Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
tylda87 wrote:Anet i jestes zadowolona z recaro? Jak nosodelko ?
bardzo jestem zadowolona. Nosidelko ma funkcje wysuwana i jak zdjelam jakiś czas temu wkladke to wysunęliśmy je i miala pozycje pól leżącą. Poza tym nie musiałam dokupywać tej podusi motylka bo jest tak wyprofilowane na główkę ze amortyzuje ja przy każdym trzęsieniu. Isia lubi w nim leżeć. Co do tego fotelika dla starszej tobtez jestem mega zadowolona i mimo ze ma odpinana podstawkę siedzaca tą pod pupę i corka w sumie moglaby siedziec tylko na tym podstawku to nie chce bo tez jest fajny profil pod głowę i jak śpi to Glowa jej nie lata i nie jest wygieta. Oba foteliki posiadają wbudowana pąpke pod glowke po to by dziecku bylo jak najbardziej wygodnie i miękko. Jak najbardziej polecam!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 03:52
loszcz, tylda87 lubią tę wiadomość
-
Emarteaa wspolczuje. Moja tesciowa od razu powiedziała ze nie będzie się zajmować bo jest za stara hahaha a ma 56 lat. No to mega stara. Mój mama chetnie chce się nia zajac ale mieszka za daleko i nie widzi mi sie zawozić Ineski na 5 dni w tyg czy tez ona miałaby przyjechać do nas na tyle czasu tydz w tydzień. Dlatego zdecydowałam się na żłobek a ze moja starsza tam chodziła i bylam bardzo zadowolona to teraz tez się nie obawiam dać ja do żłobka.
Krystii fajnie zecwracasz do Polski. Ale macie tu jakies perspektywy czy prace???
Co do cycek moje tez są flaki zaraz po karmieniu i w dodatku jednego cycka bardziej wyciąga niz drugiego i jest duza roznica w wielkości. Martwię się czy się to potem wyrówna. Sama bym sobie ufundowala taki zabieg ale nie stać mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 04:01
Krysti ~~> lubi tę wiadomość
-
Hej.
Ja mam wózek firmy Tutek i już Kacper ma mało miejsca w gondoli, chciałam go wsadzić do spacerówki jak już będzie siedział ale chyba nie da rady.
Mój biust masakra , rozstepy i wogole zwiekszyly swoja objetosc co mi sie nie podoba , wolalam sie w mniejszym biuście. Jak przestane karmić to pewnie beda mega flaki, ale powiem Wam, że mam to gdzieś
dziewczyny idą upały my nie będziemy wychodzić w południe..
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Noa ja tez mam tutka trido a w gondoli no malo miejsca tym bardziej ze moj spi na brzuszku, moze za 1mies bede musiala wziac spacerowke
musze pochwalic Stasia choc wlasnie teraz bujam go w gondoli to coraz czesciej, praktycznie choc 1raz/dzien Stas zasypia sam w lozeczku ze smokiem i szczeniaczkiem na dobranoc co puszcza kolysankegosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu nas wczoraj nie bylo jeszcze bardzo goraco. tak w sam raz a nawet chlodny wiatr. ale dzis zapowiada sie juz bardzo cieplo. cale szczescie u moich rodzicow w ogrodzie sporo drzewek wiec mozna w cieniu siedziec wiekszosc dnia.
z piersiami dziewczyny nie ma reguly. nie zawsze po karmieniu sa flaki. ja przy pierwszym dziecku karmilam ROK intsnsywnie bardzo i piersi byly ok. nie widzialam zadnej roznicy a mam przeciez ogromne piersi. teraz sa duzo bardziej miekkie ale tez nie widac zeby ich stan sie pogorszyl. dalej sa okragle i na swoim dawnym miejscu.
mnie tak bardziej brzuch doprowadza do szalu po drugiej ciazy. ale i tak dzieci byly tego warte:-) uwazam ze jesli kogos stac na zabiegi to super napewno warto, mnie nie stac i tez jakos bede zyla z tym co zostanie mi na pamiatke po ciazach. z golym pepkiem po ulicach juz nie chodze wiec spoko dam rade jakos przed mezem sie pokazac.
limcia i pocahontas super ze napisalyscie. tez ostatnio o was myslalam i o bliznietach:-) mam nadzieje ze bedziecie sie czasem pokazywaly na forum z informacjami co u dziewczynek i chlopakow:-)limcia, loszcz, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynoa ja nie wysylam do zlobka bo u nas nawet nie ma zlobkow w promieniu 20 km:-) starsza we wrzesniu idzie do przedszkola. i pewnie bedzie przynosila co chwilke jakies swinstwa. na pneumokoki jest zaszczepiona. na rota nie. Mala zaszczepie pewnie tez tylko na pneumokoki ale pozniej troche. Z rota wirusami srednio wierze w skuteczna ochrone przed tym. ale i tez nie interesowalam sie tym szczepieniem wiec niewiele wiem. zobaczymy jesli starsza bedzie duzo chorowala to najwyzej zrezygnujemu narazie z przedszkola. i tak do nastepnych wakacji siedze w domu z mala.
-
Wczoraj wieczorem nosiłam Zuzię tak jak lekarka pokazywała. Dziecko mi padło o 21, nie wiem czy po szczepieniu czy po czopku przeciwbólowym, nawet nie zjadła, ostatnie mleko zjadła o 18 a o 21 jak była pora jeść to już spała i to twardo, nie dało się jej wybudzić, więc zostawiłam w spokoju. Spała do 6 rano!!! Biedna pewnie ją to wymęczyło wszystko. Rano wstała wypoczęta, ja ją na ręce w ten sam sposób o ona pyk - główka podniesiona. I to kilka razy. Jestem z niej dumna. Także mam nadzieję że załapie podnoszenie przy podciąganiu za ręce i obejdzie się bez kucia itd.
slodka100, Emrica, noa8, kasss, loszcz, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
noa8 wrote:Mamuśki bez szczepienia na ROTA i PNEUMO chyba nie ma sensu wysyłać dziecka do żłobka?? Za duże ryzyko nie?
Patryska super ze z nami znow jestes i ze z Marcelkiem wszystko dobrze.
Dziewczyny blizniakow fajnie ze u was tez wszystko ok.
U mnie corka jeszcze sie miesci w gondoli jakas nawet jest duza mam baby desing comfort bryke, chodz tez mysle o spacerowce jako bardziej przewiewnym wozku i u mnie tez jest opcja lezenia, wiec jakis miesiac i chyba sie na nia zdecyduje, wogole to musze zobaczyc jak wyglada bo nawet nie testowalam po zakupie.
Krysti fajnie ze wracasz do polski
Moje piersi na razie wygladaja dobrze, chodz ciagle jak sa pelne mleka to sa twarde i nabrzmiala i mnie bola, a mialo byc ze czasem sa pelne mleka i miekkie.
A moja corka duzo gada a zwlaszcza rano jak wstanie i zje to gada sobie z pol godziny caly czas
Kurcze od dzis upaly, zazdroszcze mama z nad morzaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 11:59
Krysti ~~>, limcia, loszcz lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale jak podnosicie za rece zebybglowke podnosic dziecku to podnosocie tak troche czy do pelnego siadu? Wiem moze glupie pyt ale oczywisvie moja lekarka na szczepieniu jak bylismy nic nie sprawdzala o nic nie pytala oczywisvie byl ogromny zamet ze nie mialsm kiedy jej zapytac o kladzrnie na brzuszku i wlasnie trakcje ehhh
-
Emrica wrote:nie wpadajmy w parnoje, kiedys nie bylo szczepien na te rota i pneumo i dzieci normalnie chodzily do zlobka czy przedszkola, a jesli chodzi o pneumo to zawsze mozna zaszczepic chyba nawet do dwoch lat jest czas, na rota jest krocej bo do 26 tygodnia chyba albo jeszcze krocej.
Właściwie to ja nie byłam szczepiona na te szczepionki a chodziłam od małego od przedszkola i nie chorowałam aż tak. Także faktycznie z jednej strony to jest przereklamowane. Choć ile ludzi tyle opini.
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
tylda87 wrote:Dziewczyny ale jak podnosicie za rece zebybglowke podnosic dziecku to podnosocie tak troche czy do pelnego siadu? Wiem moze glupie pyt ale oczywisvie moja lekarka na szczepieniu jak bylismy nic nie sprawdzala o nic nie pytala oczywisvie byl ogromny zamet ze nie mialsm kiedy jej zapytac o kladzrnie na brzuszku i wlasnie trakcje ehhh
Ostatnio zaczełam mojego łapać za rączki i zachęcać do podnoszenia ale jakoś niezbyt chętny wógole się podnosić. Mam nadzieje, że to nic złego.20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Ja sie nie zgodzę z tymi szczepieniemi.Owszem my nie byłyśmy szczepione i jest pk ale były inne czasu.Wirusy nie były tak zmutowane itd za naszych czasów po prostu ich nie było.U nas w krakowie rok temu zmarło dwójka dzieci na pneumo.Wiem bo mój bratanek jest ciężko chory często jest w szpitalu i brat mi opowiada co za przypadki tam są tzn z czym dzieci wylądowały.Ja szczepie na wszystko.
Rubi lubi tę wiadomość