X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ze przepisy sie troche zmienily jesli chodzi o umowy smieciowe ale nie wiem dokladnie w jakiej kwestii. cos wlasnie z przedluzaniem takich umow ale chyba nie z czasem na jaki sie podpisuje

ewka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do niedawna było tak, że trzecia kolejna umowa (nie licząc umowy na czas próbny) musiała być umową na czas nieokreślony bo był limit maksymalnie dwóch umów na czas określony następujących jedna po drugiej. Teraz przepisy mają się zmienić albo już się zmieniły (raczej stawiam, że formalnie jeszcze nie zostały zatwierdzone) i maksymalny, łączny czas wszystkich umów na czas określony ma wynosić 33 miesiące. Nie do końca są jednak dla mnie jasne przepisy przejściowe i co z osobami które w dniu wejścia w życie nowych przepisów mają już podpisaną jakąś umowę na czas określony. Należałoby to dokładnie sprawdzić już jak przepisy wejdą w życie. No i z umowami na zastępstwo tu jest chyba trochę inaczej i nie ma ograniczeń, czyli że można mieć nawet 5 umów o zastępstwo pod rząd.

Kaczamila możesz spróbować tu zadzwonić przed rozmową z Dyrektorką i popytać o to ekspertów z PIPu (czasami trafi się ktoś sensowny): http://www.bip.pip.gov.pl/pl/bip/porady_wszystkie

Niestety podejrzewam, że jeśli nic się nie zmieni to mogą zaproponować Ci kolejną umowę na zastępstwo.

kaczamila lubi tę wiadomość

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    mam pytanie, jestem dodana do grupy na fb a ciągle widzę tylko słonecznik. Coś jeszcze mam zrobić?:)

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Wiktoria dostaje szczepionki w dwa uda i w ramię

Scarlett dziękuje za nazwę maści kupilam i posmarowalam malej to obrzekniete miejsce po szczepiace i troszkę lepiej to wygląda

• oli Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzie 6w1 i pneumokoki. Najbardziej bolało Tatusia przy kasie :) Pola zniosła bardzo dzielnie. Chlipnęła troszkę i potem juz uśmiech :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj też byłyśmy na szczepieniu. Emilka nawet nie pisnęła i w dodatku obserwowała co ta pani jej tam majstruje. Dzielny maluszek. Później też wszystko z nią było normalnie tylko przed snem trochę marudziła.
    Powiem wam, że mam dość tych upałów. Oprócz krótkiego porannego spaceru nie wychodzimy z domu. Czuję się jak w klatce. W dwóch małych pokojach do tego cały dzień nasłonecznionych i jeszcze z brzdącem, który też średnio znosi upały niewiele można robić. M wraca dopiero po 18. Masakra jakaś. Dziś się prawie popłakałam przy oglądaniu pogody na kolejne dni. Kocham to moje dziecko, ale kilka takich dni i mam wszystkiego dość. Chętnie oddałabym ją na kilka godzin którejś babci ale chwilowo nie mam takiej możliwości. Marzę o chwili wytchnienia od tego wszystkiego albo chociaż chłodniejsze pogodzie.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady isugestie dt pracy. Będę coś kombinować a napewno nie ominie mnie rozmowa z dyrekcją. ale ta kobieta jest bardzo w porządku i myśle że powie mi w prost co się może stać. Oświata już raz mnie podczas tej ciąży chciała zwolnić z dniem narodzin dziecka ale dyrka byłą u prawników i wywalczyła żeby mnie zostawili, więc jeżeli ona "dla mnie" "stawia się" swojemu pracodawcy jakim jest oświata to jest naprawde w porządku :)

mysmy byli wczoraj na szczepieniu 5w1 i pneumokoki za dwa tyg wzw i do 13-14 mies zycia mamy spokój. malutki wczoraj strasznie płakał- faktycznie u nas im starszy tym bardziej płacze, mam nadzieje że nie poda się na mamusię bo ja w wieku przedszkolnym i szkolnym podczas szczepienia kopałam pielęgniarki :P ale jak po pierwszej szczepionce go uspokoiliśmy to jak zobaczył pielęgniarkę z drugą igłą to myślałam ze z tamtąd ucieknie, tak zaczął histerycznie płakać i na brzuszek chciał się przewrócić- takie to mądre... i młody waży 7250g :)

AAAAAA i dzisiaj mój kochany synek kończy 6 miesięcy :) faktycznie dziewczyny kończy się jakiś okres w naszym życiu i przede wszystkim w życiu naszych maluszków, jeszcze niedawno chodziłyśmy w ciąży a później "chwialiłyśmy się" porodami.... Bilnas z pół roczku mojego synka: urosłem 17 cm, a przybrałem 4850 czyli potroiłem moją wagę urodzeniową :D

gosiaczek31, czekaja, anet525, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto lat dla naszego pierwszego maluszka Oskarka:-) nie wiem kiedy zlecialo to pok roku. az sie nie chce wierzyc ze to juz.

• czekaja Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AZ łza kręci sie w oku:)

miłego dnia!!:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• anet525 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Oskarkowi. Jejku pól roku. A sadzasz go juz??

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja Izka dzis wstala o 7 dopiero:-) meczyla sie dlugo zeby zasnac do 22, pozniej jeszcze w nocy o 2 przez sen marudzila i pchala palucha do buzi chyba przez zeby ale za to nie obudzila sie jak zwykle na jedzonko o 4-5 i dopiero rano o 7 pila mleko i pospala jeszcze do 8.30. tak to ja rozumiem i zyczylabym sobie codziennie:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet co do sadzania to siedzi u nas na kolanach. Dawalismy go tak na pollezaco ale zaraz sie wsciekal podnosil i wiercil wiec czasem posiedzi. Moze robie zle- nie wiem. Wiem ze mojemu synkowi ta pozycja odpowiada. Rehabilitantka mowila ze dzieci od 6 mies biora sie za siadanie moj niby 6 konczy dzisiaj ale wiek skorygowany to 4, 5mies wiec ma jeszcze czas:) chociaz widze zmiany bo 6 lipca u lekarza przy probie ciagniecia za raczki ladnie podnosil glowka ale jeszcze sie nie podciagal do siadu a wczoraj probowalam (nie ciaglam go do gory jak lekarz ale za raczki go tylko podciaglam nie podnoszac go z lozka to glowke podnosil i probowal sie podciagac:) i wczoraj pani doktor powiedziala ze mozemy powoli dawac mu zupki i warzywa z miesem:)

czekaja lubi tę wiadomość

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila sto lat dla Oskarka, ale to szybko zlecialo ☺
    A my bylismy dzis na kontrolnej morfologii ktora zdecyduje czy posawac zelazo czy nie wiex stresuje sie o wyniki bo dopuero co wyszlismy z kolek, a zelazo zwieksza problemy brzuszkowe wiec oby wyniki byly dovre, nasz synek zasnal przed 23 spal z trzema przerwami do 6 potem chwile w samochodzie i dopero teraz usnal chyba zaczyna mu sie mylic dzien z noca nusze cos zaradzic bo kolejna noc ciezka, ale musze pochwalic Kubusia teraz i poprzednio w ogole nie plakal przy pobieraniu krwi nawet pani co povierala go pochwalila ☺

• Rubi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila gratulacje dla Oskarka :) kiedy to zlecialo to ja nie wiem...

Wiecie co dzisiaj Franek w nocy rozdrapal sobie cały przód główki...ma plamki zdartej skórki...i teraz pytanie czy swedzi go skóra od ciemieniuchy (nigdy wcześniej się nie podrapal a ciemieniucha nam towarzyszy praktycznie od początku..) czy to sprawa sloiczka jabłko-marchew..czy to tylko przypadek? On jak usypia to drapie materacyk w dzień drapie kanapę...może mu rączka powędrowała przypadkowo na główkę...Ehh..normalnie ma za paznokciami czerwone..a nie ma wcale długich..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 10:26

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi pewnie to przypadek ale jeśli towarzyszy Wam ciemieniucha(nam też) to polecam olejuszke. długo trwalo zebym sie zdecydowala a posmarowałam raz i widze duza poprawe. jeszcze musze posmarowac z 2 razy ale ladnie schodzi i mozna wyszesac(sa bardziej miekkie te luski)

ona0000 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam to w rossmanie...też trochę coś daje ale wystarczy że jeden dzień nie zrobię pielęgnacji główki i spowrotem cała głowa w skorupce...;/ a dziś na pewno mu nic na głowie nie zrobię bo ma całą czerwoną...:(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila 100 lat dla Oskarka .
    Ją też sadzam Wiktorcia na kolanach bo bardzo to lubi bo też dostaje chisterji jak ją położe aż czasami się zanosi jak ma poleżeć

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś była jedną z przespanych nocy mała jak dostala mleczko to zasnęła o 23 i spała do 5 rano zjadła mleczko i spała do 9:00

Rubi trzymam kciuki żeby udało ci się jak najszybciej uporać z ciemiuchna Franka i tzeby szybko wygoila się małemu główka .

loszcz lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a myślicie, że mogę mu na te ranki psiknąć oceniseptem czy będzie go szczypało ?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • oli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie ma dookoła zaczerwienienia to bym nie psikala

km5svcqgfaw599l1.png
‹‹ 1886 1887 1888 1889 1890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ