X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak od 3 tygodni...

zęby idą?

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 1.5 mies aż się boje włosy czesacbo płakać mi się chce ale chyba lysa nie zostanę

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia jesli bedziesz chciala dolaczyc do grupy na fb daj znac. przypadkowo cie usunełam

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• anet525 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzą juz z dwa miesiace. Kupiłam tegenerum do włosów ale używam od niedawna. Moze i jest min poprawa. Pisalyscie o jakis tabletkach na fb na włosy co wam pomogly. Podajcie nazwę tylko pyt czy jak kp to czy moge je brać?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess, tak myślę, że to zęby. Dziecko jakoś dziwnie się zachowuje, zamiast spać w nocy to mędzi co chwilę.
    Anet, chyba Kasss polecała Biotebal i to są tabletki a Scarlet Loxon. Raczej jak kp to lepiej nie ryzykować. Ja nie lubię tabletek bo zapominam ich łykać dlatego wolę szampon. Kupiłam Cecemed na wypadanie ale dopiero 3 razy myłam nim więc jeszcze efektów nie widzę.

4e3f84b95f.png
  • bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ! moja mala nie chce nic jesc z lyzeczki ;( walcze z nia i nie daje juz rady moze wy cos poradzicie?

• Tess Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzia - a nie chcesz jej spróbować dać jeść rączkami? Wiem, ze na początku to może być upierdliwe, ale moje dziecko się do tego bardzo garnie. A jak wygląda to ,,niejedzenie"?

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja polecałam biotebal i jestem zadowolona mimo ze jak Emartea czesto zapominam o tabletkach ale przy kp podobno nie można ich brać Bedzia90 może za wcześnie dla niej na nowe smaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 14:30

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co używam do włosów szamponu dermeny, ale jakoś nie widzę dużej poprawy...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ma strasznie uparty charakter nawet przekonanie do butelki trwalo ponad tydzien czasu a teraz to samo z jedzeniem, potrafi nawet w miske uderzyc jak nie chce i placze

• anet525 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te smoczki co są do karmienia???

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzia... ja może tak z alternatywnych metod odpowiem, ale np. są zalecenia, żeby przed rozpoczęciem jedzenia ,,zwykłego" zaproponować dziecku pierś (jesli kp), a po tym dopiero sadzać do stolika z jedzeniem. Wiadomo, że wtedy dziecko bardziej będzie się bawiło i poznawało różne pokarmy, ale nie będzie wściekle głodne i nie zniechęci się od razu do jedzenia. Myślę, że ciężko oczekiwać od dziecka, żeby od razu przestawiło się z piersi/butli na łyżeczkę, a z tego co pamiętam to odruch zgarniania jedzenia górną wargą z łyżeczki pojawia się gdzieś tak dopiero ok 7-8 miesiąca, a na razie dominuje odruch ssania i dziecko nie potrafi sprawnie przesuwać językiem pokarmu do przełyku jeszcze. Więc się wkurza. A wkurzone i głodne dziecko nie będzie się chciało uczyć nowego sposobu jedzenia, tylko ,,dawać jeść JUŻ!!", logiczne :)
    Także nic na siłę :) Córeczka musi na razie zapoznać się (w przyjemny sposób) z nowymi pokarmami i wypracować sobie własną metodę jedzenia/picia (np. zlizywanie też jest ok).

Ale niech może wypowiedzą się jeszcze mamy, które karmią łyżeczką z dużym sukcesem - Scarlett, Gosiaczek, MamaAdasia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 10:32

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuzia je chętnie z łyżeczki.

Na początku dostawała dosłownie 5 łyżeczek na spróbowanie, pomiędzy mlekami.
    Teraz zjada już cały słoiczek zamiast jednego mleka.
    Kaszkę też je z łyżeczki, z butli nie chce, bo nauczyła się łyżeczki i tak już je.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    gratulacje szybko zdecydowaliście się na drugie :) jak do tego przekonałaś męża :D
    ja też cicho o tym marzę aby szybko mieć siostrzyczkę dla mojego Adasia, ale mąż jakoś kręci nosem, że lepiej małego trochę odchować...

Emily w sumie planowaliśmy szybko kolejnego dzidziusia ale nie aż tak szybko.... ;) za jakies 3/4 miesiace.. trochę nas to zaskoczyło ale bardzo się cieszymy ;)) bardzo mi zależy żeby wszystko się dobrze potoczyło i żeby w kwietniu tulic kolejnego maluszka ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:22

Emily83 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozszerzanie diety faktycznie idzie bardzo sprawinie. Też zaczynałam od kilku łyżeczek ale Janek bardzo szybko zaczął zjadać cały słoiczek zamiast porcji mleka - bo wykazuje dużą chęć do jedzenia i na wszystko co mu do tej pory podałam reaguje dobrze. Z jedzeniem łyżeczką też nie mamy problemu: Janek jada tak obiadek, a czasami też kaszkę i owoce. Oczywiście czasami ma dzień że nakarmić go jest sztuką ale to raczej wynika z jego zainteresowania otaczającym światem: kotem, butelką etc :) albo jak zabiera mi łyżeczkę i próbuje jeść sam :) w ogóle dochodzę do wniosku że w kwestii jedzenia Janek jest fenomenem (albo po prostu żarłokiem) - bez względu co i jak mu podam je chętnie: pierś, butelkę, moje mleko, każde mm, owoce, warzywa etc. Za to ze spanie masakra - cały czas większe bądź mniejsze problemy bez względu na to co robię.

• Tess Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - może zabrzmi absurdalnie, ale próbowaliście może masaż niemowlęcy? Ja się od dłuższego czasu zabieram się zapisać na kurs (ale trochę daleko ode mnie), ale mi polecili, że wycisza itd.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę idziemy na szczepienie to podpytam troche lekarz co robic. Martwie sie tez tym ze malej sie ciagle glowka poci a slyszalam ze to pierwsze oznaki krzywicy u dzieci. Mala codziennie dostaje witamien D wiec nie wiem juz sama;(

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett to dobrze że synek dobrze wszystko toleruje ;) ją też nie mam większych trudności z rozszerzeniem diety mojego malucha ... uwielbia nowe smaki i dużo rzeczy już próbował... je moje zupki ok 200ml dziennie, na drugie danie ziemniaczka i jakies warzywko, owoce uwielbia i lubi probowac rewolucyjne nowosci ;) np princesse kokosową, kanapeczke z serkiem topionyn lub swojskim pieczonym paasztecikiem i inne "smakolyki" które ją jem i daje mu próbować, zlizac itd ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzia - zależy kiedy się poci... mój np. jak je, to czasem taki wysiłek, że aż ma pot na skroniach lub za uszami. Witamina D też pod wpływem słońca się wydziela (ale wiadomo, że z umiarem) no i dziecko pobiera też ją z Twoim zapasów.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jadła ładnie z łyżeczki jakieś dwa tygodnie. Teraz już muszę się namęczyć żeby otworzyła dzioba. Plus jest taki, że jak już ma w buźce to nie wypluwa. Bedzia a w jakiej pozycji ją karmisz? Pytam bo ja chyba zauważyłam, że w foteliku samochodowym, gdzie zawsze ją karmiłam, nie jest zainteresowana a dziś po raz pierwszy w krzesełku do karmienia ładnie otwierała buzię. Jutro jeszcze sprawdzę czy to mogło być przyczyną.

4e3f84b95f.png
‹‹ 1902 1903 1904 1905 1906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ