Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ewka1990 wrote:U nas dzisiaj strasznie wieje wczoraj przyjechała do nas ciocia z wojskiem i wybawili Wiktorię a mi trochę ręce odpoczęły od dźwigania małej
Szkoda że tu na forum jest taka cisza ją jakoś wolę pisać tu na forum niż na FB
W końcu znalazłam warzywo które mała polubiła to jest zielony groszek mała zajada go z apetytem potrafi zjeść na raz cały sloiczek
Ewka ja też lubię tu pisać, o to my jeszcze groszku nie próbowaliśmy, muszę spróbować bo moja na razie tylko smakuje, nie chce dużo jeść. -
Hej dziewczyny!
U nas w skrócie, zaliczona w piątek 3 dawka szczepionki, jeszcze tylko żółtaczka za jakiś czas. Mały dzielny, potem w domy tylko trochę marudził.
Idą nam zęby i gryziemy wszystko co się da, acha no i wagowo 6900 i 68 cm wzrostu (to podobno dość sporo?) o ile się praktykantka nie pomyliła w przychodni
Pozdrowienia dla Was i dzieciaczków!loszcz lubi tę wiadomość
-
Witam z nocnej pobudki ach kiedy Stas bedzie przesypial cale nocki ? Ja ponoc dopiero po roku buu
Siedzimy juz prawie 1h na usypianiu masakra
Stas warzywa lubi narazie wszystkie bez problemu zjada caly sloik, gorzej z owocami jadl jablko i jablko z gruszka ale zbyt mu nie smakuje chyba przez to ze zaczelismy od warzyw -
U nas ulewanie zaczęło się odkąd zaczęła jeść z 'starszego' smoczka do butelki.
myslałam że z czasem minie ale niw wyglada na to:)
jestem z siebie dumna wczoraj bylismy w grycanie ze znajomymi. Wszyscy jedli puchary lodowe a ja wziełam sok orzezwiajacy:) normalnie pokonałam sama siebie:)
Scarlett jak urodziny??
Słodka ja tez czekam na ta pierwsze przespana noc od deski do deski hihi:)
Tess moja Ewa ma 66cm i 6300(miala 9.07) i tez podobno długa tak mowiła Pani doktor:)
miłego dnia:)Scarlett2014, Tess, loszcz, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmrica sto latek dla małej. Trzymam kciuki żeby groszek małej smakowal
Słodka moja Wiki budzi się o 2 w nocy i o 5 rano ale zasypia natychmiast jak tylko skończy pić mleczko fajnie by było jak by mała przesypiala całe noce ale widocznie nie jest jeszcze na to gotowa . Moja mała odwrotnie lubi wszystkie owoce jakie jej dam jabłka jabłko bananem malinę z trunskawki i bananem a warzyw nie lubi i pluje nimi narazie je tylko groszek z czego jestem szczesliwa bo to pierwsze warzywo które je a i mała uwielbia kaszki wszystkie smaki
Tesss super że mały taki dzielny był na szczepieniu oby ząbki szybko wyszły u nas ząbków brak i nie zanosi się na to w najbliższym czasieTess, loszcz, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekaja wrote:U nas ulewanie zaczęło się odkąd zaczęła jeść z 'starszego' smoczka do butelki.
myslałam że z czasem minie ale niw wyglada na to:)
jestem z siebie dumna wczoraj bylismy w grycanie ze znajomymi. Wszyscy jedli puchary lodowe a ja wziełam sok orzezwiajacy:) normalnie pokonałam sama siebie:)
Scarlett jak urodziny??
Słodka ja tez czekam na ta pierwsze przespana noc od deski do deski hihi:)
Tess moja Ewa ma 66cm i 6300(miala 9.07) i tez podobno długa tak mowiła Pani doktor:)
miłego dnia:)
Brawo! Ja nie byłam aż tak dzielna mąż zabrał mnie na pyszny obiad i objadłam się za wszystkie czasy z premedytacją zamawiałam wszystko na co miałam ochotę nie myśląc o kaloriach.... zupa rybna z małżami, cheesburger, lody i uwaga WINO syn dostał potem butelkęczekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyscarlett super ze urodziny udane i zaszalalas ze smakolykami a co tam:-) urodziny sa raz do roku:-) ja mialam tez w lipcu i nawet torta zjadlam. ale ja generalnie wszystko jem:-) narazie bez diety choc nieuchronnie mnie to czeka:-) bo juz sama nie moge patrzec na swoj brzuszek.
z alko to jedynie szampana popijalam wlasnie na urodziny:-)
moja Izabel tez dluga podobnie do Ewy. ida leb w leb. 67 cm i 6200. tez wszyscy lekarze jakich odwiedzamy mowia ze dluga jak na swoj wiek. i dobrze niech rosnie wysoka:-)Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Scarlet super ze urodzinki udane . Wszystkiego naj choc spóźnione.
Moja Isia tez marudna dzis. Wykonczyla mnie tym płaczem.
Czekaja gratuluje wytrwałości. Moje odchudzanievlego w gruzach. Znow musze się wziadc za siebie..
Ja jeszcze nie wiem ile moja mierzyvibwazy bo za dwa tyg idę na szczepienie. To wtedy napisze.
Ineska probowala juz marchewkę jabłko banana brokul i zupkę jarzynową. Groszek mam ale jeszcze jej nie dawałam. Jutro dostanie. A i tak od tych wszystkich rzeczy woli mojego cycka.Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
hej mamuski,
my tez mielismy kiepski dzien wczoraj. Josh byl bardzo marudny, a po poludniu to nic mu nie pasowalo nawet noszony na rekach byl niezadowolony! mam nadzieje, ze dzisiejszy dzien bedzie lepszy.
Mam do Was pytanie od jakiegos czasu Josh co jakies karmienie prezy sie, wykreca i placze, wszystko ustaje jak go odloze na lozko/podloge i tak go karmie. Na poczatku myslalam, ze nie chce byc na mnie karmiony bo mu za goraco ale otatnio chlodniej jest a wczoraj znowu taka akcje mielismy przy wieczornym karmieniu wiecie co to moze byc? ogolnie stracil apetyt, i ja o ponad polowe mniej. -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za wszystkie życzenia
U nas wczoraj też dzień marudy. Po raz pierwszy od dawna musiałam użyć suszarki żeby uspokoić Janka.
Bella u nas są czasami problemy z karmieniem ale głównie dlatego że Janka wszystko interesuje. Wyrywa się, obraca główke, robi fikołki na brzuch. Zasadniczo ciężko go utrzymać w jednej pozycji.
-
nick nieaktualnyu nas tez byl marudny dzien:-) tez malej nic nie pasowalo noszenie na rekach rowniez a i w nocy budzila sie co chwile. wiec widze ze nasze dzieci maja jakis zryw wszystkie naraz:-)
z karmieniem nie pomoge bo iza juz miesiac temu wlasnie miala takie akcje ze sie prezyla plakala i nie chciala jesc z piersi wiec teraz dostaje tylko butelke. moje sciagniete i mm. mysle jednakbze im dziecko starsze tym czesciej sie bedzie wyrywalo bo pozycja karmienia staje sie dla nich malo konfortowa. rosna maja dlugie nozki raczki i zaczyna byc malo wygodnie w tej pozycji szczegolnie jak dzieciaki w tym okresie sa ciekawskie ruchliwe i wszystko chca widziec i miec swobode ruchuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 09:53
-
nick nieaktualnyCzęść dziewczynki
Widzę że wczoraj nie tylko moja Wiki ale i większości naszych marcowych maluszkow miała wczoraj marudny dzień.Oby dzisiaj nasze wszystkie maluszki miały wspaniały dzień bez naruszenia.
Dzisiaj robię 5 podejście do zupki oby tym razem zasmakowala małej -
Witam.
Widzę że wczoraj był jakiś pechowy dzień (może pełnia?) . Moje dziecko wczoraj było marudne calutki dzien . Nauczył się nowego dźwięku (gardłowo tak mruczy) nie wiem jak to opisać w każdym razie jak coś mu się nie podoba to tak robi, szału idzie dostać
Moje dziecko też ciężko ostatnio nakarmić, Karmimy sie na leżąco od dłuższego czasu bo na rękach jeszcze gorzej. Pociągnie cycka raz, później się rozgląda, później znów pociągnie pogada sobie troche itd. Chyba że ma duży głód to pierw zaspokoi pierwszy głód a później to samo z rozrywki
Zamówiłam dziś gryzaczek dla małego, powiedzcie mi w necie pisze że arbuza można podawać od 9 miesiąca, a ja się spotkałam z kilkoma mamami które już w 4 mieciąsu dzieciom podaja. Podawałyscie już? Arbuz bardzo by pasował do gryzaczka