Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybedzia
ja też podaję że słoiczka bo nie wyobrażam sobie gotować takiej małej ilości warzyw. Nie mam możliwości kupna warzyw z "prawdziwego" ogródka, gdzie nie stosują nawozów. Nie wspomnę o znikomych ilościach mięsa.
Możesz kupić taką kaszkę i dajesz 2 gramy do mleka. Chociaż jak już wcześniej pisałam gluten jest w jakiś słoiczka chyba i możesz w ten sposób wprowadzać.
Ja podaję słoiczki Bobovity i tam jest mięsko w obiadkach od 5 miesiąca. Tośka wcina aż się cała trzęsie myślałam że zacznie pluć a tu taka niespodzianka - słoiczek w 15 minut -
nick nieaktualnyJa z mieskiem podawalam juz sloiczki. Jadla warzywa z kurczakiem i rosolek z wolowina. Oba bardzo smakowaly. Lepiej jadla niz same warzywa. Owoce smakuja jej wszystkie. Aaa gluten jest w sloiczkach niektorych. Sprawdzajcie w skladzie.
calines lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybedzia, właśnie przeczytałam
" po raz pierwszy mięso powinno zagościć na talerzu dziecka po ukończeniu piątego miesiąca życia (zwykle podaje się je w 6.–7. miesiącu). Dietetycy zalecają, by na początku było to mięso z kurczaka albo indyka, bo jest ono dobrze przyswajane przez organizm. Te rodzaje mięsa mają mało tłuszczu oraz włókien mięśniowych, zawierają zaś sporo białka. Niemowlakowi możesz też podać mięso królicze albo cielęce. W pierwszym roku życia malca unikaj wołowiny i wieprzowiny, a także mięsa z kaczki"
Pediatra też mi mówiła że można już podawać.
Gosiaczek
Dzięki za info. Właśnie wcześniej o tym pisałam (mam na myśli gluten )
-
nick nieaktualnyWszystkie sloiczki ktore w skladzie maja kaszke manna sa z glutenem. A jest ich troche bo ostatnio kupowalam w rossmanie z tej promocji drugi za 50% na zapas zeby miec i sporo znalazlam w ktorych byla kaszka. Ale ja to mam jakies zboczenie i czytam te etykiety ze skladem:-) sama nie wiem po co.
-
nick nieaktualnyGosiaczek
wprowadziłaś już gluten ? Ja przejrzałam słoiczki i mam jeden i zastanawiam się kiedy mam go podać. Lekarz mówił że już mogę. Ale jak dla mnie to chyba za szybko. Zaczęłam dawać Antosi kaszkę, wprowadziłam mięsko. Gluten to już za dużo -
nick nieaktualnyTak pomalu podaje tez kaszke manne. Bo tak nam zalecila juz pediatra w naszej przychodni. Ale dodaje tylko odrobine wlasnie do zupek lub owocow jak sama robie. Nie zageszczam mleka. Wiekszosc warzyw probowala owocow tez miesko tez bylo w malej ilosci narazie wiec i gluten zaczelam. Narazie nic niepokojacego nie zauwazylam. A mala az sie rwie jak widzi ze cos jemy. Mam wrazenie nawet ze wolalaby nasze jedzenie nawet w kawalkach niz te papki jakie dostaje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny,
czy wasze dzieciaczki też tak mają , że kręcą główką na boki ? ( to wyglada tak jak my dorośli kręcimy na "nie nie")
podobno to normalne ale ja się tym martwię, wizytę u pediatry mamy 22 września to sporo czasu
z góry dziękuję wam za odpowiedź -
calines Moja do trzeciego miesiaca odwracala glowke w jedna strone i sie tym strasznie martwilam bo kolegi dziecko tez tak mialo i okazalo ze to jakas choroba naszczescie po 3 miesiacu mala zaczela krecic glowka w kazda strone i tez tak czesto kreci na '' nie nie''. Gorzej by bylo jak by mala miala glowke tylko w jedna strone;) Ja za to od kilku dni zauwazylam ze mala czasami zwlaszcza wieczorami zaraz przed kapiela trzesie raczkami tak jak my jak nam jest zimno i nie wiem co to znaczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 11:53
-
nick nieaktualnybedzia,
dziekuję, pocieszyłaś mnie podobno to kręcenie glowy to na ząbki
tośce trzęsła się nóżka jak miała 2 miesiące, pediatra powiedziała że to normalne ponieważ układ nerwowy się jeszcze rozwija, więc może u twojej malutkiej też tak jest,
a moze jej też jest zimno
szkoda że dziewczyny uciekły na fb, one zawsze więcej wiedziały i doradziły -
;]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 16:37
-
nick nieaktualnywitaj młodadama
czytałam ze układ nerwowy dojrzewa bardzo długo, zatem to trzęsienie (nóżek, bródki) może ustąpić na róznym etapie rozwoju, u tośki trzęsienie nóżek skończyło sie miesiac temu a bródki 1,5 miesiąca temu
co do glutenu to nie wprowadzam ,ale podobno tej kaszki dodaje sie ciut ciut tak na czubku łyżeczki, ale lepiej jednak podpytaj lekarza bo każdy mówi co innego
młodadama, u twojego synka jak długo trwało to kręcenie główką ? bo u mojej małej to kręcenie też wygląda jakby na tle nerwowym -
calines krótko, dokładnie nie powiem,bo nie pamiętam ale ok 2-3 tygodnie może
calines lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybedzia ja też podaje małej obiadki w sloiczkach bo nie mam dostępu do ekologicznych warzyw i mięsa z pewnego źródła
Mojej małej podawalam dania z miesem po 5 miesiacu nawet nie wiedzialam ze lepiej poczekac do 6 miesiaca i mojej Wiki też bardziej smakują sloiczki z mięsem niż same warzyw