X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam sie z Wami.
    U nas weekend meeega upalny, mały na szczęście nie marudny ale widać że upał mu doskwierał. jego patentem na upał jest sen :) u nas po staremu malutki grzeczny, dziąsła dalej świerzbią. Na szczęście młody wziął sobie do serca moje słowa że jak będzie mnie gryzł to koniec z karmieniem piersią- jeden dzień miał taki ze miałam piersi normalnie czerwone tak pogryzione, ale teraz jest ok wiec karmimy sie dalej. W tym tyg czeka nas kolejne szczepienie. Młodemu non stop gębusia się śmieje, jest strasznie pogodnym dzieckiem :) w łóżeczku potrafi przeleżeć i turlać się z zabawką raz na brzuch a raz na plecy. Pozycja na brzuchu jest teraz jego ulubioną:) ostatnio na macie przeleżał tak 2 godziny :)
    Co do zostawiania dziecka to mąż ciągnie mnie na festiwal disco polo do energylandii. od 18- 2/3 są koncerty. Moja ciocia sie zaoferowała ze zostanie z małym bo mama będzie wtedy w drodze na wczasy, ale nie mam problemu z ciocią go zostawie :) odliczam dni do pierwszego sierpnia bo właśnie wtedy siostra i rodzice wyjeżdżają na wakacje a my pod pretekstem pilnowania psa jedziemy mieszkać na 2 tyg do rodziców. Normalnie będzie to dla mnie spa- wielki ogród, huśtaweczka, basen i co najważniejsze zero TEŚCIOWEJ!!!! :) :) :)

gosiaczek31, madziutek 23, anet525, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Mala miała dzisiaj szczepienie i bardzo płakała było mojej strasznie żal mam nadzieję że nie będzie jej nic bolało po szczepieniu. A i mała waży równe 8 kg

kaczamila, anet525 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila super że Oskarem jest taki grzeczny i wesoły fajnie że przestał ugryźć piersi i możecie karmić się dalej.Super że w końcu uwolnisz się od tej okropnej teściowej i będziecie mogli odpocząć u twojej mamy miłego wypoczywania.

Madziutek ja też bym chciała zatrzymać chwilę żeby moja Wiktorcia była cały czas taka maleńka ale niestety niemda się a szkoda

Tylda wszystkiego najlepszego dla Kubusia

Anet rewelacją że możesz ściągać tyle mleka dla małej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 13:16

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz super wiadomosci:) pokaz nowa fryzure:)

Rubi daj znac co lekarz powiedzial!!! trzymam kciuki zeby wszystko wrocilo do normy.

Scarlett ja tez lubie czasem mala zostawic z kims i wyjsc ale juz nie lubie jak ma spac w innym miejscu(chociaz pierwszy raz był w weekend). wszystko mnie denerwowalo i mialam ochote sie spakowac i zabrac mala do jej lozeczka. to głupie wiem ale lubie nasz wieczorny rytuał:)

kupilam sobie odzywke do rzes long4lashes ciekwae jakie beda efekty:)

Anet niezły wynik:)

Kaczmila super że maluszek taki grzeczny. Ewcia raczej z tych krzyczacych dzieci ale ja ubóstwiam;)

kaczamila lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka to życzę żeby nie było rewolucji po szczepieniu...

my po lekarzu.."Franek nas zmusza do szybszego rozszerzenia diety" więc mam podawać owocki i soczki żeby mu pomóc z tą kupą naturalnie, a nie lekami...czekam na męża i wieczorem damy mu marchewkę z jabłkiem...jestem ciekawa reakcji :)lekarz stwierdził, że dobrze wchłania moje mleko i nie może sobie nagromadzić tej kupki, dlatego mu pomożemy...ale jak do jutra nie zrobi to mam dać czopek to będzie 7 dzień! także mimo innego założenia wprowadzamy już nowe produkty..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi jeśli ma to pomóc małemu to nie ma się co zastanawiać:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Ewka to życzę żeby nie było rewolucji po szczepieniu...

my po lekarzu.."Franek nas zmusza do szybszego rozszerzenia diety" więc mam podawać owocki i soczki żeby mu pomóc z tą kupą naturalnie, a nie lekami...czekam na męża i wieczorem damy mu marchewkę z jabłkiem...jestem ciekawa reakcji :)lekarz stwierdził, że dobrze wchłania moje mleko i nie może sobie nagromadzić tej kupki, dlatego mu pomożemy...ale jak do jutra nie zrobi to mam dać czopek to będzie 7 dzień! także mimo innego założenia wprowadzamy już nowe produkty..

rubi właśnie z gerbera jest suszona śliwka deserek. może to pomoze na kupke??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jabluszko moze podziala i sliwka tez dobra. albo soczek jablkowy. trzymam kciuki zeby Franiowi pomoglo

• Rubi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie kupiłam bobovity marchew-jabłko i jeden słoiczek gruszki...zobaczymy ;) a powiedzcie mi czy te przecierki się podgrzewa? chyba nie? :D

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki zdam relację wieczorem jak poszło....;)nie sądziłam, że to może być takie ekscytujące już nie mogę się doczekać :P

czekaja lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja też wolę spać u siebie bo jest mi wygodniej :) ale o.dziwo Janek dobrze znosi nasze wyjazdy i np. u moich rodziców śpi lepiej niż w domu :)

Rubi coś w tym może być co mówi Twoja lekarka. Ja podałam wczoraj marchewkę i dziś była kupa. Nie po 5 a po 2 dniach. Zobaczymy czy to przypadek i co będzie dalej :) wiem też że czasami mamy podają trochę soku jabłkowego z wodą żeby wywołać kupę ale sama nie testowałam

• Rubi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakupiłam też soczek marchew-jabłko i zobaczymy...nie wszystko na raz..dzisiaj idzie w ruch przecierek ;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja delikatnie podgrzewam słoiczki w kąpieli wodnej. Ale Janek wszystko lubi ciepłe. Wodę, mleko no i warzywa też.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    na razie kupiłam bobovity marchew-jabłko i jeden słoiczek gruszki...zobaczymy ;) a powiedzcie mi czy te przecierki się podgrzewa? chyba nie? :D

ja jak kupie słoiczki to trzymam je "na wierzchu" więc mają temp pokojową więc nie podgrzewam później po otwarciu juz w lodówce i tak jak Scarlett podgrzewam w kąpieli wodnej co jakiś czas mieszając

Rubi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rubi apropo kupy i owoców to na Wiktorię najlepiej działa właśnie suszona śliwka przecięrek z bobowity trzymam kciuki aby u Franka kupa ruszyła po owocach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania juz całkiem umie obracać się na brzuch wcześniej to były takie nieporadne próby zawsze ręka gdzieś zostawały ale mimo wszystko próbowała i ladowala na twarzy to non stop musiałam być przy niej ostatnio przez kilka dni była cisza jakby zapomniała ze tak coś można robić to już się cieszyłam ze mam spokoju trochę. a dzisiaj moje dziecko olsnilo obraca się już całkiem na brzuch bez żadnych przeszkód i co lepsze co chwila zaczyna cudowac z nogami i rękami jakby miała pełzac. cały czas się obraca z pleców na brzuch dzisiaj chyba z 50 razy przekladalam na plecy bo tego nie umie i jak ie zmeczy to płacze.

Rubi myślę że twój lekarz a racje jak innego jedzenia spróbuję Franek to może akurat unormuje to mu kupy. a śliwka i jabłko napewno działa wywołując kupę. jeszcze niewiem

Ewka mam nadzieje ze mała po szczepieniu spokojna. my mieliśmy mieć szczepienie w czwartek ale z racji antybiotyku pójdę ale przeloze szczepienie bo raczej po antybiotyku trzeba odczekać zapisze mała na 10 sierpnia to będzie 4 mies i 6 dzień nie będzie za późno ????

• Rubi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my już "po" :P nie przewidywałam innej opcji jak ta, że Franek płakał jak mu zabrałam :P hehe..jutro dostanie więcej bo dziś tylko 4 niepełne łyżeczki :)

gosiaczek31, czekaja, kaczamila, loszcz lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi albo jak karmisz piersia to Ty jedz produkty ktore moga mu pomoc...

A nie wolisz poprostu zetrzec mu jabluszka i wycisnąć soczek?? Moze taki nieprzetworzony da lepsze efekty? Najlepsze jabluszka dla dziecka to Jonagored i Szampion.
    I powinno sie trzec na plastikowym lub szklanym tarełku przeznaczonym tylko dla dziecka bo metalu nie powinno sie uzywac wogole.. dla mnie szklany najlepszy... ;)

Justyska to coreczka szybko zaczela sie obracac :) moj tak sprawnie dopiero od tygodnia ;)

Kaczamila to bedziesz miec prawdziwy raj.. fiu fiu... tyle czasu bez tesciowej !!! ;)

Anet ja dwa razy walczylam o kp po podaniu butelki i w koncu Nikos zaczal pic i z cyca i z butelki i bylo mu to bez roznicy;) ale stresa tez mialam ze juz sie nie chyci cyca ;)

kaczamila lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie szybko. fizjoterapeltka do której chodzimy cały czas do nas mówi ze nasza Hania wszystko robi szybciej. miała niepełne 3 mies jak zaczęła się za kolana łapać a ta fizjoterapeltka mówiła ze tak robią dzieci 4 mies. moja Hania najmłodsza z marcowych dzieci i prubuje wasze poprostu dogonić :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja taka sama "szybka". :)

‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ