X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje w ten upal poić Ineske. Ale wody nie chce pic wiec kupiłam soczki gerbera po 4 miesiącu. Czy na poczatku mam je roznienczyc? Sok spróbuje pierwszy niz marchewkę bo ja mam zamiar podać po powrocie ze wzg ze nie mam ani lodówki ani lezaczka by jej podac

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Wiem wlasnie a obawialam sie jak z pogoda bedzie bo w Polsce to różnie z pogodą. Martwię się tylko czy Ineska dobrze zniesie upal. Kupiliśmy jej polnamiot plażowy największy jaki jest to bedzie tam leżała i jak cos mam swobodę w karmieniu bo się z nia poloze i nakarmię i nie będzie nas widac
    Wlasnie a propo namiotu na plaze. Kupowaliscie na necie?? Jak tak to jaki? Bo ja nie wiem wlasnie czy maly czy duzy wybrac . Ja karmie na lezaco i wypadaloby miec duzy ale nie zeby mi pol plazy zajal :P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Planuje w ten upal poić Ineske. Ale wody nie chce pic wiec kupiłam soczki gerbera po 4 miesiącu. Czy na poczatku mam je roznienczyc? Sok spróbuje pierwszy niz marchewkę bo ja mam zamiar podać po powrocie ze wzg ze nie mam ani lodówki ani lezaczka by jej podac
    Ja jakbym miala dac to jednak bym rozrobila troszeczke,

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja rozrabiam soczki z wodą pół na pół. Namiot kupiliśmy w Decathlonie za 79 zł. Jak znajdę to wrzucę link. My jedziemy nad morze w poniedziałek i boję się jak mała to wytrzyma. Nie możemy jechać w nocy bo i tak pokój mamy dopiero od 15. Anet a do jakiej miejscowości się wybieracie?

4e3f84b95f.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet nie chcesz probowac dac tylko wody?? jesli kp to mala i tak dostaje odpowiednia porcje wody(pierwsza faza mleka to taka biała woda żeby dziecko sie napilo) a jesli bardzo jej sie bedzie chcialo pic mimo wszystko to wypije wode bez zajakniecia:) ja Ewie daje tylko wodę od czasu do czasu jak chce jej sie pic to pije ladnie a jak nie ma ochoty to pluje gryzie smoczek i za nic nie pociagnie:)

loszcz lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musze sie z mała wpakowac w samochod i pojechac na plaze na szczescie dla nas to nie wyprawa wiec moze warto skorzystac ze mam morze blisko:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• SunSun Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Anet nie chcesz probowac dac tylko wody?? jesli kp to mala i tak dostaje odpowiednia porcje wody(pierwsza faza mleka to taka biała woda żeby dziecko sie napilo) a jesli bardzo jej sie bedzie chcialo pic mimo wszystko to wypije wode bez zajakniecia:) ja Ewie daje tylko wodę od czasu do czasu jak chce jej sie pic to pije ladnie a jak nie ma ochoty to pluje gryzie smoczek i za nic nie pociagnie:)
    Laurze chce sie pić a nawet nie tknie butelki.Krztusi sie,dławi wypluwa.To nie takie proste ;-)

Ewelaa lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam o takim namiocie, moja mama ma taki pol namiot plus parawan moze starczy, my tez karmimy sie tylko na lezaco. Co do soczkow to ja jeszcze nie podaje ale jak co to bede rozcienczac. Gdzies slyszalam ze dziecko nie powinno pic za duzo soku bo to jednak jest slodkie i "ksztaltuje sie zle nawyki zywieniowe"... itp. Mojego od praktycznie urodzenia przepajam woda wiec bez problemu pije chociaz nie ukrywam ze nie wypija jej ekstra duzo. Tak jak pisala czekaja przy upalach maly czesciej chce piers i pije krotko czyli tylko gasi pragnienie :)

czekaja lubi tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak byłam w pracy pediatra mówiła ze przedawkowanie żelu z lignokaina moze powodować methemoglobinemie (niewłaściwa budowa hemoglobiny i co za tym idzie krwi do czerwonych)

Zatem trzeba uważać zeby nie przedawkować tych żeli o co niestety łatwo

Bezpieczna alternatywa ma byc niby camilia

Powiem szczerze ze sama sie zdziwiłam

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli piszesz o zelach na dziasla? A jaka jest maksymalna dawka albo ilosc uzyc takiego specyfiku?

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie nakręcajcie się tak z tym trzymaniem główki... cóż mój na brzuszku zadziera głowę do góry ale jak leży na plecach i lekarka podnosiła go za rączki to głowa do tyłu jeszcze leci mimo że mamy już skończone 4 miesiące... rehabilitantka nasza mówi że mam się tym nie przejmować więc już wyluzowałam z tym, chodź nie powiem że czasem martwi mnie to... jak i fakt że do tej pory mały nie opanował obrotów z plecków na brzuszek ale cóż na każde dziecko przyjdzie na to czas :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie nie obraca ale skro potworek nie lubi na brzuchu leżeć to po co sie ma na niego ładować hihi ??? ;-) Wie co robi chłopak bo by go jeszcze matka na tym brzuchu potrzymala i co

201503231678.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Pola od tego tygodnia uwielbia byc na brzuchu. Szok :))

Co do zelu- trzeba czytać ulotkę-ja nie pamietam :( W sumie pediatra dopiero zwróciła mi uwagę na ten problem bo była na całym szkoleniu o jamie ustnej niemowląt i problemach.

km5svcqgfaw599l1.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sun sun wiem ze nie jest latwo ale jak teraz nie nauczymy to kiedy:) później jak poznaja smaki soczkow to w ogole bedzie masakra i woda bedzie bee:)

Tak jak pisze kaczmila teraz kształtują się smaki i jak dziecko zostanie nauczone gaszenia pragnienia woda to w przyszłości słodkie soczki herbatki coca-cola będzie dla niego niedobra:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Oskar odkąd sie sam przewraca to też lubi na brzuszku leżeć :)

• SunSun Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja może i gasilaby pragnienie woda-tez jestem za tym tylko u nas jest problem butelki/smoczka.Nie chwyta i już.Mm pluje na odległość a woda jak już jej nakapie to polknie..

ex2btv738sn49jef.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Laurze chce sie pić a nawet nie tknie butelki.Krztusi sie,dławi wypluwa.To nie takie proste ;-)
    Mam tak samo z Nadia

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja daję na upały cycusia ;) chyba że jestem w pracy to tatuś albo dziadek poją moim mlekiem z butelki. Młoda się uparła i od kobiet z butli nie zje :D

Tess lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiele razy probowalam Nadii dac butle tojezt straszny placz, az bordowa sie robi wiec nie ma sensu dziecka meczyc przeciez

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    dziewczyny nie nakręcajcie się tak z tym trzymaniem główki... cóż mój na brzuszku zadziera głowę do góry ale jak leży na plecach i lekarka podnosiła go za rączki to głowa do tyłu jeszcze leci mimo że mamy już skończone 4 miesiące... rehabilitantka nasza mówi że mam się tym nie przejmować więc już wyluzowałam z tym, chodź nie powiem że czasem martwi mnie to... jak i fakt że do tej pory mały nie opanował obrotów z plecków na brzuszek ale cóż na każde dziecko przyjdzie na to czas :)
    Emily dobrze piszesz, moja dokładnie jak twój na brzuszku już podnosi, ale nie chce za długo, za rączki też nie idealnie, a obroty z brzuszka na plecy czy na odwrót to w ogóle jeszcze abstrakcja, a też byłam u dwóch neurologów (NFZ i prywatnie) i stwierdzili że wszystko jest ok, i żeby ćwiczyć turlanie, przykładanie rączek do nóżek i nosić przodem do świata, i wszystko w swoim czasie będzie.

Emily83, Krokodylica lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 1860 1861 1862 1863 1864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ