Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam riko nano gondola wielka dluga i szeroka spacerowka tez duza ale jest duzo takiej folii boje sieze bedzie nozki odparzac a nosidelko jedna wielka masakra maly tak sie poci ze szok, zamowilam juz taka wkladke bawelniana i chyba zamowie tak taka wysciolke bo szkoda kupowac nowego na dwa mce ale chetnie bym to nosidlo wyrzucila brrr
-
loszcz wrote:Mamy Tako city i gondola tez jest długa ale wydaje mi się wąska.Ogólnie wózek wyglada na pelnen "dziecka".Jeszcze musi mu wystarczyc na jakieś czas (choć przyznam ze korci mnie wyjąć ze strychu spacerowke i wozic synka w niej na plasko).Myślę ze jeszcze z miesiąc da chlopak radę ale to by bylo na tyle.
-
tylda87 wrote:Ja mam riko nano gondola wielka dluga i szeroka spacerowka tez duza ale jest duzo takiej folii boje sieze bedzie nozki odparzac a nosidelko jedna wielka masakra maly tak sie poci ze szok, zamowilam juz taka wkladke bawelniana i chyba zamowie tak taka wysciolke bo szkoda kupowac nowego na dwa mce ale chetnie bym to nosidlo wyrzucila brrr
-
nick nieaktualny
-
Krysti ~~> wrote:U mnie w x lander foteliku ,mojemu synkowi głowa się poci strasznie i jest żle wyprofilowany tandeta totalna
Taki kupic 9-36kg ale tez to raxzej loteria czy trafi sie na porzadny fotelikKrysti ~~> lubi tę wiadomość
-
tylda87 wrote:Podobno recaro sa dobre i drugi zamierzam
Taki kupic 9-36kg ale tez to raxzej loteria czy trafi sie na porzadny fotelikWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 18:30
tylda87 lubi tę wiadomość
-
A ja sobie upatrzylam fotelik cosatto zoomi grup 1/2/3
http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-cosatto-zoomi-c-rex-i5499568156.html
Tylko nie jestem koloru jeszcze pewna.Kupilam taki 2 lata temu mojemu siostrezncowi i jest super
Zakupie go chyba że mi się zmieni za 2 miesiące bo np cos innego będzie akurat w promocjiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 18:54
-
loszcz Ty zawsze o nas pamiętasz:*
muszę napisać, że jest niebo a ziemia jeśli chodzi o zachowanie córeczek
nie mają kolek, za to interesują się wszystkim i pięknie uśmiechają
ale jak to napisałaś jest co robić przy bliźniakach dlatego tak mało się odzywam
no i ciągle gdzieś jeździmy rehabilitacje i poradnie dla wcześniaków
od wtedy co pisała o pleśniawkach to cały czas je mają , nic nie pomaga, wczoraj robiliśmy wymaz zobaczymy co wyjdzie
ja kupowałam na next ciuszki dla dzieciaków i byłam bardzo zadowolona, natomiast mi chodzi o ubranie dla mnieloszcz, Emrica, Krysti ~~> lubią tę wiadomość
-
Ja po szczepieniu, Zuza płakała przy kuciu a potem już nie. Teraz pora jedzenia, zrobiłam mleko, przychodzę a ona śpi. Próbowałam wybudzić ale śpi bardzo twardo więc dałam jej spokój, niech sobie śpi. Na wizycie u lekarki nie dowiedziałam się niczego czego już sama bym nie wiedziała, czyli: Zuzia nie trzyma w ogóle głowy przy podciąganiu za rączki. Jak pani doktor stwierdziła "dajmy jej jeszcze tydzień, bo niektóre dzieci potrzebują więcej czasu". Jeśli do tygodnia nie zacznie podtrzymywać główki mam zrobić badania krwi, moczu. Jeśli zacznie podtrzymywać, nie robić. Wizyta kontrolna za 3 tygodnie. Pani doktor obejrzy czy Zuzia podnosi, czy dobrze, jeśli nie wtedy skierowanie do neurologa i na rehabilitację, ponieważ podnoszenie głowy na brzuszku uruchamia inne mięśnie a na pleckach inne mięśnie i musimy je uruchamiać. Pani doktor pokazała jak nosić Zuzię by zmusić ją do używania tych mięśni. Mam nadzieję że niebawem załapie o co chodzi. Co do ulewania - pani doktor powiedziała że to dlatego, że to dlatego że jest dużo bardziej aktywna i więcej się rusza więc jedzonko wraca. Dostałam syrop na refluks - zagęstnik, zastanawiam się czy go podawać, pewnie spróbuję. Z informacji nie-lekarskich jak szykowałam się do lekarza to Zuza pierwszy raz przewróciła się z pleców na brzuch sama.
Waga 5900. Pięknie przybiera.Emily83, Krysti ~~> lubią tę wiadomość
-
hej Limcia a zalando? tam bez problemu mozesz zamawiać a później zwrócić jak ci nie bedzie pasowac co do wózka my mamy jedo ma dużą gondole Julka sie miesci ale co z tego jak leżeć nie chce Słodka ja podaje ważywa co 3 dni nowe jedno ale skoro po marchewce nic mu nie bylo a dasz dwa z czego jedno to marchewka w razie czego bedziesz wiedziala ktore mu zaszkodzilo Julka nie bardzo chce jesc te sloiczki krzywi sie strasznie a ja nie chce jej tym mecyc spróbuje jeszcze jutro jak nie to bede gotowac wiem ze te sklepowe ważywa nie najlepsze no ale co mam zrobić? gosiaczek fajnie ze Izka dobrze zniosła podróż miłego wypoczynku;) Ja też nie znosze upałów byłyśmy dziś z Julką dopiero po 18 na spacerze moge tez chodzic rano ale spimy obie do 9 wiec szkoda zabierać jej i mnie ta przyjemnosc jaką jest sen;)[/url]
-
tylda87 wrote:Podobno recaro sa dobre i drugi zamierzam
Taki kupic 9-36kg ale tez to raxzej loteria czy trafi sie na porzadny fotelikEmily83 lubi tę wiadomość
-
Krysti ja kupiłam kiedyś na promocji biedronkowe Dady do wody. Chyba wypadły ok. Dziecko nie dostało uczulenia i nic się nie działo, ale kupka się nie zdarzyła więc więcej nie mogę powiedzieć. Fajnie, że wracasz do PL.
Limcia, też się zastanawiałam co u was. Fajnie, że się odezwałaś. Jak będziesz miała chwilę to pisz jak sobie radzicie i jak rozwijają się dziewczynki.
My mamy dosyć dużą gondolę, ale też Emilka zbyt duża nie jest. Już nie zawsze chce leżeć i często jęczy na spacerze. Muszę ją wtedy wyciągnąć i nieść, co fajne nie jest. Najchętniej już bym ją w spacerówce woziła ale jest za mała jeszcze i pasy jej nie podtrzymują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 21:22
Krysti ~~> lubi tę wiadomość
-
U nas byl pierwszy spacer w spacerowce ktora rozkłada sie na leżąco. Akurat pojechalam do mamy a ona zakupila typową spacerówkę. Chociaz moja gondola nie jest zla bo Iska sie rozciąga i nie poci to nie chciało mi sie pakować go do samochodu wiedząc ze u mamy wózek jest. Spacerowka wypadla super bo jest szersza buda bardziej przewiewna i widac ze w takie upały jej pasowala.
Co do fotelikow ja mam recaro dla Ineski i dla starszej. Nie mam tylko przejściowego fotelika tego do 18 kg wiec jak wyrośnie to bedzie trzeba kupicKrokodylica lubi tę wiadomość
-
patryśka83 wrote:Zapisywałyście dzieciaczki do żłobka?
Ja poszłam zapisać i może uda nam się dostać na wrzesień 2016
na 2016??? ale teraz od 1 do 12 czerwca była rekrutacja na wrzesień 2015 do żlobka dofinansowanego z gminy... a do jakiego żłobka zapisałaś prywatnego czy nie? -
Emily83 wrote:na 2016??? ale teraz od 1 do 12 czerwca była rekrutacja na wrzesień 2015 do żlobka dofinansowanego z gminy... a do jakiego żłobka zapisałaś prywatnego czy nie?
Nie zapisywałam do prywatnego żłobka. Tam przyjmują od razu bez kolejki. Niestety opłaty też są wysokie bo około 850zł. Zapisałam do takiego "normalnego" żłobka gdzie opłata miesięczna wynosi max 200zł. Dodam że jestem na liście rezerwowej do rezerwowej. Zapisywałam jako samotna matka więc mam nadzieję że nas przyjmą.
-
Jakaś żenada z tym żłobkiem. Ja dopiero niedawno się dowiedziałam, że jak będę wracała do pracy w maju 2016 to niestety moja mama nie będzie mogła zająć się małą. Jestem trochę zła bo od kilkunastu już lat ciągle pilnuje dzieci mojej siostry i to najmłodsze do przedszkola może iść od września 2016. Mnie to nie urządza bo obiecałam kierownicze, że po macierzyńskim wracam i ona trzyma moje miejsce puste. A moja mama cały czas mówiła, że szkoda takiego malucha do żłobka i że ona da radę. Nagle teraz obudziła się jak już jest ma wszystko za późno. Przykro mi się zrobiło ale cóż. Takie życie. Mogłabym od maja dać ją do prywatnego żłobka a od września do państwowego a tu już po rekrutacji.