X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym spróbowała P90x Classic dla początkujących ,ale niewiem czy po cc mozna .

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na Zumbe się zapiszę w Polsce ,moje koleżanki chwalą:)

1usai09kjz0kxoir.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w końcu te puzzle 3D do których wcześniej dawałam linka :) Wiem, że są czarno-białe, ale w sumie Młodemu bardziej podoba się nasza cz-b kołdra z Ikea niż kolorowa mata, więc taki ,,męski" wybór będzie :)

Ja nie wiem ile Młody waży, ale coś powyżej 6,5 kg :) Za tydzień kończymy 4 miesiace :)

I powiem Wam, że słabo widzę rozszerzanie diety już teraz. Dopiero się nam kp unormowało, nie widzę na razie jego zainteresowania innymi smakami. Co najwyżej wodę w upały będę dawać.
    Nam chyba idą powoli zęby (co polecacie na tę super przypadłość?), dziecko wieczorami marudne, ale już nie jak na kolki i jak się go bierze na ręce to obgryza mi a to plecy, a to ramię.. dziś mi na nadgarstku takie dwie maliny zrobił, że aż strach. Piersi też mocniej ssie, choć na razie nie gryzie jeszcze odpukać...

loszcz lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysti z całym szacunkiem ale nie wydaje mi sie ze dostaniesz szczepionke od GP do Pl bo z jakiej okazji?
    Jak moja siostra byla w pl w czasie szczepienia jej dziecka to kazali przyjść po powrocie do Szkocji a to bylo 3 tyg później niz termin szczepienia.Jeśli im powiesz ze wracasz na stałe to myślę że każą ci załatwić sobie szczepienie w Polsce na własną rękę bo w tym momencie Ignacy nie jest juz ich pacjentem.poza tym dochodzi problem z utrzymaniem szczepionki w odpowiedniej temperaturze w czasie podróży.Jeśli podasz synkowi szczepionke ktora uległa zniszczeniu w podróży możesz naprawdę wyrządzić małemu krzywdę a są wakacje i upaly....
    Dla tych co nie wiedzą to szczepienia w Szkocji są za darmo i o to w tym wszystkim chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 21:25

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess możliwe że u ciebie zęby idą u synka ,mojej koleżanki synkowi w 5 juz wylazł ząbek pierwszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 21:28

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    krysti z całym szacunkiem ale nie wydaje mi sie ze dostaniesz szczepionke od GP do Pl bo z jakiej okazji?
    Jak moja siostra byla w pl w czasie szczepienia jej dziecka to kazali przyjść po powrocie do Szkocji a to bylo 3 tyg później niz termin szczepienia.Jeśli im powiesz ze wracasz na stałe to myślę że każą ci załatwić sobie szczepienie w Polsce na własną rękę bo w tym momencie Ignacy nie jest juz ich pacjentem.poza tym dochodzi problem z utrzymaniem szczepionki w odpowiedniej temperaturze w czasie podróży.Jeśli podasz synkowi szczepionke ktora uległa zniszczeniu w podróży możesz naprawdę wyrządzić małemu krzywdę a są wakacje i upaly....
    Właśnie Rubi mi pisała że szczepionka musi być odpowiednio przechowywana . Odpuszcze sobie i w Pl za szczepimy już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 21:25

1usai09kjz0kxoir.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Kubus wazy 6700 a 19 skonczyl 3mce, mierzy 60cm bedzie chybA niziutki ☺

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Dziewczyny a tak z ciekawości zapytam. Ile ważą Wasze maluszki?
    10 czerwca ważył równe 7kg

860isg18r6bpss11.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Rubi mój robi bardzo podobnie: brzuch do góry głowa w dole i banan na ustach:) też się tym nie stresujemy. Przyjdzie czas to zacznie trzymać.Co prawda byliśmy w poradni i kazali więcej kłaść go na brzuchu i robic takie jakby brzuszki. Ma to go wzmocnić.

Marcel waży 7300kg.Ciotki zauważyły że się zrobił mały pączuszek. Jest bardziej okrągły na twarzy, ale do Michelin jeszcze mu brakuje:D

Co do wagi: przed ciążą ważyłam 53 kg przy wzroście 166cm i każdy mówił mi że jestem za chuda. Teraz waże 58 i czuję się dobrze.Nie chcę już bardzo chudnąć tylko się ujędrnić. Brzuch mam już prawie w normie. Nie miałam rozstępów więc jest ok. Do zbicia tylko boczki.

Nie karmiłam piersią, ale piersi mam większe. Dzisiaj chciałam kupić strój kąpielowy. I skończyło się że na górę musiałam wziąć L a na pupę S.

1usa3e5edaup0yxb.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sie wam pochwalić ze kupilismy samochód :-)
    Bede go miała we wtorek :-) Nareszcie

jasmin, Ewelaa, Krysti ~~>, limcia, tylda87, Krokodylica, Emrica, gosiaczek31, Scarlett2014, kaczamila, Emartea, ines31, kasss lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:

Super:) chwal się jaki:)

loszcz lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was

Czy na macierzyńskim można podpisać umowę o dzieło z innym pracodawcą?

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    To na jaka furke sie zdecydowaliscie? :-)

loszcz lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    To na jaka furke sie zdecydowaliscie? :-)
    Odpowiedź jest prosta:
    furka bardzo ładna,bardzo niepraktyczna i ekstremalnie droga(jak dla mnie).
    Moj mężczyzna sie zakochał i nic nie miałam do powiedzenia hihi ;-) Będę je spłacać latami ale jest naprawdę fajne autko.Cieszę sie z niego bardzo :-D

Moje nowe (używane) autko to Jaguar XF 3.0 Disel 34q5uyu.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 23:30

patryśka83, limcia, tylda87, Krysti ~~>, Emrica, anet525, Emily83, kaczamila, Emartea, ines31, kasss lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Odpowiedź jest prosta:
    furka bardzo ładna,bardzo niepraktyczna i ekstremalnie droga.Moj mężczyzna sie zakochał i nic nie miałam do powiedzenia hihi ;-)
    Moje nowe (używane) autko to Jaguar XF 3.0 Disel

Wow śliczne:)

loszcz lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje ważą 4150 kg i 4310 kg:)Wiem wiem strasznie dużo:)

patryśka83, Krysti ~~>, loszcz, tylda87, Krokodylica, Emrica, gosiaczek31, anet525, Tess, Emily83, ines31, Pocahontas, kasss lubią tę wiadomość

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz fura super :)

loszcz lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Możesz zdradzić jak lekarka mówiła ci aby nosić dziecko?

Tak, jasne.

"od siebie" czyli przodem do świata, jedna ręka między nóżkami a druga pod pachy, tak żeby dziecko podnosiło główkę jak będzie chciało coś zobaczyć.

151_3.jpg

Coś jak tutaj tylko na zdjęciu jest bardziej na siedząco, a ona pokazywała ręka między nogami, że dziecko nie siedzi.

loszcz, Krysti ~~>, Emily83, limcia lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Mam pytanie do Was

Czy na macierzyńskim można podpisać umowę o dzieło z innym pracodawcą?

Wiem że można umowę zlecenie, bo księgowa dzwoniła do zusu pytać i mogę mieć. A o dzieło to nie wiem.

patryśka83 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuzia ważona wczoraj, 5900 kg :)

‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ