X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Mamuśki bez szczepienia na ROTA i PNEUMO chyba nie ma sensu wysyłać dziecka do żłobka?? Za duże ryzyko nie?
    A co jesli nie ma sie innego wyjscia?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Dziewczyny ale jak podnosicie za rece zebybglowke podnosic dziecku to podnosocie tak troche czy do pelnego siadu? Wiem moze glupie pyt ale oczywisvie moja lekarka na szczepieniu jak bylismy nic nie sprawdzala o nic nie pytala oczywisvie byl ogromny zamet ze nie mialsm kiedy jej zapytac o kladzrnie na brzuszku i wlasnie trakcje ehhh
    Mój ma tyle sily ze zrobi pelny siad

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam jeszcze torche sie jednak boje wyniku;) na spokojnie poczekam do weekendu co by maz był w domu jak bede w szoku;) jak tylko zrobie dam Wam znac:)

Kass brzuch sie jeszcze ujedrni zobaczysz. moj jeszcze niedawno miał taka 'zakladke' przeszkadzalo mi to strasznie a teraz jest coraz lepiej choc tej samej jedrnosci juz nigdy pewnie nie bedzie mial:( co do piersi wszystko okaze sie po skonczeniu karmienia. obawiam sie tego troche:(

od niedzieli podejmuje wyzwanie p90x:) mam dosyc nielubienia siebie i swojego ciala cos z tym konkretnie trzeba zrobic:)

u nas odkad mamy nawilzacz tj od 3 nocy nocki wygladaja naprawde fajnie:)

Wspolczuje Wam kłopotu i zmartwienia odnosnie tego kto sie zajmie maluszkami. ja powrotu do pracy nie planuje poki co(moze nie odbije sie to na moim zdrowiu psychicznym;)). moze uda mi sie wyrwac na pojedyncze wizyty u pacjentow/klientow w czasie gdy maz bedzie w domu i obehjdziemy sie bez zlobka i opiekunki.

loszcz lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Nie robilam jeszcze torche sie jednak boje wyniku;) na spokojnie poczekam do weekendu co by maz był w domu jak bede w szoku;) jak tylko zrobie dam Wam znac:)

Kass brzuch sie jeszcze ujedrni zobaczysz. moj jeszcze niedawno miał taka 'zakladke' przeszkadzalo mi to strasznie a teraz jest coraz lepiej choc tej samej jedrnosci juz nigdy pewnie nie bedzie mial:( co do piersi wszystko okaze sie po skonczeniu karmienia. obawiam sie tego troche:(

od niedzieli podejmuje wyzwanie p90x:) mam dosyc nielubienia siebie i swojego ciala cos z tym konkretnie trzeba zrobic:)

Wspolczuje Wam kłopotu i zmartwienia odnosnie tego kto sie zajmie maluszkami. ja powrotu do pracy nie planuje poki co(moze nie odbije sie to na moim zdrowiu psychicznym;)). moze uda mi sie wyrwac na pojedyncze wizyty u pacjentow/klientow w czasie gdy maz bedzie w domu i obehjdziemy sie bez zlobka i opiekunki.
    Miesiaczka die nie pojawila?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

A kim jestes z zawodu?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja przy 1 dziecku to jeszcze jest ok ale przy 2 oplacic przedszkole i jeszcze opiekunke dla drugiego dziecko to jest masakra a calej wyplaty nie mam zamiaru oddawac

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    A kim jestes z zawodu?

masazystka

loszcz lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Czekaja przy 1 dziecku to jeszcze jest ok ale przy 2 oplacic przedszkole i jeszcze opiekunke dla drugiego dziecko to jest masakra a calej wyplaty nie mam zamiaru oddawac

nie bardzo rozumiem??:)

nie mialam jeszcze ani razu miesiaczki od porodu wiec to nie wyznacznik

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss daje i obiadek i kaszke bo z kaszke daje juz moze 3tydz bo Stas nie chcial mi mleka pic na noc

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ten przepis na tort rozany, moja mam tez w tym roku 50 wiec moze tez sie skusze na ten przepis o ile dostane te skladniki rozane. Daj znac jak ci wyszedl :)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Hej laseczki dawno nie pisalam bo nie mam ost zbyt czasu nadrabiam caly czas wasze wpisy. Dzis pisze szybko tylko z 1 pytaniem bo mam duzo roboty w domu :/

powiedzcie mi czy jezeli daje Stasiowi marchewke od 5dni i widze ze mu nic nie jest to czy moge jutro dac sloik marchewke z ziemniaczkami? Czy lepiej sam kalafior albo brokul?

Słodka ja daje małej soczki ale daje malej mieszane smaki i wszystko jest w porzadku nie ma rzadnego uczulenia na skorze nie ma żadnych krostek czy alergi bo przyznam sie ze zapomialam o tym ze trzeba osobno dawac kazdy rodzaj warzyw czy owocow dawac .Z daniami dla małej pewnie tez tak zrobię że będę dawać mieszane.
    Chociaż wszędzie pisze żeby osobno dawać bo jak wystopi uczulenie to wiadomo będzie na jaki owoc albo warzywo.

• czekaja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka ja wlasnie dzis zamowilam na stonie aledobre.pl mam nadzieje ze dojdzie do jutra!!!! tort drogi ale mam nadzieje ze wart pracy i kasy:) dam znac

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja na czym polega Twoje wyzwanie? :)

U mnie brzuch wygląda raz lepiej, raz gorzej. Kilogramy spadają ale w żółwie tempie i tak tak dalej pójdzie to do swojej wagi wrócę najwcześniej pod koniec roku. Co będzie z piersiami zobaczymy, mam tylko nadzieje że zmaleją.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie...

zacznę od tego co spowodowało u mnie wielkie oczy! Krokodylica jestem w szoku..jak delikatnie podciągnę Franka za rączki to wypina brzuszek, ale głowa zostaje na poduszce...nie martwi mnie to wcale bo jakoś nie wyobrażam sobie że miałby ją podnosić...wydaje mi się taki malutki :P Ci lekarze mnie załamują czasami...;/

Co do szczepień to my zaszczepiliśmy na rota i pneumo...co prawda nie wysyłam nigdzie młodego ale stale ma kontakt z dziećmi które chodzą do przedszkola, i niezależnie czy to działa czy nie to podobnie jak Scarlett nie wybaczyłabym sobie gdyby się czymś zaraził a nie był zaszczepiony. Ponadto nigdy nie wiemy czy i kiedy nasz maluch trafi do szpitala a tam to już prosta droga do zarazy...czyt. my o mały włos nie zostaliśmy w szpitalu wtedy z brzuszkiem, i sama lekarka mówiła że wolałaby go nie zostawiać bo tu najszybciej o zarażenie...;/

Kristi jeszcze apropo Twojej szczepionki...pamiętaj, że przewożona musi być w odpowiednich warunkach....a jeśli kupujesz kilka dni wcześniej to musi być w lodówce nie na drzwiczkach więc przemyśl sobie drogę transportu żeby coś się z tą substancją nie stało.

Limcia ja też się dołączam do polecanego zalando..nawet mój mąż się lubuje w zakupach butów tam bo nienawidzi tego robić w ogóle :P

Ja dietę rozszerzam nie wcześniej niż od 5 m-ca i staram się nie czytać żadnych artykułów za i przeciw bo i tak mam bajzel w głowie więc już sobie postanowiłam..jedyne co czytam, to w jaki sposób to zrobić :)

i ostatni temat obiecuje :P

co do babć...wiecie...mi brakuje mojej babci strasznie...i kocham bardzo moją mamę i lubię teściową...ale uważam, że taką babcie jaką ja miałam mój syn już mieć nie będzie....nasze mamy sa już bardziej nowoczesne inne po prostu....a moja to była taka babcia która opowiadała bajki...opowiadała jak to było w czasie wojny...robiła na drutach i była taką prawdziwą babcią :P nie mówię że moja mama czy teściowa będą gorsze..będą inne..ale to już nie to samo...

p.s mam nadzieję, że nie wkurwiają Was moje wielokropki przy wypowiedzi, ale mam taką paskudną przypadłość i palec sam mi wędruje w stronę KROPKI...:D

czekaja, limcia, gosiaczek31, Tess, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żłobków to istna masakra żeby zapisać dziecko to trzeba na zesach ustac u mojej kuzynki to się zapisuje dziecko do żłobka jak się jest w ciąży jeszcze .To A ja mam do żłobka najbliższego 100km to dopiero porażka .

• czekaja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Rubi cos w tym jest:) Babie naszych maluszków to już z reguły pokolenie pracujących Mam wiec jest inaczej.

Scarlett to program treningowy trwa 90 dni:) poszukaj na you tube wynikow jakie ludzie osiagali. juz kiedys podchiodzilam do tego programu i cwiczylam dobre 2 miesiace ale kompletnie nie trzymalam diety wiec efekty byly tylko w wydolnosci no i budnowie miesni przykrytych jednak tluszcykiem. Zakwasy mialam poczatkowo takie ze chodzic nie moglam;)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja mięśnie mnie bolą już jak o tym czytam :) ale powodzenia, trzymam kciuki! Ja obecnie mam.jeden cel treningowy, ćwiczyć rzadziej ale regularnie. A nie jeden tydzień codziennie a drugi w ogóle, choć akurat teraz czuję się usprawiedliwiona bo przez ten okres brzuch mi dokucza.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Czekaja na czym polega Twoje wyzwanie? :)

U mnie brzuch wygląda raz lepiej, raz gorzej. Kilogramy spadają ale w żółwie tempie i tak tak dalej pójdzie to do swojej wagi wrócę najwcześniej pod koniec roku. Co będzie z piersiami zobaczymy, mam tylko nadzieje że zmaleją.
    U mnie od miesiaca kg nie spadaja nawet o gram

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ćwiczę cardio plus pilates oprocz tego dolaczam cwuczenia na schodach.z wózkiem tez wybieram trasy takie pod górkę zeby miec co pchac

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawialam sie nad tabata ale nie wiem czy dam radę

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ