X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi
    Faktycznie o tym nie pomyślałam ! No zobaczymy zapytam w Ip jak i co .

1usai09kjz0kxoir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się rozpisalyscie masakra. a więc ja mała jak pociągnęła za rączki to ona sama siluje się do siadania i jak lekko pociągne to główkę twardo trzyma aż w szoku jestem. także jedno dziecko trzyma inne nie tak szybko i nie ma co się tym przejmować .

ja zamierzam dietę małej rozszerzać po .4 mies nie czytam artykułów bo każdy pisze co innego. jeszcze nic dziecku się chyba nie stało od rozszerzania diety w 4 mies. poza tym ja działam w zgodzie sama ze sobą i często mam inne zdanie i robie po swojemu i mam nadzieje ze nie zaszkodzi to mojemu dziecku bo nie darowałabym sobie tego. zresztą ze znajomych którzy mają dzieci to nie słyszałam żeby czekali do 5 mies wszyscy wybija 4 mies i juz dają sloiczki albo sami robią

ja dzisiaj z mężem byłam w MOPSIE po papiery na becikowe oj ile to papierologi będzie masakra

• SunSun Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Sunsun a posyłasz małą do żłobka?
    Nie,dopiero do przedszkola

ex2btv738sn49jef.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss ja zaczęłam powolutku rozszerzać dietę jak Emilka miała 3,5 miesiąca. I dostawała mieszane warzywa jakoś tak wyszło. Ale kalafiora czy brokuła jeszcze nie. Tak jak pisałam wcześniej. Za 2 tygodnie zaczniemy z tą dietą na poważnie. A i kaszki jeszcze żadnej jej nie podawałam.
    Ja ze trzy tygodnie temu zaczęłam biegać. Co drugi dzień. Nawet tym razem mi się spodobało bo do tej pory każda próba kończyła się fiaskiem i zawsze twierdziłam, że to nie dla mnie. W niedzielę przebiegła 1.65 km i jestem z siebie dumna. Niestety chyba coś sobie naciągnęłam i noga mnie boli okropnie. Kostka lekko spuchła i ból promieniuje aż do kolana. Mam problem żeby iść z małą na spacer i oczywiście skończyło się moje bieganie.

4e3f84b95f.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w przeciwieństwie do Was kilogramów przybywa:( zero diety i ćwiczeń. Idę w poniedziałek do dietetyczki, dzięki której moja teściowa niedawno schudła 20 kg. Tylko, że jeszcze mamy chrzciny 12 lipca, więc to pewnie będzie dzień od którego zacznę dietę.

Kurcze przyszły buciki dla dziewczynek, które zamówiłam na chrzest, mają tak wąskie stópki, ze niestety są dla nich o wiele za duże, a w cm niby dobre:(co tu zrobić...myślę, ze z każdymi innymi będzie podobnie

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Wczoraj wieczorem nosiłam Zuzię tak jak lekarka pokazywała.
    Możesz zdradzić jak lekarka mówiła ci aby nosić dziecko?

Krokodylica lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dół z wagą .Jeszcze troszkę i waga jak z przed ciąży będzie. Ale denerwują mnie roztępy ,po jednej stronie brzucha .

1usai09kjz0kxoir.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak wyszłam ze szpitala miałam wagę o 10 kg mniejszą niż przed ciążą, a teraz mam prawie taką jak zaszłam w ciążę:(masakra

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Kaczamila i Niunia 86 , a jak Wy robicie z rozszerzeniem diety? Bo u Was też wcześniaki tak jak moje dziewczyny.

Limca my juz wprowadzamy dodatkowe jedzonka. Niunia wiem ze tez. My zaczelismy od jablka bo maly mial problemy z kupka. Teraz na dniach bedziemy probowac z marchewka. Lekarka mi powiedziala ze mam liczyc normalny wiek dziecka a nie skorygowany.

• Tess Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia - my Chrzcimy 11 lipca, w sobotę i też mamy za duże buty, ale stwierdziłam, że najwyżej mu skarpety ubiorę i mocniej zasznuruję. Będzie miał chłopak swobodę :)

co do piersi... hm... ja przed ciążą miałam małe zgrabne i okrągłe, a teraz mam takie trochę wyciągnięte i obwisłe... że o ,,kraterach" z rozstępów nie wspomnę, ale trudno. Na początku to nie dawałam rady chodzić w stanikach tak mnie uwierały, może przez to się rozciągnęły... ale myślę, że do pierwotnego rozmiaru nie wrócą, albo będą jak to kiedyś żartowano ,,uszy jamnika" :P

u nas od wczoraj postępy - słyszę, że dziecko płacze na wieczorne karmienie, podchodzę do łóżeczka, a tam szok, skubaniec leży na plecach :) I jak już raz zrobił, to dziś rano to samo, myk i na plecy i ryk oczywiście jeszcze większy :P Ja nie podnoszę go za rączki, jedyne co można robić to trzymać za paluszki i patrzeć czy dziecko samo nie będzie chciało się podciągnąć.
    Ja sobie zamówiłam wreszczcie te puzzle-matę i książkę Zawitkowskiego, zobaczymy czy czegoś jest warta (ale kupiłam używaną żeby nie przepłacać :P ) i mam zamiar robić z Młodym jakieś ćwiczenia na macie, tylko jeszcze nie wiem jakie :D

Ciągle obserwuję, że on zaczął głowę do lewego barku przechylać i tak cały czas, niby delikatnie, ale wolałabym, żeby się symetrycznie rozwijał.

Krokodylica - też jestem ciekawa jak nosić dziecko, bo jak próbuję te wszystkie chwyty z filmików i zdjęć to mam wrażenie, że mi dziecko zaraz wypadnie :/ Jedyne to pod pachę i przodem do świata jest ok, ale ręce odpadają na dłuższą metę.

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    limcia - my Chrzcimy 11 lipca, w sobotę i też mamy za duże buty, ale stwierdziłam, że najwyżej mu skarpety ubiorę i mocniej zasznuruję. Będzie miał chłopak swobodę :)

co do piersi... hm... ja przed ciążą miałam małe zgrabne i okrągłe, a teraz mam takie trochę wyciągnięte i obwisłe... że o ,,kraterach" z rozstępów nie wspomnę, ale trudno. Na początku to nie dawałam rady chodzić w stanikach tak mnie uwierały, może przez to się rozciągnęły... ale myślę, że do pierwotnego rozmiaru nie wrócą, albo będą jak to kiedyś żartowano ,,uszy jamnika" :P

u nas od wczoraj postępy - słyszę, że dziecko płacze na wieczorne karmienie, podchodzę do łóżeczka, a tam szok, skubaniec leży na plecach :) I jak już raz zrobił, to dziś rano to samo, myk i na plecy i ryk oczywiście jeszcze większy :P Ja nie podnoszę go za rączki, jedyne co można robić to trzymać za paluszki i patrzeć czy dziecko samo nie będzie chciało się podciągnąć.
    Ja sobie zamówiłam wreszczcie te puzzle-matę i książkę Zawitkowskiego, zobaczymy czy czegoś jest warta (ale kupiłam używaną żeby nie przepłacać :P ) i mam zamiar robić z Młodym jakieś ćwiczenia na macie, tylko jeszcze nie wiem jakie :D

Ciągle obserwuję, że on zaczął głowę do lewego barku przechylać i tak cały czas, niby delikatnie, ale wolałabym, żeby się symetrycznie rozwijał.

Krokodylica - też jestem ciekawa jak nosić dziecko, bo jak próbuję te wszystkie chwyty z filmików i zdjęć to mam wrażenie, że mi dziecko zaraz wypadnie :/ Jedyne to pod pachę i przodem do świata jest ok, ale ręce odpadają na dłuższą metę.
    Ktore puzle zamowilas?

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila u nas jedzonko idzie ładnie. Wczoraj były warzywa z indykiem,dzisiaj z rybą ekologiczna. Rybka trochę mniej chyba smakowała ale inne ładnie zjada. Zjada albo cały ten mały słoiczek zupki albo trochę więcej jak pół tego dużego. I to jej daje raz dziennie. Poza tym cały czas mm, wypija w ciągu dnia ok 200ml herbatki i jutro chce jej dać na próbę sok marchewkowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 19:56

loszcz, kaczamila, Emartea lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess
    Ja też mam książki Pawła Zawitkowskiego, komplet cały .Już się doczekać nie mogę ,jak je w rękach będę mieć :) a już u mamy w domu leżą i czekają na mnie :)

1usai09kjz0kxoir.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z ciekawości zapytam. Ile ważą Wasze maluszki?

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - my będziemy się ważyć we wtorek:)

relgj44jmw4925t7.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn 6.220 HV go ważyła ,dwa dni temu .

1usai09kjz0kxoir.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 7.200 i ma 3miesiace i 2tyg

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ma obecnie 6900g ☺

iv09cbxm68yuj78z.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja cwiczylam kiedyś Insanity i sa meeega efekty :-) Kupiłam sobie na raty bo drogie cholerstwo ale warto.Chciałam po ciąży poćwiczyć ale po złamaniu nie mogę nawet normalnie chodzić a co dopiero skakać :-\ Tylko ze Insanity to cardio a P90x to bardziej chyba siłowe sa....
    Poczekaj tylko az będziesz pewna ze w ciąży nie jesteś bo od takiego wysiłku mozna poronic

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tydzień temu w czw miała 5 kg

‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ