Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My wróciliśmy ze spaceru byliśmy od 10, ale teraz to już masakra, nawet w domu mam chłodno, a dziecko widać że wykończone, i dużo śpi, a byliśmy też na drugim badaniu usg bioderek, wszystko jest ok, jak to pani doktor powiedziała dalej rozwijają się prawidłowo, na następne usg mamy przyjść zaraz po skończonym roczku
Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Dziecko nie musi się umieć w wieku 3/ 4 mcy przekręcać z pleców na brzuszek ani odwrotnie, dobrze jeśli umie z plecków na boczki się przekręcać. Słowa mojej rehabilitantki.
Mój Szymek pociągnięty przez nią za rączki ciągnie głowę ale po małej chwilce, później super ją utrzymuje.
Ja ćwiczę z Szymkiem 2 razy po 20 minut dziennie na asymetrię i już jest poprawa
Dodam,że mój Adaś sam usiadł mając 10 mcy, co jest jak najbardziej normalne. Usiadł z raczkowania.
Któraś pytała o wagę, mój Szymek mając 3.5 mca miał 7.5 kg, teraz myślę że blisko 8kg ma. Ubranka zakładam na 74Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:58
Ewelaa, czekaja, Emrica, Krokodylica, Tess, gosiaczek31, limcia lubią tę wiadomość
-
A kupiła któraś z was ten kubek: doidy cup? Ja wcześniej jak tylko mała była na piersi a chciałam jej podać coś picia, to miałam taki malutki kubeczek z medeli i nawet piła z tego, a nasze dzieci coraz większe i chyba bym wolała aby piła z kubeczka lub niekapka wodę.
-
Emily83 wrote:dziewczyny nie nakręcajcie się tak z tym trzymaniem główki... cóż mój na brzuszku zadziera głowę do góry ale jak leży na plecach i lekarka podnosiła go za rączki to głowa do tyłu jeszcze leci mimo że mamy już skończone 4 miesiące... rehabilitantka nasza mówi że mam się tym nie przejmować więc już wyluzowałam z tym, chodź nie powiem że czasem martwi mnie to... jak i fakt że do tej pory mały nie opanował obrotów z plecków na brzuszek ale cóż na każde dziecko przyjdzie na to czas
Ale ja się nie nakręcam, uważam że moje dziecko ma czas, ale co ja mam zrobić z lekarką, która już wszczyna alarm, że dziecko ma umieć i koniec??? Z drugiej strony może ona dba o własny tyłek - żeby nie było potem że coś zaniedbała. Poniekąd ją rozumiem, ale nie mam ochoty kuć Zuzi i latać z nią po lekarzach póki co. No nic, zobaczymy jak się potoczy sprawa przez te 3 tygodnie, na wizytę kontrolną i tak muszę jechać, bo pójdę do szczepienia to się lekarka będzie wściekać, że miałam być a nie byłam.
Mój mały gniotek, sama obraca się z pleców na brzuch bo od przedwczoraj opanowała ten trik i się przewraca a potem się drze bo nie lubi leżeć na brzuchu. I trzeba łazić i przewracać z powrotem.Emily83 lubi tę wiadomość
-
Ewelaa wrote:Ja wiele razy probowalam Nadii dac butle tojezt straszny placz, az bordowa sie robi wiec nie ma sensu dziecka meczyc przeciez
Dziewczyny a jakie macie butelki? Może to kwestia butli?
Moja też na samym początku się krztusiła i nie chciała pić ale mama kupiła mi butelkę antykolkową MAM i ona ma malutką dziurkę i z niej Zuzia ładnie pije. -
Krokodylica wrote:Dziewczyny a jakie macie butelki? Może to kwestia butli?
Moja też na samym początku się krztusiła i nie chciała pić ale mama kupiła mi butelkę antykolkową MAM i ona ma malutką dziurkę i z niej Zuzia ładnie pije. -
nick nieaktualnyco do butli to coś wam powiem żeby dziecko chciało pić to musi mu butla przypisywać mojego kuzyna córce żadne nie pasowały a chyba z 5 kupili dopiero przy TT zaczęła normalnie bez wrzasku pić z butli. i tym sposobem te 5 przyszło do mnie ale moja na szczęście pierwsza która jej podałam z aventa załapała odrazu i nie musiałam szukać innej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 15:10
-
kaczamila wrote:Oskar był ważony 20 czerwca i ważył 6440 g, wpon idziemy na ostatnie usg główki i tam tez jest dokładnie ważony i mierzony, ubranka ubieramy mu 74/ 80. co do podnoszenia glówki przy podciąganiu to maly podnosi, nie jakoś super wysoko ale podnosi. mój upodobal sobie odwracanie się na brzuch, wczesniej sie odwracał ale rzadko a teraz położe go na plecach a on siup na brzuch.
co do wagi to ja mam -20kg, 14 ciążowych i 6 moich tylko szkoda że mi leci dupa i uda a brzuch nie, maż sie mnie pyta gdzie mój odstający tyłeczek
u nas trzecia noc marudna, mały ok 2-3 ląduje u nas w łóżku bo nie mam sił wstawać do niego a borokowi ida zęby bo normalnie molestuje dziąsłami wszystko co trafi do jego rączki, a cumla to niekiedy nie ssie tylko tak zasuwa po dziąsłach że aż słychać takie tarcia silikonu.
loszcz super furka -
U nas też pijał z Aventa herbatkę koperkową bez cukru, ale wygląda to tak, że najpierw szybko, szybko jak zassie raz to parę haustów wypije, ale jak raz wypuści to potem już tylko gryzie smoczek i mina ,,co Ty mi tu matka wciskasz?"
U nas dalej trwa ćwiczenie judo przewrotu z brzucha na plecy przez prawe ramię
I z nowości... dziecko przestaje mi spać w dzień Jak wcześniej bawił się godzinkę po karmieniu, potem 1,5, a teraz od karmienia do karmienia aktywny i dopiero po drugim pada i zaśnie. No i gadamy, oj świat jest taki fascynujący, zwłaszcza jak mama próbuje szybko nakarmić, a ja ,,muszę" coś powiedzieć bo chyba pęknę... tak z dziesięc razy
Jupi! Przyszła mata, lecę rozpakowywać -
hehe tess u mnie to samo...jak na początku zassie to się zapomina i pije...jak zrobi pauze albo ja wyjmę butelkę to koniec...śmieje się...mymla w buzi ale nie wypije
my właśnie wróciliśmy z przymusowego spaceru z przychodni i powiem tylko jedno T R A G E D I A...skwar...dobrze, że młody usnął w wózku..Tess lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ewelaa wrote:Dr Brown i TT - ani jednej ani drugiej nie ruszy. Alre na poczatku pilai z jednej i drugiej a teraz jest straszny placz i bawienie sie jezykiem. Ona chyba nie lubi butli i tyle.
-
nick nieaktualnyMoje dziecko w dzień nie śpi od dawna - idzie się przyzwyczaić w nocy śpi różnie więc jak akurat trafi się dobra to się cieszę i staram nie przyzwyczajać z butelkami nie ma problemu, wodę w miarę pije ale nie za dużo.
Rubi ja kupiłam parasolke ale jest tragiczna i chwieje się na każdą stronę. Pytałam koleżanek i ponoć wszystkie takie są.
Janek 2 tygodnie temu ważył ponad 6300 czyli od wyjścia ze szpitala przybrał 3 kg. A ile wzrostu mają Wasze dzieci. Mój miał ostatnio 63cm czyli w 3 miesiące urósł 9 cm!
Łoszcz gratulacje! Ja nadal szukamloszcz lubi tę wiadomość