X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz super wiesci:-) nareszcie:-)

loszcz lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek a u ciebie 4 miesiące, wszystkiego najlepszego dla Izy :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryska napisalam ci wiadomość na priv cale wieki temu ;-)

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Gosiaczek a u ciebie 4 miesiące, wszystkiego najlepszego dla Izy :)
    w imieniu Izy ktora juz dawno smacznie spi dziekuje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj w dobrym nastroju idę spać byłam u fryzjera podciela mi trochę włosy i mam swoje ombre narazie delikatne bo tylko o kilka tonów udało się rozjaśnić ale będzie lepiej nast razem.

coś wam powiem u fryzjera była taka lalunia w ciąży za mies ma rozwiązanie i tak podsłuchalam jak mówiła do fryzjerki. ze zastanawia się jak do porodu zrobić z włosami czy na szczotkę czy wyprostować heh śmiać mi się zachciało i sobie myślę ciekawe jak w bólach będzie włosy prostować albo kręcić do porodu. ja i moje włosy w czasie i po porodzie wyglądały tragicznie ale jakoś o nich nie myslalam wogóle

Krokodylica, czekaja lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek my z Rocco takze życzymy Izuni najepszego :-*

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek wszystkiego dobrego dla Izy

loszcz super ze wszystko idzie po twojej myśli wiedziałam że uda się wszystko z twoją mama . a fryzjer faktycznie potrafi poprawić kobiecie humor. moja przewracala się z brzucha na plecy i z pleców na brzuch a teraz jakby zapomniała jak to się robi. a Patryski chyba dawno nie było

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz super wiadomości teraz oby mama szybko doszła do siebie i możecie zapomnieć o tym wszystkim co was spotkało! sto lat dla Izy ;) ja tez po @ odetchnęłam z ulgą bo zawsze była masakra a teraz nawet nie czuję że się zbliża Julka obraca sie tylko z pleców na brzuch ale ma na to jeszcze czas nie bedę na nią naciskać i ćwiczyć z nią ona do wszystkiego dochodzi sama. dziewczyny pochwalcie sie nowymi fryzurkami ja tez byłam w tamtym tygodniu u fryzjera ale nic specjalnego nie robiłam i wyglądam jak przedtem w ogóle ostatnio mam więcej czasu dla siebie mąż wieczorami zajmuje sie małą byłam nawet na zakupach i u koleżanki Milego weekendu;)

gosiaczek31, oli, loszcz, czekaja lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz kasss i z mężem wszystko się ułożyło ciesze się :)

• anet525 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No same dobre wiadomości. Loszcz bardzo się cieszę ze juz wszystko się prostuje. Gosiu najlepszego dla Izy. Kasa fajnie ze z mezem się ułozylo.

Wczoraj Ineska plakala mi caly dzien nie wiem czy upały, czy dziaselka czy skok rozwojowy ale za nic nie dalo jej się uspokoić. Dzis jest lepiej. Jest niesamowity upal. Starsza córkę zabieram na basen i depatuje nad Ineską. Nie wiem czy w takim upale ja wziadc na basen? Pare dni temu miala gorączkę jednodniowa nie wiadomo czemu. Lekarz powiedzial ze jest zdrowa ale lekki katarek ma. Nie mam pojecia co robic. Co wy radzicie?

loszcz lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. Podczytuje was czasem ale nie mam czasu sie udzielac bo Nikos jest tak wspanialym i grzecznym dzieckiem ze szkoda mi kazdej straconej minuty ktorą moge poswiecic jemu ;) gdy nie spi staram sie poswiecac mu maximum uwagi a jak zasnie zajmuje sie domem,psem, gotowaniem itd ;)

Niestety tydzien temu dostalam okres i w tym czasie pokarm mi zaczal zanikac... karmie juz prawie tylko butelka...ale za to Nikos pieknie spi w nocy :) zazwyczaj budzi sie tylko raz a w dzien je co 3/4 godz a nie co 1.5 .... zawsze to jakis plus.. ;)

Daje mu do picia tylko przegotowana wode a probuje wielu smakow ale najczesciej marcheweczke ,jabluszko i kaszk. Od dzis robie mu zupki z mieska,marcheweczki i odrobiny pietruszki i pomalu bede dodawac kasze manne, ziemniaczka, ryzu, buraczka i innych warzyw ;) moj plan to zero sloiczkow bo przygotowanie mu pisilku zajmuje chwile a mi to sprawia przyjemnosc ze robie to dla niego ;)

No i tak... ;) zabki rosna, placzu i marudzenia zero ;)

Wczoraj DOPIERO!!zaszczepilismy go pierwsza szczepionka i tez zero goraczki... ;)

POZDRAWIAM ;*

loszcz, Tess, czekaja lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet a ja bym nie brala dziecka na takim upale... :/ bo brzuszek tez moze bolec z ciepla... no nie wiem. Ja z Nikosiem chodze na zewnatrz do godz 10 i dopiero pod wieczor bo nawet w cieniu jest bardzo goraco i duszno.... a w domu mam super temp bo 20/21stopni

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też sie ciesze mam nadzieje że to sie nie zmieni;) Anet ja tez bym nie brała lepiej nie ryzykować Justyśka śniło mi sie że spotkałyśmy sie nad morzem w ogóle ostatnio mi sie sniło że Julka traci na wadzę pewnie dla tego że przestałam ją wybudzać ale je też więcej i wygląda dobrze Madziutek szkoda że laktacja zanikła ale masz ten olus że sie wysypiasz na mięsko to chyba jeszcze za wcześnie

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek Nikoś to chyba w ogóle nie placze dwa ząbki są już u was?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss heh fajny sen :) a Julka napewno przybiera :):) wiec nie martw się. a ile Julka wazy teraz ???? nie martw się powiem ci jak moja pediatra ze dziecko poprostu ma taką urodę ma być drobniejsze i zawsze mi mówi żebym się nie przejmowala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 20:20

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass no dwa Pysie juz ma Nikos ;) rownoczesnie mu wyszly ;)

A ja robie zupke na malenkim kawalku gołąbka do blendera daje odrobinke mieska i przecieram przez siteczko... :)

A plakal sporo jak byl malutki ok 1.5 miesiaca bo ciagle na antybiotyku... a teraz od 2 miesiecy to na palcach jednej reki bym policzyla gdy plakal... czasem pomarudzi przy zasypianiu ale ogolnie jest baaardzo pogodny, wesoly i do wszystkich sie smieje-zna czy nie zna... ;)

A ja najchetniej to bym go nikomu na rece nie dawala ;) nie potrafie sie z nim rozstac ;) jaak mnie nie ma dluzej niz 2 godz to az mi lzy sie cisna na oczy bo tesknie za nim ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas znowu kupy brak...dziś czwarty dzień;/ masakra...płakał mi mistrzuniu godzinę ale usnął..ciekawe co to będzie jutro...:( mi od tygodnia Franek przesypia całą noc! budzi się ok 6...jestem w ciężkim szoku i aż się boje że skoro się pochwaliłam to koniec z tą sielanką :P

My w poniedziałek do lekarza żeby pogadać z lekarzem o tych kupkach;/ o rozszerzaniu diety bo obiecałam Frankowi dziś że za dwa tygodnie dam mu coś pysznego czyli łyżeczkę marchewki :P oprócz tego młody zakumał że są takie opcje jak przewrót z brzuszka na plecki:P i że można łapać swoje nóżki..oprócz tego to złote dziecko...jest grzeczny, nigdy nie płacze śpi w dzień....ehh..anioł!

Męzuś pojechał sobie na ryby i nas zostawił no ale trudno...pracuje non stop więc niech się zrelaksuje...

Loszcz a co z tym zatorem Twojej mamy? jest ok?

a no i mój syn skończył dziś 4 miesiące...ależ to zleciało...:)

gosiaczek31, Emrica, madziutek 23, loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wszystkiego najlepszego dla Izuni z okazji skończenia 4 miesięcy

Rubi wszystkiego najlepszego dla Franka z okazji skończenia 4 miesiecy.
    Oby szybko u Franusia pojawiły się kupy super że mały taki grzeczny i że przesypia ci całą noc ją wstaje dwa razy żeby nakarmić małą

Rubi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Melduje sie po dniu owocnym w dobre nowiny :-)

Nowina nr 1 :
    Zalatwilam ubezpieczenie mojej mamy !!! :-) Nic nie trzeba płacić za leczenie.Normalnie kamień z serca :-)

Nowina nr 2:
    Rocco ma grzybice na siusiaku ale to podobno dosc często występuje w czasie zabkowania (bo ciało jest osłabione) a mokra i ciemna pieluszka jest idealnym inkubatorem ( w szpitalu nie miałam gdzie go przewinąć :-\ ).Dostalismy maść i przejdzie w ciągu kilku najbliższych dni więc nie mam się czym martwić :-D

Nowina nr 3:
    Rocco zawsze jest trochę do tyłu w porównaniu z waszymi pociechami (co nigdy mi jakoś nie przeszkadzało bo wiem ze ma jeszcze czas) ale dzis na macie pierwszy raz obracal się z brzuszka na plecki i vice versa więc mamusia mega dumna :-D

Nowina nr 4:
    Mam nową,krótką fryzurke i czuje sie super :-) Nawet głupi okres mnie ucieszył bo naprawdę go nie czuję.Zero dolegliwości ! A tyle lat lazilam po ścianach z bólu,mdlalam,wymiotowalam i co tylko.Jednak po ciąży nie ma porównania.

Loszcz super że udało się załatwić ub ubieczenie dla mamy

Całe szczescie ze u Rocco to nic poważnego .Fajnie że mały zaczol się przewracać z brzuszka na plecy moja Wiki jeszcze się nie przewraca

Super że fajnie czujesz się w krótkich włosach u mie też okres po ciąży łagodniejszy chociaż przed ciąża nie był bardzo dokuczliwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 22:13

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek super że Nikoś nie choruje i jest zdrowiutki tyle musiał biegaczek tych antybiotyków brać ale najważniejsze że jest teraz zdrowy i wesoły fajnie że maly ma już dwa ząbki u Wiktori ząbków ani widu ani słychu

madziutek 23 lubi tę wiadomość

‹‹ 1881 1882 1883 1884 1885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ