Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycalines wrote:bedzia,
kupiłam bobovity ryżową o smaku malinowym i bananowym ale zastanawiam się czy ją podać bo podobno ciężko strawna dla takiego malucha, myślałam o kaszce holle, podobno bardzo drobna i lekko strawna ale nie wiem czy to prawda
może któraś z dziewczyn taką podaje to powie coś więcej
Moja Wiki je kaszki z bobowity i nie ma po nich radnych problemów z brzuszkiem
Krokodylica, calines lubią tę wiadomość
-
ewka1990 wrote:A ja mam pytanie do was dziewczynki jak dbać o pierwsze ząbki te niemowlęcego bo mojej Wktori wyszły już dwa ząbki i nie wiem jak się zabrać do ich pielegnacji
-
u nas w prawdzie ząbków jeszcze nie ma, ale odkąd podaje małemu papki to przemywam mu dziąsełka gazikiem zamoczonym w letniej przegotowanej wodzie pamiętam, ze tak mówiła aby robić pani stomatolog na zajęciach w szkole rodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 18:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybendzia pewnie to dlatego że nie smakuje jej. moja marchewki nie lubi i mam z ym problem zaciska usta q jak juz trafi do buzi marchewka to jest płacz i kręcenie głową i plucie a znów dziś kalafior to aż się trzęsla do niego a jak się skończył to był płacz.a dajesz jej sloiczki czy sama robisz??? i co zjadła ??
-
Witajcie:)
Ja znowu po długiej przerwie
Również mamy już ząbka na wierzchu a po szczepieniach ostatnich moje dziecko przez tydzień było tak wrażliwe i wredne,że myślałam,że oszaleję
Wprowadzacie już gluten? Jak to robić,bo czytam w necie i sama nie wiem dokładnie jak będzie najlepiej.
Mamy uczulenie na marchewkę,więc wszystkie nasze jedzonka są z białych,bądź zielonych warzyw,mięsko też już jemy powolutku.
Pozdrawiam Was serdecznie kochane i wasze pociechy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBedzia myślę że jak mała zjadła tyle zupki i już nie chce to znaczy że się najadala ja mojej małej jak nie zjadła calego
sloiczka to nie dawalam już mleka czekalam aż zglodnieje i sama dopomi się o mlekoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 15:51
-
nick nieaktualnybedzia,
podałam Tosi mleko według twojego sposobu : 2 miarki na 150 ml mleka i spała od 19 do 4 dziękuję zatem za podpowiedź
gluten możesz podawać do mleka - na czubku łyżeczki kaszka manna raz dziennie, teraz podobno w słoiczkach - obiadkach dodawany jest już gluten tylko nie wiem w jakich,
podaję mleko po obiadku tylko wtedy jak mała woła, samymi warzywkami się nie najada i zje dodatkowo 60 ml mleka, podałam warzywka w potrawce z mięsem z królika, a dzisiaj zjadła warzywka z aromatycznym indykiem i była po nich najedzona
co do sposobu dbania o ząbki, moja mała jeszcze nie ma ale według zaleceń pediatry po wieczornym mleku (taraz zagęszczonym kaszką) podaję jej wodę - dosłownie kilka łyków, a po obiadku używam silikonowej szczoteczki do zębow , coś takiego http://www.djakdziecko.pl/product/Szczoteczka-Do-Zebow-Na-Palec-Silikonowa-Nuby/?id=133
jasmin lubi tę wiadomość