X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Scarlett - może zabrzmi absurdalnie, ale próbowaliście może masaż niemowlęcy? Ja się od dłuższego czasu zabieram się zapisać na kurs (ale trochę daleko ode mnie), ale mi polecili, że wycisza itd.

Po kolejnej średnio przespanej nocy śmiało mogę napisać że gdybym wiedziała że to pomoże to spróbowałabym nawet złotego proszku albo każdego innego cudu :) a tak serio to z wyciszeniem ostatnio nie mamy problemu - Janek regularnie śpi w ciągu dnia. Wreszcie! Ma 3 drzemki, krotkie ale 3 i codziennie :) w nocy budzi się obecnie przez ząbki i z bólu. Przed ząbkami było już spoko. Po prostu Janek wszystko odreagowuje nocami : katar, szczepienie, ząbki

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    rzadko się udzielam na forum, ale zawsze was czytałam, a widzę że tu od pewnego czasu jakieś pustki... szkoda
    a co do spania to mój już całkiem ładnie przesypia noce od 20 do 3 rano na mleczko i potem spi do 6, ale czasami niestety budzi się częściej ...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily bo my teraz głównie na naszej grupie na fb

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia z łyżeczki to moja Wiki ładnie je już z łyżeczki nie sprawia jej to żadnego problemu w ciągu około 20 minut zjada cały sloiczek zupki

Wiki już przebił się pierwszy ząbek ale narazie jest to mała igielka

Co do spania to moja mała budzi się o 1 w nocy i o 5 rano na mleczko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:52

• anet525 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia gratuluje ząbkach. My dzis po szczepieniu i jest jakiś dzis koszmar. Isia bardzo placze z mezem nosimy ja na recach piersi nie chce gdy tylko wyjmę cycka drze sie. Zrobiłam jej butle to wypiła całą i teraz zasnęła. Jestem wymęczona. Noce z nia są różnie. Raz budzi sie o 4 a teraz ost trzy noce trzy razy. Nie wiem czy przeczuwala szczepienie czy to skok rozwojowy. Z jedzeniem obiadków nie mamy problemu bo Isia chetnie je z lyzeczkibi nic nie wypluwa. Jak patrzę na buzie waszych dzieci gdy je karmicie to jestem w szoku ze moja taka czysta jest. Ogólnie Isia wazy 7 kg i na 1,5 miesiąca przybrała 2 kg. Wiec sie siedzę bo poczt. Waga to 2700. Mam nadzieje ze w nocy jak sie obudzi to cycem nie pogardzi

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka dzis zjadla pierwszy caly sloiczek dyni ale zjadla tez po tym jeszcze 150 ml mleka. Czy mam jej jeszcze pod sloiczku dawac mleko? Byla glodna skoro zjadla po sloiczku az tyle mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 22:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, szkoda że już tak mało tutaj piszecie :( zawsze służyłyście pomocą i dobrą radą :)
    mam prośbę, bo chyba oszaleję
    możecie napisać jak zagęszczacie kaszką mleko na noc ? w jakich proporcjach ?
    i jakim smoczkiem to podajecie?
    próbowałam lekko zageszczone podać smoczkiem aventu 4 ale Antosia nie dała rady :( kupiłam juz smoczek trojprzepływowy i mam nadzieję ze tym wypije. ale nie chcę podać zbyt rzadkiego mleka lub za gęste
    z góry dziękuję wam za cenne wskazówki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzia90 wrote:
    lenka dzis zjadla pierwszy caly sloiczek dyni ale zjadla tez po tym jeszcze 150 ml mleka. Czy mam jej jeszcze pod sloiczku dawac mleko? Byla glodna skoro zjadla po sloiczku az tyle mleka.

ja nie pomogę bo moja najada się słoiczkiem i nie daję już mleka, ale pediatra mówiła że jak będzie dziecko głodne to podać mleko po słoiczku

• annika Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,

Witam sie z rana.
    Czytam Was co jakis czas, ale rzadko pisze, nie ma czasu przy malym dziecku i remoncie:)
    Moja Emilka od tygodnia robi sluzowato-wodniste kupki o kwasnym zapachu. Kolor jest musztardowy. Wszystko zaczelo sie w dzien gdy podalam jej po raz pierwszy dynie ze sloiczka - ok 6 godzin po tym zrobila kupke z niestrawiona dynia i bardzo wodnista (a z rana zrobila ladna kupke po marchewce, nawet sie smialam, ze kupka do pokazu:). Odstawilam dynie, dalam za to marchew, ktora dobrze tolerowala - i tu niespodzianka, znow taka brzydka kupka. Wrocilam tylko do karmienia piersia - i kupki sa dalej brzydkie, sluzowato-wodniste o kwasnym zapachu. Miala z Was ktoras tak? Dodam, ze od poczatku jestem na diecie eliminacyjnen, mleka krowiego do mojej diety jeszcze nie wprowadzalam, sama tez nic nowego nie wprowadzalam do mojej diety. A do tej pory kupki byly bardzo ladne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:16

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calines Ja tez probowalam kazdych smoczkow i lenka wypija tylko z trojprzepływowego wlasnei aventa bo takie mamy butelki. Ja robie po swojemu czyli robie jej na noc 150 ml mm i dodaje do niego 2 albo 3 lyzki ( te co są od mleka mm ). Lenka wypija cale mleczko z kaszka. Na tą mieszanke tylko działaja smoczki trojprzeplywowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:21

calines lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzia, dziękuję
    zacznę od 2 miarek bo nie wiem jak tosia zareaguje na takie zagęszczone mleko, mam nadzieję ze nie będzie ją bolał brzuszek

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines
    a co za kaszke chesz jej dac?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzia,

kupiłam bobovity ryżową o smaku malinowym i bananowym ale zastanawiam się czy ją podać bo podobno ciężko strawna dla takiego malucha, myślałam o kaszce holle, podobno bardzo drobna i lekko strawna ale nie wiem czy to prawda

może któraś z dziewczyn taką podaje to powie coś więcej :)

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines i co podalas jej dzis na noc kaszke?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzia, dzisiaj nie podałam bo wczoraj była szczepiona a po każdym szczepieniu ma stan podgorączkowy i bałam się że nie dosyć że walczy z temperaturą to jeszcze będzie ją bolał brzuszek, jutro spróbuję

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines, moja dzis tez miala szczepienie i wlasnie ma 37.5 stopnia goraczki

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzia.
    Tosia miała 37,7 i pediatra kazała mi podać czopek Nurofen. Mam nadzieję że jutro już nie będzie temp. Bidulka jest niesamowicie marudna :( tylko noszenie na rękach ją uspokaja.

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines moja naszczescie spi i jakos nie odczuwa tej goraczki;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines wrote:
    dziewczyny, szkoda że już tak mało tutaj piszecie :( zawsze służyłyście pomocą i dobrą radą :)
    mam prośbę, bo chyba oszaleję
    możecie napisać jak zagęszczacie kaszką mleko na noc ? w jakich proporcjach ?
    i jakim smoczkiem to podajecie?
    próbowałam lekko zageszczone podać smoczkiem aventu 4 ale Antosia nie dała rady :( kupiłam juz smoczek trojprzepływowy i mam nadzieję ze tym wypije. ale nie chcę podać zbyt rzadkiego mleka lub za gęste
    z góry dziękuję wam za cenne wskazówki :)

Ja mam do kaszki smoczek Y z dr browns. Bardzo rzadko go używam.
    Robię samą kaszkę, tak jak piszą na opakowaniu, wychodzi dość gęsta, podaję łyżeczką. Czasem dodaję też do kaszki jakiś owocek (ze słoiczka czy tubki, czy "swój").

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annika ja niestety nie pomogę.

callines ja podaję tylko kaszki z bobovity.
    Odkąd Zuzia je słoiczki i kaszki skończyły się problemy brzuszkowe, a 3,5 miesiąca męczyłyśmy się z kolkami!!! Odkąd je warzywka i kaszki problem zniknął.

‹‹ 1903 1904 1905 1906 1907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ