X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines ale cos pomogla ta kaszka skoro o 22 sie nie obudziila;)

calines lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do was dziewczynki jak dbać o pierwsze ząbki te niemowlęcego bo mojej Wktori wyszły już dwa ząbki i nie wiem jak się zabrać do ich pielegnacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines wrote:
    bedzia,

kupiłam bobovity ryżową o smaku malinowym i bananowym ale zastanawiam się czy ją podać bo podobno ciężko strawna dla takiego malucha, myślałam o kaszce holle, podobno bardzo drobna i lekko strawna ale nie wiem czy to prawda

może któraś z dziewczyn taką podaje to powie coś więcej :)

Moja Wiki je kaszki z bobowity i nie ma po nich radnych problemów z brzuszkiem

Krokodylica, calines lubią tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    A ja mam pytanie do was dziewczynki jak dbać o pierwsze ząbki te niemowlęcego bo mojej Wktori wyszły już dwa ząbki i nie wiem jak się zabrać do ich pielegnacji
    też chciałabym się dowiedzieć jak dbacie o ząbki maluszków, u nas coś się kluje pierwszy ząbek, ale się nie spieszy...

relgj44jmw4925t7.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w prawdzie ząbków jeszcze nie ma, ale odkąd podaje małemu papki to przemywam mu dziąsełka gazikiem zamoczonym w letniej przegotowanej wodzie pamiętam, ze tak mówiła aby robić pani stomatolog na zajęciach w szkole rodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 18:36

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz probuje karmic od 2 tyg stalymi pokarmamy ale dalej nie idzie czasami zje a czaami tak krzyczy albo strasznie kreci glowa.. nie wiem jak ja nauczyc jesc

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas te pierwsze ząbki są bardzo leniwe bardzo wolno się przebijają i bardzo wolno rosną

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emili dzięki za radę będę też przemywać tak małej dziąsełka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 22:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzia a może to czy mała zje coś czy nie zależy od tego czy to jej smakuje czy nie moja mała jak coś jej nie smakuje to pluje krzyczy i kręci głową

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bendzia pewnie to dlatego że nie smakuje jej. moja marchewki nie lubi i mam z ym problem zaciska usta q jak juz trafi do buzi marchewka to jest płacz i kręcenie głową i plucie a znów dziś kalafior to aż się trzęsla do niego a jak się skończył to był płacz.a dajesz jej sloiczki czy sama robisz??? i co zjadła ??

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis jej dalam delikatne jarzynki i zjadla otwierala buzke ale zjadla 2/4 sloczika a potem juz zamykala buzie to plakala?? to znaczy ze sie najadla??? ii czy po takej zjedzonej porcji warzywek dawac jej mleko???

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadla 3/4 sloiczka przepraszam za pomylke

• jasmin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ja znowu po długiej przerwie ;)

Również mamy już ząbka na wierzchu a po szczepieniach ostatnich moje dziecko przez tydzień było tak wrażliwe i wredne,że myślałam,że oszaleję ;)

Wprowadzacie już gluten? Jak to robić,bo czytam w necie i sama nie wiem dokładnie jak będzie najlepiej.

Mamy uczulenie na marchewkę,więc wszystkie nasze jedzonka są z białych,bądź zielonych warzyw,mięsko też już jemy powolutku.

Pozdrawiam Was serdecznie kochane i wasze pociechy :)

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć jaśmin dolacz do nas na fb tam wiecej piszemy też cię pozdrawiam i Mateuszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 15:49

jasmin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzia myślę że jak mała zjadła tyle zupki i już nie chce to znaczy że się najadala ja mojej małej jak nie zjadła calego
    sloiczka to nie dawalam już mleka czekalam aż zglodnieje i sama dopomi się o mleko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 15:51

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis zjadla pierwsze jabłko i odrazu caly sloik ;) a jak z\ tym glutem? w jakiej formie bedzie go podawac/>?

calines lubi tę wiadomość

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin jak u was ukazalo sie uczelenie na marchewke?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzia,
    podałam Tosi mleko według twojego sposobu : 2 miarki na 150 ml mleka i spała od 19 do 4 :) dziękuję zatem za podpowiedź :)
    gluten możesz podawać do mleka - na czubku łyżeczki kaszka manna raz dziennie, teraz podobno w słoiczkach - obiadkach dodawany jest już gluten tylko nie wiem w jakich,
    podaję mleko po obiadku tylko wtedy jak mała woła, samymi warzywkami się nie najada i zje dodatkowo 60 ml mleka, podałam warzywka w potrawce z mięsem z królika, a dzisiaj zjadła warzywka z aromatycznym indykiem i była po nich najedzona

co do sposobu dbania o ząbki, moja mała jeszcze nie ma ale według zaleceń pediatry po wieczornym mleku (taraz zagęszczonym kaszką) podaję jej wodę - dosłownie kilka łyków, a po obiadku używam silikonowej szczoteczki do zębow , coś takiego http://www.djakdziecko.pl/product/Szczoteczka-Do-Zebow-Na-Palec-Silikonowa-Nuby/?id=133

jasmin lubi tę wiadomość

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines ale to mam kupic zwykla kasze manna?? Ja mojej jeszcze mieska nie podawalam i zacznie gdzies tak za 2 lub 3 tyg na 6 miesiac dopiero sie powoli do warzyw przyzwyczajamy wiec nie bede jeszcze mieszac w glowce miesem;)

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines jak Lenka zacznie wiecej jadac to bede jej robic sama jedzenie narazie mi sie porostu nie oplaca bo jeszcze za malutko je;) jak juz zacznie jesc miesko i warzywka to bedzie taniej samemu robic;)

‹‹ 1905 1906 1907 1908 1909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ