X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines ale cos pomogla ta kaszka skoro o 22 sie nie obudziila;)

calines lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do was dziewczynki jak dbać o pierwsze ząbki te niemowlęcego bo mojej Wktori wyszły już dwa ząbki i nie wiem jak się zabrać do ich pielegnacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines wrote:
    bedzia,

kupiłam bobovity ryżową o smaku malinowym i bananowym ale zastanawiam się czy ją podać bo podobno ciężko strawna dla takiego malucha, myślałam o kaszce holle, podobno bardzo drobna i lekko strawna ale nie wiem czy to prawda

może któraś z dziewczyn taką podaje to powie coś więcej :)

Moja Wiki je kaszki z bobowity i nie ma po nich radnych problemów z brzuszkiem

Krokodylica, calines lubią tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    A ja mam pytanie do was dziewczynki jak dbać o pierwsze ząbki te niemowlęcego bo mojej Wktori wyszły już dwa ząbki i nie wiem jak się zabrać do ich pielegnacji
    też chciałabym się dowiedzieć jak dbacie o ząbki maluszków, u nas coś się kluje pierwszy ząbek, ale się nie spieszy...

relgj44jmw4925t7.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w prawdzie ząbków jeszcze nie ma, ale odkąd podaje małemu papki to przemywam mu dziąsełka gazikiem zamoczonym w letniej przegotowanej wodzie pamiętam, ze tak mówiła aby robić pani stomatolog na zajęciach w szkole rodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 18:36

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz probuje karmic od 2 tyg stalymi pokarmamy ale dalej nie idzie czasami zje a czaami tak krzyczy albo strasznie kreci glowa.. nie wiem jak ja nauczyc jesc

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas te pierwsze ząbki są bardzo leniwe bardzo wolno się przebijają i bardzo wolno rosną

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emili dzięki za radę będę też przemywać tak małej dziąsełka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 22:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzia a może to czy mała zje coś czy nie zależy od tego czy to jej smakuje czy nie moja mała jak coś jej nie smakuje to pluje krzyczy i kręci głową

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bendzia pewnie to dlatego że nie smakuje jej. moja marchewki nie lubi i mam z ym problem zaciska usta q jak juz trafi do buzi marchewka to jest płacz i kręcenie głową i plucie a znów dziś kalafior to aż się trzęsla do niego a jak się skończył to był płacz.a dajesz jej sloiczki czy sama robisz??? i co zjadła ??

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis jej dalam delikatne jarzynki i zjadla otwierala buzke ale zjadla 2/4 sloczika a potem juz zamykala buzie to plakala?? to znaczy ze sie najadla??? ii czy po takej zjedzonej porcji warzywek dawac jej mleko???

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadla 3/4 sloiczka przepraszam za pomylke

• jasmin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ja znowu po długiej przerwie ;)

Również mamy już ząbka na wierzchu a po szczepieniach ostatnich moje dziecko przez tydzień było tak wrażliwe i wredne,że myślałam,że oszaleję ;)

Wprowadzacie już gluten? Jak to robić,bo czytam w necie i sama nie wiem dokładnie jak będzie najlepiej.

Mamy uczulenie na marchewkę,więc wszystkie nasze jedzonka są z białych,bądź zielonych warzyw,mięsko też już jemy powolutku.

Pozdrawiam Was serdecznie kochane i wasze pociechy :)

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć jaśmin dolacz do nas na fb tam wiecej piszemy też cię pozdrawiam i Mateuszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 15:49

jasmin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzia myślę że jak mała zjadła tyle zupki i już nie chce to znaczy że się najadala ja mojej małej jak nie zjadła calego
    sloiczka to nie dawalam już mleka czekalam aż zglodnieje i sama dopomi się o mleko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 15:51

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis zjadla pierwsze jabłko i odrazu caly sloik ;) a jak z\ tym glutem? w jakiej formie bedzie go podawac/>?

calines lubi tę wiadomość

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin jak u was ukazalo sie uczelenie na marchewke?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzia,
    podałam Tosi mleko według twojego sposobu : 2 miarki na 150 ml mleka i spała od 19 do 4 :) dziękuję zatem za podpowiedź :)
    gluten możesz podawać do mleka - na czubku łyżeczki kaszka manna raz dziennie, teraz podobno w słoiczkach - obiadkach dodawany jest już gluten tylko nie wiem w jakich,
    podaję mleko po obiadku tylko wtedy jak mała woła, samymi warzywkami się nie najada i zje dodatkowo 60 ml mleka, podałam warzywka w potrawce z mięsem z królika, a dzisiaj zjadła warzywka z aromatycznym indykiem i była po nich najedzona

co do sposobu dbania o ząbki, moja mała jeszcze nie ma ale według zaleceń pediatry po wieczornym mleku (taraz zagęszczonym kaszką) podaję jej wodę - dosłownie kilka łyków, a po obiadku używam silikonowej szczoteczki do zębow , coś takiego http://www.djakdziecko.pl/product/Szczoteczka-Do-Zebow-Na-Palec-Silikonowa-Nuby/?id=133

jasmin lubi tę wiadomość

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines ale to mam kupic zwykla kasze manna?? Ja mojej jeszcze mieska nie podawalam i zacznie gdzies tak za 2 lub 3 tyg na 6 miesiac dopiero sie powoli do warzyw przyzwyczajamy wiec nie bede jeszcze mieszac w glowce miesem;)

• bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines jak Lenka zacznie wiecej jadac to bede jej robic sama jedzenie narazie mi sie porostu nie oplaca bo jeszcze za malutko je;) jak juz zacznie jesc miesko i warzywka to bedzie taniej samemu robic;)

‹‹ 1905 1906 1907 1908 1909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ