Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
krokodylica moja Lenka akurat nie zje kaszki z lyzeczki , tylko z butelki musze jej podawac;) Zreszta do jedzenia z lyzeczki czegokolwiek jest do tej pory ja ciezka przekonac je po 3 lyzeczki spokojnie a potem placz i za chwile odmiana i tak od 2 tyg kiedy jej wprowadzam stale pokarmy
-
nick nieaktualnyemily,
ja słyszałam o tym urządzeniu, polecała mi koleżanka, ponieważ u niej się to sprawdziło ale niestety nie zdążyłam już kupić. ja miałam cyclotest baby , coś takiego http://allegro.pl/cyclotest-baby-komputer-cyklu-i5615311416.html i też zachwalano ale czy był taki dobry ? drugi raz nie kupiłabym go. wyznaczał owulację w innym dniu niż ovufriend
krokodylica,
dzięki za informację, ja miałam wszystkie możliwe butelki antykolkowe i żadna nie pomogła, wróciłam do Aventu ponieważ Tosia najbardziej ją tolerowała, a z kolkami męczyliśmy się do czasu kiedy zaczęłam podawać małej warzywka (podobnie jak u ciebie) i przeszły, teraz wprowadzam deserki a za 2 tygodnie chciałabym wprowadzić kaszkę jako posiłek i podawać łyżeczką
bedzia
moja też tak jadła na początku, ale w miarę upływu czasu nauczyła się w miarę jeść, lubi marchewkę z ziemniaczkami to ładnie to zjada ale zielony groszek to tragedia - "najada się" wszystko dookoła u nas na początku obiadek trwał 2 godziny - po kilka łyżeczek i przerwa i ponownie kilka łyżeczek i przerwa aż zjadła pół słoiczka, teraz wcina po całym i jeszcze by chciała -
nick nieaktualnyemily,
jeszcze dodam że w cyklu kiedy zaszłam w ciążę miałam wyznaczone 3 owulacje inną przez ovufriend, inną przez cyclotest i inną przez ginekolog i wszystko wskazywało że będzie chłopiec a jest dziewczynka więc nie wiem czy warto wierzyć tym wszystkim urządzeniom, a tym bardziej, że do najtańszych nie należąEmily83 lubi tę wiadomość
-
dzięki za odpowiedź, zastanawiam się poważnie nad tym komputerkiem, bo bardzo chciałabym mieć jeszcze dziewczynkę ale tak jak piszesz do najtańszych to nie należy dlatego cały czas się waham nad kupnem ... a o cyclotest czytałam opinie że właśnie nie zawsze się sprawdza i nie ma informacji o skuteczności...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 11:17
calines lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja osobiscie nie wierze w zadne urzadzenia ani metody na zaplanowanie plci dziecka. Mysle ze to natura a nie my ani komputery o tym zadecyduja. MY dwa razy wg cyklu robilismy na chlopca a sa dwie dziewczyny:-) lepiej sie nie nastawiac na nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:04
ines31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:Dziewczyny a ja osobiscie nie wierze w zadne urzadzenia ani metody na zaplanowanie plci dziecka. Mysle ze to natura a nie my ani komputery o tym zadecyduja. MY dwa razy wg cyklu robilismy na chlopca a sa dwie dziewczyny:-) lepiej sie nie nastawiac na nic.
gosiaczek
ja chciałam chłopca i tak "trafialiśmy" i co, mam córę, wszystkie moje wyliczenia, testy, komputerek nic nie pomógł, natura zrobiła swoje -
nick nieaktualny
-
Emily83 wrote:cześć
Czy któraś z was słyszała może albo ma i stosuje urządzenie lady-comp-baby? Zastanawiam się czy faktycznie dzięki temu mogę zaplanować płeć dziecka a później stosować jako antykoncepcja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 13:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybedzia , Tośka wypija 150 mleka i zasypia o 19, Budzi się około 22 i pije kolejne 150, następna pobudka o 1 i wypija 180 ml i śpi do 6. Dlatego chcę podać zagęszczone mleko żeby pominąć karmienie o 22 a może się uda i moja mała prześpi też do rana. Dzisiaj jej podałam pierwszy raz mleko z kaszką. Oby pospała jak najdłużej
-
calines no to troche pobudek masz w nocy , moja generalnie do 2 miesiaca zycia juz przesypia cale noce dluzej spala kiedys do 8 nawet. Teraz juz wczesniej sie budzi ale noce spi . Kaszka powinna pomoc bo jest bardziej sycaca.
Pocahontas moja tez ma wlasnie dwie kropki biale na dole i mysle ze to zeby bo byl okres dwoch tygodni ze sie budzila w nocy a nie chciala jesc a niby tak dzieci maja ze przez zeby maja plytki senWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 20:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybedzia
to samo pytanie zadałem pediatrze. Nie umiała mi odpowiedzieć konkretnie. Możliwe że Tosia miała jakąś infekcję stąd te rzadkie kupki. Dlatego chcę zmienić lekarza. Mi to wygląda na ząbkowanie chociaż nie ma czerwonych spuchniętych dziąseł. Mam nadzieję że inny lekarz będzie bardziej konkretny
-
calines ale wcale nie musi miec czerwonych spuchnietych dziasel. Mi powiedziala lekarz i dziewczyny ktore maja starsze dzieci ze dziecko przy zabkowaniu moze sie wlasnie budzic w nocy bo ma plytki sen i wcale nie plakac ,rzadkie kupki ale to tez nie znaczy ze zab bedzie jutro moze byc dopiero za miesiac lub dwa? To moga byc jedynie pierwsze objawy zabkowania i podobno najpierw pojawiaja sie biale plamki na dziaslach a potem kreseczki a potem zabek. Moja np teraz ciagle trzyma rece w buzi gryzie smoczki od butelek wklada wszystko do buzi slini sie i robi bardziej rzadkie kupki i moim zdaniem to sa juz pierwsze objawy zabkowania.
-
nick nieaktualnybedzia,
tosia obudziła sie o 2 i dostała mleko, gdybym zagęściła 2 miarkami to może pospałaby dłużej a ja dodałam do mleka tylko jedna miarkę.
odnośnie zębów to co lekarz to inna opinia, według mnie malej niedługo będą wychodzić ząbki : wszystko bierze do buzi, ślini się niesamowicie, rzadsze kupki, czujnie śpi a gdy posmaruje jej dziąsełka żelem to przestaje płakać - może reakcja na nowy smak a może rzeczywiscie uśmierza ból