pytanie, głównie do tych które już nie karmią... jak się mają wasze piersi??? Maluchy potrzebują coraz więcej uwagi i coraz mniej mam czasu i siły, by odciągać mleko... bo w dzień jakoś cyca już nie chcą zostaje noc...

relgj44jmw4925t7.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    To po co ta rekrutacja w takim razie? Nic nie kumam. Widzę, że muszę na poważnie zainteresować się tematem. A ja nawet nie wiem gdzie jest żłobek w mojej okolicy.

To takie państwo w państwie:) sprawdziłam na stronie żłobka czy pisało coś o marcowe rekrutacji ale nic nie ma. A decyzja Twojej mamy jest ostateczna?

1usa3e5edaup0yxb.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas moje powoli wracaja do normy ale i tak nie sa takie jak kiedys.. przez długi po karmieniu były flakowate co o was jak chłopaki? my mamy maxi cosi ale kupilismy dopiero po porodie bo wczesniej dostalismy od znajomych nosidelko ktore kompletnie nie nadawalo sie do jazdy z tego co slysze to właśnie maxi cosi i recaro najlepsze są tanie macie te żłobki u nas sa tylko prywatne i ceny kosmiczne usiała bym 3/4 wyplaty wydac wiec by mi sie nie oplacalo ale tak to jest jak tylko dwa zlobki sa

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ale przecież nie mogę czekać w nieskończoność. To dziecko z którym ona teraz zostaje właśnie skończyło dwa lata i moim zdaniem mogłoby od września iść do żłobka. Ale moja mama woli pomagać mojej siostrze bo ona ma trójkę dzieci i razem z mężem nie mają stałego zatrudnienia.
    Cześć Pocahontas. Moje cycki są chyba mniejsze niż przed ciążą. Z tego powodu, że są małe nie miało co obwisnąć więc z tym nie ma problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 23:34

4e3f84b95f.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Daje od 4mies zycia bo pediatra mi tak pozwolila no i cycek juz tylko raz/dzien po nocy
    Tylko raz dziennie kp? Czy procz tego dajesz butle z mm?

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka ma po karmieniu flaki przed ciaza miala duzy biust wiec teraz moja tesciowa czyli jej matka zafundowala jej serie zabiegow przywracajactch elastyczniosc ma cos tam wstrzykiwane zabueg jest w znieczuleniy miejscowym jeden zabieg na trzy tyg lacznie chyba z 10ma ich miec a kazdy kosztuje 500zl. No ale skoro rodzice placa to mozna , po kazdym zabiegu ma goraczke przez dzien lub dwa, nie wiem czy jej pomoze bo karmiac piersia chodzila bez stanika myslerobi to dla meza bo ona jest bezrobotna wiec jak gdzie wychodzi to tylko z nim niby szuka pracy ale po co, zastanawiam sie jak moje beda wygladaly po karmieniu chyba jednak na takie zabuegi nie zdecydowalabym sie szkoda byloby mi chyba przede wszystkim kasy wolalabym cos kupic dla synka lub do domu

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama tez obiecuje ze zostanie z malym jak wroce do pracy oby nie zmienila zdania, wspolczuje ci Emartea

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 23:15

Emartea, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

• Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dziewczyny te z Wrocka co są ,spotkamy się na basenie pewnego dnia, ale by było super :)

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emertea Jestem mega szczęśliwa że wracam do Polski ,nie ma to jak u siebie ,blisko rodziny .Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ,ponad 10 lat w uk czas się zbierać,jutro zaczynamy pakowanko ,bo przewoźnik będzie po kartony w niedziele z naszymi rzeczeczami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 01:17

Emartea lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieć bliźnięta to dopiero lekcja jest ,pełen szacuń dla was mamcie :*

Pocahontas lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda87

Sporo kosztuje ten zabieg ,ale jak po karmieniu były flaczaste to się nie dziwie,choć tak jak ty mówisz ,też bym wolała dziecku coś kupić lub do domu.

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerta wiem co czujesz ,moja mama mojej siostry jednej i drugiej dzieci wychowała ,mieszkają w tej samej miejscowości ,farciary są.Ja mieszkać będę dalej i na pomoc mogę liczyć tylko teściowej ,choć i ona rzadko w Polsce jest .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 01:29

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas moje cycki po karmieniu flaczki ,no i też nie wyglądają za rewelacyjnie:/

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepienie teraz 7 wypada ,doszliśmy do wniosku ze pójdziemy i weźmiemy szczepionkę do Polski i tam ją za aplikujemy ,ze względu że wyjeżdżamy 8 na wieczór ,a nie chcemy by po szczepieniu jechał syncio tak bezpośrednio .

Dobranoc

anet525 lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Zapisywałyście dzieciaczki do żłobka?
    Ja poszłam zapisać i może uda nam się dostać na wrzesień 2016

U nas rekrutacja jest na wrzesień 2015 ale juz zapisalam Ineske na 2016 i poprosiłam Panią dyrektor ze bardzo mi zalezy by sie dostala juz marzec lub kwiecień 2016 bo wtedy wracam do pracy. Fakt ze moja starsza corka tam chodziła i dyrektorka po tylu latach nas dobrze pamięta i powiedziała ze postara sie zrobic tak by Isia rozpoczela swoją rekrutacje właśnie w tym terminie. To jest państwowy zlobek ale czesne wynosi 250zl plus jak ktos chce to obiadki stawka za dzien 5 zl czyli mniej więcej wyjdzie 350-400 zl z wyżywieniem.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ