X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ostatnio glosno krzyczy tz nie placze tylko bez lez krzyczy tak glosno ze slychac na dworze i w ten sposob wyraza swoje niezadowolenie ze np zostala sama w pokoju albo ja odkladam do lozeczka i wychodze.

• Tess Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak passa to passa :) U nas dzień obył się bez większego niż zwykle marudzenia, za to w nocy dziecko nadrobiło, co 2 godziny jeść (wcześniej przesypiał 5-6 godzin), o 2, 4, 6, 8 i teraz 10 :/ piersi jak flaki ja niewyspana, chyba zacznę poważniej rozważać podawanie jakichś pokarmów innych, może mu nie starcza.

A Wy jabłko podajecie surowe czy gotowane? Bo jak jem jabłko to mu daje czasem kawałki do polizania, czasem się krzywi, czasem próbuje :) Widzę, że już by chętnie sobie udziabał kawałek :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Jak passa to passa :) U nas dzień obył się bez większego niż zwykle marudzenia, za to w nocy dziecko nadrobiło, co 2 godziny jeść (wcześniej przesypiał 5-6 godzin), o 2, 4, 6, 8 i teraz 10 :/ piersi jak flaki ja niewyspana, chyba zacznę poważniej rozważać podawanie jakichś pokarmów innych, może mu nie starcza.

A Wy jabłko podajecie surowe czy gotowane? Bo jak jem jabłko to mu daje czasem kawałki do polizania, czasem się krzywi, czasem próbuje :) Widzę, że już by chętnie sobie udziabał kawałek :)
    Właśnie w tym celu kupiłam ten gryzaczek http://allegro.pl/show_item.php?item=5426473035 . dając dziecku w tym owoce nie trzeba się martwić że sie zakrztusi.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wczoraj była wyjątkowo grzeczna. Chyba lubi towarzystwo bo cały dzień ktoś się koło niej kręcił. Najpierw byłyśmy w pracy, więc ludzi kupa a potem u rodziców M bo przyjechała jego siostra, która mieszka we Francji. Dziecko cały czas do wszystkich się uśmiechało. A dzisiaj chyba zmiana ciśnienia bo śpi już drugą godzinę. Jak na nią to dziwne.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines - zdaj relację, jak już trochę poużywacie, bo mnie jakoś nie przekonuje... papkę bym wolała podawać na łyżeczce chyba, a większe kawałki to słabo mi się widzi, żeby tak łatwo przez silikon sobie dziecko pogryzło, kiedyś ktoś wspominał też o siateczce na podobnej zasadzie.

A Wy jak karmicie produktami ,,nie mlecznymi" - łyżeczką, butlą, czym innym?

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea my to mamy podobne dzieci chyba:) Janek wczoraj marudził a dziś byłam z nim pól dnia w pracy i zachowywał się jak aniołek, do wszystkich się uśmiechał, u wszystkich mógł być na rękach :)

Tess ja warzywa podaje łyżeczką. Janek pięknie otwiera buzie jak widzi łyżeczkę :) tylko jeszcze nie zawsze wie co z językiem:)

loszcz, Emartea lubią tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess - u nas produkty mleczne podawane są wyłącznie piersią ;) a warzywa, owoce łyżeczką. Bardzo ładnie już je z łyżeczki :)

loszcz, Tess lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja musze pochwalic moja Izke:-) zaczela pare dni temu tz nauczyla sie wyciagac raczki do mnie jak mowie daj raczki i wyciagam do niej:-)
    i tuli sie tak inaczej juz swiadomie nie tak jak kiedys automatycznie bo glowa za ciezka i kladla na mnie. teraz sie tuli celowo jak mam ja na rekach i uspokaja sie odrazu przy tym.

tess najlepiej odrazu uczyc lyzczka. dziecko szybko zalapie jak aie z niej je i bedzie otwieralo buzie tak jak dziewczyny mowia. moja dzis drugi dzien dostala kilka lyzeczek marchewki i plula cala zadowolona i z szelmowskim usmiechem:-) jakby robika to specjalnie:-)

loszcz, Scarlett2014, slodka100, ines31, Tess, bella82, kasss lubią tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany... to widzę, że jestem do tyłu z rozpoczęciem karmienia innymi produktami :)

Dziś mi ktoś z rodziny zasugerował, żeby zacząć od żółtka jajka (wielkości max ziarna groszku) - co myślicie o tym? A surowe jabłko dajecie czy gotowane?

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wprowadziliśmy juz marcheweczke :) Niki pięknie je :)
    Tyle ze bardziej Mu smakuje sloiczek z Hipp'a niz z BoboVity :)

Dziewczyny mam pytanko .........
    Niki od 7 dni nie robi kupki....Od miesiaca ma takie zastoje......ale robil co 4-5 dni.....Tylko jak sie "zwalil" to wyszlo pachami i kolanami :o

Ale 7 dni? Powinnam isc z Nim do pediatry?
    Wyczytalam w internecie ze przy karmieniu piersia moga sie zdarzać takie zastoje.
    Nie wiem co robic :/

loszcz lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia mi pediatra i polozna mowila ze do 7 a nawet 10 dni czasem moze byc przestoj z kupami przy kp. Bo moja iza tez robila raz na 5-7 dni. ale nie miala zadnych dodatkowych dolegliwosci ani jej to nie meczylo. wiec kazaly sie nie martwic. i tak jak mowisz raz na tydzien ale kupa po pachy zawsze byla:-)

a od kiedy podaje tez mm to jest codziennie

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoltko podaje sie pozniej, po warzywach napewno. nie wiem czy nie dopiero okolo 6-7 miesiaca. jako dodatek do zupki np.
    jablko wydaje mi sie ze mozna i surowe i gotowane.

ines31 lubi tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie poczekam jeszcze pare dni...jak nadal nic to pojziemy do lekarza.
    Niby Niki nie ma innych dolegliwosci. Brzusio ma miekki.....a marudny jest od dluzszego czasu ale to chyba na zeby....bo do tego strasznie trze pieluszka dziaselka, wszystko pcha do buzki i slini sie.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia usmialam sie z twojego poprzedniego posta :-D
    Hahaha :-D

P.s.
    Problemu z kupka nie zazdroszczę

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mieliśmy dzień wzlotów i upadków.Kupy byly az 3 a mały na zmianę aniołek z diabelkiem.Po raz pierwszy od długiego czasu poplakalam się z bezsilności.Moja cierpliwość juz jest na skraju.Doluja mnie strasznie takie momenty.Ogólnie to Rocco należy do dzieci placzliwych i wymagających a ja raczej do tych słabych psychicznie.To nie jest dobre połączenie :-(

201503231678.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek fajnie ze Izunia tak szybko sie rozwija :)
    Stas chyba od wczoraj tez wyciaga do mnie raczki ale dlatego by go podciagnac do siadu :)
    Loszcz nie zalamuj sie, mam podobnie do ciebie, Stas jest czesto marudny i wymagajacy a ja ogolnie jestem slaba psychicznie pocieszam sie ze im Stas jest starszy tym fajniejszy :)

loszcz lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze sa pobudki w nocy bo Stas nie chce isc spac po cycku tylko bawic sie wiec ja musze go dlugo usypiac :/
    Potrafi wyrazac juz swoja zlosc przez dzwiekj jak do wysilania kupy
    ale jak to jest ze po burzy przychodzi spokoj wiec wystarczy mi usmiech Stasia i mu wszystko wybaczam ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia u Janka z kupą to samo. Robi średnio co 3/5 dni, a najdłuższa przerwa wyniosła chyba 8 dni. Nie ma innych dolegliwości więc lekarz kazał się nie martwić.

I uwaga. Mój syn który miał ogromne problemy ze snem w nocy i jeszcze do niedawna właściwie co noc budził się co 2/3 h dziś spał od 20.30 do 6.30!!!! Nawet się nie łudze że to będzie już standard ale to wspaniałe uczucie :)

I dla mnie to jest magia mm bo przez 4,5 mca wyłącznie na moim mleku nie mieliśmy takiej nocy a od niedzieli podaje jedną butelkę mm dziennie, popołudniu żeby powoli przestawiać Janka i siebie na butelkę i wreszcie się wyspałam.:)

Nie zrozumcie mnie źle cieszę się że tyle dane mi było karmić Janka wyłącznie piersią ale sporo sił mnie to kosztowało. I teraz nie mam żadnych wyrzutów sumienia że świadomie z tego rezygnuje. Inna sprawa że i tak muszę to zrobić. Ale dałam synowi najlepsze co miałam a teraz mój komfort jako mamy też się liczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 07:12

gosiaczek31, czekaja, loszcz, Emartea lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga własnie takiem mysleniem musisz mnie zarazic. chce skończyć karmić po 6 miesiącu. Tyle planowałam od samego początku a im blizej tym bardziej czuje sie winna ze chce odebrać Ewie coś wartościowego i ze jestem samolubna bo myślę o swoim komforcie. nie ukrywam że meczy mnie sciaganie mleka i troche czasu na tym spedzam(wiem jestem sama sobie winna ze podawałam doscy czesto małej moje mleko za pomoca butelki ale człowiek uczy sie na błędach).
    Musze podjąc konkretna decyzje i jej sie trzymac bo ionaczej chyba bede tlumaczyc sie kazdemu kto zapyta czy dalej karmie...

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

czy któraś z was się orientuje czy biorąc krople do oczu VIGAMOX (które dostałam na gradówkę na powiece)można karmić piersią? Bo gapa jestem i zapomniałam o to zapytać okulistę i nie wiem teraz co robić.

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ