Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Planuje w ten upal poić Ineske. Ale wody nie chce pic wiec kupiłam soczki gerbera po 4 miesiącu. Czy na poczatku mam je roznienczyc? Sok spróbuje pierwszy niz marchewkę bo ja mam zamiar podać po powrocie ze wzg ze nie mam ani lodówki ani lezaczka by jej podac
-
anet525 wrote:Wiem wlasnie a obawialam sie jak z pogoda bedzie bo w Polsce to różnie z pogodą. Martwię się tylko czy Ineska dobrze zniesie upal. Kupiliśmy jej polnamiot plażowy największy jaki jest to bedzie tam leżała i jak cos mam swobodę w karmieniu bo się z nia poloze i nakarmię i nie będzie nas widac
-
anet525 wrote:Planuje w ten upal poić Ineske. Ale wody nie chce pic wiec kupiłam soczki gerbera po 4 miesiącu. Czy na poczatku mam je roznienczyc? Sok spróbuje pierwszy niz marchewkę bo ja mam zamiar podać po powrocie ze wzg ze nie mam ani lodówki ani lezaczka by jej podac
-
Anet ja rozrabiam soczki z wodą pół na pół. Namiot kupiliśmy w Decathlonie za 79 zł. Jak znajdę to wrzucę link. My jedziemy nad morze w poniedziałek i boję się jak mała to wytrzyma. Nie możemy jechać w nocy bo i tak pokój mamy dopiero od 15. Anet a do jakiej miejscowości się wybieracie?
-
Anet nie chcesz probowac dac tylko wody?? jesli kp to mala i tak dostaje odpowiednia porcje wody(pierwsza faza mleka to taka biała woda żeby dziecko sie napilo) a jesli bardzo jej sie bedzie chcialo pic mimo wszystko to wypije wode bez zajakniecia:) ja Ewie daje tylko wodę od czasu do czasu jak chce jej sie pic to pije ladnie a jak nie ma ochoty to pluje gryzie smoczek i za nic nie pociagnie:)
loszcz lubi tę wiadomość
-
czekaja wrote:Anet nie chcesz probowac dac tylko wody?? jesli kp to mala i tak dostaje odpowiednia porcje wody(pierwsza faza mleka to taka biała woda żeby dziecko sie napilo) a jesli bardzo jej sie bedzie chcialo pic mimo wszystko to wypije wode bez zajakniecia:) ja Ewie daje tylko wodę od czasu do czasu jak chce jej sie pic to pije ladnie a jak nie ma ochoty to pluje gryzie smoczek i za nic nie pociagnie:)
Ewelaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez myslalam o takim namiocie, moja mama ma taki pol namiot plus parawan moze starczy, my tez karmimy sie tylko na lezaco. Co do soczkow to ja jeszcze nie podaje ale jak co to bede rozcienczac. Gdzies slyszalam ze dziecko nie powinno pic za duzo soku bo to jednak jest slodkie i "ksztaltuje sie zle nawyki zywieniowe"... itp. Mojego od praktycznie urodzenia przepajam woda wiec bez problemu pije chociaz nie ukrywam ze nie wypija jej ekstra duzo. Tak jak pisala czekaja przy upalach maly czesciej chce piers i pije krotko czyli tylko gasi pragnienie
czekaja lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak byłam w pracy pediatra mówiła ze przedawkowanie żelu z lignokaina moze powodować methemoglobinemie (niewłaściwa budowa hemoglobiny i co za tym idzie krwi do czerwonych)
Zatem trzeba uważać zeby nie przedawkować tych żeli o co niestety łatwo
Bezpieczna alternatywa ma byc niby camilia
Powiem szczerze ze sama sie zdziwiłam -
nick nieaktualny
-
dziewczyny nie nakręcajcie się tak z tym trzymaniem główki... cóż mój na brzuszku zadziera głowę do góry ale jak leży na plecach i lekarka podnosiła go za rączki to głowa do tyłu jeszcze leci mimo że mamy już skończone 4 miesiące... rehabilitantka nasza mówi że mam się tym nie przejmować więc już wyluzowałam z tym, chodź nie powiem że czasem martwi mnie to... jak i fakt że do tej pory mały nie opanował obrotów z plecków na brzuszek ale cóż na każde dziecko przyjdzie na to czas
-
sun sun wiem ze nie jest latwo ale jak teraz nie nauczymy to kiedy:) później jak poznaja smaki soczkow to w ogole bedzie masakra i woda bedzie bee:)
Tak jak pisze kaczmila teraz kształtują się smaki i jak dziecko zostanie nauczone gaszenia pragnienia woda to w przyszłości słodkie soczki herbatki coca-cola będzie dla niego niedobra:) -
nick nieaktualny
-
Emily83 wrote:dziewczyny nie nakręcajcie się tak z tym trzymaniem główki... cóż mój na brzuszku zadziera głowę do góry ale jak leży na plecach i lekarka podnosiła go za rączki to głowa do tyłu jeszcze leci mimo że mamy już skończone 4 miesiące... rehabilitantka nasza mówi że mam się tym nie przejmować więc już wyluzowałam z tym, chodź nie powiem że czasem martwi mnie to... jak i fakt że do tej pory mały nie opanował obrotów z plecków na brzuszek ale cóż na każde dziecko przyjdzie na to czas
Emily83, Krokodylica lubią tę wiadomość