Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
u nas 4 dzień bez kupy...już łapię stresik ;/
Loszcz dobrze, że wracasz do formy!
MAtko ja też zapomniałam, że okres istnieje
w piątek wypuszczam się na miasto z moimi babami...już mąż ma zapowiedziane że zostaje z młodym męski wieczór
Justyśka jestem ciekawa jak u Was?
Scarlett a Ty od brokuła zaczęłaś czy coś już podawałaś?
A Franek też podróżnik..ciągle gdzieś jeździmy a jak go wsadzamy do fotelika samochodowego to ma taką minę "gdzie mnie znowu wywozicie?" ale jest zawsze grzeczniutki i wszyscy go bardzo chwalą...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi oby kupki sie ruszyly. Ale jak nie placze i brzuszka niema twardego to najwyżej badz czujna. U nas kupki kilka dziennie.
Co do okresu to zapomniałam ze jeszcze istnieje poki co nie mam i jestem z tego powodu bardzo happy.
Załamałam się bo 1 sierpnia mamy wesele. Jak bylam 3 m ciazy mieliśmy tez wesele i kupiłam sobie fajną kieckę i co??? Nie mieszcze sie!!!!! Poplakalam sie. To jakiś koszmar żebym w rozmiar 38 nie weszla. Fakt ze w cyckach sie nie dopinam. Biorę sie za siebie. Idę biegać iporobie troche cwiczen -
Dziewczyny nie pamiętam która z Was ma zdiagnozowany u dziecka refluks? Można coś więcej na ten temat prosić? Bo Zuzia coraz więcej rzyga mlekiem, aż chlusta, zauważyłam że za każdym razem jak podam espumisan na kolki to rzyga jeszcze bardziej. Jakie są zalecenia? Kiedy to ma przejść? Ja od lekarza dostałam dla Zuzi syrop na refluks, mam podawać po każdym jedzeniu, ale co jak ja ją biorę po mleku do odbicia i wtedy przy beknięciu jest rzyganie. Także wyrzyga zanim zdążę podać syrop.
jasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas lepiej rano mała wstała oczywiście z kaszle duszacym jakby miało jej się coś tam jeszcze odrywac. antybiotyk pije super trochę wypluje ale cześć trafia gdzie ma trafić. tylko wit c to jest masakra krzywi się strasznie. jak płacze tez dostaje ataku kaszlu wiec nie pozwalam jej płakać. mam nadzieje ze przejdzie jej. ale już jest o wiele lepiej. po inhalacjach to iż wogóle ślina robi się jak woda i wylatuje
-
nick nieaktualnyRubi u nas kiedyś kupki nie było 8 dni a potem jak się ruszyło to mała ukazana po pachy była całe body do wyrzucenia i pościel na lozeczku do prania ale na szczęście to był jednorazowy incydent i teraz kupy co dwa dni są więc obserwuje małego jak mu nic nie Dołęga to obserwuje małego na pewno kupa się pojawi
Justyska cieszę się że z mała lepiej oby szybko że slinka szybko się unormowało
Anet ją też w większą połowę ciuchow z przed ciąży się nie mieszcze szafy pełne a ją nie mam w czym chodzić mam tylko kilka ciuchow
-
Krokodylica wrote:Dziewczyny nie pamiętam która z Was ma zdiagnozowany u dziecka refluks? Można coś więcej na ten temat prosić? Bo Zuzia coraz więcej rzyga mlekiem, aż chlusta, zauważyłam że za każdym razem jak podam espumisan na kolki to rzyga jeszcze bardziej. Jakie są zalecenia? Kiedy to ma przejść? Ja od lekarza dostałam dla Zuzi syrop na refluks, mam podawać po każdym jedzeniu, ale co jak ja ją biorę po mleku do odbicia i wtedy przy beknięciu jest rzyganie. Także wyrzyga zanim zdążę podać syrop.
U nas jest zdiagnozowany refluks. Co do zaleceń: spanie wyżej,czyli poduszka klin. My z pierwszym syropkiem tak mięliśmy...gastratuss i było identycznie. Lekarz zmienił nam na debridat,podaje się go 15 min przed posiłkiem i ma za zadanie zagęścić treść pokarmową. U nas po stosowaniu tego preparatu zmniejszyło się ulewanie,ale nie znikło. Zniknie samo jak dziecko zacznie się pionizować,a ostatecznie może i trwać do 18 miesiąca życia Myślę,że posiłki stałe spowodują,że powinno tego ulewania być mniej.
U nas dodatkowo przez cofanie się pokarmu bąbel podrażnił przełyk,to była masakra,nic nie chciał jeść. Dostaliśmy dodatkowo lek robiony...losec ,czyli omeprazol,tylko w malutkich dawkach. Teraz mamy pomału odstawiać leki,oczywiście sukcesywnie.Mam nadzieję,że ulewanie całkowicie zniknie i charczenie także. Widzę poprawę po tych lekach,owszem ulewanie jest,ale stróżka jedynie a nie chluśnięcie. Ponoć trzeba to przeżyć i samo przejdzieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Ja juz bo bieganiu i tabace. Jestem padnieta.
Justi dobrze ze malej robisz inhalacje to napewno jej pomoże.
Krojodylica rob malej inhalacjebi podaj są simplex przed karmieniem. Podobno nie tylko jest na kolki alebi na ulewanie. Mojej Inesce pomoglo nie odrazu ale po tyg byla duza poprawa. Tylko przed posilkiem bo po nic ci to nie daWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 20:52
-
nick nieaktualny
-
anet525 wrote:Ja juz bo bieganiu i tabace. Jestem padnieta.
Justi dobrze ze malej robisz inhalacje to napewno jej pomoże.
Krojodylica rob malej inhalacjebi podaj są simplex przed karmieniem. Podobno nie tylko jest na kolki alebi na ulewanie. Mojej Inesce pomoglo nie odrazu ale po tyg byla duza poprawa. Tylko przed posilkiem bo po nic ci to nie da
Nic o ulewaniu nie ma w ulotce,jedynie o nadmiernym nagromadzeniu się gazów. -
czekaja wrote:)
AA zapomniałam pisac dołaczam do grupy mam ktore karmiac piersia dostały okrtes. juz zapomniałam co to jest w ogole i jest beznadziejne:)
Ja dostałam @ równe 3 miesiące po porodzie....A karmie tylko i wylacznie piersia
Nikoś urodził sie 22 marca a ja 22 czerwca dostałam @
Dzis dostałam kolejna.....Cykl 23-dniowy Mam nadzieje że z biegiem czasu się unormujeNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Rubi wrote:u nas 4 dzień bez kupy...już łapię stresik ;/
Rubi przepajasz Małego wodą? Jeśli nie to podaj Mu do picia...Mojego ruszyła po 5 dniach bez kupyNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html
-
Wiecie ja to mam traume...musiałam wczoraj podać czopek bo się męczył..masazyki i woda nic nie dają...herbatka koperkowa też...mam nadzieję że to jednorazowo ale jednak obawiam się że leki przestały działac...odstawilismy niecałe 3tyg. Temu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 05:14
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyRubi brokuł był pierwszym warzywem które podałam Jankowi. I pewnie to przypadek ale po kilku maskrycznych nocach z rzędu ta ostatnia była bardzo fajna - Janek obudził się po raz pierwszy chwilę przed 4!
Mam nadzieje że teraz ten brak kupy nie oznacza u Franka nic złego. Wiem że masz złe doświadczenia i dlatego się martwisz ale Janek nie robi kupy po 5 dni i wszystko jest ok.
Anet ja jestem w stanie wcisnąć tyłek w prawie każde spodnie przedciążowe ale obcisłych bluzek długo jeszcze nie założe - przez biust właśnie. I ćwiczenia chyba nic na to nie pomogą. Tylko czas i pewnie zakończenie karmienia:)
Oli a jaką masz dietę? Wydawało mi się że czym nasze dzieci starsze tym mniejsze prawdopodobieństwo takich problemów. Zdrowia dla Poli! Nań lekarka zmieniła ostatnio BioGaie na Dicoflor ale mam wrażenie że Biogaia u nas działa lepiej. No ale obecnie pediatra kazała wszystko odłożyć tzn. wszystkie probiotyki
Ja czekam na drugą miesiączkę. Pierwszą też dostałam równo 3mce po porodzie mimo karmienia wyłącznie piersią. Taki mój urok widać, na kp nie miało to wielkie wpływuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 08:38
-
Oli ja najpierw masuje jak leży na pleckach a potem na brzuszku...no i ody w dzień śpi tylko na brzuchu...zobaczymy jak będzie z nastepna kupka..może to nie oznacza nic złego..
No to Scarlett gratuluję udanej nocy oby więcej..Scarlett2014 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Eh Rubi to faktycznie robisz wszystko oby kupa szybko przyszła i nie było wiecej kłopotów
Scarlett hehe jaka mam dietę- dotychczas jadłam wszystko. Ta lekarka najpierw powiedziała ze mam ograniczyć owoce szczególnie egzotyczne plus truskawki plus maliny- jadłam brzoskwinie jedna w tamtym tygodniu i nektarynki. Poza tym nic nowego. Potem stwierdziła ze mam jesc tylko ryż kurczaka i marchew. Gdzieś tam w międzyczasie spytała czy jeszcze nie podaje mm. Potem ze Pola juz jest w 5 mz i moze by... Juz nie dokończyła jak zobaczyła minę męża. Bardzo żałuje ze odeszła od nas z pracy inna pediatra- do niej miałam zaufanie. Druga była w miarę ok, a ta wczorajsza jakaś taka nieogarnięta (ale moze to stres ze nowa praca) i w ogole poglądy z kosmosu. Eh przykre to. Ale nic- najważniejsze ze sie powoli sytuacja poprawia, musze uważać na to co jem i tyle. No ale sorrrriiii nie ograniczę sie do tego co ona zaproponowała - daje nam czas do piątku jak nie bedzie poprawy to wtedy wszystko odstawiam i jem jałowo. Dziewczyny które musiały mieć dietę naprawdę Was podziwiam!