Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupiłam w końcu te puzzle 3D do których wcześniej dawałam linka Wiem, że są czarno-białe, ale w sumie Młodemu bardziej podoba się nasza cz-b kołdra z Ikea niż kolorowa mata, więc taki ,,męski" wybór będzie
Ja nie wiem ile Młody waży, ale coś powyżej 6,5 kg Za tydzień kończymy 4 miesiace
I powiem Wam, że słabo widzę rozszerzanie diety już teraz. Dopiero się nam kp unormowało, nie widzę na razie jego zainteresowania innymi smakami. Co najwyżej wodę w upały będę dawać.
Nam chyba idą powoli zęby (co polecacie na tę super przypadłość?), dziecko wieczorami marudne, ale już nie jak na kolki i jak się go bierze na ręce to obgryza mi a to plecy, a to ramię.. dziś mi na nadgarstku takie dwie maliny zrobił, że aż strach. Piersi też mocniej ssie, choć na razie nie gryzie jeszcze odpukać...loszcz lubi tę wiadomość
-
krysti z całym szacunkiem ale nie wydaje mi sie ze dostaniesz szczepionke od GP do Pl bo z jakiej okazji?
Jak moja siostra byla w pl w czasie szczepienia jej dziecka to kazali przyjść po powrocie do Szkocji a to bylo 3 tyg później niz termin szczepienia.Jeśli im powiesz ze wracasz na stałe to myślę że każą ci załatwić sobie szczepienie w Polsce na własną rękę bo w tym momencie Ignacy nie jest juz ich pacjentem.poza tym dochodzi problem z utrzymaniem szczepionki w odpowiedniej temperaturze w czasie podróży.Jeśli podasz synkowi szczepionke ktora uległa zniszczeniu w podróży możesz naprawdę wyrządzić małemu krzywdę a są wakacje i upaly....
Dla tych co nie wiedzą to szczepienia w Szkocji są za darmo i o to w tym wszystkim chodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 21:25
Krysti ~~> lubi tę wiadomość
-
loszcz wrote:krysti z całym szacunkiem ale nie wydaje mi sie ze dostaniesz szczepionke od GP do Pl bo z jakiej okazji?
Jak moja siostra byla w pl w czasie szczepienia jej dziecka to kazali przyjść po powrocie do Szkocji a to bylo 3 tyg później niz termin szczepienia.Jeśli im powiesz ze wracasz na stałe to myślę że każą ci załatwić sobie szczepienie w Polsce na własną rękę bo w tym momencie Ignacy nie jest juz ich pacjentem.poza tym dochodzi problem z utrzymaniem szczepionki w odpowiedniej temperaturze w czasie podróży.Jeśli podasz synkowi szczepionke ktora uległa zniszczeniu w podróży możesz naprawdę wyrządzić małemu krzywdę a są wakacje i upaly....Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 21:25
-
Cześć dziewczyny:)
Rubi mój robi bardzo podobnie: brzuch do góry głowa w dole i banan na ustach:) też się tym nie stresujemy. Przyjdzie czas to zacznie trzymać.Co prawda byliśmy w poradni i kazali więcej kłaść go na brzuchu i robic takie jakby brzuszki. Ma to go wzmocnić.
Marcel waży 7300kg.Ciotki zauważyły że się zrobił mały pączuszek. Jest bardziej okrągły na twarzy, ale do Michelin jeszcze mu brakuje:D
Co do wagi: przed ciążą ważyłam 53 kg przy wzroście 166cm i każdy mówił mi że jestem za chuda. Teraz waże 58 i czuję się dobrze.Nie chcę już bardzo chudnąć tylko się ujędrnić. Brzuch mam już prawie w normie. Nie miałam rozstępów więc jest ok. Do zbicia tylko boczki.
Nie karmiłam piersią, ale piersi mam większe. Dzisiaj chciałam kupić strój kąpielowy. I skończyło się że na górę musiałam wziąć L a na pupę S.
-
Ewelaa wrote:To na jaka furke sie zdecydowaliscie?
furka bardzo ładna,bardzo niepraktyczna i ekstremalnie droga(jak dla mnie).
Moj mężczyzna sie zakochał i nic nie miałam do powiedzenia hihi Będę je spłacać latami ale jest naprawdę fajne autko.Cieszę sie z niego bardzo
Moje nowe (używane) autko to Jaguar XF 3.0 DiselWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 23:30
patryśka83, limcia, tylda87, Krysti ~~>, Emrica, anet525, Emily83, kaczamila, Emartea, ines31, kasss lubią tę wiadomość
-
loszcz wrote:Odpowiedź jest prosta:
furka bardzo ładna,bardzo niepraktyczna i ekstremalnie droga.Moj mężczyzna sie zakochał i nic nie miałam do powiedzenia hihi
Moje nowe (używane) autko to Jaguar XF 3.0 Disel
Wow śliczne:)
loszcz lubi tę wiadomość
-
Emily83 wrote:Możesz zdradzić jak lekarka mówiła ci aby nosić dziecko?
Tak, jasne.
"od siebie" czyli przodem do świata, jedna ręka między nóżkami a druga pod pachy, tak żeby dziecko podnosiło główkę jak będzie chciało coś zobaczyć.
Coś jak tutaj tylko na zdjęciu jest bardziej na siedząco, a ona pokazywała ręka między nogami, że dziecko nie siedzi.loszcz, Krysti ~~>, Emily83, limcia lubią tę wiadomość