X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym spróbowała P90x Classic dla początkujących ,ale niewiem czy po cc mozna .

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na Zumbe się zapiszę w Polsce ,moje koleżanki chwalą:)

1usai09kjz0kxoir.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w końcu te puzzle 3D do których wcześniej dawałam linka :) Wiem, że są czarno-białe, ale w sumie Młodemu bardziej podoba się nasza cz-b kołdra z Ikea niż kolorowa mata, więc taki ,,męski" wybór będzie :)

Ja nie wiem ile Młody waży, ale coś powyżej 6,5 kg :) Za tydzień kończymy 4 miesiace :)

I powiem Wam, że słabo widzę rozszerzanie diety już teraz. Dopiero się nam kp unormowało, nie widzę na razie jego zainteresowania innymi smakami. Co najwyżej wodę w upały będę dawać.
    Nam chyba idą powoli zęby (co polecacie na tę super przypadłość?), dziecko wieczorami marudne, ale już nie jak na kolki i jak się go bierze na ręce to obgryza mi a to plecy, a to ramię.. dziś mi na nadgarstku takie dwie maliny zrobił, że aż strach. Piersi też mocniej ssie, choć na razie nie gryzie jeszcze odpukać...

loszcz lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysti z całym szacunkiem ale nie wydaje mi sie ze dostaniesz szczepionke od GP do Pl bo z jakiej okazji?
    Jak moja siostra byla w pl w czasie szczepienia jej dziecka to kazali przyjść po powrocie do Szkocji a to bylo 3 tyg później niz termin szczepienia.Jeśli im powiesz ze wracasz na stałe to myślę że każą ci załatwić sobie szczepienie w Polsce na własną rękę bo w tym momencie Ignacy nie jest juz ich pacjentem.poza tym dochodzi problem z utrzymaniem szczepionki w odpowiedniej temperaturze w czasie podróży.Jeśli podasz synkowi szczepionke ktora uległa zniszczeniu w podróży możesz naprawdę wyrządzić małemu krzywdę a są wakacje i upaly....
    Dla tych co nie wiedzą to szczepienia w Szkocji są za darmo i o to w tym wszystkim chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 21:25

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess możliwe że u ciebie zęby idą u synka ,mojej koleżanki synkowi w 5 juz wylazł ząbek pierwszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 21:28

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    krysti z całym szacunkiem ale nie wydaje mi sie ze dostaniesz szczepionke od GP do Pl bo z jakiej okazji?
    Jak moja siostra byla w pl w czasie szczepienia jej dziecka to kazali przyjść po powrocie do Szkocji a to bylo 3 tyg później niz termin szczepienia.Jeśli im powiesz ze wracasz na stałe to myślę że każą ci załatwić sobie szczepienie w Polsce na własną rękę bo w tym momencie Ignacy nie jest juz ich pacjentem.poza tym dochodzi problem z utrzymaniem szczepionki w odpowiedniej temperaturze w czasie podróży.Jeśli podasz synkowi szczepionke ktora uległa zniszczeniu w podróży możesz naprawdę wyrządzić małemu krzywdę a są wakacje i upaly....
    Właśnie Rubi mi pisała że szczepionka musi być odpowiednio przechowywana . Odpuszcze sobie i w Pl za szczepimy już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 21:25

1usai09kjz0kxoir.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Kubus wazy 6700 a 19 skonczyl 3mce, mierzy 60cm bedzie chybA niziutki ☺

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Dziewczyny a tak z ciekawości zapytam. Ile ważą Wasze maluszki?
    10 czerwca ważył równe 7kg

860isg18r6bpss11.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Rubi mój robi bardzo podobnie: brzuch do góry głowa w dole i banan na ustach:) też się tym nie stresujemy. Przyjdzie czas to zacznie trzymać.Co prawda byliśmy w poradni i kazali więcej kłaść go na brzuchu i robic takie jakby brzuszki. Ma to go wzmocnić.

Marcel waży 7300kg.Ciotki zauważyły że się zrobił mały pączuszek. Jest bardziej okrągły na twarzy, ale do Michelin jeszcze mu brakuje:D

Co do wagi: przed ciążą ważyłam 53 kg przy wzroście 166cm i każdy mówił mi że jestem za chuda. Teraz waże 58 i czuję się dobrze.Nie chcę już bardzo chudnąć tylko się ujędrnić. Brzuch mam już prawie w normie. Nie miałam rozstępów więc jest ok. Do zbicia tylko boczki.

Nie karmiłam piersią, ale piersi mam większe. Dzisiaj chciałam kupić strój kąpielowy. I skończyło się że na górę musiałam wziąć L a na pupę S.

1usa3e5edaup0yxb.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sie wam pochwalić ze kupilismy samochód :-)
    Bede go miała we wtorek :-) Nareszcie

jasmin, Ewelaa, Krysti ~~>, limcia, tylda87, Krokodylica, Emrica, gosiaczek31, Scarlett2014, kaczamila, Emartea, ines31, kasss lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:

Super:) chwal się jaki:)

loszcz lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was

Czy na macierzyńskim można podpisać umowę o dzieło z innym pracodawcą?

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    To na jaka furke sie zdecydowaliscie? :-)

loszcz lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    To na jaka furke sie zdecydowaliscie? :-)
    Odpowiedź jest prosta:
    furka bardzo ładna,bardzo niepraktyczna i ekstremalnie droga(jak dla mnie).
    Moj mężczyzna sie zakochał i nic nie miałam do powiedzenia hihi ;-) Będę je spłacać latami ale jest naprawdę fajne autko.Cieszę sie z niego bardzo :-D

Moje nowe (używane) autko to Jaguar XF 3.0 Disel 34q5uyu.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 23:30

patryśka83, limcia, tylda87, Krysti ~~>, Emrica, anet525, Emily83, kaczamila, Emartea, ines31, kasss lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Odpowiedź jest prosta:
    furka bardzo ładna,bardzo niepraktyczna i ekstremalnie droga.Moj mężczyzna sie zakochał i nic nie miałam do powiedzenia hihi ;-)
    Moje nowe (używane) autko to Jaguar XF 3.0 Disel

Wow śliczne:)

loszcz lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje ważą 4150 kg i 4310 kg:)Wiem wiem strasznie dużo:)

patryśka83, Krysti ~~>, loszcz, tylda87, Krokodylica, Emrica, gosiaczek31, anet525, Tess, Emily83, ines31, Pocahontas, kasss lubią tę wiadomość

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz fura super :)

loszcz lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Możesz zdradzić jak lekarka mówiła ci aby nosić dziecko?

Tak, jasne.

"od siebie" czyli przodem do świata, jedna ręka między nóżkami a druga pod pachy, tak żeby dziecko podnosiło główkę jak będzie chciało coś zobaczyć.

151_3.jpg

Coś jak tutaj tylko na zdjęciu jest bardziej na siedząco, a ona pokazywała ręka między nogami, że dziecko nie siedzi.

loszcz, Krysti ~~>, Emily83, limcia lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Mam pytanie do Was

Czy na macierzyńskim można podpisać umowę o dzieło z innym pracodawcą?

Wiem że można umowę zlecenie, bo księgowa dzwoniła do zusu pytać i mogę mieć. A o dzieło to nie wiem.

patryśka83 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuzia ważona wczoraj, 5900 kg :)

‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ