X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett dziękuje za link obejrzała filmik i zaczynam ćwiczyć z Wiktorcia

Justyska trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego

Kaczamila super że laktacja przybrała na siłę litrów mleczka zycze

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu mala dała popis nigdy nie widziałam żeby tak płakała zanosila się kaszlala i aż zwymiotowala i okazuje się ze kaszle przez ślinę ale nic by takiego nie było gdyby ta ślina była normalna a ona ma bardzo gęstą i poradzić sobie nie może z przelykaniem jej. dała antybiotyk na rozrzadzenie śliny a chciała dać zastrzyki ale wybronilam ja

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    My po lekarzu mala dała popis nigdy nie widziałam żeby tak płakała zanosila się kaszlala i aż zwymiotowala i okazuje się ze kaszle przez ślinę ale nic by takiego nie było gdyby ta ślina była normalna a ona ma bardzo gęstą i poradzić sobie nie może z przelykaniem jej. dała antybiotyk na rozrzadzenie śliny a chciała dać zastrzyki ale wybronilam ja

ojejku, współczuję, moj Miki też kilka razy na dzień zakaszle od śliny, ale tragedi nie ma. Nie wiedziałam, że z tą ślinką mogą być takie problemy jak u was, nigdy o tym nie słyszałam, współczuję...

relgj44jmw4925t7.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ale od czego ma gesta sline, jest przeziebiona, bo jesli to tylko slina to czy aby napewno jest potrzebny antybiotyk?

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Oli Janek wczoraj po raz pierwszy od chyba 2/3 miesięcy zrobił więcej niż jedną kupę i jeszcze taką rzadzszą. Normalnie robi jedną na 3/5 dni więc skojarzyło mi się z zębami bo znowu ślini się niesamowicie i rączki cały czas ma w buzi.

Scarlet to może raczej po mm. Podobno wtedy kupa jest częściej a i skład inny niż to co dostaje normalnie więc w brzuszku coś się zadziało.

4e3f84b95f.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila uwielbiam wadowickie krewmowki, zrobilas smaka :) fajnie ze Oskarek ta dobrze sobie radzi i na cwiczewniach i w towarzystwie.

A ja skuszona waszymi zdjeciami z rozszerzania diety podalam wczoraj corce brokul, najpierw dalam na paluszek do polizania to sie skrzywila, potem dalam na lyzeczce ale to bylo i skrzywienie i odruch wymiotny a za chwole zwrocila i brokul i mleko ktore wypila 1,5 h temu. Wiec my jeszcze sie wstrzymujemy z dalszymi probami. Moze w weekend znow sprobuje.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Scarlet to może raczej po mm. Podobno wtedy kupa jest częściej a i skład inny niż to co dostaje normalnie więc w brzuszku coś się zadziało.

Mało prawdopodobne. Janek rzadko dostaje mm ale zawsze to samo i w takiej samej ilości (1 saszetka Bebilonu). Nigdy nic mu nie było. No i mm dostał w sobotę wieczorem a kupy zaczęły się w niedzielę popołudniu. Jeśli miałabym szukać "winnego" to stawiam raczej że to może być kwestia tego co ja zjadłam na grillu bo gospodyni nakładała mi na talerz w myśl zasady "skoro nie możesz pić to przynajmniej spróbuj wszystkiego" :) W każdym razie dziś jest już ok.

Janek też czasami kaszle od śliny ale też sporadycznie. Na początku bałam się czy to nie choroba ale teraz już wyraźnie poznaje że to od śliny.

Rozmawiałam dziś z koleżanką która urodziła tydzień temu. I wiecie co jak słuchałam co u niej to pomyślałam sobie że strasznie się cieszę że ten etap już za nami. Dziś Janek miał fatalny dzień ale i tak uważam że to te pierwsze dni były dla nas najtrudniejsze. Nie chciałabym żeby Janek znów miał tydzień.

Emrica ja jutro pewnie spróbuję z brokułem i zobaczymy :)

A kremowki też lubię... Zwłaszcza te z Wadowic ale wieki ich nie jadłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica niewiem od czego ta gęsta ślina niewiem czy potrzebny ale po tym co przeżyłam wczoraj nie ważne czy potrzebny czy nie ważne żeby pomógł. po wczorajszym jak zaczęła się dusić i zrobiła się czerwona to wszystko zrobię byle by się to nie powtórzyło. aż boję się zostawić ja sama.

a ta ślina nie wiem skąd taka gęsta. mała 3 tyg temu zaczęła delikatnie kaslac i byłam z nią u lekarza u nic jej nie było teraz tez nic jej osluchowo nie jest ani gardło nie czerwone. Niewiem może przez te zeby bo mówiła ze będą się wyzynac. kazała mi jeszcze więcej pić dawać

• Emrica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska rob tak jak zaleca lekarz, oni wiedza co robia. Najwazniejsze zeby bylo lepiej.

Scarlet powodzenia z brokulem :)
    Ja mysle ze malymi kroczkami moja coreczka sie przekona do papu innego niz mleko :)

Loszcz cos zalatwilas z tym molochem NFZ?

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znow poranek z deszczem, dzis czeka mnie troche sprzatania, mam odwiedziny kolezanki, wiec dobra motywacja na sprzatanie :)
    Witam sie w ten pochmurny poranek :)

loszcz lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez witam sie w pochmurny poranek. Pogoda nam nie sprzyja, chociaz wczoraj udalo nam sie wyjsc na krotki spacerek ok17 bo nie padalo. Mlody mnie zaskakuje jak zasnal po 21 tak obudzil sie o 4 na karmienie. I zauwazylam dziwne zjawisko a mianowicie mlody im wczesniej idzie spac tym dluzej spi i pozniej sie budzi. Nieraz jak wrocimy od rodzicow czy z grilla albo festynu (tak moje dziecko chodzi juz na festyny:) ) i kapiemy go, karmimy to nie raz jest po 22 a nawet 23 to skurczybyk budzi sie o 2-3 a jak idzie spac do 21 to budzi sie 4-5... a powinno byc na odwrot. Ok ide do malego bo slysze ze ruszyla produkcja kupy :)

loszcz lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez juz zaliczyla duzo koncertow pod chmurką. Ja w sumie tez mam podobnie, jak ide wczesniej wstac to rano nie moge zerbac sie a jak pozno to rano bez problemu, tylko poznie w cizagu dnia troche dopada mnie znuzenie.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska daj znac jak dzis mała się czuje.

Moja na szczescie od samego porodu nie miala najmniejszego kasdzlu ani kataru(odpukac) mam nadzieje że tak zostanie przez długi czas:)

AA zapomniałam pisac dołaczam do grupy mam ktore karmiac piersia dostały okrtes. juz zapomniałam co to jest w ogole i jest beznadziejne:)

milego dnia!!!:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• loszcz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj go*no zalatilam z NFZ bo moje dziecko nie dało mi minuty wytchnienia :-(
    Wyglądało na skok(non stop placz i marudzenie,tylko na raczkach :-( )
    A może zęby (juz mu idą i idą i jakoś trafić na powierzchnię nie mogą,slini sie az mu sie krosty na brodzie porobily, w buzi ma wszystko co możliwe łącznie z moją ręką,biale kropki widać juz od jakiegoś czasu a zębów brak).
    A moze znów brzuszek bo prezyl się strasznie,baczki byly non stop a kupki nie było (a dzien wcześniej były az 4 ).
    Jeść nie,spac nie i weź człowieku bądź mądry.

Dzies znow zapowiada sie ciekawie :-\

Nie wiem czy wam pisałam ze w piątek byłam na ostatniej fizjoterapii i oddałam kule.Pani mnie bardzo pochwalila.Takze mimo opuchlizny juz oficjalnie doszłam do siebie :-)

201503231678.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z okresem cisza, tak po wakacjach to jak musi przyjsc to niech perzyjdzie ale nie wczesniej. Moja corka jak taka pogoda pochmurna to duzo spi, ale znow nabyla nowej umiejetnosci jak ja trzymam na raczkach przodem do swiata, to zawsze miala oparta glowke o mnie, a teraz nie da sobie polozycz tylko trzyma dumnie na prosto sama, i uwielbia lustro moze sie patrzec i patzec, kopie nozkami do niego i przybija piatki z lustrzanym odbiciem :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz to super ze kule poszly w zapomnienie a ty wrocilas do formy :) za naszymi dziecmi to teraz ciezko nadazyc, moja tez wpycha sobie wszystko do ust teraz cwiczy dwie piastki na raz wlorzyc, moje palce tez wciska.

loszcz lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki muszę się pochwalić że dostała okres w końcu bardzo się z tego cieszę bo już się balam że nie przyjdzie i że znowu będę musiała się leczyć i będę musiała znowu brać chormonalna terapię raeby okres się wogule pojawił i owulacja

Justyska wspulczuje małej antybiotyku mam nadzieję że po antybiotyku ślina małej wruci do normy

Loszcz super że już jesteś w formie i że pozbylas się kul

Emrica, loszcz lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-*

Mam goscia .Mama jest u mnie od tamtego czwartku do wtorku za tydzień kiedy wraca do pl.Biedna jeszcze chodzi o kulach i niewiele moze robic.Dzis ma ostatnią wizytę w tym kraju u lekarza ortopedy.Zobaczymy co powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:59

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też deszczu pada od rana

Dziś od rana mała wstała w dobrym chumorze i postanowiła sobie w ramach rozrywki pokrzyczec żeby ją było słychać i lubi też gadac po swojemu do wszystkich i do wszystkiego Wiki wczoraj przewróciła się z brzuszka na boczek to nasz mały sukces bo u nas kiepsko z tym ale zaczynam z nią ćwiczyć mam nadzieję że będzie lepiej.

To nie lubi marchewki marszczy wtedy czolo i brwi jak jej daje lyzeczka a jak ma juz w buzi to pluje nią lubi za to kalafiora i kaszki wcina az jej się uszka trzesa

Emrica, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po raz pierwszy podałam warzywo Jankowi (brokuła) i póki co wydaje mi się że to był dobry pomysł. Początkowo oczywiście Junior się krzywił ale potem sam otwierał buzię i jadł dość chętnie. Zobaczymy co będzie dalej ale póki co wydaje mi się że intuicja mnie nie myliła i Janek faktycznie potrzebuje zjeść coś więcej niż tylko samo mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 16:02

‹‹ 1877 1878 1879 1880 1881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ