Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Emrica- ja od czasu jak Pola miała 3-4 tygodnie jadłam wszystko i nagle sie cos dziwnego porobiło. Jedyna nowość w mojej diecie to tegoroczny sok z truskawek od teściowej. Nic innego nie namierzyłam. Młoda dostaje probiotyk i jest jakby lepiej. Kolor żółty ale jesCze troche śluzu jest. Wiec mam nadzieje ze to faktycznie ten sok i po prostu nie będę go pic i tyle.
-
no u nas niestety poszedł czopek ehh...jeszcze spróbuje ten rumianek może bo tego nie podawałam...
w tesco są teraz przeceny na kaszki mleczno-ryżowe więc może warto kupić na zapas:P ja się zaopatrzyłam w jabłkową i bananową..
a u mnie z nowości to poniedziałek, wtorek, środa jadłam twaróg i Franek ma gładką buźkę więc po cichu liczę na to że jest jakiś przełom...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
hej mamusie udało mi sie nadrobić ale nie wiem czy wszystko pamiętam Loszcz fajnie że mama jest już u ciebie w domu trzymam kciuki zeby nie trzebabyło płacić za leczenie to bardzo dużo pieniędzy mam nadzieje ze uda sie to jakoś załatwić rubi mam nadzieje ze unormuje sie u was z kupami u nas na szczescie jest jedna dziennie Oli moze faktycznie ten sok z truskawek małej zaszkodził oby teraz było lepiej Justyśka a jak u was szybko Hani idą ząbki u nas na razie cisz sa białe kropeczki ale chyba nie predko jakiś ząbek sie pojawi Ja tez myśle nad spacerówką mam już dość spacerowych awantur i noszenia na rekach tyle ze u nas spacerowka tyle samo miejsca co gondola zajmuje ostatnio duzo czasu spedzamy w plenerze i nosidełko jest Super Julka wszystko widzi i jest zadowolona poplakuje tylko troszke jak jest spiaca i nie moze sie ułożyć U nas już co dziennie mała je zupke raz wiecej raz mniej za to nie chce owoców bedziemy próbować dalej Scarlet czytałaś już ta ksiazkę u malucha na talerzu polecasz chciałam otatnio kupić w empiku ale nie było musze przez neta zamówić jest tam dużo przepisów?
loszcz lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyKass w książce bardzo pobieżnie przedstawione są informacje ogólne o rozszerzeniu diety natomiast przepisów jest dużo, podzielonych według wieku dziecka. Są proste i ze składników ogólnie dostępnych. Oczywiście pewnie w Internecie Znajdziesz większość z nich ale ja wolę prawdziwe książki niż Internet więc polecam inna sprawa że choć gotuje średnio to książki kucharskie kocham
Emrica chyba też kupiła coś z przepisami?
A jeśli znacie jakieś fajne strony / blogi / książki o żywieniu dzieci to proszę o cynk -
nick nieaktualny
-
Hej kobiety
Jesli chodzi o diete to ja bardzo długo jadłam wszystko łącznie z pikantnymi daniami,pizza i frytkami i nawet nie pamiętam kiedy mlody dostal problemów (cos ok 3 miesiąca).
Jestem na diecie beznabialowej i jest ogromna poprawa.Kupki żółte,sluzu praktycznie brak choc śmierdzą tak bardzo "chemicznie" i ma sporo gazów.oprócz nabialu wszelkiej postaci i wszystiego w czym on występuje jem bezproblemowo i ani truskawki ani sliwki ani nawet orzechy nie robią na Rocco wrażenia ot takie wynagrodzenie za nabiał
Spedzilam 3 dni zw szpitalu (a raczej w poczekalni szpiatalnej) bo mama ma zator w zyle.Ciągle k**wa cos...
A jeszcze Rocco ma cos na siusiaku.Takie czerwone plaskie kuleczko i juz widać ze wychodzą nowe.Wyglada jak grzybica.Jutro mamy wizytę aby to zbadaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 00:36
-
nick nieaktualnyKasss. z tymi zębami to pomyślałam jak Hania wieczorami przed zasnieciem bardzo płakała posmarowałam i przestała a później lekarka przejechała jej patyczkiem po dziasle i mówi że reaguje i to znaczy ze ja siedzą. ja sama niewiem juz bo narazie spookoj zobaczymy. ja pierwszego zęba miałam jak mialam 3.5 mies a mój mąż jak miał 7
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Oli u mnie dalej dieta, czasem spróbuje jakiegoś nowego produktu i jest ok ale szczerze to boję się że jak okaże się ze mogę normalnie jeść to moja waga pójdzie w górę. narazie taki rodzaj obiadów mi sie nie znudził... trzymam kciuki żeby Poli przeszło.
Rubi kurcze niech małemu ruszą te kupki. ja odpukać jeszcze nie musiałam małemu aplikować czopka.
Loszcz oby u Rocco wszystko było ok i za mamę trzymam kciuki. Niech ten cały wypadek będzie już u Was zamkniętym rozdziałem....
u nas mały od wczoraj marudny, nie moze spać- wczoraj miał 3 drzemki po 10- 15 min i widać było ze od 17 już go męczyło spanie- wina ewidentnie widać dziąseł. Borok wkłąda wszystko do buzi i gryzie, łącznie z moimi sutkami dzisiaj jest troche lepiej nie gryzie no ale zobaczymy. Mały widać że chce spać ale nie może bo go swędza albo bolą dziąsła, wczoraj 15 min płąkał zanim zasnął a jak zasnął to kochana teściowa o 22 zaczęła szczelać garnkami i była powtórka z rozrywki... tej kobiecie zwracało się uwagę już 100 razy a ona dalej sie tłucze i jeszcze śmieje się nam w twarz że ze szwagierką mamy wrażliwe dzieci na hałas. Mój synek nie ma problemu z hałasem bo śpi na grillach, festynach i w ogóle ale jak taka pizda bierze i ciepie garnkami (a czasem wydaje mi się że to robi specjalnie) to jak dziecko ma się nie przestraszyć...loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Loszcz trzymam kciuki żeby te plamki u Rocco szybko zniknęły i zeby mamie szybko zlikwidowali ten zator w żyle
Co do wózka to ją jeszcze jeździe gondolą mam dużą więc do 6 miesięcy wytrzyma
Justyska oby Hani jak najmniej dokuczaly dziaselka
Kaczamila oby oskarkowi jak najmniej dokuczaly dziaselka .A ta twoja teściowa o jest bardzo złym człowiekiem ewidentnie robi wam na złośćloszcz lubi tę wiadomość
-
hej,
o kurcze Loszcz u was znowu problemy, dobrze ze z mama byliście w szpitalu na ten zator bo to poważna sprawa, a Rocco to może wyszło mu z pieluszki - odparzenie wyszło, ale dobrze ze idziecie do lekarza, trzymam jeszcze mocniej kciuki aby było wszystko dobrze.
Jasmin nasze dzieci z tego samego dnia są wiec jak u ciebie się sprawdza spacerówka to i u mnie musi, testujemy w sobotę.
Kasss ja mam książkę 100 najlepszych przepisów na dania dla niemowląt, to nie jest blw, dania na zupki i deserki fajne, ale na obiadki to już trochę wymyślne.
Kaczamila twoja teściowa jedyna w swoim rodzaju, niestety.
Moja córka od paru dni reaguje na głośne odgłosy, potrafi się rozpłakać jak ktoś kichnie.
Reaguje tez na twarze, juz nie jest chętna rozdawać uśmiechów na prawo i lewo, jak kogos nie zna to potrafi tez zapłakac.
u mnie znów upały...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:55
loszcz lubi tę wiadomość
-
Heeej. Dligo mnie nke bylo, ale mam zawrot glowy, ciagle cos, przygotpwania dp wesela, rozwozenie zaproszen itp. Ale za to na fb jestem na biezaco, bo na tel dostaje powiadomienoa jak ktpras cos nowego wstawi Dzis wyjezdzamy do znajomych 140km na weekend az sie boje w ten upal jechac no coz wlaczybsie kilme na 22st o jakos pojedxiemy. W tamtym tyg bylismy kempingiem na weekend na jeziorem, bylo super Nadusi pasowalo ciagle bycie na powoetrzu
Loszcz tak mi strasznie Cie szkoda, kurde tak trzymaja sie Cb te glupie problemy ale miejmy nadzieje ze w koncu Cie opuszcza!! Ja tez statam sie nie jesc nabialu ale Nadulska i tak i tak ma czasem kupy sluzowate
Kaczamila mnie wkur**a moja tesciowa ale twoja to bym chyba rozszarpala !loszcz lubi tę wiadomość
-
Melduje sie po dniu owocnym w dobre nowiny
Nowina nr 1 :
Zalatwilam ubezpieczenie mojej mamy !!! Nic nie trzeba płacić za leczenie.Normalnie kamień z serca
Nowina nr 2:
Rocco ma grzybice na siusiaku ale to podobno dosc często występuje w czasie zabkowania (bo ciało jest osłabione) a mokra i ciemna pieluszka jest idealnym inkubatorem ( w szpitalu nie miałam gdzie go przewinąć ).Dostalismy maść i przejdzie w ciągu kilku najbliższych dni więc nie mam się czym martwić
Nowina nr 3:
Rocco zawsze jest trochę do tyłu w porównaniu z waszymi pociechami (co nigdy mi jakoś nie przeszkadzało bo wiem ze ma jeszcze czas) ale dzis na macie pierwszy raz obracal się z brzuszka na plecki i vice versa więc mamusia mega dumna
Nowina nr 4:
Mam nową,krótką fryzurke i czuje sie super Nawet głupi okres mnie ucieszył bo naprawdę go nie czuję.Zero dolegliwości ! A tyle lat lazilam po ścianach z bólu,mdlalam,wymiotowalam i co tylko.Jednak po ciąży nie ma porównania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 21:57
Emrica, oli, gosiaczek31, tylda87, Justyska89, Scarlett2014, jasmin, Ewelaa, kaczamila lubią tę wiadomość