Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Krysti może głupie pytanie ale czy ty nie mieszkałaś gdzieś za granicą? Jak nie to sorki, możliwe że z kimś cię pomyliłam.
    W Aquaparku jest specjalny basen dla maluchów od 0 do 3 lat. Nie jest chlorowana. Fajny moim zdaniem. No i nie było tłumów a byliśmy w upalne niedzielę.
    Z tego co pamiętam to Bella i Emca są jeszcze z Wrocławia i chyba Justyśka gdzieś z okolic.
    Tak w Szkocji mieszkam do 9 lipca i zjeżdżamy do Polski .We Wrocku będę często i chcem do tego Aquaparku podjechać z synkiem ,mówisz woda nie chlorowana ,to super :)

Emartea jakie pampersy są najlepsze , te do pływania !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 23:31

Emartea lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    http://www.ekopieluszkimuumi.pl/pl/p/Projektor-Dzieciecy-Bluetooth-DUUX-/4341
    Co myślicie. ..?
    Fajna sprawa, no i można swoja muzyke puszczać dziecku, ja mam żółwika
    http://allegro.pl/zolw-projektor-gwiazd-mp3-usb-czyta-karty-microsd-i5163136013.html

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Patryska.Fajnie ze się odezwalas :-)
    Cieszę się że z uszkami wszystko wporzadku,na pewno kamień spadł ci z serca.

patryśka83 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Patryska..no właśnie ja pamiętałam że nasi synowie mieli mieć tak samo na imię :)

Dziewczyny zapowiadają mega upały...już mi słabo jak pomyśle...

Franek wczoraj jadł regularnie co 2h...nie wiem co on tak na zapas pakowal..może się jutra wystraszył bo mamy szczepienie i oczywiście wazenie...a ostatnio przybral przez 3 tyg. 200g :/

Umówilismy się w następna środę na sesję...już nie mogę się doczekać...miała być noworodkowa ale byliśmy tydzień e szpitalu i potem dwa tyg w domu to był dla mnie nowy świąt i nie miałam głowy na takie rzeczy..a podobno najlepiej taka sesję do 14dni dziecka sie robi..no i wczoraj kupiłam zestaw marynarza ręcznie robiony :)

Emartea lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi my Nadii w piatek robilismy sesje-a w pon konczyla 3mce. Super wspolpracowala, raz tylko zaplakala, bo juz miala dosc tego przebierania.

Tez slyszalam o upalach a my w ndz mamy chrzciny, choociaz nie musze sir martwic ze dziecko mi zmarznie w kosciele :P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi mi też jest słabo jak słyszę o upalach

Ewelaa ją robię chrzciny teraz w sobotę i ma być upał całe szczęście że chrzciny dopiero o 18

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Fajna sprawa, no i można swoja muzyke puszczać dziecku, ja mam żółwika
    http://allegro.pl/zolw-projektor-gwiazd-mp3-usb-czyta-karty-microsd-i5163136013.html
    No wlasnie mnie żółw sie popsul

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy planujecie dzieciaczki zaczac wozic w spacerowce?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Rubi mi też jest słabo jak słyszę o upalach

Ewelaa ją robię chrzciny teraz w sobotę i ma być upał całe szczęście że chrzciny dopiero o 18
    Ja nie znoszę upalow

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    ja pewnie dopiero jak zacznie siadac tak na powaznie. moze po 5 mies okolo 6. narazie wystarcza Izce gondolka. nawet nie przymierzam jej do spacerowki bo mamy duza i utopila by sie w niej:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my witamy sie z warmii i mazur. mala dzielnie zniosla 6 godzinna podroz. ale jechalismy wieczorem i w nocy wiec w porze spania. tak czy siak dala rade. jak ja przekladalam z fotelika do lozeczka i zmienialam pampka to nawet sie nie obudzila tylko z blogim usmiechem spala w najlepsze. a dzis rano zdziwona bo obudzila sie w nowym miejscu:-)

Krokodylica, loszcz, Scarlett2014, patryśka83, kasss, ines31, Emartea, Emrica lubią tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Nadia to za 2mce raczej chyba juz sie nie zmiesci do gondoli wiec bd zmuszona zmienic na spacerowke. Chociaz wolalabym to zrobic jak dopiero usiadzie

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak ze spacerówką bo moja Zuza jest długa i już ledwo mieści się w gondoli, a ze spacerówką wiadomo, wolała bym poczekać. Muszę zobaczyć jak ta spacerówka wygląda, czy da się ją rozłożyć bardziej na leżąco.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki sam problem jak wy dziewczyny.Gonadola ciasna a na spacerowke za szybko :-\

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku odpocznij choć trochę korzystając z fajnych krajobrazów!

Paryska fajnie że się odezwałaś i że badania pokazały że wszystko ok. A propos smoczka to korzystając z nowych umiejętności Janek teraz wkłada sobie (celowo) plastikową cześć smoczka do buzi. Czyżby zęby? A tak w ogóle to Janek nadal jest średnio smoczkowy ale ma dni że go akceptuje.

U nas to samo z gondolą. Jankowi niewiele miejsca już zostało i pewnie po wakacjach będę musiała pomyśleć i spacerówce. Musze tylko sprawdzić jak się rozkłada.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Mam taki sam problem jak wy dziewczyny.Gonadola ciasna a na spacerowke za szybko :-\
    Dlatego ja wybralam camarelo bo gondola jest dluga 80cm inne wózki maja malutkie gondolki

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj młody wieczorem mega marudzil a slina to ciekla strumieniami to postanowilam spr czy to ząbek moze chce sie pokazać i paluchem dotykalam dziaselko i czuc ze cos tam sie dzieje tak wiec zrobilam masaż żelem dentinox i o dziwo chwila i Fabis przestal marudzic i zasnął

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dlatego ja wybralam camarelo bo gondola jest dluga 80cm inne wózki maja malutkie gondolki
    u nas tez duza gondolam mala dluga jest a ma jeszcze troche zapasu. mysle ze do 5 miesiaca wystarczy

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:

Ja zacznę wozić w spacerówce jak będzie już dobrze trzymał głowę i będzie mógł być w pozycji siedzącej. Pewnie coś koło 6 m-ca. Póki co zostaje nam coraz bardziej przymała gondola

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryska super ze sie odezwalas po przerwie:-) no i ciesze sie ze badania Marcysia sa dobre

patryśka83 lubi tę wiadomość

‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ