Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ewka1990 wrote:Justyska super ze Hania tak szybko sie rozwija moja Wiki jest z 5 marca a jeszcze się nie przewraca na brzuszek ani na plecki sama ale zaczęła próbować wkładać nóżki do buzi co jej nie wychodzi i denerwuje się przy tym .Więc moja mała jest chyba jedynym maluszkiem z naszych marcowych dzieciaczki który się nie przewraca jeszcze.
.
cóż twoja mała nie jest jedyna, mój też jeszcze nie wpadł na to że moze sie przewracac sam...
-
nick nieaktualnyEwka ta maść to Altacet, przynajmniej mi ją polecała pediatra.
Tylda rozumiem Cię doskonale bo u mnie to samo: kocham obu moich Panów, mąż często proponuje że pójdziemy gdzieś we trójkę a ja czasami mam ich dość i chwilowo mamy jeden samochód. Normalnie nie jest źle, ale czasami jak Janek marudzi to mam dość wszystkiego. Jest jednak nadzieja że może w weekend kupimy drugi samochód, no i do września gdy wracam na dwa dni do pracy już niedaleko. Jest szansa że nie oszaleje do tego czasu no i tak sobie myślę że gdybym cały czas miała kryzys to byłoby źle a jeśli mam go czasami to dla mnie to oznaką normalności
Rubi a lekarka mówiła Ci że to źle że Franek nie robi kupy? Bo wiesz u nas są średnio co 4/5 dni i żadna lekarka się tym nie przejęła właśnie dlatego że nie towarzyszą temu inne negatywne objawy typu stękanie czy ból.
Janek też płacze jak kończą się warzywa, zwłaszcza brokuł
Wiesz Anett to nie jest tak że wszystkich lubie w pracy ale z większością mam naprawdę fajny kontakt i lubię ich odwiedzać nawet bez powodu a dziś cieszę się bo okazało się że jednak jestem nadal trochę potrzebna. Niby jestem pewna mojej pracy ale wiecie jak jest. Ktoś mnie zastępuje i robi to za mniejszą kasę niż ja więc nigdy nic nie wiadomo.
Dziewczyny u mnie nawet nie wyglądało że Janek zacznie szybko robić obroty a jak wyszło mu raz to już poszło. Robi to non stop. Po prostu musiał nadejść jego czas. No i może to zbieg okoliczności ale wystarczyło że poćwiczyłam z nim dzień /dwa i załapał o co chodzi.tylda87 lubi tę wiadomość
-
hm...no siedem dni to już dużo..więc lekarz powiedział, że jeśli do 7 dni nie towarzyszą mu żadne bóle to ok ale po tygodniu dawać czopek...no i ewidentnie po odstawieniu leków po 3 tygodniach kupa stanęła więc lekarz żeby uniknąć boleści i żeby mu nie wróciło to co kiedyś kazał pobudzić jelitka owockami żeby nie musieć za chwile wracać do leków...
a ja nie wiem czy Wam ostatnio pisałam, ale wybrałam się na babski wieczór...iii zaszalałam wypiłam mohito (bezalkoholowe:P ) myślałam, że zabije moje koleżanki.....one kawki mrożone, drineczki:P a mnie pierwsze przyszło na myśl żeby zamówić wodę...ale mówię ooooo nieeee:P ale teraz mogę już nabiał (oczywiście z umiarem) więc chyba za czas jakiś strzelę sobie taką mrożoną kawkę
zaraz idę do tego kościoła pytać ile za chrzciny i co mam jeszcze donieść...ksiądz na mnie zrobił poprzednio średnie wrażenie...;/ mówi, że muszę prynieść to i tamto...i akt urodzenia żeby on wiedział że to dziecko w ogóle istnieje nie k**** mam wyimaginowane dzieckoStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Witam, dawno nie pisalam ale systematycznie podczytuje was , ciezko znalezc czas na pisanie. Teraz akurat siedze na tarasie ze Stasiem ktory jeszcze spi.
Jutro mamy ost szczepienie w tym roku mam nadzieje ze zakwalifikuja mi Stasia bo teraz widze jakiegos czerwonego babla z tylu glowki i nie wiem czy go cos ugryzlo czy jak.
Wprowadzanie nowych pokarmow idzie nam calkiem niezle bo Stasiowi wszystko narazie smakuje jadl: marchewke, kalafiora, brokula, groszek, marchewke z ziemniakami, jarzynki i jablko ale jarzynki go chyba uczulily mysle ze seler dokladnie choc jablko tez jadl 1raz wyjatkowo ale sadze ze to nie jablko lecz odstawilam obie rzeczy bo jutro szczepienie ale schodzi wysypka pdawie nie widac. Dlatego z owocami narazie powoli bo tylko jablko jadl Stas.
Od paru dni bez problemu przewraca sie na brzuszek i na plecki czasem tez ogolnie jest fajnie duzo by pisac
Rubi ciesze sie ze byla kupka
Jedna z was pisala ze miala szczepienie w ramie a czemu? Stas ma w udo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAaa jeszcze takie pytanko dotyczace prawa pracy i wychowawczego. Moze ktoras sie orientuje. W styczniu konczy mi sie macierzynskie i wykorzystuje pozniej stary urlop ale wychodzi na to ze w majubede musiala wrocic do pracy. Na poczatku planowo bylo wrzesien przyszlego roku. I wlasnie tak pomyslalam ze na te 3 miesiace moglabym pojsc na wychowawcze i wrocic do nowej grupy przedszkolnej od wrzesnia. Bo tak to w maju bedzie zamieszanie. Dyrka bedzie musiala zatrudnic kogos do maja a poza tym dzieci przyzwyczajaja sie do pan i tu nagle koncem roku przyjdzie nowa. Tylko boje sie ze przy mojej umowie na zastepstwo oswiata mnie moze zwolnic jak pojde na wychowawcze. No wlasni moze? Musze jechac do dyrki do przedszkola ale ona teraz nie zawsze jest...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaczamila ja mialam identyczna sytuacje jak ty piszesz. tz skonczylam macierzynski wtedy 5 mies jeszcze bylo:-) wzielam zalegle i biezace urlopy wypoczynkowe i 3 miesiace wychowawczego po czym jak mala miala skonczony rok wrocilam do pracy. po wychowawczym musza przyjac do pracy. mialam umowe na czas okreslony wiec musialam wrocic bo inaczej samoistnie by mi wygasla. a wracajac mialam wieksza szanse ze mi ja przedluza. i okazalo sie ze po 2tyg jak wrocilam do pracy dostalam pismo ze umowa nie bedzie przedluzona. ale duzo zalezy od sytuacji twojego zakladu pracy i dyrekcji. jesli sa ok to powinno byc dobrze. u mnie akurat bylo slabo bo restrukturyzacja i zmiana wladz wiec zwalniali na potege ludzi ktorych akurat mieli okazje bez konsekwencji czyli wlasnie z umowami na czas okreslony. najlepiej wiec jakbys pogadala o tym pomysle bezposrednio z dyrektorka jak ona widzi twoj powrot do pracy i jakie sa szanse na dalsza wspolprace. moga rozwiazac umowe chyba jesli osoba ktora zastepujesz wroci do pracy. jesli nie to raczej jestes bezpieczna ale wiadomo jak jest zawsze jak ktos chce to znajdzie luke w prawie zeby zwolnic... pogadaj szczerze z dyrka albo z kims od kadr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:14
-
Kaczamila masz umowe na zastepstwo? Dobrze zrozumialam?nie jestem ekspertem ale troche sie orientowalam w temacie choc Ty pewnie masz jeszxze Karte Nauczyciela, a wiec normalnie bylo tak ze osobie z umowa na zastepstwo nie przusluguja swiadczenia takie jak urlop wychowawczy itp a moze sie zmienilo skoro masz mozliwosc takowego chyba ze na podst. Karty nauczyciela?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:31
-
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:Kaczamila moim zdaniem na wychowawczym jesteś chroniona. No chyba że osoba którą zastępujesz wróci do pracy. Dopóki jej nie ma możesz korzystać z wychowawczego.
jesli jest umowa na czas okreslony tak jak bylo u mnie to wychowawczy jej "nie przedluza". konczy sie w terminie z umowy bo tylko do tej daty mozna korzystac z url wychowawczego i umowa ulega rozwiazaniu. -
nick nieaktualnyPo macierzyńskim / wychowawczym jest się chronionym przez rok jeśli wróci się na niepełny etat. Pod warunkiem oczywiście że ma się umowę na czas nieokreślony albo umowę ma czas określony ale z odległą datą zakończenia. Oczywiście każdego można zwolnić dyscyplinarnie jeśli są powody lub jeśli firma upada.
Z tego co kojarzę to tak długo jak trwa umowa na zastępstwo to należą się na jej podstawie dokładnie takie same świadczenia jak na podstawie umowy na czas określony. Ale jeśli umowa na czas określony się skończy w trakcie ciąży to zostaje automatycznie przedłużona do dnia porodu a więc należą się wszystkie urlopy natomiast jeśli skończy się umowa na zastępstwo to pracownica nie jest chroniona. Kluczowe jest więc kiedy wraca osoba którą się zastępuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytez mysle ze najlepiej dopytac sie u siebie w pracy u kadrowej np. ja pisalam jak bylo u mnie. po wychowawczym wrocilam i dwa tyg pozniej dostalam pismo ze umowa na czas okreslony nie bedzie przedluzona. teraz mam na czas nieokreslony wiec jest tez inaczej. a tez mam zamiar korzystac z url wychowawczego
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny. Umowe mam na zastepstwo na 4 lata (do 2018) osoba z ktora pracuje jest przed emerytura i przeszla na stanowisko do zwiazkow zawodowych. Teraz sie dowiedzialam ze przedluzyli jej umowe jeszcze na rok czyli miala do 2018 a przedluzyli do 2019 a pozniej idzie na emeryture. Troche sie zalamalam bo na to wyglada ze chyba dostanie umowe jeszcze na rok po tych czterech latach a nie jak bylo obiecane na stale. Bo dopoki ta kobietka zajmuje etat to ja nie moge dostac umowy na stale:( moja wizja kolejnego macierzynstwa przesuwa sie o kolejny rok:(
-
nick nieaktualny