X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisywałyście dzieciaczki do żłobka?
    Ja poszłam zapisać i może uda nam się dostać na wrzesień 2016

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek dwa w jednym głęboki i spacerowe i nie mam typowej gondoli ale za to w mojej ala gondoli będę mogła wozic mała do ok 6 miesiąca a potem z wersji głębokiej będę mieć spacerowe

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dlatego ja wybralam camarelo bo gondola jest dluga 80cm inne wózki maja malutkie gondolki

Ja z tego samego powodu wybrałam camarelo. moja mała długa a szczupła. wiec jeszcze mamy miejsce w wózku. myślę że do 6 mies jeszcze posiedzimy w gondoli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 15:02

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ja chodzę na basen we Wrocławiu z moim maleństwem.
    Wybraliśmy zorganizowany kurs dla niemowlaków na Chełmońskiego i bardzo nam się podoba. Instruktorka pokazuje jak trzymać dziecko w wodzie i mamy fajne różne ćwiczenia np. z małą piłeczką. Byliśmy dopiero na jednych zajęciach ale zrobiły one na mnie bardzo dobre wrażenie a i mały się już oswoił z wodą :)

Krysti ~~>, loszcz, Emartea lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dlatego ja wybralam camarelo bo gondola jest dluga 80cm inne wózki maja malutkie gondolki
    Ja tez mam Camarelo i moja Nadia powoli zaczyna sie nie miescic :-)

loszcz lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj wściekła jestem w mojej super wsi latali drogę smola i masakra wózek cały uwalony tymi kamyczkami przyczepionymi na smole do kolek mylam kółka benzyna masakra moje buty które mają niecały miesiąc tez wyglądają masakra a już benzyna ich nie u myje bo kolor zejdzie. znacie sposób jak to wyczyscic? ??

• limcia Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorry, że trochę nie na temat, ale jestem w potrzebie. Może coś podpowiecie. Nie mam z kim zostawić dzieci, żeby się gdzieś wybrać, a muszę kupić coś na chrzciny dla siebie. Znacie może jakieś fajne sklepy internetowe gdzie można kupić ładną sukienkę bądź bluzkę i spódnicę?

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki dawno nie pisalam bo nie mam ost zbyt czasu nadrabiam caly czas wasze wpisy. Dzis pisze szybko tylko z 1 pytaniem bo mam duzo roboty w domu :/

powiedzcie mi czy jezeli daje Stasiowi marchewke od 5dni i widze ze mu nic nie jest to czy moge jutro dac sloik marchewke z ziemniaczkami? Czy lepiej sam kalafior albo brokul?

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Krysti ja chodzę na basen we Wrocławiu z moim maleństwem.
    Wybraliśmy zorganizowany kurs dla niemowlaków na Chełmońskiego i bardzo nam się podoba. Instruktorka pokazuje jak trzymać dziecko w wodzie i mamy fajne różne ćwiczenia np. z małą piłeczką. Byliśmy dopiero na jednych zajęciach ale zrobiły one na mnie bardzo dobre wrażenie a i mały się już oswoił z wodą :)
    Super :) dzięki wielkie za info . A jakie pampersy wodne kupujesz ,jakiej firmy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 16:34

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Aj wściekła jestem w mojej super wsi latali drogę smola i masakra wózek cały uwalony tymi kamyczkami przyczepionymi na smole do kolek mylam kółka benzyna masakra moje buty które mają niecały miesiąc tez wyglądają masakra a już benzyna ich nie u myje bo kolor zejdzie. znacie sposób jak to wyczyscic? ??
    Wspułczuje ,też bym była wściekła.

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze chwale wózek x landera ,ale zawiodłam się na foteliku :/ jest do dupy .

1usai09kjz0kxoir.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mamy Tako city i gondola tez jest długa ale wydaje mi się wąska.Ogólnie wózek wyglada na pelnen "dziecka".Jeszcze musi mu wystarczyc na jakieś czas (choć przyznam ze korci mnie wyjąć ze strychu spacerowke i wozic synka w niej na plasko).Myślę ze jeszcze z miesiąc da chlopak radę ale to by bylo na tyle.

Emily83 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ~~> wrote:
    Super :) dzięki wielkie za info . A jakie pampersy wodne kupujesz ,jakiej firmy!

kupiłam w rossmanie babydream :) i nie mam do nich zastrzeżeń, choć myślę że pampersy wodne sprawdzają się dopiero wtedy kiedy maleństwo zrobi kupę w wodzie, a my jeszcze tego nie doświadczyliśmy i mam nadzieję że nie doświadczymy :)

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Mamy Tako city i gondola tez jest długa ale wydaje mi się wąska.Ogólnie wózek wyglada na pelnen "dziecka".Jeszcze musi mu wystarczyc na jakieś czas (choć przyznam ze korci mnie wyjąć ze strychu spacerowke i wozic synka w niej na plasko).Myślę ze jeszcze z miesiąc da chlopak radę ale to by bylo na tyle.

też mamy ten wózek i szkoda że gondola jest tak wąska, bo mały jak śpi to lubi rozkładać ręce a tu ciasno :( musimy jakoś się przemęczyć w tej gondoli chociaż jeszcze z dwa miesiące

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia kupe czasu cie nie bylo.Nawet jak wczoraj Patrysia sie odezwala to myslslam o tobie i pocahontas ze dawno was nie bylo ale to oczywiste przy blizniakach.
    Mam nadzieję,ze dziewczynkom skończyly sie kolki i już masz trochę łatwiej.Jak tam sie rozwijaja dzieciaki?Zdrowe sa???
    Niestety nie pomogę jeśli chodzi o adres internetowy fajnego sklepu :-(

Pocahontas lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    powiedzcie mi czy jezeli daje Stasiowi marchewke od 5dni i widze ze mu nic nie jest to czy moge jutro dac sloik marchewke z ziemniaczkami? Czy lepiej sam kalafior albo brokul?

nie mam pojęcia jeszcze nie rozszerzałam menu Adasia, a powiedz mi czemu tak wcześniej podajesz marchewkę,? bo ja się zastanawiam kiedy zacząć dawać nowe produkty jeśli mały dostaje mleko mieszane... i myślałam że dopiero jak skończy 5 miesięcy

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily widzę,ze mamy ten sam problem :-\ co z tego ze gondola dluga jak bobas nie ma miejsca na rączki.Ogólnie jestem jednak zadowolona z tego wozka.Fotelik bral udział w wypadku a mały jako jedyny w samochodzie wyszedł bez szwanku więc jest naprawdę bezpieczny :-)

Emily83 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia w next polska sa fajne rzeczy chociaz nie zamawialam jeszcze a zamoerzam kupic u nich malemu stroj na chrzesgt

loszcz lubi tę wiadomość

• Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    kupiłam w rossmanie babydream :) i nie mam do nich zastrzeżeń, choć myślę że pampersy wodne sprawdzają się dopiero wtedy kiedy maleństwo zrobi kupę w wodzie, a my jeszcze tego nie doświadczyliśmy i mam nadzieję że nie doświadczymy :)
    Jasne że tak ,najlepiej jak kupcie zrobi wtedy można pochwalić ,oby i U nas obyło się bez niespodzianki jak w wodzie będzie ,ale bynajmniej sprawdzi się jakość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 17:08

loszcz, Emily83 lubią tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka expertem nie jestem ale wydaje mi się ze to obojętne czy podasz jeden składnik czy dwa skoro wiesz ze marchewka go nie rusza :-)

tylda87, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

201503231678.png
‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ